سه شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۳ - ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۳۲۲
نفت و انرژی

رشد هفتگی نفت باوجود بحران کرونای هند | نفت در برابر اکسیژن!

افزایش قیمت نفت,نفت دربرابر اکسیژن
قیمتهای نفت برای دومین هفته متوالی صعود کرد اما تحت تاثیر کندی رشد اشتغال در آمریکا و وضعیت شیوع کرونا در هند بازه معاملاتی محدودی پیدا کردند.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۹ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، در ۶۸ دلار و ۲۸ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت روز چهارشنبه تا مرز ۶۹ دلار و ۹۴ سنت صعود کرده بود اما نهایتا از پیشروی به سمت ۷۰ دلار بازماند. شاخص نفت برنت برای کل هفته ۱.۵ درصد رشد هفتگی ثبت کرد.

 بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۹ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، در۶۴ دلار و ۹۰ سنت در هر بشکه بسته شد. شاخص نفت آمریکا دو درصد رشد هفتگی داشت.

بهای معاملات بنزین آمریکا عمده رشد شب گذشته را از دست داد اما همچنان با ۰.۲ درصد افزایش، به ۲.۱۱ دلار در هر گالن رسید.

پس از این که آمار رسمی نشان داد مشاغل غیرکشاورزی آمریکا در آوریل تنها ۲۶۶ هزار مورد رشد داشته که بسیار پایینتر از ۹۷۸ هزار شغل جدید پیش بینی شده توسط اقتصاددانان بود، قیمت نفت به همراه سایر کالاهای پرریسک نزول کرد. این آمار در تضاد با بسیاری از شاخصهای دیگر اقتصاد در روزها و هفته های اخیر بود و باعث شد تحلیلگران نتیجه گیری کنند روند احیای اقتصادی آمریکا ممکن است به شدتی که تا این اواخر تصور می رفت، قوی نباشد.

آمار اشتغال ماهانه آمریکا با آمارهای اخیر مرتبط با نفت همخوانی نداشت. در هفته گذشته فرودگاههای آمریکا رکورد بالای جدید مسافر داشتند و موسسه امریکن پترولیوم و اداره اطلاعات انرژی آمریکا کاهش هفت میلیون بشکه ای ذخایر نفت را گزارش کردند.

این چشم انداز که آمار اخیر تنها از تداوم سیاستهای انبساطی بانک مرکزی آمریکا حمایت می کند، کمک کرد نفت و بورس بخشی از افتشان را جبران کنند. این سیاست از قیمت نفت پشتیبانی نمی کند بلکه به دلیل این که دلار را ارزان نگه می دارد، خرید نفت را برای کشورهای دیگر ارزانتر می کند.

هند روز جمعه رکورد جدیدی در افزایش آمار ابتلا به کووید ۱۹ را گزارش کرد و بیش از ۲۱.۴ میلیون مورد تایید شده ابتلا و دستکم ۲۳۴ هزار و ۸۳ مورد قربانی از زمان شیوع پاندمی در این کشور ثبت شده است.

شرکت مشاوره ریستاد انرژی اوایل هفته گذشته هشدار داد بحران کووید هند ممکن است ۵۷۵ هزار بشکه در روز از تقاضا برای مایعات نفتی در آوریل و ۹۱۵ هزار بشکه در روز در ماه مه امسال کم کند و توازن بازار را بهم زده و باعث ایجاد دوباره اشباع ذخایر شود.

آرگوس مدیا روز جمعه جدیدترین آژانسی بود که افزایش تولید نفت ایران در آوریل را گزارش کرد. طبق گزارش آرگوس، تولید ایران بالاتر از کویت قرار گرفت و این کشور در جایگاه چهارمین تولیدکننده بزرگ اوپک ایستاد. آرگوس برآورد کرد ایران اکنون دستکم ۶۵۰ هزار بشکه در روز نفت صادر می کند و مقامات می گویند این صادرات در صورت توافق جدید برجام ممکن است به ۲.۵ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند.

در این بین، نشانه هایی در آمریکا وجود دارد که حاکیست تولید شیل این کشور بعید است در واکنش به احیای قیمت امسال نفت بهبود پیدا کند. شرکت EOG Resources که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شیل آمریکاست، اعلام کرد قصد دارد تا زمانی که بازار نیاز ندارد و ظرفیت مازاد اندکی وجود دارد، تولیدش را افزایش دهد. با افزایش تولید ایران و محدود ماندن تولید روزانه میلیونها بشکه نفت توسط سایر اعضای اوپک و روسیه، بعید به نظر می رسد شرایط مذکور در کوتاه مدت تغییر کنند.

با این حال آمار شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان می دهد شمار دکلهای حفاری آمریکای شمالی طی هفته های اخیر به طور مستمر رشد کرده است.

بر اساس گزارش اینوستینگ، بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا هفته گذشته هشت حلقه رشد کرد و به ۴۴۸ حلقه رسید. هفته پیش از آن شمار دکلها دو حلقه افزایش داشت. مجموع دکلهای حفاری نفت آمریکا اکنون ۷۴ حلقه بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. شمار دکلهای حفاری نفت با دو حلقه افزایش، به ۳۴۴ حلقه رسید و شمار دکلهای حفاری گاز با هفت حلقه افزایش، ۱۰۳ حلقه بود.

نفت در برابر اکسیژن!

وزیر نفت هند روز جمعه از عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان نفت خاورمیانه برای تامین اکسیژن پزشکی مایع (LMO) برای کمک به این کشور در مبارزه با بحران کووید ۱۹ تشکر کرد.

افزایش قیمت نفت,نفت دربرابر اکسیژن

به گزارش ایسنا، دارمندرا پرادهان در یک رشته توییت از پیشنهاد عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر برای تامین کانتینرهایی در شش ماه آینده و تضمین تامین تجاری مستمر LMO برای هند استقبال کرد.

توییتهای پرادهان یک روز پس از این منتشر شد که پالایشگاههای نفت دولتی هند پس از این که عربستان سعودی قیمت فروش نفت برای بارگیری در ژوئن را کاهش داد، حجم خرید معمول خود را به این کشور سفارش دادند.

پالایشگاههای دولتی هند ۱۵ میلیون بشکه نفت سعودی را در یک ماه از شرکت آرامکوی سعودی خریداری می کنند. هند که سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت جهان است، بیش از ۸۰ درصد از نیازهای نفتی خود را با واردات تامین می کند و وابستگی بالایی به نفت خاورمیانه دارد.

عربستان سعودی در شرایطی که موج دوم شیوع کووید ۱۹ تقاضای هند برای انرژی را فلج کرده است، قیمت فروش نفت برای تحویل در ژوئن به آسیا را بین ۱۰ تا ۳۰ سنت در هر بشکه کاهش داد. این نخستین کاهش قیمت فروش نفت عربستان سعودی از دسامبر سال گذشته بود و ضعیف شدن تقاضا در بازارهای بزرگ آسیایی را منعکس کرد.

تصمیم اخیر عربستان سعودی پس از موافقت اوپک پلاس با افزایش تولید روزانه و تسهیل محدودیت عرضه صورت گرفت که هند مکرر علیه آن اعتراض کرده و آن را راهی برای بالا نگه داشتن مصنوعی قیمتها می دانست. هند در واکنش به افزایش قیمت فروش نفت عربستان در ماه مه به پالایشگاههای دولتی دستور داده بود خرید نفت این کشور را کاهش دهند و به دنبال منابع دیگری برای واردات باشند تا وابستگی به نفت خاورمیانه را کمتر کنند.

یک منبع دولتی آگاه اوایل مارس به رویترز گفته بود ما از شرکتها خواسته ایم با جدیت به دنبال منابع جدید واردات نفت باشند. ما نمی توانیم گروگان تصمیمات یک طرفه تولیدکنندگان خاورمیانه بمانیم. هنگامی که آنها می خواستند بازار را تثبیت کنند، ما به حمایت از آنها برخاستیم.

اکنون عربستان سعودی قیمت گرید نفتی سبک عرب لایت را یک دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه بالاتر از قیمت پایه منطقه ای عمان/دوبی تعیین کرده است. همزمان عربستان سعودی قیمت فروش نفت به آمریکا را ۲۰ سنت در هر بشکه افزایش داد که منعکس کننده بهبود اقتصاد و تقویت تقاضای این کشور برای نفت بود.

بر اساس گزارش رویترز، منابع هندی گفتند پس از این که ریاض اکسیژن پزشکی مایع را برای هند تامین کرد، این بار هیچ دستوری از سوی وزارت نفت برای کاهش واردات در ژوئن صادر نشده و برخلاف دفعه پیش، سعودیها قیمت را هم کاهش دادند. سعودیها برای جبران بلافاصله کمکهای بیشتری انجام دادند و بنابراین تلاش کردند دوباره به هند نزدیک شوند.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش