دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۱۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۹۱۱
صنعت و معدن

گروه ملی فولاد ایران هنوز به نوستالوژی‌هایش دلخوش است:

نگران روزی هستیم که 'بانک ملی' شرکت را با هزاران کارگرش به بخش خصوصی بفروشد

گروه ملی فولاد ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن
گروه ملی فولاد ایران با هزاران نوستالوژی از روزهای ایده‌الش، امروز سرگردان است. از همین رو چهار هزار کارگر آن درحالی‌که چشم به گذشته دارند، دل در گرو آینده دارند تا چه پیش آید. می‌گویند: امیدواریم که اوضاع درست شود.

به گزارش ایلنا، "خصوصی‌سازی". را کلید واژه‌ می‌خوانند؛ کلید واژه‌‌ای برای توصیفِ انحصاری کردن ابزار تولید.ابزار تولید از زمان ملی شدن صنایع در ایران در دست دولت بود. از این رو چرخشان می‌گشت. نیروهای کار به خاطر گسترده شدن صنایع ملی در کل کشور تعدادشان بالا رفت. فقر آرام آرام از چهره شهرها زدوده می‌شد. جوامع صنعتی پدیدار شدند. در همه شهرها شرکت‌هایی به وجود آمدند که دل در گرو توسعه ملی داشتند.

 

اما خصوصی‌سازی در مقام مارس (خدای جنگ در اساطیر رم باستان) به ویژه از دهه ۷۰ با اقتصادِ ملی درافتاد.خصوصی‌سازی چهره اقتصاد ملی را هدف گرفت و بدترکیب کرد. خصوصی‌سازیِ ولنگار که مبنایش توزیعِ شرکت‌های دولتی میان خودی‌هاست، قلبِ اقتصاد را هدف گرفته است؛ اقتصادی که مردم از آن نان می‌خورند و سفره‌های خود را رنگین می‌کنند.

 

حالا اما آن کارگرانِ قدیمی به خاطر انحصاری شدن ابزار تولید، در دست عده‌ای بیگانه با تولید، بیکار شده‌اند و از دولت طلبِ کمک دارند. البته خیلی‌ها هم که صاحب صنایع خصوصی شدند، بد نیت نبودند و تلاش می‌کردند با هر ضرب و زوری که شده دستمزد کارگران را از جایی تامین و پرداخت کنند.

 

یادگارِ ملی شدنِ صنایع ایران در دست‌انداز

گروه ملی فولاد ایران یکی از همین شرکت‌هاست؛ شرکتی یادگارِ ملی شدنِ صنایع در ایران. با این حال این شرکت از زمانی که خصوصی شد در دست‌انداز افتاد. "گروه امیرمنصور آریا" در دهه ۸۰ صاحب این شرکت شد. ابتدا اوضاع خوب بود و چرخ تولید می‌گشت. اما اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی که به "مه‌آفرید امیرخسروی" از صاحبان گروه امیرمنصور آریا و یارانش منتسب است، ورق را برگرداند.

 

اعدام مه‌آفرید، کارآفرینی که کارنامه‌‌اش به واسطه سرمایه‌‌گذاریِ گسترده در کل کشور ابتدا موفق ارزیابی می‌شد؛ دل افکار عمومی را از بابت پرونده اختلاس‌ منسوب به او خنک کرد، اما کارگرانش را نگران‌‌ کرد.

 

امیرخسروی که اعدام شد، طلبکاران پشت در کارخانه صف کشیده بودند. آنها به جهت بازگشتِ سرمایه‌شان، نگران آینده بودند. خانواده امیرخسروی باید دستمزدهای عقب افتاده کارگران را پرداخت می‌کردند و طلبکاران را راضی نگه می‌داشتند.

 

کارگری که غم به چهره کشیده است، به میراث بر زمین مانده یک کشور نگاهی می‌افکند و به خبرنگار ایلنا می‌گوید: در اهواز همه صنایع فولادی درگیر مشکلاتی  هستند و تعدیل نیرو دارند؛ پس به هر ترتیبی شده باید اینجا می‌ماندیم و برای آینده می‌جنگیدیم. جدا از اینکه حالا چه اتفاقاتی در کارخانه در حال رخ دادن است باید کارمان را حفظ می‌کردیم تا آخر ماه دست‌مان خالی نباشد.

 

بدهی سنگین مه‌آفرید به بانک ملی، بانک ملی را صاحب جدید شرکت کرد. مه‌آفرید در مجموع ۱۵۷۰ میلیارد تومان به ۵ بانک بدهکار بود و حالا هرچه داشت مال آنها بود. در واقع گروه ملی در قالب تهاتر به دست بانک ملی رسید. اما بانک چه از تولید می‌داند؟  

 

ایده‌آل ما اداره شرکت به دست بانک ملی است

 

گروه ملی فولاد ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

این پرسش را با یک نفر از کارگران در میان می‌گذارم: بانک ملی هم مشکلات خود را دارد. مدیران بانک ملی باید پاسخگوی دولت و مشتریان باشند. از این جهت اولویت‌شان چیز دیگری است. تازه برای بانک‌ها تکلیف شده که از بنگاهداری دست بردارند و به کار اصلی خود بپردازند. ما همه می‌دانیم که بانک ملی نمی‌تواند اینجا را تا ابد اداره کند اما به هر حال ایده‌آل ما در این مقطع اداره شرکت به دست بانک ملی است؛ چراکه می‌تواند آن را تامین مالی کند و جلوی توقف تولید را بگیرد. در ضمن بانک ملی تعهداتی به کارگران دارد که شایسته است، به تعهداتش عمل کند.

 

کارگران اما نگران امنیت شغلی و معیشت خود هستند؛ از این رو از حق خود برای "اعتصاب" دفاع می‌کنند. یک نفر از کارگران که تلفنی با ایلنا صحبت می‌کرد، در این‌باره گفت: وقتی در خیابان‌‌ها ریختیم و شعار دادیم، می‌دانستیم که تبعات دارد، اما هم ماه‌ها حقوق نگرفته بودیم و هم اینکه جریان تولید متوقف شده بود. بانک ملی باید کارخانه را زنده نگه می‌داشت؛ چراکه به مسئولان استان تعهد داده است. ما به شدت نگران آن روزی هستیم که بانک ملی شرکت را با هزاران کارگرش به بخش خصوصی بفروشد.

 

دست به دست شدن گروه ملی فولاد تجربه‌ای دردناک برای کارگران بوده است، اما بانک ملی در بیانیه‌ای تلاش کرد تا نگرانی کارگران را برطرف کند: «بانک ملی در همین راستا همچنان در کنارِ مدیران متعهد این کارخانه و همدوش کارگران زحمتکش آن بوده و با کمک‌های خود یاری‌گر این کارخانه برای راه‌اندازی خطوط دیگر تولید و صادرات محصولات و تامین حقوق حقه کارگران خواهد بود».   

 

راه‌اندازی خطوط، البته تدریجی اتفاق می‌افتد. برخی از کارگران مشغول به کار هستند و برخی دیگر در مرخصی اجباری، منتظر هستند تا فرخوان بازگشت به کار منتشر شود. تعدادی از آنها همچنان در بازداشت هستند. در هنگام حضور ما در استانداری خوزستان، تعدادی از خانواده‌ها بازهم مقابل استانداری تجمع کرده بودند.

 

کارگران از حق اعتصابی حمایت می‌کنند که مدیران شرکت ضمن به رسمیت شناختن این حق تاکید کرده‌اند که گفتگو می‌توانست ابزار بهتری باشد؛ چراکه تعطیلی کارخانه‌ای شرکت به اقتصاد آن ضربه می‌زند.

 

اصلی‌ترین نگرانی ما تامین نشدن مواد اولیه است

چهار هزار کارگر گروه ملی فولاد علاوه بر آزادی همکارانشان، خواهان استمرار تامین مواد اولیه توسط بانک ملی هستند. یک نفر از آنها که در محوطه کارخانه قدم می‌زند و برای صحبت کردن با ایلنا انتظار می‌کشد، در این مورد می‌گوید: اصلی‌ترین نگرانی ما تامین نشدن مواد اولیه با گرانی ارز و سایر مسائل است. صنعت فولاد در ایران بسیار رقابتی است. تعدادی از شرکت‌های فولادی بیشتر مورد حمایت دولت هستند و دسترسی‌شان به مواد اولیه راحت‌تر است. در حال حاضر به ۷۰۰ تا هزار میلیارد تومان اعتبار برای تامین مواد اولیه و بازگشایی تمام خطوط تولید نیازمندیم.بانک ملی به تامین این رقم تعهد داده است. امیدواریم که اوضاع درست شود؛ چراکه با فروش انبار نمی‌توان کارخانه را سرپا نگه داشت. تمام خطوط تولید که فعال شوند آرام آرام مشتریان قدیمی برمی‌گردند.

 

تمامی کارگران گروه ملی فولاد روزهایِ روشن گذشته را مطالبه می‌کنند؛ چراکه آینده هیچگاه بهتراز گذشته نخواهد بود! معروف است که مردم ایران تا آخرین لحظه‌هایِ زندگی با نوستالوژی‌‌های خود زندگی می‌کنند؛ چراکه طعم نوستالوژی در شرایطی که از آینده هیچ نمی‌دانیم، شیرین و دلچسب است.    

 

زمانی در محوطه وسیع و بی‌پایان شرکت صدها کامیون صف می‌کشیدند، تا متنوع‌‌ترین تولیدات فولادی خاورمیانه را به دست مشتریان برسانند، حالا دیدن این تعداد کامیون در محوطه شرکت نوستالوژی شده است. با این حال اگر تعهدات بر سر جایشان بمانند، می‌توان به فردایِ بهتر در گروه ملی فولاد ایران  امیدوار بود.

 

 پیام عابدی

 

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش