یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۰۵ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۲۶۵
مسکن، راه، عمران

ردپای پدرخوانده‌ها در سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران

سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران,ردپای پدرخوانده‌ها در سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران

روزنامه جهان صنعت نوشت: ساخت‌و‌ساز در تهران به عنوان پایتخت کشور همواره با تلاطم و آمارهای عجیب و غریب و در نهایت با حاشیه‌های فراوانی همراه بوده است. چندی پیش خبری منتشر شد که رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از انحلال سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران خبر می‌داد. علی کریمی با اشاره به تخلفات رخ‌‌داده در بدنه سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران گفت: افرادی در سازمان نظام مهندسی استان تهران نفوذ دارند که عضو هیات‌مدیره نیستند، اما نقش اساسی در اداره آن ایفا می‌کنند.

او با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی استان تهران پنج هفته است که خروجی نداشته، تصریح کرد: تکلیف این است که سازمان‌های نظام مهندسی را رصد کنیم و اگر همین رویه ادامه پیدا کند قطعا راهی جز اجرای ماده ۲۶ قانون نمی‌ماند و این ماده اجرایی می‌شود.

براساس ماده ۲۶ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، انحلال سازمان‌های نظام مهندسی در صورت انحراف از اهداف سازمان، پیش‌بینی شده است.

علی کریمی آنچه رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان نظام مهندسی استان تهران منحل می‌شود، گفت: تصور من این است که این مشکلات بعد از اعلام رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور رو به کاهش گذاشته و امید است که این مشکلات به‌طور کامل مرتفع شود. او با بیان اینکه اشخاصی بیرون از هیات‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند که در مواردی دخالت می‌کنند، ادامه داد: امیدواریم با اعلام رییس سازمان نظام مهندسی کشور و تمهیدات هیات‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران این مشکلات به سرعت برطرف شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران همچنین شیب کیفیت ساخت‌و‌ساز را رو به بهبود دانسته و می‌گوید: عُمر مفید ساختمان در تهران بالای ۳۰ سال است و باید تخریب و نوسازی را در درجه اول در صرفه اقتصادی داشتن این اقدام دانست.

کریمی درخصوص علت این موضوع که همچنان شاهد پایین بودن کیفیت ساخت‌و‌ساز هستیم، گفت: وجود آزمایشگاه‌ها و مجریان ذی‌صلاح منجر به افزایش کیفیت ساخت‌و‌ساز با یک شیب ملایم شده است. با این حساب معتقد به کاهش کیفیت ساخت‌و‌ساز نیستم، بلکه معتقدم در سال‌های اخیر با یک شیب ملایم کیفیت ساخت‌و‌ساز بهتر شده است.

او همچنین گفت: با توجه به مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان به شکل مناسبی اجرا نمی‌شود. در حال حاضر نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد که عُمر مفید ساختمان در تهران چقدر است، اما قطعا بالای ۳۰ سال است.

کریمی افزود: بخش عمده پایین بودن عُمر مفید ساختمان را غیر‌ از موضوع عمر مفید ساختمان که تعداد سال‌های بهره‌برداری را مشخص می‌کند، این است که الان دچار مشکلی شده‌ایم و آن هم این است که برای یک مالک واحد مسکونی صرفه اقتصادی دارد که ساختمانی را که چندین سال پیش سه یا چهار طبقه ساخته‌شده را تخریب و نوسازی کند. چراکه مقررات ملی ساختمان جدید می‌گوید که یک واحد مسکونی را در این پهنه می‌توانید تا ۵‌طبقه هم احداث کنید و از آسانسور هم بهره ببرید. بنابراین بخش عمده موضوع تخریب و نوسازی به اقتصاد مسکن بازمی‌گردد و اینطور نیست که عمر ساختمان به انتها رسیده باشد. خیلی از ساختمان‌های جدید و قدیمی هستند که با وجود اینکه عُمر آنها به انتها نرسیده است، دچار تخریب و نوسازی می‌شوند.

در هفته‌های گذشته مواردی به وجود آمد و باعث شد تا رییس سازمان نظام مهندسی کشور اعلام کند که سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران منحل می‌شود. در صحبت‌هایی که حمزه شکیب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان داشتند از وجود پدرخوانده‌ها در نظام مهندسی ساختمان اسم برده و به آن اشاره کرد.

کریمی در این باره به «بازار» گفت: برخی مواقع دخالت‌هایی از بیرون برای سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام می‌شود و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان هم به آن اشاره داشته‌اند.

کریمی همچنین گفت: ماده ۲۶ در سال‌های گذشته چندین بار اعمال شده است. سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان در استان تهران در سال‌های دور و در استان کرمان منحل و مشمول ماده ۲۶ شدند. به نظر می‌رسد این مشکل در استان تهران هم به سرعت در حال مرتفع شدن است.

او اضافه کرد: بنده به عنوان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران مایل به اعمال ماده ۲۶ نیستم، اما اندازه‌گیری انحرافات سازمان نظام مهندسی ساختمان از خط‌مشی توسط نهادهای مرتبط با قانون انجام می‌شود.

کریمی درخصوص قصد کمیسیون عمران مجلس برای افزایش زمان ریاست سازمان نظام مهندسی گفت: موضوعی را که بنده در صحن مجلس شورای اسلامی شنیده‌ام این است که زمان حضور در هیات‌مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان بعد از تصویب قانون چهار ساله شود و دوره‌های ریاست نیز دو ساله باشد. بالاخره در بخش‌هایی هم ثبات مدیریت می‌تواند مثبت باشد.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش