چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۷ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۷۸۰
اقتصاد جهانی

رهبران مهم دنیا قید حضور در مجمع جهانی اقتصاد را زدند

داووس ۲۰۱۹ در تسخیر زنان

اجلاس داووس 2019,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

اجلاس داووس، امسال در حالي برگزاری می‌شود که بسیاری از رهبران سرشناس دنیا، قید حضور در این نشست مهم اقتصادی را زده‌اند. دهکده خوش آب و هوای سوییس، امسال در حالی برگزار خواهد شد که حسن‌روحانی، امانوئل مکرون، دونالد ترامپ، ولادمیر پوتین، نارندرا مودی، شی جی پینگ، ترزا می و چند رهبر دیگر، انصراف خود را از حضور اجلاس داووس ۲۰۱۹ اعلام کرده اند. وزیر خارجه ایران نیز برای دومین سال پیاپی، برنامه‌ای برای سفر به داووس ندارد و از این حیث، مجمع جهانی اقتصاد یکی از کم‌اعتبارترین دورهمی های خود را تجربه خواهد کرد. با این حال، نباید از این موضوع غافل شد که حضور زنان برای نخسین بار در تاریخ این اجلاس به ۲۲ درصد افزایش یافته است.

در یک محاسبه حدودی، از هر چهار نفر شرکت کننده، یک نفر زن خواهد بود و این به معنای آن است که برابري جنسی برای فرصت‌های اقتصادی مالی در حال بهبود است. به هر حال، نیمی از جامعه جهانی را زنان تشکیل می دهند و گاهي در پست هایی که قرار می گیرند، موفقیت های خیره کننده‌ای به نمایش گذاشته اند. اقتصاد نخست اروپا یعنی آلمان، صندوق بین المللی پول و چندین پست مهم دیگر در جهان توسط زنان اداره می شود و اتفاقا کارنامه خوبی نیز از خود به جا گذاشته‌اند.

امسال داووس در شرایطی برگزار می شود که مشکلات و اعتراضات مالی کشورهای مهم اروپا را فرا گرفته است و حتی صندوق بین المللی پول به ریاست کریستین لاگارد، آن را نگران کننده دانسته است.درخواست صندوق بین المللی پول برای کاهش نارضایتی توده مردم که این نهاد بین‌المللی بروز و ظهور اخیر آن را نگران کننده توصیف کرده، به مناسبت گشایش مجمع جهانی اقتصاد در داووس و در پی انعکاس گسترده جنبش اعتراضی جلیقه زردها در فرانسه مطرح می شود.

نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد از دیروز سه‌شنبه دوم بهمن (۲۲ ژانویه) در داووس سويیس آغاز شد. نمایندگان سیاسی و اقتصادی از سراسر جهان در این نشست شرکت می‌کنند.

مجمع جهانی اقتصاد یا همان اجلاس داووس امسال شاهد غیبت رهبران مهم دنیا از جمله روسای جمهوری ایران، عراق، آمریکا، روسیه، هند، چین و فرانسه است.

غایبان داووس: روسای گروه ۷ و بریکس

علاوه بر «دونالد ترامپ»، «امانوئل مکرون» و «ترزا می» که به ترتیب با چالش تعطیلی دولت فدرال، بحران سیاسی وسیع ۱۰ هفته ای به رهبری «جلیقه زردها» و «برگزیت» دست و پنجه نرم می کنند، روسای جمهوری چین و هند نیز ترجیح داده اند در کشورهای خود بمانند. هند و چین از اعضای «بریکس» (BRICS) هستند و به عنوان اقتصادهای نوظهور و در عین حال دو رقیب جدی امنیتی و اقتصادی تلاش می کنند در کنار روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی ریاست آمریکا و «گروه ۷» را بر سازوکار اقتصاد بین الملل به چالش بکشانند اما وابستگی متقابل جدی و درهم تنیده پکن و دهلی و مسکو به اروپا و آمریکا، تسلط دلار بر بازارهای ارزی جهان و اینکه خود کشورهای «بریکس» با یکدیگر و با آمریکا به دلار معامله می کنند، باعث شده كه شعارهای اعلامی این گروه مبنی بر رهایی از ساختارهایی که از ۱۹۴۴ میلادی تاکنون به راهبری واشنگتن تشکیل شده، هنوز محقق نشود.

افزایش حضور زنان در اجلاس داووس

زنان تنها ۲۲ درصد از شرکت کنندگان مجمع جهانی اقتصاد (داووس) در سال ۲۰۱۹ را تشکیل می‌دهند. این آمار با سال گذشته اندکی تفاوت دارد، وقتی که آمار مشارکت زنان در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۱ درصد بود.با این حال پیگیری آمار حضور زنان در رأس هیات‌های اقتصادی از سال ۲۰۱۴ تا به امروز امیدوار کننده است، چنانكه در سال ۲۰۱۴ زنان همراه با هیات‌های خارجی شرکت کننده در داووس تنها ۱۵ درصد بودند. به نظر می‌رسد آمار مشارکت زنان در اجلاس داووس بازتاب فرصت‌های جهانی برای زنان در سطحی گسترده تر است. بر اساس یک مطالعه سالانه که ماه گذشته نتایج آن انتشار یافت، تا رسیدن به برابری جنسیتی در دستمزدها و مشارکت در قدرت هنوز یک قرن زمان لازم داریم.

در این جدول آمار حضور زنان در مجمع جهانی اقتصاد در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ به نمایش در آمده و تاکید شده که این آمار با وجود بهبود جزیی طی سال‌ها، همچنان اندک است. بر اساس گزارش بلومبرگ این آمار به این معناست که کمتر از يك نفر به ازای چهار نفر از حاضران در اجلاس ۲۰۱۹ داووس زن بوده‌اند.

غیبت رییس جمهور عراق به دليل عدم سخنرانی!

سخنگوی رییس جمهوری عراق در اظهاراتی دیروز سه شنبه همزمان با شروع به کار فعالیت‌های این اجلاس بین المللی در داووس سوییس گفت که برهم صالح در این اجلاس امسال شرکت نمی کند.

«لقمان الفیلی» درباره اسباب عدم حضور صالح در این اجلاس گفته است که به دلیل شرایط حساس عراق و منطقه در حال حاضر، برهم صالح ترجیح داده است که امسال در این اجلاس شرکت نکند.

الفیلی در عین حال گفته است که برهم صالح برای این اجلاس بین المللی آرزوی موفقیت کرده و ابراز امیدواری کرده است که این اجلاس بتواند تاثیرات ملموسی را برجای بگذارد.

انصراف رییس جمهوری عراق از شرکت در این اجلاس در حالی صورت گرفته که پیشتر مدیریت اجلاس داووس نام او را در بین رهبران دعوت شده دنیا اعلام کرده بود.

برخی رسانه های عراقی یکی از علل دیگر انصراف صالح از این اجلاس را عدم گنجاندن نام رییس‌جمهوری عراق در بین شخصیت هایی دانسته‌اند که قرار است در این اجلاس سخنرانی بکنند .

با انصراف صالح از اجلاس داووس، حضور عراق در این اجلاس امسال فقط محدود به «فواد حسین» وزیر دارایی و «محمد علی حکیم» وزیر امور خارجه عراق می شود.

براساس گزارش رسانه های عراق، فواد حسین فقط در برنامه های حاشیه این اجلاس از جمله همایشی درباره نقش کشورهای آسیا و خاورمیانه شرکت می کند.

آکسفام: ثروتمندان روزی دومیلیارد دلار ثروتمندتر می‌شوند

همزمان با برگزاری نشست جهانی داووس، موسسه آکسفام اعلام کرد دارایی ثروتمندان جهان سال گذشته ۱۲ درصد بیشتر شده است. آکسفام خواستار وضع کردن مالیات بیشتر بر درآمد کنسرن‌ها و سرمایه‌داران با هدف سرمایه‌گذاری در آموزش و خدمات اجتماعی در سراسر جهان شده است.

این گزارش که با عنوان «ثروت عمومی یا شخصی» دوشنبه اول بهمن (۲۱ ژانویه) در آستانه نشست سرمایه‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان عرصه اقتصاد در داووس منتشر شده، حاکی از آن است که ثروتمندان بزرگ جهان روزانه دو میلیارد و نیم دلار ثروتمندتر می‌شوند. آکسفام یک موسسه خیریه متشکل از ۱۵سازمان در ۹۸کشور جهان است که در پی راهکارهای برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی در سراسر جهان است.

این موسسه می‌گوید دارایی ثروتمندان جهان سال گذشته میلادی ۱۲ درصد بیشتر شده و همزمان نیمه فقیر جمعیت جهان ۱۱ درصد فقیرتر شده است.

آکسفام در گزارش خود تاکید کرده است که تمام کشورهای جهان هنگام ارائه خدمات عمومی در زمینه آموزش، بهداشت و خدمات اجتماعی گرفتار «کمبود شدید بودجه» هستند، با آنکه می‌دانند این خدمات سهم‌ چشمگیری در کاهش فقر و نابرابری اجتماعی دارند.

در برخی از کشورها از جمله بریتانیا و برزیل، آخرین دهک (فقیرترین افراد) ۱۰ درصد جامعه در مقایسه با دهک نخست جامعه بیشترین مالیات بر درآمد را پرداخت می‌کند. آکسفام می‌گوید نابرابری‌ اجتماعی به ویژه زندگی زنان و دختران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ثروت مردان دو برابر زنان

گزارش این موسسه حاکی از آن است که در سراسر جهان، مردان به طور متوسط دوبرابر زنان دارایی دارند و حقوق آن‌ها ۲۳ درصد بیشتر از زنان است.

جورن کالینسکی در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس تاکید کرده است که نابرابری اجتماعی قانونی طبیعی نیست، بلکه نتیجه سیاستی شکست خورده است که باید در سال انتخابات پارلمان اروپا تغییر کند.

مهدی دل روشن

ghanoondaily.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش