جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۰۳ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۴۹۰۷
اقتصاد کلان

کام مردم با رشد اقتصادی شیرین می‌شود

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,ولی اله سیف
 ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی در کانال تلگرام خود آینده اقتصاد ایران در سال ۹۶ را روشن و امیدبخش تصور کرد.

به گزارش خبرآنلاین،رییس کل بانک مرکزی در پیامی نوشت:« در حالي سال ۱۳۹۵ را به پايان مي‌بريم که نشانه‌هايي روشن و اميد بخش از آينده اقتصاد ايران در حال پديدار شدن است. مطابق وعده به ملت عزیز، تورم در محدوده تک رقمي قرار گرفته و در بهمن ۱۳۹۵ به ۸.۷ درصد رسيده است و نرخ تورم سال جاري پس از ربع قرن در سطوح تک رقمي محقق خواهد گرديد.

 

علاوه بر اين، رشد توليد ناخالص داخلي در نه ماهه ۱۳۹۵(به قيمت‌هاي ثابت سال ۱۳۹۰) به ۱۱.۶ درصد بالغ گردیده که در يک دهه اخير بي‌سابقه بوده است. در خصوص انتشار آمار رشد اقتصادی نیز که از سال ۱۳۹۴ به جهت پرهیز از تشتت آماری با وقفه مواجه شده بود و در جهت رفع اختلافات آماری با مرکز آمار رییس جمهور محترم مقرر نموده بودند که سال پایه محاسبات بانک مرکزی و مرکز آمار ایران به سال ۱۳۹۰ ارتقا یابد نیز با تلاشهای بعمل آمده، این مهم در مهلت زمانی تعیین شده محقق گردید.

 

همچنین با ابلاغ بند (پ) ماده ۱۰ قانون احکام دايمي برنامه‌هاي توسعه کشور در خصوص تکليف  قانونی بانک مرکزي به توليد و انتشار آمارهاي تخصصي خود، از  هفته گذشته انتشار آمار حسابهای ملی کشور با تغییر سال پایه به ۱۳۹۰ مجددا از سر گرفته شد.مروري بر ارقام رشد اقتصادي از فصل چهارم سال ۱۳۹۴ و فصول اول تا سوم سال ۱۳۹۵ نشان‌دهنده حرکت رو به رشد اقتصاد کشور است.»

 

سیف در ادامه نوشت:«رشد توليد ناخالص داخلي از منفي ۲.۸ درصد در نه ماهه سال ۱۳۹۴ به ۲.۳ درصد در فصل چهارم سال ۱۳۹۴ و پس از آن به‌ترتيب به مثبت ۷.۴، ۱۱.۹ و ۱۵.۷درصد در فصول اول تا سوم سال ۱۳۹۵ افزايش يافته و در مجموع رشد اقتصادي نه ماهه سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۱۱.۶درصد رسيده است؛ بدین ترتیب حجم توليد ناخالص داخلي در نه ماهه سال جاری براي اولين بار در دهه کنونی، در سطحي بالاتر از رقم مشابه در سال ۱۳۹۰ قرار گرفت.»

 

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد:« هرچند سهم عمده‌اي از رشد مذکور به رشد قابل ملاحظه ارزش افزوده بخش نفت مربوط بوده است، اما اين موضوع به مفهوم تغيير ساختار اقتصاد کشور و به عبارتي نفتي شدن اقتصاد نيست؛ چراکه پس از شدت گرفتن تحريم‌هاي ظالمانه بر صنعت نفت کشور، سهم ايران در بازار صادرات نفت به حدود نصف کاهش يافته بود، ليکن پس از توافق هسته‌اي و اجراي برجام، حجم توليد و صادرات نفت به سطوح پيش از اعمال تحريم‌ها بازگشت.  

 

به عبارت ديگر، اقتصاد کشور در حال بازپس‌گيري حق مسلم و سهم خود از بازار جهاني نفت بوده که خوشبختانه این امر بنحو مطلوبی محقق شده است.البته بهبود رشد اقتصادي منحصر به گروه نفت نبوده و اگرچه آهنگ رشد مثبت بخش‌هاي غيرنفتي اقتصاد آرام تر از بخش نفتي است، ليکن در بخش غير نفتي اقتصاد نيز تحرک بسيار خوبي را شاهد هستيم، به گونه‌اي که روند رشد اقتصادي بدون نفت در تمام فصول سال ۱۳۹۵ رو به افزايش بوده است.»

 

به نوشته سیف، رشد اقتصادي بدون نفت از منفي ۱.۵ درصد در فصل اول سال ۱۳۹۵ به ترتيب به ۲.۸ و ۴.۶ درصد در فصول دوم و سوم سال جاري افزايش يافته است و در مجموع رشد اقتصادي نه ماهه (بدون نفت) سال جاري نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۴ معادل ۱.۹ درصد بوده است. رشد بخش صنعت نيز از منفی ۳.۸ درصد در فصل پاياني سال ۱۳۹۴ به ترتيب به مثبت ۱.۷ و ۴.۴ و ۱۱.۳ درصد در فصول اول تا سوم سال ۱۳۹۵ افزايش يافته است.»

 

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد:« بررسي سير تحولات شاخص توليد کارگاه‌هاي بزرگ صنعتي کشور نيز تصوير گويايي از بهبود فعاليتهاي صنعتي و خروج اين بخش از رکود به دست مي‌دهد، به طوري که ۱۴ گروه از گروه‌هاي تشکيل‌دهنده شاخص ياد شده با ضريب اهميت ۸۰.۹ درصدي با رشد توليد مواجه بوده‌اند. بي‌شک حمايت‌هاي نظام بانکي دراعطاي تسهيلات به بنگاه‌هاي کوچک و متوسط که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است، در ارتقای رشد صنعت موثر بوده است.»

 

 

سیف در ادامه نوشت:« به موازات این امر مساعدت نظام بانکی به خرید تضمینی محصولات کشاورزی نیز نقش مهمی در رشد بخش کشاورزی ایفا نموده و رشد این بخشها رشد اقتصادی بدون نفت را تقویت نموده است.  در مجموع مي‌توان گفت که رشد بخش نفت در اقتصاد در حال سرايت به بخش‌هاي غيرنفتي است و نشانه‌هاي افزايش تحرک و رونق در بخش‌هاي غير نفتي اقتصاد به روشني قابل مشاهده است. »

 

وی در پایان تصریح کرده است:« در سال جاری تولید ناخالص داخلی واقعی عقب افتادگی های قبلی را جبران نموده و از بالاترین سطح قبلی خود ( سال ۱۳۹۰) پیشی می گیرد و از اين رو انتظار مي‌رود در آينده مردم بيش از پيش حلاوت و شيريني اين رشد را در زندگي خود لمس نمايند. اکنون آنچه وظیفه ماست صیانت از این توفیق مهم و ارتقای رشد غیرنفتی در بستر سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. همانگونه که بانک مرکزی با رویکرد حرفه ای و تخصصی خود در بهبود چارچوب‌های آماری و ارتقای سال پایه تلاش نموده تصویر دقیق تری از رشد اقتصادی خدمت هموطنان عزیز ارایه نماید،از اصحاب رسانه و بویژه رسانه ملی انتظار می‌رود در آستانه سال نو با تشریح و تحلیل و انعکاس این دستاوردهای امید بخش و مهم کام هموطنان عزیز را شیرین نمایند. »

 

 

 

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش