دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۱۸

معرفی رشته سینما + گرایش های مختلف و بازار کار

رشته سینما,درباره رشته سینما و کارگردانی,رشته سینما در دانشگاهرشته سینما با سایر رشته های هنری در ارتباط است
یکی از رشته های اصلی هنر، رشته سینما نام دارد. درواقع این رشته از مشهورترین زیرگروه های رشته هنر به شمار میرود که با انتخاب این رشته به دنیای جذاب خلق آثار هنری شگفت انگیز وارد شده اید.

رشته سینما

یکی از هنرهای مبتنی بر ضبط تصویری حوادث و ترکیب خاص و عرضه آن ها بهمراه صدا که باعث میشود در عرصه هنر، مفاهیم گوناگونی با بیانی ویژه نمایان شود. نوع و کیفیت ارتباط رشته سینما در مقایسه با دبگر رشته های هنری به نحویست که میتواند به صورت کمکی از تمامی آن ها بهره بگیرد. سینما از طریق مجموعه طرح های ترکیبی که شامل تصاویر و اصوات میباشد و همچنین با در نظر گرفتن اصول حاکم بر این هنرها، درمی یابد که خاص هنر سینماست. هنر سینما در زمینه های گوناگونی از نظر محتوا بکار رفته است که از آن ها می توان به علوم انسانی، ادبیات، علوم ارتباطات و رشته های مختلف هنری اشاره کرد و همچنین از نظر تکنیکی به استفاده از مباحث گوناگونی همچون فیزیک صوت، شیمی، مکانیک و الکترونیک می پردازد. یکی از دوره های آموزش عالی کارشناسی سینما نام دارد که میخواهد افراد متعهد و متخصصی را در این رشته تربیت کند تا در زمینه های مختلف هنر سینما به نیازهای روز افزون جامعه پاسخگو باشد. این رشته ۴ گرایش دارد که از آن ها می توان به تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فيلمبرداری اشاره کرد.

تاریخچه رشته سینما

کلمه ی سینما برگرفته از زبان یونانی به معنی جنبش می باشد. نخستین مخترع دوربین فیلمبرداری برادران لومیر بودند که این دو برادر فرانسوی موفق شدند سینماتوگراف را اختراع کنند و درحقیقت اسم سینما هم برگرفته از همین نام است. در سال ۱۸۹۵ نخستین فیلم تصویر متحرک ساخته شد که نام کارگردان در حال خروج از کارخانه لومیر را برایش انتخاب کردند و در ۲۸ دسامبر ۱۸۹۵ اولین نمایش عمومی این فیلم در کشور پاریس اجرا شد. به سینما، هنر هفتم گفته میشود و سینما با ضبط تصویر و ترکیبش با صدا به مخاطب خود، مفهوم خاصی را انتقال می دهد.

چگونگی ورود به رشته سینما,کلیه دروس رشته سینما,رشته سینما چیستافراد علاقه مند به رشته سینما علاوه برا استعداد ذاتی در این زمینه باید دارای شمّ هنری باشند

سرفصل دروس رشته سینما

از مهم ترین دروس رشته سینما در طول تحصیل می توان به فرهنگ عامه، آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با هنرهای تجسمی، آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، تاریخ فلسفه، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، جامعه شناسی، موسیقی، اصول و مبانی ارتباطات، طراحی مقدماتی، تمثیل شناسی، روانشناسی، تاریخ اجتماعی ایران، ریتم در هنرها، معماری، تاریخ سینما، گزارش نویسی، عکاسی، تاریخ اجتماعی جهان، مبانی هنرهای نمایشی، شناخت رنگ، مبانی تدوین، اصول فيلمبرداري، اصول فیلمنامه نویسی، اصول کارگردانی اشاره کرد.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته سینما

لازمه ی موفقیت افراد در هر رشته ای برخورداری از یک سری مهارت ها و شایستگی ها می باشد. افراد علاقه مند به رشته سینما باید علاوه بر داشتن استعداد ذاتی در سینما از شمّ هنری نیز برخوردار باشند. دانشجویان رشته سینما باید از مهارت هایی همچون اطلاعات عمومی در زمینه هنر، قدرت بیان خوب، خلاقیت ذهنی، آشنایی با عکاسی، تسلط بر زبان وادبیات فارسی به خصوص برای علاقه مندان به گرایش فیلمنامه نویسی برخوردار باشند.

زمینه های شغلی رشته سینما

از زمینه های شغلی رشته سینما میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

- ساخت فیلم با عوامل غیر حرفه ای و حرفه ای

- دستیار کارگردان

- دستیار فیلم بردار

- دستیار تدوین و نورپردازی

- طراحی و نقاشی صحنه

- کارگردان سینما

- تولید برنامه های سینما

- طراحی گریم و ماسک

- نویسنده فیلمنامه

- و …

گرایش های مختلف رشته سینما

در ادامه با چهار گرایش مختلف سینما آشنا شوید:

> گرایش کارگردانی در رشته سینما:

احتمالا مهم ترین بخش تولید هر فیلمی، کارگردانی آن می باشد. اصلی ترین وظیفه ی کارگردان اینست که فیلم بسازد. از دیگر وظایف مهمی که یک کارگردان انجام می دهد، موضوع اصلی فیلم را در طول مراحل پیش تولید، تولید و بعد از تولید حفظ میکند. بعبارتی کارگردانان موظفند برنامه ریزی ساخت فیلم، نظارت بر ساخت آن، ارائه تصویری هنری و فنی به فیلم و ارائه دستورالعمل به بازیگران و کلیه دست اندرکاران فنی تولید را انجام دهند. کارگردان، ارتباط بسیار نزدیکی با تمامی عوامل فیلم از جمله فیلمنامه نویس، تهیه کننده، تدوینگر، صداگذار، بازیگرانو… در تمامی مراحل تولید فیلم دارد.

رشته سینما در دانشگاه,چگونگی ورود به رشته سینما,کلیه دروس رشته سینمافارغ‌التحصیلان رشته سینما میتوانند تحت عنوان کارگردان، فیلم نامه نویس و ... در سینما فعالیت کنند

> گرایش فیلمبرداری در رشته سینما:

فیلمبردار به فعالیت در حوزه های مختلف می پردازد. برخی از فیلمبرداران آتلیه های خصوصی و مراکز فیلم برداری را به وجود می آورند و به فیلمبرداری از مجالس، همایشها، جشن ها و... می پردازند. معمولاً فیلمبرداران برای فیلمبرداری احتیاجی به تحصیلات دانشگاهی ندارند و آن ها میتوانند از طریق دوره هایی که در آموزشگاه ها برگزار میشوند ، مهارت های لازم را فرا گیرند. همچنین بعضی از آن ها به واسطه ی بخش سینما و تلویزیون به این عرصه راه میابند و فیلمبرداران حرفه ای می شوند. امکان تحصیل در دانشگاه ها و آموزش اکادمیک به منظور فیلمبرداری حرفه ای در سینما و تلویزیون و علاوه بر آن امکان یادگیری این هنر در آموزشگاه ها وجود دارد. فیلمبردار، کار خود را از طریق دوربین‌های فیلمبرداری معمولی و دیجیتال و طبق دستورات کارگردان و یا مدیر فیلمبرداری انجام می دهند. او میتواند کار فیلمبرداری را به تنهایی انجام دهد و یا به عنوان یکی از اعضای تیم فیلمبرداری استودیوهای تلویزیونی یا پروژه های سینمایی، مشغول به انجام این کار شود.

> گرایش فیلمنامه نویسی در رشته سینما:

فیلمنامه نویسی در شکل گیری فرآیند تولید فیلم به عنوان نخستین مرحله شناخته شده است. فیلمنامه به داستانی گفته میشود که برای ساخت فیلم بهمراه توضیح صحنه ها نوشته می شود. فیلمنامه درحقیقت متشکل از شخصیت ها، موسیقی، صحنه ها، مکان ها و… می باشد. در مجموع، دو نوع فیلمنامه وجود دارد که شامل داستانی و مستند می باشد.

> گرایش تدوین در رشته سینما:

یکی اصلی ترین کارها در حوزه فیلم سازی و سینما، تدوین نام دارد. با شروع فیلمبرداری، بخش های مختلف فیلم را جداگانه فیلمبرداری می کنند، به همین خاطر باید در امور مختلف سینمایی از دانش کافی برخوردار باشید تا بتوانید باتوجه به فیلمنامه و قصه، این تکه ها را به هم متصل کنید. امروزه اهمیت رشته تدوین بسیار در مقایسه با گذشته بیشتر احساس می شود و مسئول تدوین فیلم، باید مسئولیتهای بسیار سنگینی را انجام دهد که این مسئولیت هایش مثل کارگردان، نویسنده و دیگر عوامل ساخت فیلم می باشد. برای این که گرایش تدوین را به صورت آکادمیک و اصولی آموزش ببینید رشته ای با همین نام در حوزه سینما شکل گرفته که افراد علاقه مند با ورود به این رشته میتوانند به صورت علمی و حرفه ای، تدوین را یاد بگیرند.

بازار کار رشته سینما

افرادی که در رشته سینما فارغ التحصیل می شوند، می توانند به عنوان کارگردان، فیلمبردار، فیلمنامه نویس و تدوینگر در سینما مشغول به فعالیت شوند یا جذب مرکزهای هنری و آموزشی شوند. دانشجویان این رشته می توانند بعنوان گروهی از هنرمندان، مفاهیمی همچون مفاهیم فرهنگی، هنری و اجتماعی جامعه را مصور کنند.

قبولی در رشته سینما,تاریخچه رشته سینما,واحدهای درسی رشته سینمادانشجویان در رشته سینما با اصول طراحی و مبانی هنرهای تجسمی، موسیقی و ... آشنا میشوند

امکان ادامه تحصیل در رشته سینما

در مقاطع بالاتر رشته سینما، امکان ادامه تحصیل وجود دارد و دانشجویان در طول تحصیل در رشته سینما با مباحثی نظیر اصول طراحی و مبانی هنرهای تجسمی، عکاسی، موسیقی، تحولات سینمای ایران و جهان، نقد و تحلیل فیلم، تاریخ هنر ایران و جهان، نوشتن فیلمنامه و مراحل ساخت و تولید فیلم، کار در کارگاه نگارش، کار در کارگاه مبانی زیبا شناسی و درک تصویر، کار در کارگاه فنی سینما، آشنایی پیدا می کنند و یکی از راه هایی که باعث میشود بیشتر با این رشته اشنا شوید تلاش فردی خودتان است و این که در کلاس های مختلف شرکت کنید تا تجربه کسب کنید و فیلم ببینید و به بررسی نقدهای سینمایی بپردازید.

درآمد و حقوق رشته سینما

افراد فعال در حوزه سینما میتوانند در کارهای مختلفی فعالیت داشته باشند. افردی که در حیطه فیلم برداری یا تدوین و گرایشهای دیگر کار می کنند و یا حتی بازیگری می کنند حقوق متقاوتی نسبت به هم دارند. به عنوان مثال کسی که فیلمبرداری می کند باتوجه به کار و قراردادش، درامد خاص خودش را دارد و یا اگر به صورت مستقل در آتلیه کار کند میزان دریافتی اش متفاوت است. همچنین میزان حقوق بازیگر نقش اول با بازیگران نقش های مکمل و بعدی تفاوت دارد.

قبولی در رشته سینما,تاریخچه رشته سینما,واحدهای درسی رشته سینماگرایش های مختلف رشته سینما شامل چهار گرایش کارگردانی، فیلمبرداری و ... میباشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش