پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۰۳ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۱۵۹
آموزش و پرورش

فقط ۸ درصد دانش آموزان جهان تعطیل اند | سیاست دولت رئیسی، بازگشایی آرام مدارس از نیمه دوم آبان است

بازگشایی مدارس در ایرانعآبان زمان بازگشایی تدرجی مدارس
شنبه،سوم مهرماه، آغاز رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰؛ سالی که اگرچه شاهد حضور تعدادی از دانش‌آموزان در کلاس‌های درس خواهد بود، اما همچنان بسیاری از دانش‌آموزان، حداقل یک تا دوماه دیگر شاگرد کلاس‌های مجازی شبکه‌های «شاد» و «آموزش» خواهند بود.

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، از امروز دانش‌آموزان مدارس کم‌جمعیت روستایی و عشایری، دانش‌آموزان هنرستانی برای دروس مهارتی و دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی به مدرسه می‌روند و️ سایر دانش‌آموزان، فعلا آموزش را از طریق شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی دنبال خواهند کرد. ️ حضور دانش‌آموز کلاس اولی در مدرسه حداقل یک‌بار در هفته آن هم در ساعات کوتاه خواهد بود. 

مشروط به واکسیناسیون دانش آموزان

شاید من و شما هم جزو همان خانواده‌هایی باشیم که اصرار داریم، فرزندانمان بعد از تزریق واکسن به مدرسه بروند. این انتظار، دولت را هم مجاب کرده که سرعت تزریق واکسیناسیون دانش‌آموزان را افزایش دهد اما مسئله مهم این است که با این اتفاق، احتمالا چندماه از سال تحصیلی جدید را هم از دست خواهیم داد و افت تحصیلی پنهان دانش‌آموزانمان عمیق‌تر خواهد شد. 

 فقط ۸ درصد دانش آموزان جهان تعطیل اند

بد نیست نگاهی به گزارش اخیر یونسکو بیندازیم تا ببینیم وضعیت فعالیت مدارس در سایر کشورها، که آن‏ها نیز از نظر واکسیناسیون هنوز به ایمنی جمعی نرسیده‌اند،  چگونه است:

* هم‌اکنون مدارس ۱۱۷ کشور جهان به طور کامل باز هستند و ۵۳۹ میلیون دانش‌آموز از آموزش حضوری استفاده می‌کنند. تعداد کشورهایی که آموزش ترکیبی حضوری و غیرحضوری را در دستور کار گذاشته‌اند هم افزایش یافته است.

* در نقطه مقابل، فقط ۱۸ کشور جهان با ۱۱۷ میلیون دانش‌آموز، که ما نیز جزو آن‌ها هستیم، با استفاده از آموزش‌های آنلاین، تلویزیونی و جزوه‌های کمک‌آموزشی، هنوز مدارس را تعطیل نگه داشته‌اند.

* طبق این گزارش از حدود ۱.۵ میلیارد دانش‌آموز جهان، فقط ۱۱۷ میلیون معادل ۷.۸ درصد کل دانش‌آموزان جهان، از آموزش حضوری محروم‌اند.

تبعات این موضوع را هم مطالعات بین‌المللی ثابت کرده است: مطالعات بین‌المللی پیزا نشان می‌دهد کشورهایی که تعطیلی مدارس آن‌ها در دوران کرونا زیاد بوده است، در سنجش پیشرفت مهارت‌های اساسی رتبه پایینی دارند؛ نمونه آن کاستاریکا با ۱۷۰روز تعطیلی است و ایران نیز موقعیت مشابهی با آن را دارد. در نقطه مقابل کشورهایی که در این دوران تلاش کرده‌اند آموزش حضوری را به‌نحوی زنده نگه‌دارند، عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند؛ نمونه آن آلمان، فنلاند و کشورهای اسکاندیناوی است.

۵ ماه دوری از مدرسه، ۳ تا ۹ ماه افت

آموزش حضوری و بازگشایی مدارس به قدری اهمیت دارد که در بیشتر کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی در دوران کرونا، کودکان زیر ۷سال به مدرسه می‌رفتند و میانگین روزهای تعطیل برای دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم فقط ۵۰روز بوده است. همچنین مطالعات بانک جهانی نشان می‌دهد اگر کودکان و نوجوانان برای ۵‌ماه از مدرسه دور بمانند و آموزش حضوری تعطیل باشد، بین ۳تا ۹‌ماه افت کیفیت سال‌های تحصیلی را در آینده شاهد خواهیم بود.

سخنگوی آموزش و پرورش در گفت و گو با خراسان تشریح کرد: جزئیات روند بازگشایی همه مدارس و تشکیل کلاس های حضوری

وزارت آموزش و پرورش هم که بیش از دیگر نهادها، نگران افت تحصیلی پنهان دانش‌آموزان است، از همان سال گذشته مصر به حضوری شدن کلاس‌های درس با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بود و حالا با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا، زمینه آن را فراهم کرده است. «علیرضا کمرئی»، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در حوزه بازگشایی مدارس، در گفت‌وگو با خراسان دراین‏باره می‌گوید: «طبق الگوی طراحی شده و در صورت تداوم روند بهبود کرونا در کشور، مدارس ما در چهار مرحله بازگشایی خواهند شد؛ ابتدا از امروز سوم مهرماه مدارس روستایی و عشایری زیر ۱۵ نفر بازگشایی می‌شود و از نیمه دوم مهر نیز مدارس ۳۰ نفره این مناطق به صورت حضوری فعال خواهد شد. در ادامه از ابتدای آبان‌ماه مدارس شهری زیر ۳۰۰ نفر، میزبان دانش‌آموزان می‌شود و از نیمه دوم آبان نیز مدارس بالای ۳۰۰ دانش‌آموز به شکل حضوری دایر خواهد شد».

از کمرئی درباره احتمال حضوری‌شدن تعدادی از کلاس‌ها با توجه به واکسینه شدن دانش‌آموزان آن‌ها می‌پرسم که می‌گوید: ممکن است با توجه به تسریع واکسیناسیون، تعداد دانش‌آموزان واکسینه‌شده برخی مدارس قابل توجه باشد؛ اما با توجه به الگوی تعریف‌شده برای بازگشایی مدارس، نمی‌توانیم از معلمان انتظار داشته باشیم به طور همزمان آموزش حضوری آن‌ها و آموزش مجازی سایر دانش‌آموزان کلاس را دنبال کنند؛ بنابراین چاره‌ای جز این نیست که همه مدارس طبق همین الگو بازگشایی شوند». البته کمرئی به این نکته هم اشاره می‌کند که روند بازگشایی مدارس با واکسیناسیون عمومی کشور در ارتباط است و این‌طور نیست که آن را به میزان واکسیناسیون دانش‌آموزان منوط کنیم؛ هرچند که واکسینه‌شدن دانش‌آموزان، رسیدن به سطح ایمنی جمعی را تسریع خواهد کرد. وی تصریح می‌کند: اولویت ما در بازگشایی مدارس، ایمنی محیط کلاس‌ها و حفاظت از سلامت دانش‌آموزان است، به همین دلیل همه مدارس قبل از بازگشایی، ارزیابی می‌شوند و پس از دریافت مجوز، اجازه پذیرش دانش‌آموزان را خواهند داشت.

سیاست دولت، بازگشایی آرام مدارس از نیمه دوم آبان است

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه سیاست دولت مبنی بر بازگشایی آرام مدارس است، گفت: به جز پایه‌های اول و هنرستان‌ها، در نیمه دوم آبان ماه بازگشایی تدریجی با تأیید وزارت بهداشت خواهیم داشت. 

بازگشایی مدارس در ایرانعآبان زمان بازگشایی تدرجی مدارس

به گزارش ایسنا، عبدالرضا فولادوند در آئین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ ضمن گرامی داشت هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: ۳۶ هزار دانش آموز و ۵ هزار فرهنگی شهید در هشت سال دفاع مقدس جان خود را فدا کردند.

وی ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی گفت: برای دومین بار زنگ سال تحصیلی در زیست بوم جدید به صدا درآمد. ستاد مهر از اواخر بهمن ماه ۱۳۹۹تشکیل شد و در کارگروه‌های هفت گانه برای چنین روزی تلاش کردند. ۱۸ هزار نفر در حدود ۹ ماه زحمت کشیدند. 

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در شهر تهران تصریح کرد: ما در شهر تهران، ۱ میلیون ۲۰۰ هزار دانش آموز و ۴۰ هزار کلاس درس داریم. همچنین با کمبود ۱۲ هزار نیرو مواجه هستیم. ثبت نام‌ها در تهران از ۳ ماهه گذشته شروع شد و در رتبه نخست قرار گرفت. تا به اینجای کار ۱۲ میلیون جلد کتاب بین دانش آموزان تولید شده است. 

وی افزود: تهران همچنین از نظر کلاس بندی، رتبه اول را داشت. در سال جدید در این شهر، ۶۰ آموزشگاه در قالب ۳۰۰ کلاس افتتاح کردیم. 

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در مورد شروع سال تحصیلی گفت: سیاست دولت مبنی بر بازگشایی آرام مدارس است. به جز پایه‌های اول و هنرستان‌ها، از نیمه دوم آبان، ماه بازگشایی تدریجی و آرام و البته با تأیید وزارت بهداشت را خواهیم داشت. امیدوارم بتوانیم در ایام پساکرونا کمبودها و کاستی‌های این دو سال را جبران کنیم. 

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش