جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۳۳۱۳
نفت و انرژی

فتح بنادر جهان توسط نفتکش‌های ایرانی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,نفتکش
همزمان با افزایش میزان صادرات نفت ایران و باز شدن بنادر جهان به روی نفتکش های کشورمان، صف مشتریان طولانی تر شده به گونه ای که به تازگی، اندونزی و هلند نیز به جمع خریداران نفت ایران پیوسته اند.

ابه گزارش ایرنا،فزایش صادرات نفت ایران که با اجرای برجام در دی ماه پارسال آغاز شد، همچنان ادامه دارد و گزارش ها از ثبت رکورد فروش روزانه ۲ میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه نفت و میعانات گازی حکایت دارد.

 

افزون بر میزان صادرات، تعداد خریداران نیز روندی افزایش داشته است، در فهرست مشتریان نفتی ایران در زمان تحریم، تنها نام چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و ترکیه مشاهده می شد؛ البته تایوان با وجود مجاز بودن برای خرید نفت از ایران، مشتری ثابت کشورمان در زمان تحریم به شمار نمی رفت.

 

اما اکنون در فهرست مشتریان نفت ایران، علاوه بر مشتریان قدیمی، نام شرکت هایی از کشورهایی مانند ایتالیا، یونان، روسیه، فرانسه، اسپانیا، ترکیه، رومانی، اندونزی، لهستان و هلند به چشم می خورد.

 

اگرچه اروپایی ها پس از رفع تحریم ها، خرید نفت از ایران را آغاز کرده اند، اما همچنان، کشورهای آسیایی به عنوان اصلی ترین مشتریان نفت کشورمان به شمار می روند.

 

بیژن زنگنه وزیر نفت در هفته ای که گذشت درباره رشد صادرات نفت ایران در دولت یازدهم گفت، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از رقم یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در ابتدای دولت یازدهم به ۲ میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه رسیده است.

 

به گفته وی پیش از این ایران، تنها به پنج یا ٦ کشور نفت صادر می‎کرد اما اکنون در انتخاب مشتری آزادی عمل دارد.

 

** اندونزی، جدید ترین مشتری آسیایی

تاکنون کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی به عنوان خریداران سنتی نفت خام ایران به شمار می رفته اند که به تازگی اندونزی نیز به جمع آنها افزوده شده است.

 

یک فروند نفتکش ایرانی که چندی پیش برای نخستین بار پس از لغو تحریم‎ ها برای تحویل محموله نفت کشورمان، عازم اندونزی شد، براساس برنامه زمانبندی، روز اول اسفند در این کشور برای تحویل نفت پهلوگیری خواهد کرد.

 

این محموله، نخستین محموله نفتی است که ایران پس از برداشته شدن تحریم های بین‎المللی، به پالایشگاه «سیلاکاپ » (Cilacap)اندونزی ارسال می‎کند.

 

نفتکش یاد شده که در پنجم فوریه ۲۰۱۷ (۱۷ بهمن ۱۳۹۵) از پایانه نفتی جزیره خارگ حرکت و سفر خود را به سمت پایانه نفتی سیلاکاپ اندونزی آغاز کرد، قرار است ۱۹ فوریه ( اول اسفند ۱۳۹۵) به پایانه سیلاکاپ (جاوه مرکزی) برسد.

 

تحویل نفت ایران به اندونزی درست در زمانی صورت می‎گیرد که تهران و جاکارتا مذاکرات جدی خود را آغاز کرده‎اند و ۲ کشور برای سرمایه‎گذاری اندونزی در صنایع بالادستی نفت ایران و سرمایه‎گذاری شرکت ملی نفت ایران در صنایع پایین دستی پالایشی در اندونزی مذاکرات خود را آغاز کرده اند.

 

** آغاز صادرات نفت به هلند

پس از اجرای برجام، شرکت های اروپایی، خرید نفت از ایران را آغاز کردند که مهمترین آنها توتال فرانسه، ساراس ایتالیا، هلنیک پترولیوم یونان، لوک اویل روسیه، سپسای اسپانیا، انی ایتالیا و تاپراش ترکیه هستند.

 

میانگین صادرات نفت ایران به کشورهای اروپایی، حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز اعلام شده که برخی آز آنها در قالب تک محموله و بقیه به صورت قراردادهای بلند مدت است.

 

جدید ترین مشتری اروپایی نفت ایران، هلند است که روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت خریداری می کند؛ قرار است نفتکش های ایرانی این محموله نفتی را به هلند حمل کنند.

 

سیروس کیان ارثی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران درباره سفر نفتکش های ایرانی به بنادر جدید اروپایی گفته بود: با اجرای برجام و رفع تحریم‎ها، تردد ناوگان نفتکش ایران به کشورهای مختلف از جمله اسپانیا و هلند نیز از سر گرفته شده است.

 

وی همچنین افزوده بود: شرکت‎های آسیایی، خاور دور و اروپای شرقی، مذاکرات خود را با شرکت ‎های بین المللی آغاز کرده‎ایم و چند مورد رایزنی به نتیجه رسیده است.

 

از جمله مشتریان مهم نفت ایران، شرکت اِنی ایتالیاست که چندی پیش قرارداد آن امضا و عملیاتی شده است. شرکت ملی نفت ایران قرارداد فروش ١٠٠ هزار بشکه نفت در سال ٢٠١٧ میلادی با شرکت اِنی ایتالیا را امضا کرده که این قرارداد از آغاز ژانویه (دی ماه) سال جدید میلادی عملیاتی شده است.

 

در یک سال گذشته روزانه به طور میانگین توتال فرانسه ۱۶۰ هزار بشکه نفت، هلنیک پترولیوم یونان ۶۰ هزار بشکه، ساراس ایتالیا ۳۰ هزار تا ۶۵ هزار بشکه، لوک اویل روسیه نزدیک به ۸۰ هزار بشکه، سپسا اسپانیا ۶۰ هزار بشکه و توپراش ترکیه نزدیک به ۱۵۰ هزار بشکه نفت خریدند که پیش‌بینی می‌شود این روند برای سال ۲۰۱۷ میلادی نیز تمدید شود.

 

** تبدیل واردات تک محموله ای به قرار دادهای بلندمدت

صادرات نفت به ۲ شیوه تک محموله و قرارداد بلندمدت انجام می شود که به طور معمول، پس از تحویل چند تک محموله به پالایشگاه متقاضی در صورت مناسب بودن شرایط، قرارداد بلندمدت حداقل ۶ ماهه امضا می شود.

 

پس از برجام نیز صادرات نفت ایران به کشورهای اروپایی، در ابتدا، اغلب به صورت تک محموله آغاز شد که به تدریج به قرارداد بلندمدت تبدیل شده است.

 

مهمترین خریداران اروپایی نفت ایران که قراردادهای بلندمدت را با شرکت ملی نفت ایران امضا کرده‌اند شامل شرکت‌های توتال فرانسه، ساراس ایتالیا، هلنیک پترولیوم یونان، لوک اویل روسیه، سپسای اسپانیا، انی ایتالیا و تاپراش ترکیه هستند.

 

در کنار قراردادهای بلندمدتی که به آنها اشاره شد، برخی شرکت های بزرگ نفتی اروپایی نیز به واردات نفت خام از ایران به صورت تک محموله دست زده اند که شامل «او.‌ام.وی» اتریش، اِنی ایتالیا، «لوتوس» لهستان، «پی.کی.ان اورلن» لهستان، «‌ام.او.ال» مجارستان، «شل» و «بی.‌پی» انگلیس، «ویتول» سوییس و «رپسول» اسپانیا هستند.

 

به تازگی شرکت لوتوس لهستان اعلام کرده که با هدف متنوع کردن منابع تامین نفت خود و کاهش وابستگی به نفت روسیه است، قصد دارد برای واردات نفت از ایران، قرارداد بلندمدتی امضا کند.

 

بر این اساس، خبرگزاری رویترز به نقل از «مارتین یاسترزبسکی» مدیرعامل لوتوس(دومین پالایشگر بزرگ نفت لهستان)، اعلام کرد پس از تکمیل یکی از واحدهای جدید پالایشگاه گدانسک در سال آینده میلادی، این شرکت قرارداد بلندمدتی برای واردات نفت از ایران امضا خواهد کرد.

 

این شرکت لهستانی پارسال با انعقاد قراردادی با شرکت ملی نفت ایران، نخستین محموله نفتی کشور به حجم ۲ میلیون بشکه را وارد کرد و اکنون برای خرید ۲ میلیون بشکه نفت دیگر از ایران، در حال مذاکره است.

 

گفته می شود محموله جدید ۲ میلیون بشکه ای، در آغاز ماه مه (اردیبهشت- خرداد) به گدانسک لهستان می رسد.

 

فهرست خریداران نفت ایران، به شرکت ها و کشورهای یاد شده، محدود نمی شود و مذاکره برای صادرات نفت به مشتریان جدید اروپایی و آسیایی همچنان ادامه دارد.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش