پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۶ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۶۷۰
صنعت و معدن

همزمان با انتشار گزارش سالانه وزارت صنعت بررسی شد

ذائقه ۹۵ سرمایه‌گذاران صنعتی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن,صنایع برتر در سرمایه‌پذیری

پرونده سال ۹۵ بسته شد و صنایع برتر در سرمایه‌پذیری معرفی شدند. آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که از مجموع بالغ بر یک میلیون و ۲۶۴هزار میلیارد ریال سرمایه پیش‌بینی شده برای اجرای ۱۶هزار و ۸۹۵ فقره جواز تاسیس صنعتی صادره در سال ۹۵، «گروه محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» به لحاظ تعداد توانسته‌اند بیشترین مجوزهای صادره را به خود اختصاص دهند و در مقابل «گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی» بالاترین سهم پیش‌بینی سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده است. براساس آمار اعلام شده «گروه‌های کک و فرآورده‌های حاصل از نفت، ساخت فلزات اساسی، محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها و محصولات از لاستیک و پلاستیک» در جایگاه دوم تا پنجم صنایع سرمایه‌پذیر قرار گرفته‌اند.

 

آمار اعلام شده بیانگر آن است که در سال ۹۵ در مجموع ۱۶ هزار و ۸۹۵ فقره جواز تاسیس با پیش‌بینی سرمایه بالغ بر یک میلیون و ۲۶۴ هزار میلیارد ریال در کشور صادر شده است. اشتغال پیش‌بینی شده برای جوازهای صادره برابر با ۳۸۴هزار و ۵۰۱ نفر بوده است.

 

جوازهای تاسیس صادره در مدت زمان مذکور رشدی ۵ درصدی را ثبت کرده است، این رشد را می‌توان به بازگشت رونق در بخش صنعت تعبیر کرد. جوازهای تاسیس صادره در مدت زمان مذکور هر چند طعم رشد را چشید، اما سرمایه و اشتغال پیش‌بینی شده برای جوازهای تاسیس صادره با افت همراه بوده که این امر را می‌توان به گرایش سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک و متوسط تعبیر کرد. براساس آمار مذکور سرمایه پیش‌بینی شده برای ۱۶ هزار و ۸۹۵ فقره جواز تاسیس در سال گذشته، افتی دو درصدی و به لحاظ اشتغال نیز افتی ۰۴/ ۰ درصدی را ثبت کرده است.

 

صنایع جذاب برای سرمایه‌گذاری

از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده بالاترین سهم پیش‌بینی سرمایه‌گذاری در مدت زمان مذکور به «گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی» اختصاص داشته است. با توجه به مجموع سرمایه‌گذاری صنعتی پیش‌بینی شده می‌توان گفت ۳/ ۲۴ درصد از کل سرمایه‌گذاری صورت گرفته در کشور به این گروه اختصاص داشته است. سهم پیش‌بینی شده برای «گروه‌ کک و فرآورده‌های حاصل از نفت» نیز در این مدت حدود ۱۹۴ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

«ساخت فلزات اساسی» نیز در این مدت پیش‌بینی سرمایه‌گذاری بیش از ۱۵۵ هزار میلیارد ریالی را به خود اختصاص داده است. محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها نیز با پیش‌بینی سرمایه بیش از ۱۱۳ هزار میلیارد ریالی در این مدت توانست در جایگاه چهارم قرار گیرد. پنجمین گروه صنعتی به لحاظ بالاترین سهم پیش‌بینی سرمایه‌گذاری نیز به سایر محصولات کانی غیرفلزی اختصاص داشته، سرمایه پیش‌بینی شده برای این گروه بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

از سوی دیگر، بر اساس این گزارش از ۱۶ هزار و ۸۹۵ فقره جواز تاسیس صادره در مدت زمان مذکور بیشترین جواز صادره با دو هزار و ۷۳۲ فقره جواز به «گروه محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» اختصاص داشته است. جوازهای تاسیس صادره برای گروه «سایر محصولات کانی غیرفلزی» نیز در این مدت برابر با هزار و ۹۷۰ فقره بوده است و «محصولات از لاستیک و پلاستیک» نیز با دریافت هزار و ۶۷۲ فقره جواز توانستند جایگاه سوم را به خود اختصاص دهند.

 

اما جایگاه چهارم به گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» اختصاص داشته، برای این گروه در مجموع هزار و ۵۴۵ فقره جواز تاسیس صادر شده است. اما «گروه محصولات فابریکی» نیز در این مدت با دریافت هزار و ۲۹۸ فقره جواز جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است.

 

استان‌های موفق در جذب سرمایه

گزارش منتشر شده از روند سرمایه پیش‌بینی شده بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی استان‌های «بوشهر، هرمزگان، خراسان رضوی، مرکزی و کرمانشاه» توانسته‌اند عنوان استان‌های موفق در جذب سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص دهند. براساس آمار مذکور بیشترین سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده در استان بوشهر بالغ بر ۱۲۰ هزار میلیارد ریال است که این میزان به صدور جواز تاسیس واحد شرکت سرمایه‌گذاری ساختمان سبحان مرتبط است. با توجه به سرمایه جذب شده، این استان توانسته سهم ۵/ ۹ درصدی سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده کل کشور را به خود اختصاص دهد. سهم استان هرمزگان نیز نزدیک به ۱۱۴ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

خراسان رضوی نیز موفق به پیش‌بینی سرمایه بیش از ۱۰۲ هزار میلیارد ریالی شده است. استان مرکزی نیز در این مدت توانسته سهم بیش از ۷۱ هزار میلیارد ریالی را در پیش‌بینی سرمایه‌گذاری به خود اختصاص دهد. اما کرمانشاه به‌عنوان پنجمین استان در سال گذشته سرمایه‌ای بالغ بر ۶۱ ‌هزار میلیارد ریال را برای طرح‌های این استان‌ها پیش‌بینی کرده است. از سوی دیگر گزارش منتشر شده همچنین بیانگر آن است که استان‌های «یزد، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان» بیشترین مجوز صادر شده به لحاظ تعداد را در این مدت به خود اختصاص داده‌اند. اما درخصوص مناطق آزاد در این مدت منطقه آزاد ارس و انزلی با اخذ ۲۷ فقره جواز تاسیس صنعتی توانستند بیشترین مجوز اخذ شده را به خود اختصاص دهند. منطقه آزاد ماکو نیز در این مدت توانست ۱۶ فقره جواز تاسیس صنعتی دریافت کند.

 

روند صدور مجوزهای معدنی

از سوی دیگر با بررسی مجوزهای معدنی صادره در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ می‌توان گفت دو گروه «پروانه اکتشاف» و «پروانه بهره‌برداری معدن» به لحاظ تعداد رشد داشته‌اند و اما برخلاف این دو بخش، «گواهی کشف» با افت در جوازهای صادره مواجه بوده است.

 

براساس آمار اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۸۰۰ فقره جواز برای پروانه اکتشاف صادر شده است که در مقایسه با سال قبل این بخش شاهد رشد ۳/ ۱۱ درصدی بوده است. از سوی دیگر، مجوزهای صادره برای گواهی کشف نیز در مدت زمان مذکور با افت همراه بوده، به‌طوری که در این مدت در مجموع ۵۷۳ فقره مجوز برای گواهی اکتشاف صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۹ درصدی را تجربه کرده است. این آمار همچنین حکایت از آن دارد که در مدت زمان مذکور ۸۵۴ فقره پروانه بهره‌برداری معدنی صادره شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل این بخش نیز رشد بیش از ۷ درصدی را تجربه کرده است.

 

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن,صنایع برتر در سرمایه‌پذیری

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش