جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۲۹ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۰۶۶
مسکن، راه، عمران

صنعت سیمان در آرزوی بازگشت به رونق

صنعت سیمان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
رکود در صنعت ساخت و ساز کشورمان در کنار کاهش صادرات سیمان باعث شده تولید سیمان در کشورمان تقریبا ۲۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش یابد و کارخانه‌ها با حجم بسیار کم و صرفا جهت خاموش نشدن کوره‌های تولید به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

روند کاهشی تولید در کنار انتشار برخی اخبار مبنی بر افزایش قیمت سیمان در بازار باعث شد این تصویر در ذهن خریداران ایجاد شود که چطور در رکود موجود باید منتظر افزایش قیمت سیمان باشیم، درحالی که اعلام شده انبار کارخانه‌ها مملو از سیمان است؟

 

عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در این زمینه به جام‌جم گفت: ظرفیت اسمی تولید سیمان در ایران ۷۹.۵ میلیون تن برآورد شده که این میزان تولید براساس رشد ۸ درصدی در اقتصاد بوده، اما در عمل وقتی رشد اقتصادی منفی ۶ درصد شد، طبیعی بود سیمان هم روند نزولی تولید را تجربه کند، به صورتی که اکنون تولید سیمان کشور ۶۰ میلیون تن در سال با محاسبه میزان صادرات است.

 

شیخان با اشاره به این‌که امکان انبار کردن سیمان از سوی کارخانه‌ها وجود ندارد، افزود: کاهش تولید سیمان به دلیل رکود بازار و کم شدن فعالیت صنعت ساختمان است و این درحالی است که بخشی از سیمان تولیدشده کارخانه‌ها در سیلوها به عنوان ذخایر استراتژیک نگهداری می‌شود، اما محصول نهایی یا همان سیمان امکان انباشت طولانی‌مدت ندارد، از این‌رو این‌که بگوییم انبارها مملو از سیمان است اشتباه است.

 

این مقام صنفی تاکید کرد: محصولی که کارخانه‌ها به عنوان ذخیره و در دوران رکود نگهداری می‌کنند، درواقع انواع مختلف کلینکر است تا در شرایط بهبود بازار یا کاهش تأمین مواد اولیه بتوانند بسرعت روند تولید را افزایش داده و نیاز بازار را تأمین کنند.

 

وی تصریح کرد: سیاستگذاری دولت برای روکش جاده‌ها با سیمان و اجرای طرح احیای بافت‌های فرسوده طی یک سال و نیم گذشته توانسته بازار را به سمت رونق مدیریت کند، اما هنوز با دوران طلایی اوایل دهه ۹۰ فاصله داریم و باید برای دستیابی به آن ظرفیت سیاستگذاری دقیق‌تری داشته باشیم.

 

شیخان معتقد است این سیاستگذاری‌ها می‌تواند در نیمه دوم سال جاری تأثیر واقعی خود در کاهش رکود بازار را نمایان کند و امیدی برای افزایش تولید در بخش‌های مختلف سیمان خواهد بود، هرچند سیاست‌های توسعه صادراتی می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

 

این مقام صنفی درباره انتشار اخبار مربوط به افزایش قیمت سیمان در بازار گفت: این خبر کاملا بی‌اساس و اشتباه است، چون هنوز قیمت‌ها به‌رغم افزایش هزینه‌های تولید برپایه سال ۱۳۹۳ است. به این ترتیب که قیمت سیمان به ازای هر تن ۱۱۵ هزار تومان بود، ولی به دلیل رکود بازار و رقابت میان تولیدکنندگان به حدود صد هزار تومان کاهش یافته بود، ولی این رقم باعث زیان گسترده در میان تولیدکنندگان بود.

 

وی تاکید کرد: با دریافت مجوز از سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان قرار بر این شد که سیمان با قیمت ارشادی یعنی آنچه میان خریدار و فروشنده توافق می‌شود فروخته شود، اما این روش قیمت‌گذاری هم ظاهرا اشتباه تعبیر شده است و برخی فعالان بدون شناسنامه در بازار باعث ایجاد نوسان غیرمنطقی شده‌اند.

 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با تاکید بر این‌که امروز ایران به ۲۰کشور جهان صادرات سیمان و کلینکر دارد، گفت: صادرات سیمان به دلیل کاهش تقاضای بزرگ‌ترین بازار سیمان ایران یعنی کشور عراق امروز با نزول مواجه شده، اما صنعت سیمان ایران به دنبال جایگزینی بازار صادراتی است که بهترین گزینه بازار آفریقاست.

 

وی دلایل کاهش صادرات سیمان ایران به عراق را ناآرامی‌های این کشور و کاهش درآمدهای ارزی عراق اعلام کرد و افزود: فعالیت برخی کارخانه‌های داخلی عراق، از میزان تقاضای خرید سیمان ایران می‌کاهد، این درحالی است که کردستان عراق نیز تأمین‌کننده سیمان مورد نیاز عراق شده است.

 

این مقام صنفی بیان کرد: تولید سیمان دچار افت شده و از ۷۱ میلیون تن در سال ۹۱ به ۵۴ میلیون تن طی سال ۹۵ رسید، اما این روند با توجه به جایگزینی بازارهای صادراتی جدید در آفریقا قطعا دوباره افزایش خواهد یافت.

 

شیخان تصریح کرد: برای موفقیت در بازار خاورمیانه اکنون برخی موارد تعیین‌کننده قیمت سیمان صادراتی ایران مثل قیمت حمل‌و‌نقل بالا می‌تواند چالشی قابل توجه برای این منظور باشد که انتظار داریم در ابتدای راه دولت با حمایت‌های ویژه‌ای که برای کاهش این هزینه‌ها در اختیار صنعت سیمان کشور قرار می‌دهند، زمینه تحکیم جایگاه ایران در این بازار را فراهم کند تا پس از آن تولیدکنندگان بتوانند خودشان شرایط را مهیا کنند.

 

 

عماد عزتی

 

 

jamejamonline.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش