پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۲۵۳
بورس و سهام

بازار سهام در هفته‌ای گذشته؛ چه صنایعی مورد توجه معامله‌گران بودند؟

بازار سهام,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

به گزارش دنیای اقتصاد، اهالی تالار شیشه‌ای در هفته گذشته شاهد حمایت همه‌جانبه و خریدهای سنگین معامله‌گران حقوقی به‌خصوص در جریان معاملات آخرین روز کاری هفته مزبور بودند. این معاملات رکوردی جدید در کارنامه بازیگران بازار برجا گذاشت. بازار سهام هفته گذشته را تحت تاثیر اخبار سیاسی و تصمیم‌گیری درخصوص برجام با نوسانات زیادی پشت‌سرگذاشت و در نهایت بازدهی ۱/ ۰ درصدی در کارنامه هفتگی شاخص بورس به ثبت رسید. سهامداران حقوقی از ابتدای سال جاری خریدهای مناسب و گسترده‌ای داشتند.

 

از یک‌سو جذابیت قیمتی و از سوی دیگر حمایت از بازار به‌عنوان دو عامل اصلی این خریدها بود. این روند در جریان معاملات روز چهارشنبه به اوج خود رسید. به این ترتیب شاهد ثبت رکوردی جدید در تغییر مالکیت‌های سال ۹۷ بودیم.به‌طوری‌که خالص خرید حقوقی‌ها در معاملات آخرین روز کاری هفته به ۱۱۱ میلیارد تومان رسید (پیش از این در دهم دی‌ماه سال گذشته، خالص خرید بیش از ۱۷۵ میلیارد تومانی توسط حقوقی‌ها به ثبت رسیده بود). این خرید سنگین سبب شد تا مجموع تغییر مالکیت در مقیاس هفتگی به بیش از ۱۴۶ میلیارد تومان برسد.

 

نگاهی به جزئیات خرید و‌ فروش‌ها

بازار سهام هفته گذشته را تحت تاثیر اخبار و فشار سیاسی ناشی از نگرانی‌های برجام و همچنین سیاست‌های داخلی درخصوص ابهامات ارزی سپری کرد؛ در روزهای ابتدایی هفته فضای منفی بر بازار سهام حاکم شد و در این میان نااطمینانی درخصوص برجام و نیز ابهامات ارز ۴۲۰۰ تومانی، مهم‌ترین‌ عوامل تشکیل چنین شرایطی بودند به‌طوری‌که در مجموع دو روز ابتدایی هفته زیانی در حدود ۸/ ۰ درصد در کارنامه شاخص کل بورس به ثبت رسید.

 

اما در دو روز بعدی به دنبال اخباری نسبتا مطلوب از جمله رکوردشکنی بهای نفت در بازارهای جهانی، طرح دو‌فوریتی کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص ساماندهی بازار ارز و همچنین شکل‌گیری کف حمایتی در برخی سهام بنیادی،‌ شاهد تشکیل فضایی به نسبت مثبت در بازار بودیم. البته روند مزبور در روز چهارشنبه و پس از اعلام اخبار مربوط به برجام، با حمایتی کم‌سابقه از سوی سهامداران عمده روبه‌رو‌ شد. به این ترتیب افت روزهای ابتدایی هفته جبران شد. در نهایت با تشکیل دو نیمه متفاوت بورس در هفته گذشته، بازدهی ۱/ ۰‌درصدی را در این بازار شاهد بودیم.

 

به این ترتیب معامله‌گران حقوقی در پانزدهمین هفته متوالی توانستند تغییر مالکیت را به‌سمت خود حفظ کنند. تنها در جریان معاملات روز سه‌شنبه شاهد تغییر مالکیت در مسیر پرتقوی حقوقی به حقیقی بودیم و در دیگر روزهای هفته خالص خرید به نفع سهامداران عمده قرار گرفت.

 

رصد تغییر مالکیت روزانه

 در حالی معاملات روز شنبه با افت ۵۱۲ واحدی شاخص کل آغاز شد که حقوقی‌ها در سمت خرید تحرک جدی داشتند. به‌طوری‌که خالص خریدی حدود ۲۴میلیارد تومان در کارنامه روز شنبه این گروه به ثبت رسید. این روند در جریان معاملات روز یکشنبه با کاهش شاخص و واگذاری کانال ۹۳ هزار واحدی ادامه یافت. در این روز نیز حقوقی‌های بازار خالص خریدی در حدود ۷ تومان را تجربه کردند. اما در جریان معاملات روز دوشنبه شاهد بهبود نسبی شرایط بودیم که این امر رشد ۳۱۶ واحدی شاخص کل و بازپس گرفتن کانال ۹۳ هزار واحدی را به دنبال داشت.

 

در این میان کمترین میزان تغییر مالکیت در کارنامه هفتگی حقوقی‌ها به ثبت رسید (جابه‌جایی ۶ میلیارد تومانی نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی). این روند در جریان معاملات روز سه‌شنبه همزمان با اخبار رسیده مبنی بر اعلام نظر رئیس‌جمهوری آمریکا درخصوص توافق هسته‌ای با ایران در شامگاه همان روز، با رشد ۴۴۰ واحدی شاخص کل همراه شد. تعیین تکلیف برای این موضوع سبب شد تا سهامداران خرد بازار فعالیت بیشتری نشان داده و تغییر مالکیت را به سمت خود چرخش دهند.

 

به این ترتیب جابه‌جایی‌ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی نقدینگی را از پرتفوی سهامداران حقوقی به سبد سهام حقیقی‌ها شاهد بودیم. این روند در آخرین روز کاری هفته و پس از اعلام خروج آمریکا از برجام با خریدهای سنگین و حمایت‌های قابل‌توجه حقوقی‌ها همراه شد. به‌طوری‌که در آن روز حدود ۱۱۱ میلیارد تومان نقدینگی از سبد سهام اشخاص حقیقی به پرتفوی حقوقی‌ها جابه‌جا شد.

 

چه صنایعی مورد توجه معامله‌گران بودند؟

بررسی روند خرید و فروش‌های صورت گرفته در هفته گذشته نشان از آن دارد که حقوقی‌های بازار بیشترین فعالیت را در سمت خرید سهام گروه فلزات اساسی داشتند. به‌طوری‌که خالص خرید در این گروه فلزات اساسی به بیش از ۳۱ میلیارد تومان رسید. در صدر این گروه نیز تمایل به جمع‌آوری سهام فولاد مبارکه اصفهان قرار داشت. رسیدن قیمت عمده سهام بورسی به کف‌های حمایتی سبب افزایش تمایل معامله‌گران در سمت خرید شد. در این میان عرضه‌های مناسب محصولات فولادی از جمله محصولات تولیدی شرکت «فولاد» در بورس کالا، تقاضا در این نماد را تقویت کرد. به این ترتیب پس از انجام معاملات بلوکی روی نماد معاملاتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در روز شنبه و عرضه‌های روز دوشنبه محصولات این شرکت در بورس کالا، زمینه رشد قیمت سهام «فولاد» را فراهم کرد.

 

به‌طوری‌که بازدهی ۲ درصدی در مقیاس هفتگی این نماد به ثبت رسید. از سوی دیگر فولاد مبارکه در بیشتر روزهای معاملاتی هفته گذشته با خریدهای پرحجمی روبه‌رو شد. هر‌چند این خریدها در روزهای ابتدایی هفته از سوی سهامداران خرد بازار دنبال می‌شد اما در دو روز پایانی هفته، حقیقی‌ها بیشتر اقدام به فروش سهام این شرکت کردند. در نهایت روز چهارشنبه خرید حقوقی‌های فولاد‌مبارکه به اوج خود رسید. در حالی خالص خرید «فولاد» توسط حقوقی‌ها در مجموع هفته گذشته به بیش از ۱۷ میلیارد تومان رسید که ۵/ ۱۴ میلیارد تومان از این رقم مربوط به خالص خرید حقوقی‌های «فولاد» در روز چهارشنبه بود. بررسی جزئیات داد‌وستد این نماد نشان می‌دهد، روز سه‌شنبه شرکت توسعه سرمایه رفاه به‌عنوان سهامدار ۱۴/ ۳ درصدی فولاد‌مبارکه اقدام به جمع‌آوری ۱۷ میلیون سهم این شرکت کرد.

 

کالسیمین نیز از دیگر نمادهای مورد توجه در گروه فلزات اساسی بود که با خرید قابل‌توجهی از سوی حقوقی‌ها طی هفته گذشته روبه‌رو‌ شد. به این ترتیب جابه‌جا‌یی بیش از ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی را در این نماد و در مسیر سبد سهامداران حقیقی- حقوقی شاهد بودیم. البته ۷۰ درصد از این تغییرمالکیت‌ها مربوط به معاملات روز چهارشنبه بود به‌طوری‌که خالص خرید حقوقی‌های «فاسمین» در این روز به ۵ میلیارد تومان رسید.

 

خریدهای پرحجم در پالایشی‌ها

گروه پالایشی نیز از دیگر صنایع مورد توجه حقوقی‌ها در هفته مورد گزارش بود. قیمت نفت آمریکا روز دوشنبه با بازگشایی بازارهای جهانی، به بالای ۷۰ دلار در هر بشکه صعود کرد و به سقف ۷۸ دلاری در بازه زمانی ۵/ ۳ ساله نزدیک شد. این موضوع زمینه‌ساز رشد قیمتی نمادهای پالایشی و توجه به آنها شد. بورس تهران با سوخت حاصل از رکوردشکنی بهای نفت در بازارهای جهانی، با رشد قیمت همراه شد. به این ترتیب شاخص گروه پالایشی‌ معاملات هفتگی خود را با رشد ۵/ ۰ درصدی به پایان رساند.  

 

در این میان شاهد خریدهای قابل‌توجه معامله‌گران حقوقی در گروه مزبور بودیم. بر این اساس حدود ۳۰ میلیارد تومان نقدینگی از سبد سهامداران حقیقی این صنعت به پرتفوی معامله‌گران حقوقی منتقل شد. در این راستا پالایش نفت اصفهان در صدر توجه سهامداران حقوقی قرار گرفت به‌طوری‌که خالص خرید حقوقی‌ها در این نماد به حدود ۸ میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان رسید. البته بخش عمده‌ای از خریدهای به ثبت رسیده در «شپنا» مربوط به معاملات روز چهارشنبه بود. این در حالی است در دیگر روزهای هفته بیشتر سهامداران حقیقی به جمع‌آوری سهام مزبور تمایل داشتند.

 

در این گروه پالایش نفت تهران و تبریز نیز از دیگر نمادهای مورد‌توجه سهامداران عمده بودند به‌طوری‌که «شتران» با خالص خرید ۴/ ۷ میلیارد تومانی و «شبریز» با خالص خرید حدود ۷ میلیارد تومانی روبه‌رو‌ شدند. خالص خرید حقوقی‌ها در نماد پالایش نفت بندرعباس نیز به ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید. در این نماد بیشترین خریدهای صورت گرفته از سوی صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین‌شهر بود. این حقوقی که تقریبا در تمامی روزها اقدام به خرید سهام «شبندر» کرد، در مجموع هفته گذشته نیز بیش از ۱۰ میلیون سهم این پالایشی را به پرتفوی خود افزود.به این ترتیب در حال‌حاضر سهامدار ۱۳/ ۳ درصدی «شبندر» است.

 

بازگشت اقبال به خودرویی‌ها

گروه خودرویی نیز در میان صنایع مورد‌توجه حقوقی‌ها در هفته گذشته قرار گرفت. به این ترتیب در حالی ۲۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی این صنعت جابه‌جا‌ شد که عمده این رقم به خریدهای صورت‌گرفته در نماد ایران‌خودرو تعلق داشت. به‌طوری‌که خالص خرید حقوقی‌ها در نماد «خودرو» به حدود ۹ میلیارد تومان رسید. البته ۶ میلیارد تومان از تغییر مالکیت مزبور تنها در جریان معاملات روز چهارشنبه‌صورت گرفت.

 

زامیاد و سایپا نیز از دیگر نمادهای مورد‌توجه در این گروه بودند؛ بر این اساس تغییر مالکیت ۴/ ۲ میلیارد تومانی در نماد «خزامیا» و در مسیر پرتفوی حقیقی- حقوقی به ثبت رسید. این نماد در مجموع هفته گذشته نوسان مثبت حدود ۳ درصدی قیمت را تجربه کرد. همچنین سایپا نیز با خالص خرید بیش از ۲ میلیارد تومانی توسط حقوقی‌ها در این هفته روبه‌رو‌ شد.

 

بازار سهام,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

 

هدیه لطفی

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش