سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۵ - ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۱۰۶۲
تجارت و بازرگانی

ظرفیت صادرات به عراق ۱۵میلیارد دلار است

پرچم ایران و عراق,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه از تمام پتانسیل‌ صادرات به عراق استفاده نکرده‌ایم، گفت: برای تداوم صادرات به عراق باید یک برنامه تجارت ۱۰ ساله تدوین کرد تا تجار و دولت برای آینده بازار عراق آماده شوند.

سید حمید حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در مورد روند صادرات ایران به عراق در سال ۱۳۹۶ گفت: وضعیت صادرات سال گذشته به عراق مطلوب بود و علیرغم اینکه صادرات ما در سال ۱۳۹۶ به اغلب کشورهای همسایه مثل روسیه، عمان، پاکستان و امارات کاهش پیدا کرد، ولی صادرات ایران به عراق کاهش نیافت و صادرات ایران به عراق در سال گذشته تقریبا معادل صادرات در سال ۱۳۹۵ بود.

 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۶ بازار صادراتی چند قلم کالای پرمصرف به عراق را از دست دادیم، افزود: در این سال صادرات سیمان به عراق متوقف بود، همچنین به علت مشکلات قرنطینه‌ای صادرات سیب درختی به عراق انجام نشد و صادرات لبنیات هم به این کشور به مشکل خورد. 

 

وی بیان داشت: علیرغم این اتفاقات صادرات به عراق در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۶ حدود ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بود و خوش بختانه در این سال صادرات گاز به مجموع کالاهای صادراتی به این کشور اضافه شد و با توجه به صادرات گاز، برق و حتی گردشگری می‌توان گفت حجم صادرات ما به این کشور رقمی بیش از ۱۰ میلیارد دلار است که این رقم معادل صادرات ایران با ۴ قاره جهان از جمله آفریقا، اروپا، آمریکا و اقیانوسیه است. 

 

حسینی اظهار داشت: عمده صادرات ایران به کشورهایی مانند چین، هند، کره جنوبی فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی و ماده معدنی و مواد خام است که ارزش افزوده چندانی ندارد، اما صادرات به عراق عمدتا کالاهای کشاورزی و صنعتی با ارزش افزوده بالا است. 

 

وی با اشاره به اینکه تراز تجاری مثبت ایران با عراق، گفت: اگر ایران سالانه ۷ میلیارد دلار به چین کالا صادر کند، در مقابل چین به ایران ۱۰ میلیارد دلار صادرات دارد و اگر صادرات ما به امارات ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار است، آنها هم حدود ۸ میلیارد دلار به ایران صادرات دارند، اما صادرات عراق به ایران حدود ۵۰ میلیون دلار است و تراز تجاری مثبت با این کشور بر روی بهبود تراز تجاری کشور تاثیر گذاشته است. 

 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه اگرچه اوج‌گیری درگیری‌ تروریست‌های داعش در سال ۱۳۹۶ در کشور عراق باعث کاهش مبادلات تجاری کشورهای مختلف با عراق شد، اما ما سهم خودمان را در این بازار از دست ندادیم. 

 

حسینی با اشاره به اتفاقات سیاسی کردستان عراق که منجر به بسته‌شدن برخی مرزهای ایران با این منطقه شد ، گفت: اگر این اتفاقات نبود، قطعا صادرات به این کشور رونق بیشتری داشت. 

 

وی افزود: متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی ایران به کشورهای مختلف ۳۵۰ دلار است، اما متوسط یک تن کالای صادرات ایران به عراق حدود ۵۵۰ دلار است. 

 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به اینکه عراق یک کشور قانونمند و با ثبات نیست گفت: همین موضوع و عدم ثبات در تعرفه‌ها و مسائل و اختلافات داخلی بعضا مشکلاتی را برای تجار به وجود می‌آورد. 

 

وی با اشاره به اینکه بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار پروژه مهندسی نیمه تمام در عراق داریم، گفت: دولت عراق به علت نداشتن منابع مالی نتوانسته این پروژه‌ها را فعال کند و در سالی که گذشت نتوانستیم در پروژه‌های فنی و مهندسی فعال باشیم. 

 

حسینی با بیان اینکه میزان صادرات ایران به عراق در ۴ سال گذشته تقریبا رقم ثابتی بوده است، گفت: برای حفظ و گسترش سطح روابط با عراق باید شیوه حضور در این کشور را تغییر دهیم. 

 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق اظهار داشت: اگرچه روابط سیاسی، امنیتی و فرهنگی بسیار زیادی بین دو کشور ایران و عراق وجود دارد، اما سطح روابط اقتصادی به این اندازه نیست. 

 

وی افزود: دولت عراق دولتی تقسیم شده بین احزاب است و به علت نظام فدرالی، وزارتخانه‌ها بین اعضا تقسیم شده و همین موضوع چالش تجارت با عراق را بیشتر می‌کند. 

 

حسینی گفت: کار کردن با عراق هم سخت و هم سهل است، از یک طرف ۹۵ درصد مایحتاج این کشور از طریق واردات تامین می‌شود، بنابراین بازار بسیار خوبی برای تجار است و از طرفی به دلیل عدم ثبات قوانین در این کشور تجارت با عراق بسیار سخت است. 

 

وی با بیان اینکه در صدد افتتاح فروشگاه زنجیره‌ای در بغداد و بصره هستیم، گفت: ایجاد چنین فروشگاه‌هایی باعث معرفی کالاهای ایرانی به مصرف‌کنندگان می‌شود. 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق بیان داشت: اگرچه کالاهای برندهای معروف ایرانی در بازار عراق عرضه می‌شود، اما به دلیل مشکلات تجارت با این کشور خود صاحبان برندها در این بازار حضور نیافته‌اند. 

 

حسینی در مورد ظرفیت صادرات به عراق اظهار داشت: حتما ظرفیت بیشتری برای صادرات به این کشور وجود دارد. 

 

وی افزود: ما نه تنها برای کالاهای تولیدی خودمان در عراق بازار خوبی ایجاد نکرده‌ایم، بلکه مانند برخی از کشورها که کالاهای سایر کشورها را خریداری و به این کشور صادر می‌کنند، هم عمل نکرده‌ایم. 

 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق گفت: ترکیه کالاهایی مثل حبوبات و شکر را از کشورهای دیگری خریداری می‌کند و با بسته‌بندی مناسب به این کشور صادر می‌کند. 

 

وی افزود: در بحث توریسم درمانی ظرفیت فراوانی وجود دارد، در حالی که بیماران عراقی که نیاز به درمان دارند، اغلب برای معالجه به کشوری به غیر از ایران سفر می‌کنند.

 

حسینی گفت: در بخش سخت‌افزاری در کشور عراق فعال هستیم، ولی هر لحظه ممکن است، با آغاز تولیدات عراق در بخش‌های مختلف این بازارها را از دست بدهیم، بنابراین باید برنامه‌ای ۱۰ ساله برای توسعه صادرات به این کشور تدوین کنیم و در این برنامه تجار و دولت ایران را برای آینده بازار عراق آماده کنیم. 

 

وی افزود: ظرف ۲ سال آینده با شروع بازسازی عراق تجارت ما به این کشور می‌تواند به ۱۵ میلیارد دلار افزایش یابد. 

 

حسینی در مورد مشکلات بانکی بیان داشت: ۷۰ درصد موانع تجارت با عراق به خود ما بر می‌گردد، زیرا ما تحریم هستیم و آنها تحریم نیستند. 

 

وی افزود: در حال حاضر ارتباطات مالی بیشتر به شکل سنتی با این کشور در حال انجام است و قطعا با حل مشکل روابط بانکی وضعیت تجارت دو کشور ایران و عراق بهتر می‌شود. 

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش