جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۰۷ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۰۶۸
مسکن، راه، عمران

افزایش قیمت سیمان در خرداد ۱۴۰۲

قیمت روز سیمانقیمت روز سیمان

در سال ۱۴۰۰، در راستای خروج سیمان از سیستم قیمت‌گذاری دستوری و اعمال کنترل بیشتر بر واسطه‌گری‌ها و معاملات سیمان، دولت دستور ورود سیمان به بورس کالا را صادر کرد. به این نحو بود که تولید کنندگان سیمان توانستند در شرایطی برابر، به عرضه محصول خود بپردازند و نظارت بیشتری هم بر قیمت سیمان وجود داشته باشد. اما علی رغم این تدابیر، در سال گذشته و سال پیش از آن، در اواخر خرداد و شروع تابستان بازار سیمان با معضلاتی روبه‌رو شد. در تابستان سال ۱۴۰۰، برخی کارخانه‌ها مجبور شدند به خاطر قطعی مکرر برق، تولید خود را تا ۹۰% کاهش دهند. از طرف دیگر هم قطع شدن برق به دستگاه‌ها و تجهیزات این کارخانجات خسارت وارد کرد.

این موارد به علاوه این که به طور کلی بهار و تابستان فصل‌های پرکار ساخت و ساز هستند و تقاضا در این فصول برای سیمان به نسبت بالاتر است، باعث شدند عرضه سیمان در برابر تقاضای افت بسیار شدیدی پیدا کند و نهایتا قیمت سیمان هم افزایش بی‌سابقه‌ای پیدا کند؛ به طوری که قیمت پاکت ۵۰ کیلویی سیمان به ۷۰ هزار تومان هم رسید.

در سال ۱۴۰۱ نیز، فعالان صنعت ساختمان که تجربه اتفاقات تابستان گذشته را داشتند و شایعاتی در مورد قطعی مجدد برق نیز به گوش می‌خورد، برای جلوگیری از تکرار آن اتفاقات و مواجه نشدن با مشکل کمبود سیمان، در خرداد ماه اقدام به خرید سیمان مورد نیاز خود کردند. که در پی آن، تقاضای سیمان در خرداد ۱۴۰۱ به بیشترین حد خود در آن سال رسید.

 از آنجایی که قیمت سیمان متاثر از نسبت تقاضا در برابر عرضه است، با بالا رفتن ناگهانی تقاضا، قیمت هم افزایش پیدا کرد. این افزایش به حدی بود که سازمان بورس کالا برای کنترل شرایط مجبور به ابطال ۶۰ معامله در تاریخ ۲۲ خرداد شد. البته با تمهیداتی که از پیش برای قطعی برق توسط دولت چیده شده بود، در تابستان ۱۴۰۱ دیگر مشکلات قطعی برق گریبان گیر کارخانجات سیمان نشد و آن‌ها توانستند به همان روال پیش ب تولیدات خود ادامه دهند.

حال که در ابتدای خرداد ۱۴۰۲ و دو قدمی فصل تابستان قرار داریم، نگرانی‌هایی در مورد نحوه عرضه سیمان و قیمت آن در بین ساختمان‌سازان وجود دارد. با توجه به این که اقدامات دولت به منظور تأمین برق کارخانجات در سال گذشته به خوبی جواب دادند، انتظار می‌رود که امسال هم با پیروی از همان دستورالعمل‌ها مشکل قطعی برق وجود نداشته باشد و در تولیدات سیمان وقفه‌ای ایجاد نشود. پس بهتر است سازندگان نیز طبق همان روال معمول خود به خرید سیمان بپردازند و با هجوم ناگهانی به بازار بورس سیمان در خرداد و بالا بردن میزان تقاضا، موجب افزایش قیمت سیمان نشوند.

شرایط سیاسی و نوسانات بازار جهانیبرخی از مواد اولیه‌ی خاص مانند فلزات یا فولادهایی با آلیاژ خاص، و یا برخی از ماشین آلات و تجهیزات از کشورهای دیگر وارد می‌شوند، پس هزینه برای تولید مصالح بالا رفته و در قیمت تمام شده‌ی آن تاثیر خواهد داشت.
نرخ بنزینتمام اجناس موجود در بازار به وسیله‌ی ماشین‌های مخصوص حمل و نقل جا به جا می‌شوند و همین سبب می‌شود تا قیمت بنزین نیز افزایش یابد.
نرخ ارزبرخی کارخانه‌ها برای تامین نیاز خود و خرید مواد اولیه به ارز نیاز دارند و با افزایش نرخ ارز، قیمت نهایی محصول نیز افزایش خواهد یافت.
صادرات و عوارض گمرکصادرات و عوارض گمرک نیز همانند نرخ ارز با افزایش صادرات و واردات مواد اولیه می‌تواند سبب ایجاد نوسان در قیمت مصالح ساختمانی شود.
تورمتورم یکی از عوامل ثابت در افزایش قیمت بازار می‌باشد و تا زمانی که تورم در اقتصاد رخ دهد، قیمت تمام مصالح ساختمانی افزایش خواهد داشت.

افزایش قیمت گاز و تاثیر آن بر قیمت آجر

همان‌طور که افزایش هزینه برق و یا قطعی آن بر قیمت سیمان تاثیر می‌گذارد، قیمت گاز نیز بر قیمت آجر تاثیرگذار است. از آن‌جا که گاز سوخت اصلی کارخانجات و کوره‌های آجر پزی است، هر تغییری در قیمت یا عرضه‌ی آن، موجب تغییرات قیمت آجر هم می‌شود. در زمستان گذشته هم شاهد این موضوع بودیم و دلیل افزایش قیمت انواع آجر را می‌توانیم همین امر بدانیم.

اما از آن جا که از فصل زمستان عبور کرده و مصرف گاز به حداقل خود رسیده است، می‌توانیم امیدوار باشیم که در ماه‌های آینده تغییری در قیمت آجر اعمال نشود. البته باید امیدوار باشیم که دولت همان‌طور که برای مشکل قطعی برق چاره اندیشی کرد، برای مشکل تأمین گاز هم چاره‌ای پیدا کند و کوره‌های آجرپزی در زمستان پیش‌رو دیگر با این مشکل روبه‌رو نباشند.

انرژی، تنها عامل تاثیر گذار بر قیمت مصالح ساختمانی نیست

قیمت آجرقیمت آجر

بهتر است بدانید که انرژی تنها عامل تاثیرگذار بر قیمت مصالح ساختمانی نبوده و در سال‌های گذشته که کشور از نظر اقتصاد خارجی در وضعیتی بحرانی به سر می‌برد و ارزش پول ملی به شدت مورد کاهش قرار گرفت، شاهد بودیم که قیمت ارز بر قیمت مصالح ساختمانی به طور کلی، و هم‌چنین قیمت مسکن بسیار تاثیرگذار بوده است.

این تاثیر را از چند وجه می‌توان مورد ارزیابی قرار داد که در این‌جا به دو مورد آن اشاره می‌کنیم.

۱.    اول این که بالا رفتن قیمت ارز باعث بالا رفتن قیمت مواد اولیه تولید مصالح می‌شود .

۲.    و دوم این‌که افزایش قیمت دلار باعث بالا رفتن درآمد کارخانجات از صادرات خود می‌شود.

 به همین دلیل است که صاحبان کارخانه‌ها ترجیح می‌دهند به جای فروش در داخل، به صادرات (مثلا سیمان یا کلینکر) به کشورهای دیگر بپردازند. که برای حل این مسئله، کارخانجات قیمت فروش مصالح خود در داخل کشور را هم افزایش می‌دهند تا به اصطلاح برای آن‌ها بصرفد. به طور کلی اگر بخواهیم افزایش قیمت در مصالح ساختمانی را توجیه کنیم، می‌توانیم از دلایل زیر کمک بگیریم.

قیمت مصالح ساختمانیقیمت مصالح ساختمانی

جایگاه بلوک سیمانی در نوسانات قیمت مصالح

بهتر است بدانید که امروزه برای دیوار چینی بیشتر از بلوک استفاده می‌شود تا آجر. بلوک‌ها در انواع مختلف بلوک سبک و بلوک سنگین تولید می‌شوند؛ که خود بلوک سبک در سه نوع صنعتی، معدنی و هبلکس است و بلوک‌های سنگین نیز در انواع بلوک سنگین دیواری و بلوک سنگین سقفی هستند. از آن جا که ماده اصلی ساخت بلوک‌های سیمانی، سیمان است، نوسانات در بازار سیمان، بر قیمت بلوک هم تاثیر خواهد داشت. البته باید بگوییم که موارد دیگری هم می‌توانند بر افزایش قیمت بلوک‌های سیمانی اثر بگذارند. شاید همه‌ی شما بدانید که کیفیت یک محصول در زمان خرید اولویت اول است و این کیفیت نیز به نوع مواد اولیه‌ی آن بستگی دارد.

پس به طور کلی می‌توان گفت که متریال باکیفیت به کار رفته در بلوک‌های سیمانی نیز می‌تواند سبب افزایش قیمت آن نسبت به بلوک‌هایی که مواد اولیه‌ی مرغوب ندارد، باشد. درمورد بلوک‌های سیمانی سنگین نیز باید بگوییم که با بالا رفتن قیمت شن و ماسه، شاهد افزایش قیمت در این محصولات نیز خواهیم بود. از طرف دیگر گران شدن مصالح ساختمانی و به دنبال آن کاهش تقاضا، منجر به کاهش فعالیت کارگاه‌های بلوک زنی خواهد شد و همین موضوع می‌تواند افزایش قیمت بلوک را به دنبال داشته باشد.

با توجه به نوساناتی که در بازار مصالح ساختمانی وجود دارد، پیدا کردن مرجعی برای استعلام قیمت به روز مصالح و یا خرید مصالح با قیمت مناسب کار آسانی نیست. سیوان لند، بازار آنلاین مصالح ساختمانی و پلتفرمی برای خرید و فروش آنلاین مصالح و تجهیزات است. سیوان لند بازاری رقابتی ایجاد کرده تا فروشندگان مختلف فعال در حوزه صنعت ساختمان بتوانند با ایجاد فروشگاهی مجازی در این وب‌سایت، در کنار سایر رقبای خود به فعالیت بپردازند و همین موضوع هم باعث شده که همواره مصالح با مناسب ترین قیمت در این سایت عرضه شوند.

خریداران مصالح ساختمانی می‌توانند همواره با مراجعه به این وب‌سایت مصالح و تجهیزات مورد نظر خود را از تولیدکننده و یا فروشگاه دلخواهشان انتخاب و به صورت آنلاین آن را خریداری کنند. آنلاین بودن تمام مراحل خرید، کار را برای خریداران راحت کرده و آن‌ها می‌توانند از همان مرحله اول مقایسه قیمت‌ها تا ثبت سفارش و خرید را به صورت آنلاین و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهند. البته تیم مشاوره و فروش سیوان لند همواره آماده پاسخ‌گویی تلفنی به سوالات و راهنمایی خریداران است.

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش