سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۶۸۷
مسکن، راه، عمران

کدام خانواده در مسکن ۲۵ متری جا می‌شود؟/ نهضت ملی مسکن به نفع مردم نیست

طرح ملی مسکن,مسکن جمایتی
احمد علیرضابیگی گفت: دولت باید اقدامی انجام دهد تا این مردمی که دستشان به هیچ تخته پاره‌ای بند نیست، بتوانند صاحب مسکن شوند و این کار دولت عملاً نقد غرض است و هیچ منتی هم برای مردم محسوب نمی‌شود.

به گزارش اقتصاد ۲۴، ایده ساخت مسکن اقتصادی یا همان مسکن های ۲۵ متری به زودی در پایتخت اجرایی می‌شود. این خبر را مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران به یکی از خبرگزاری‌های رسمی اعلام کرده و گفته بود پس از مطالعات تقریباً ۲.۵ ساله بر روی طرح مسکن اقتصادی در روز‌های آینده قرارداد اولین پروژه در این قالب در منطقه ۱۹ شهرداری تهران منعقد و طی هفته‌های آینده به عملیات اجرایی می‌رسد.

این در حالی است که سخنگوی شهرداری تهران این خبر را تکذیب کرد و گفت که نه در منطقه ۱۹ و نه در هیچ منطقه‌ای از شهرداری تهران پروانه ساخت هیچ واحد مسکونی با این متراژ صادر نشده و نخواهد شد.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: این بحث را یک تعاونی یا یک شرکت مطرح کرده است، اما طبیعتاً برخی افراد وجود دارند که نیازشان با همان متراژ ۲۵ متر برطرف می‌شود. به عنوان مثال دانشجویی که برای تحصیل ناچار است مدت ۴ سال را در تهران اقامت کند یا فردی که شرکت دارد و کار تجاری انجام می‌دهد و به جای اینکه برای اقامت به هتل برود، ترجیح می‌دهد یک ملک کوچک ۲۵ متری داشته باشد.

وی افزود: به هر روی اگر یک چنین نیازمندی هم وجود داشته باشد، برای این قشر از جامعه است، اما اینکه گفته شود این متراژ خانه برای خانواده است و خانواده را به معنای واقعی آن که رکن اساسی جامعه است، تعریف کنیم، برای توسعه آن امتیازات و قوانینی را باید منظور کرد و اگر بخواهیم آن را در یک واحد ۲۵ متری لحاظ کنیم، طبیعتاً شدنی نیست.

وی تصریح کرد: بنده قرار نیست از جانب کسی که راجع این موضوع، مطلبی را بیان کرده، توضیح دهم، اما حس می‌کنم یک بازاری با انگیزه‌های مختلف برای این خانه‌ها وجود دارد و کسی که اهل تجارت یا دانشجو است می‌تواند از رهگذر تامین آن، سودی را حاصل کند.

علیرضابیگی یادآور شد: از جمله تکالیفی که در قانون اساسی برای دولت در نظر گرفته شده است، تامین مسکن مردم است؛ مردم در شرایط متعارف نمی‌توانند صاحب خانه شوند، مگر اینکه از جانب دولت برای آن‌ها حمایت در نظر گرفته شود. مردم این حمایت را در یک دوره ۸ ساله در قالب طرح مسکن مهر دیده‌اند، به عبارتی در آن زمان مردم با اندک آورده ثبت نام کردند و سیستم بانکی کشور به آن‌ها وام ۱۵، ۲۰ و ۲۵ میلیونی داد و این وام نیز در اختیار سازنده قرار گرفت، از این‌رو مردم بدهکار شدند و پس از اینکه مسکن خود را دریافت کردند، شروع به بازپرداخت اقساط کردند.

نماینده تبریز در مجلس گفت: در واقع مردم تا قبل از آن، رقم قسط را به صاحب خانه جهت اجاره بها پرداخت می‌کردند که پس از تحویل خانه، قسط بانک را پرداخت می‌کردند. در اینجا دولت از طرف خود یک ثروتی را به مردم تزریق کرد تا گشایشی در زندگی مردم اتفاق بیفتد و به تکلیف خود در قانون اساسی هم عمل کرده بود.

وی افزود: الان به هر کسی که مسکن مهر ۷۵ متری تحویل داده شده است، در این بازار آشفته، متری حدود ۱۵ الی ۲۰ میلیون تومان پول در جیب آن‌ها می‌رود؛ در واقع همان مسکن مهر در شهر من تبریز که آن زمان ۲۵ میلیون تومان بوده است، الان حدود یک میلیارد و ۳۰۰ هزار تومان ارزش دارد. با این سازوکاری که امروز برای نهضت ملی مسکن تعیین شده است که مردم یک آورده قابل توجه‌ای را باید خودشان بیاورند و سپس یک اقساط سنگینی را از همین الان و قبل از تحویل خانه باید پرداخت کنند، نشان می‌دهد دولت در نهایت فراغت از تکلیفی است که قانون اساسی به او تکلیف کرده و در حال عمل کردن به آن است.

علیرضابیگی اظهار کرد: در واقع دولت باید اقدامی انجام دهد تا این مردمی که دستشان به هیچ تخته پاره‌ای بند نیست، بتوانند صاحب مسکن شوند و این کار دولت عملاً نقد غرض است و هیچ منتی هم برای مردم محسوب نمی‌شود. الان در شهر تبریز کسی که یک دارایی ۴۵۰ میلیون تومانی داشته باشد خودش می‌داند چطور خانه تهیه کند و وارد این بازار نسیه‌ای که دولت فراهم کرده و معلوم هم نیست نتیجه آن چه خواهد شد و آیا دستش را خواهد گرفت یا به همین قیمت اکتفا می‌شود یا خیر، نمی‌شود.

وی تصریح کرد: این مسائل، ایراداتی است که به نهضت ملی مسکن وارد است و لطف و کمکی در حق مردم نیست، بلکه در این طرح دولت واسطه بین مردم و سازنده شده است. بعد هم اگر سازنده اشتباه یا خطاکاری داشته باشد، دولت به گردن می‌گیرد و اگر فردا مردم بخواهند از سازنده شکایت کنند از آنجا که با سازنده قرارداد امضاء نکرده‌اند و دولت امضاء کرده، مردم باید علیه دولت شکایت کنند و شکایت از دولت هم کار ساده‌ای نیست و اصلاً چه کسی می‌تواند علیه دولت شکایت کند و حق خود را بگیرد. در نهایت اینکه این طرح نمی‌تواند به نفع مردم باشد.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش