پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۴ - ۲۲ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۱۹۳
اقتصاد کلان

با روند فعلی، وضعیت معیشت مردم بهبود نخواهد یافت/ اعلام کاهش نرخ تورم با سفره مردم همخوانی ندارد

وضعیت معیشت مردم,وضعیت اقتصادی ایران
یک تحلیلگر اقتصادی معتقد است: وقتی دولت پیش بینی دقیقی از فروش مواد نفتی ندارد چطور می توانیم انتظار داشته باشیم که در بخش معیشت اتفاق و تحول جدی رخ دهد. یارانه نقدی موثر نبوده و اگر در آینده هم افزایش پیدا کند اثرگذاری جدی را روی معیشت مردم ندارد.

به گزارش شفقنا، آلبرت بغزیان تحلیلگر اقتصادی درباره وضعیت فعلی تأمین کالاهای مورد نیاز مردم و قیمت این کالاها، اظهار کرد: دولت هم بر اساس اظهاراتی که انجام داده و هم بر اساس آنچه که در بودجه پیشنهاد کرده، ارز ترجیحی که همان ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده را حذف کرده جز برای گندم و دارو ولی برای بخش های گسترده کشور این ارز دولتی را حذف کرده است.

وی ادامه داد: حذف ارز دولتی به راحتی می تواند بر روی قیمت تمام شده کالاها اثرگذار باشد یعنی افزایش قیمت ها، ناشی از حذف ارز سوبسیدی یا ارز ترجیحی می تواند اتفاق بیفتد در این خصوص هم دولت نگفته که چه کار اساسی می خواهد انجام دهد، جز وعده‌ای که برای افزایش یارانه های نقدی اعلام کرده که آن هم هنوز عملیاتی نشده و هیچ گونه برنامه ای که بتواند هم منتقدین را، هم کسانی که در عرصه های اقتصادی فعالیت می کنند و از همه مهم تر مردم را قانع کند که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می تواند قیمت کالاها را افزایش دهد، برای مردم تشریح نشده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دولت هنوز تبیین نکرده که کانال هایی که می توانند مردم را حمایت کنند کدام کانال ها هستند. به یارانه نقدی انتقاد است که موثر نبوده و اگر در آینده هم افزایش پیدا کند اثرگذاری جدی را روی معیشت مردم ندارد پس دولت باید بگوید از چه مسیرهای دیگری می خواهد از مردم حمایت کند و این ها موضوعاتی است که هنوز با ابهام رو به رو است و در عین حال ثبات، عامل اساسی است که ما در عرصه اقتصادی و نوسانات ارزی از دولت انتظار داریم. متاسفانه شاهد این هستیم که هنوز گران فروشی ها در مغازه ها در خصوص عرضه کالاهای اساسی وجود دارد. یعنی مکانیسم های نظارتی هنوز کارآمد نیست و مردم برای تهیه ارزاق عمومی خود درگیر هستند.

بغزیان با اشاره به وضعیت معیشت مردم در آینده گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند امکان اینکه ما فکر کنیم در کوتاه مدت بهبودی در وضعیت معیشت مردم اتفاق می افتد، اینگونه نیست و امکان این به سادگی وجود ندارد. به نظر من، دولت برخلاف آنچه در قبل اعلام کرده بود و برخلاف شعارهایی که می دهد هنوز هم چشم انتظار اتفاقات سیاسی در عرصه توافقات برجام است چون بدون آن، هم سپرده های بلوکه ایران آزاد نمی شود، هم نقل و انتقالات پول برای کشور به آسانی صورت نمی گیرد و هم تجارت کشور همچنان با مشکل رو به رو خواهد بود.

این تحلیلگر اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: وقتی دولت پیش بینی دقیقی از فروش مواد نفتی ندارد چطور می توانیم انتظار داشته باشیم که در بخش معیشت اتفاق و تحول جدی رخ دهد. به هر حال دولت برای اقدامات و اجرای کارها به درآمدهایی که در بودجه تعریف کرده وابسته است، جز بخش های مالیاتی همه بخش ها با ابهام رو به رو است و این ها در گرو مذاکرات برجام است. بنابراین، ما همچنان با عدم قطعیت و عدم پیش بینی برای معیشت مردم در کشور رو به رو هستیم.

***

راغفر: اعلام کاهش نرخ تورم با سفره مردم همخوانی ندارد

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: آماری که ارائه می‌دهند تناسبی با واقعیت‌های روزمره ندارد. مردم برای خرید اقلام های اساسی خود شاهد رشد قیمت‌ها به صورت روزانه و هفتگی هستند چطور می‌شود در این شرایط اعلام کرد نرخ تورم کاهش یافته است.

به گزارش ایلنا، حسین راغفر درباره گفته‌های رییس جمهوری مبنی بر آغاز سیر نزولی نرخ تورم اظهار داشت: سال‌هاست که داده‌های غلط در اقتصاد ایران تولید می‌شود و همین موضوع هم موجب بی‌اعتمادی شدید مردم نسبت به داده و آمار و اطلاعات رسمی شده‌ است.

وی با اشاره به اعلام کاهش نرخ تورم در کشور گفت: آمارهایی که ارائه‌ می‌شوند باید تناسبی با واقعیت‌های زندگی مردم داشته باشند و این موضوعی است که در چند سال گشته غایب بوده‌ است. مسئولان باید توجه کنند که مردم به وضعیت زندگی و سفره خودشان نگاه می‌کنند و نه به آمارهای دولتی که ارائه می‌شود.این کارشناس اقتصادی ادامه داد: متاسفانه در بسیاری از موارد آمارهایی که اعلام می‌شود یا ناقص هستند یا واقعیت ندارند و مهم‌تر اینکه، این آمار را به مسئولان اصلی و تصمیم ساز کشور ارائه می‌کنند و براساس این آمارهای نادرست برنامه ریزی می‌شود.

وضعیت معیشت مردم,وضعیت اقتصادی ایران

وی افزود: برای مثال گزارش می‌دهند ۶۳ میلیارد دلار رانت انرژی در کشور وجود دارد حال حتی اگر این آمار واقعیت هم داشته باشد آمار ناقصی است چراکه مشخص نکرده‌اند چه کسانی از این رانت بهره می‌برند اما وقتی این موضوع مطرح می شود زمینه‌ای فراهم خواهد شد تا قیمت انرژی، آب و برق مورد استفاده مردم به شدت افزایش پیدا کند در حالی که ۴ درصد از مصرف آب در کشور مربوط به مصرف آشامیدنی است و مابقی برای صنایع و بخش کشاورزی استفاده می‌شود.

راغفر ادامه داد: حتی اگر آمار رانت انرژی درست باشد دولت باید سراغ معدن‌کاران، شرکت‌های فولادی و پتروشیمی‌ها بروند. معتقدم هر چند این آمار درست هم باشد اما ناقص است و نه تنها در این حوزه بلکه در بسیاری موارد مانند نرخ تورم، اشتغال و بیکاری اما و اگرهای زیادی در این آمارها وجود دارد و در برخی از حوزه‌ها هم این اعداد و ارقام واقعیت ندارند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ماشین تولید اطلاعات غلط دولت سیزدهم را در برگرفته و احاطه کرده است، اظهار داشت: موضوع مهم این است؛ آماری که ارائه می‌دهند تناسبی با واقعیت‌های روزمره ندارد. مردم برای خرید اقلام های اساسی خود شاهد رشد قیمت‌ها به صورت روزانه و هفتگی هستند چطور می‌شود در این شرایط اعلام کرد نرخ تورم کاهش یافته است.

وی با اشاره به دو طرح تغییر یارانه بنزین و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: طرح‌های خلق‌الساعه که دولت مطرح کرده اصلی‌ترین محل‌های تولید انتظارات تورمی هستند. وقتی اعلام می‌شود که قیمت بنزین در دو منطقه کشور با ۹۰ درصد فوب خلیج فارس قرار است محاسبه شود یا اینکه مبنای محاسبات قیمت کالاهای اساسی قرار است دلار ۲۷ هزار تومانی باشد، قطعا انتظارات تورمی ایجاد می‌شود.راغفر افزود: انتظارات تورمی را خود دولت ایجاد می‌کند و از سوی دیگر آمارهایی که ارائه می‌شود هیچ قرابتی با واقعیت‌های جامعه امروز ما ندارد.   

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش