سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۲ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۵۵۳
اقتصاد کلان

رئیس کل سازمان امور مالیاتی: ۵۲ درصد میلیاردر‌هایِ ایرانی مالیات نمی‌دهند!

امیدعلی پارسا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
رئیس دستگاه مالیاتی کشور گفت: آمار دریافتی مربوط به سال گذشته از سیستم بانکی نشان می دهد ۳۰۰ هزار نفر بیش از یک میلیارد تومان درآمدِ مشمول مالیات دارند که ۵۲ درصد این میلیاردرها به هیچ وجه پرونده مالیاتی ندارند.

امیدعلی پارسا در مصاحبه با رادیو گفت: آنچه که به عنوان درآمد مالیاتی از مجموع درآمدهای اقتصاد ایران اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی در اختیار دولت و نظام قرارمی گیرد عدد بسیار ناچیزی است.

وی همچنین اظهار داشت: بدون شک با این میزان وصول مالیات دولت قادربه اداره کشور به شکل مطلوب و ارائه خدمات مناسب به آحاد مردم نخواهد بود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: طبق آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه بالای ۶۰ تا ۷۰ هزار پروژه نیمه کاره در کشور وجود دارد.

وی در ادامه افزود: دولت برای تکمیل پروژه های نیمه تمام، توسعه عمران و آبادانی، ارائه خدمات مناسب، ایجاد رفاه عمومی، اشتغال و بسیاری موارد دیگر نیاز به منابع دارد که متاسفانه منابعی که از محل وصول مالیات در اختیار دولت قرار می گیرد بسیار کم است.

پارسا گفت: کم بودن درآمدهای مالیاتی ناشی از معافیت ها، فرارها و تعداد کم پایه های مالیاتی است.

وی در ادامه ضمن تاکید بر لزوم مبارزه جدی با پدیده فرار مالیاتی و همچنین تجدیدنظر در پایه و معافیت های مالیاتی در کشور گفت: مالیات در استقلال اقتصاد مملکت و کاهش وابستگی به نفت بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دستگاه مالیاتی کشور افزود: موضوع مالیات باید به صورت یک فرهنگ جدی و عمومی تبدیل شود و هر شهروندی به این باور برسد که بهره‌مندی از امکانات عمومی نیازمند هزینه است.

وی اظهار داشت: وقتی فرار مالیاتی در یک جامعه ای وجود دارد معنا و مفهوم این حرف اینکه مجموعه قوانین و مقررات و شکل اجرای آن به گونه ای که افرادی می توانند از خلل و فرج قانونی، زد و بند، جعل اسناد و موارد مشابه دیگر از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی کنند.

پارسا گفت: اعلام خبری مبنی بر اینکه نیمی از میلیاردرهای کشور مالیات نمی‌دهند دیگر برآورد و تخمین نیست بلکه یک حقیقت مسلم است.

وی افزود: نظام امور مالیاتی کشور در گذشته واجد دسترسی به اطلاعات ریز اقتصادی یا ریزداده های مودیان مالیاتی برخلاف تمامی کشورهای پیشرو و پیشرفته دنیا بود.

رئیس دستگاه مالیاتی کشور بیان داشت: ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم تصریح دارد تمامی دستگاه های اجرایی هرگونه اطلاعاتی که در خصوص مودیان دارند همان ریزداده های مالیاتی باید در اختیار این سازمان قرار دهند.

وی گفت: اکنون هر سه قوه (مجریه، مقننه و قضائیه) اجماع نظر و تاکید دارند مبنی بر اینکه تمامی دستگاه ها ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم را با اولویت عملیاتی کنند.

پارسا در ادامه ماده قانونی مزبور را از ظرفیت های مهم در اختیار برای دستیابی به ریز داده های مربوط به فعالیت اقتصادی افراد عنوان کرد و افزود: بدون شک با تکیه بر این ظرفیت ها، جمع آوری و نگهداری اطلاعات واقعی افراد و به دنبال آن تشخیص مالیات و تولید اظهارنامه های قابل اعتماد و باکیفیت میسر و امکان اخذ مالیات متناسب با ثروت، درآمد و مصرف و در نهایت گسترش هر چه بیشتر عدالت مالیاتی فراهم می شود.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی و سیستم بانکی کشور در شرایط حاضر تراکنش های بانکی تمامی مودیان را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می دهد اما تمرکز سازمان در حال حاضر بر روی گردش مالی بالای پنج میلیارد تومان و یا درآمد مشمول مالیات از یک میلیارد تومان به بالا معطوف شده است.

رئیس دستگاه مالیاتی کشور اظهارداشت: غیر از سازمان مالیاتی هر دستگاهی اعم از شهرداری ها، ثبت اسناد و املاک، ثبت احوال، راه و شهرسازی و غیره هر اطلاعاتی در باره اشخاص دارند باید بدون شک، تاخیرو تعلل در اختیار این سازمان قرار دهند.

وی گفت: آمار دریافتی مربوط به سال گذشته از سیستم بانکی نشان می دهد ۳۰۰ هزار نفر بیش از یک میلیارد تومان درآمد مشمول مالیات دارند.

پارسا ضمن اشاره به اینکه ۵۲ درصد این میلیاردر ها به هیچ وجه پرونده مالیاتی ندارند، افزود: اکنون سازمان مالیاتی با این ریز داده هایی که در اختیار دارد فرآیند شناسایی و وصول مالیات از میلیاردرهای دارای فرار مالیاتی و بدون پرونده مالیاتی را به شدت آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: ثروتمندان باید به اندازه سهم خود از جامعه و درآمدهای که وصول می کنند و مصرف دارند بایستی حقوق حقه مردم (حق الناس) را به معنای واقعی پرداخت کنند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه هر گونه فرار مالیاتی طبق قانون جرم محسوب می شود، اظهار امیدواری کرد که این سازمان با توجه به همگرایی و اجماعی که از سوی قوای سه گانه ایجاد شده و همینطور با کمک دستگاه‌های اجرایی بتواند مالیات حقه مردم را وصول کند.

وی با بیان اینکه فرار مالیاتی مهمترین چالش نظام مالیاتی کشور است، گفت: مسدود کردن مفرهای مالیاتی به جزء از طریق دستیابی به اطلاعات همه دستگاه های ذی ربط در خصوص مبادلات، معاملات، دارایی ها و سرمایه افراد امکان پذیر نیست.

پارسا افزود: حذف فرار مالیاتی موجب عدالت مالیاتی، تحقق کامل درآمدهای مالیاتی و به تبع تامین هزینه های جاری، عمرانی، رشد و توسعه همه جانبه کشور می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه بالای ۹۰ درصد هزینه اداره کشورها هم اکنون در دنیا از محل مالیات تامین می شود، اظهارداشت: بهترین روش تامین مالی بودجه برای اداره کشور مالیات است.

رئیس دستگاه مالیاتی کشورتصریح کرد: اداره پایدار و مطلوب مملکت فقط با تکیه بر نظام مالیاتی کارا، منصف و هوشمند امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه هدف نظام مالیاتی تنها مالیات ستانی نیست، گفت: هدف اصلی نظام مالیاتی شفاف سازی و سلامت اقتصادی و در عین حال ریل‌گذاری برای توسعه پایدار کشور است.

پارسا افزود: واقع امر اینکه در این شرایط نامناسب اقتصادی باید به دنبال پایه های جدید مالیاتی، هوشمند سازی نظام مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و ساماندهی معافیت های بود که این امر می تواند بخش قابل توجهی از درآمدهای پیش بینی شده مالیاتی را در بودجه کشور تامین کند.

وی همچنین با اشاره به اجماع و همگرایی سه قوه برای تحقق سیاست تامین حداکثری بودجه از محل درآمدهای مالیاتی و مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی در جامعه یادآورشد: مهمترین سیاست کشور برای عبور از شرایط تحریم و پیروزی در جنگ تمام عیار اقتصادی اتکای بودجه مملکت به درآمدهای مالیاتی است.

bartarinha.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش