چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۳۴ - ۱۷ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۶۲۲
دانشگاه

ادمه فضای اعتراضی شدید در دانشگاه ها؛

گزارشی از برخورد نیروهای امنیتی با دانشجویان معترض در روز دانشجو

حمله به دانشجویان,برخورد نیروهای امنیتی با دانشجویان معترض در روز دانشجو
کانال خبری شوراهای صنفی دانشجویان کشور، روز دانشجو، از برخورد نیروهای حراست با تجمعات دانشجویی در برخی دانشگاه‌های کشور به‌خصوص در دانشگاه تهران خبر داد. در مجموع فضای اغلب دانشگاه‌ها دیروز «امنیتی و ملتهب» گزارش شد.

روزنامه توسعه ایرانی: مراسم ۱۶ آذر و روز دانشجو در شرایط عادی هم سیاسی است، چه رسد به آنکه این مراسم به اعتراضات ۱۴۰۱ گره بخورد. طبیعتا این همپوشانی باعث شد مراسم امسال روز دانشجو ملتهب‌تر و پرتنش‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود.

حضور ابراهیم رئیسی در دانشگاه تهران

رئیس‌جمهوری صبح روز ۱۶ آذر برای شرکت در مراسم گرامیداشت روز دانشجو راهی دانشگاه تهران شد و به همین دلیل فضای خیابان انقلاب به شدت امنیتی بود و نیروهای نظامی تمام راسته خیابان انقلاب را پوشش داده بودند و حراست دانشگاه با دقت بیشتری وضعیت دانشجویان برای حضور در دانشگاه را بررسی می‌کرد و البته خود ابراهیم رئیسی هم در میان سخنانش این نکته را گفت که به او توصیه شده به خاطر شرایط امروز برای سخنرانی در دانشگاه حاضر نشود یا دست‌کم به دانشگاه تهران نرود اما او نپذیرفته است.

در این سخنرانی دانشجویان هوادار دولت، حضور پررنگی داشتند از جمله یکی از آنها پرسید که چرا به سعید جلیلی مسئولیت نداده‌اید. یا در جای دیگری وقتی رئیسی از علت فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ گفت، حاضران برای او دست زدند و او را تشویق کردند.

رئیسی در پاسخ به سوال دانشجو مبنی بر اینکه چرا به سعید جلیلی مسئولیت نداده‌اید، گفت: «من خودم شخصا چند مسئولیت را به ایشان پیشنهاد دادم و ایشان نپذیرفتند؛ البته همین الان که ایشان در سایه قرار دارند به دولت کمک می‌کنند.»

در برنامه حضور رئیسی همچنین نمایندگان دانشجویی صحبت کردند که عمده صحبت‌های آنها، انتقاد به وعده‌های رئیسی بود؛ از جمله انتقاداتی که درباره فیلترینگ به رئیسی شد و او هم پاسخ داد: «من در انتخابات حرفی زدم که گاهی هم بعضی‌ها می‌خواهند آن را یادآوری کنند! من خودم یادم هست! هرآنچه را که گفتیم به خاطر داریم. سخن ما این است که اگر دشمن آمد در فضا و بستزی دشمنی کرد و خواست کشور را بهم بریزد شما می‌گویید به او اجازه بدهیم؟ محدودیت‌های ایجاد شده به دلیل اخلال دشمن و ایجاد ناامنی است که در آن ایجاد کرد؛ محدودسازی شده و حتما بدانید با شرایط امن، وضعیت متفاوت خواهد بود.

زاکانی در دانشگاه شهید بهشتی:تمام هنرتان سطل آشغال اتش زدن است

علیرضا زاکانی شهردار تهران، که روز سه‌شنبه به دانشگاه شریف رفته بود و حضور حاشیه‌ساز و ادبیات نامتعارفی داشت، دیروز به دانشگاه شهید بهشتی رفت و سخنرانی کرد. برخی منابع خبری گفته‌اند از حضور تعدادی از دانشجویان معترض جلوگیری شد. سخنرانی زاکانی با کف و سوت دانشجویان حامی‌اش همراه بود و تعداد اندکی از منتقدان حضور داشتند. از معدود دانشجویانی که در جلسه حضور داشتند، برخی شعار دادند و زاکانی در پاسخ به شعار گفت: «مرگ بر هرچه دیکتاتور در این کشور است اما آدرس اشتباهی ندهید و با ترقه‌بازی نمی‌شود انقلاب کرد.»

او خطاب به معترضین گفت: چرا علاقه دارید کسی جز خودتان حرف نزند؛ هیچ چیزی دستشان نیست و انقدر فشار می آورند وای به حال آنکه چیزی دستشان باشد.

وی گفت: ‌اینها کسانی هستند که تمام هنرشان سطل آشغال آتش زدن هست؛ همان گروه‌های فشار. نمی‌شود دانشجو صدایش بلند باشد، ذهنش هم دچار انجماد شده باشد و گوش شنوا هم نداشته باشد؛ او دانشجو نیست و در همان دروه دبیرستان و کودکی مانده است.

یادآور می‌شود تصاویر و فیلم‌هایی که از دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد، نشان می‌داد که دانشجویان این دانشگاه سرودهای اعتراضی مختلفی در دانشگاه خواندند.

بعد از پایان سخنرانی روز سه‌شنبه زاکانی نیز ویدئویی از تجمع دانشجویان دانشگاه شریف در اعتراض به حضور شهردار تهران در این دانشگاه منتشر شد. این تجمعات با شعارهای تند دانشجویان همراه بود.

ذوالنوری:خواسته دانشجویان معترض «سلف مختلط و آغوش رایگان» است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، دیروز و همزمان با روز دانشجو گفت: بالاترین خواسته دانشجویان معترض «سلف مختلط و آغوش رایگان» است.

مجتبی ذوالنوری، در نشست علنی مجلس گفت: «دانشجویان با ایده و هدف سقوط نظام سلطه همراه انقلاب شدند و نباید اجازه بدهند که در بدنه جنبش دانشجویی مسیر انحرافی ایجاد شود که بالاترین همت آن‌ها سلف مختلط و آغوش رایگان است.»

توضیح وزیر ارشاد درمورد «نداشتنِ آزادیِ پس از بیان» در دانشگاه الزهرا

دیروز وزیر ارشاد همزامان با روز دانشجو، در دانشگاه الزهرا حضور یافت.

محمدمهدی اسماعیلی، درباره وضعیت هنرمندان و مشکلاتشان در شرایط این روزها، این‌طور اظهار کرد: امروز هر هنرمندی می‌خواهد برنامه‌ هنری را اجرا کند، عده‌ای به‌صورت سازماندهی‌شده، با فحاشی و تهدید مانع او می‌شوند. این چه نسبتی با آزادی کار و آزادی بیان دارد؟ یک‌برنامه هنری تنها متعلق به یک‌نفر نیست، گروهی آن را تدارک دیده‌اند؛ از گیشه‌داری که بلیت می‌فروشد تا متصدی نور و سالن و صدا همه در آن درگیرند. عده‌ای از اصحاب فرهنگ و هنر درگیر معیشت‌شان هستند و به‌خاطر این وضعیت دچار مشکل معیشتی شده‌اند.

در این بین تعدادی از دانشجویان نیز خواستار شنیدن صداهای معترض از سوی مسئولان بودند.

اسماعیلی در واکنش به صحبت یکی از دانشجویان مبنی‌ بر «نداشتنِ آزادیِ پس از بیان» تاکید کرد: اعتراض حق دانشجو و حق مردم است و ما بایستی اصل ۲۷ قانون اساسی را به‌خوبی اجرا کرده و فضا را به‌گونه‌ای متناسب با اعتراضات مردمی آماده کنیم.

برخورد نیروهای حراست و لباس‌شخصی با دانشجویان

کانال خبری شوراهای صنفی دانشجویان کشور، روز دانشجو، از برخورد نیروهای حراست با تجمعات دانشجویی در برخی دانشگاه‌های کشور به‌خصوص در دانشگاه تهران خبر داد. در مجموع فضای اغلب دانشگاه‌ها دیروز «امنیتی و ملتهب» گزارش شد.

دانشگاه‌های شهید بهشتی، هنر اصفهان، خوراسگان اصفهان، سوره تهران، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران، آزاد رشت، دانشکده شیمی و محیط زیست دانشگاه تهران از جمله این دانشگاه‌ها هستند.

از دانشگاه فردوسی مشهد هم خبر رسید که تجمع دانشجویان این دانشگاه به تنش و درگیری منجر شد.

منابع خبری گفتند دیروز دانشجویان دانشگاه سوره نیز بر سرکلاس حاضر نشدند.

فضای اعتراضی شدید در دانشگاه خواجه نصیر

در دانشگاه‌های دیگر ایران وضعیت کمی ملتهب‌تر بود؛ برای مثال در دانشگاه خواجه نصیر تهران اعتراضات دانشجویی بسیار گسترده‌تر از دیگر دانشگاه گزارش شد و شعارهایی که در این دانشگاه سر داده شد نیز تندتر از سایر دانشگاه‌ها بود.

مهمترین اتفاقی که در دانشگاه خواجه نصیر رخ داد، راهپیمایی دانشجویان بود که در محوطه دانشگاه و حتی راهروهای ساختمان دانشگاه با شعارهایی همراه بود.

منابع خبری نیز اطلاع دادند برخی دانشجویان این دانشگاه همچون علیرضا پورصفر و محمدامین افتخاری بازداشت شدند.

بیشترین تجمعات دانشجویی در دانشگاه امیرکبیر

دیروز همچنین دانشجویان دانشگاه امیرکبیر مقابل دانشکده ریاضی تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر می‌دهند.

در میان دانشگاه‌های کشور، بیشترین تجمعات مربوط به دانشگاه امیرکبیر بود که در چند مورد، درگیری‌هایی نیز گزارش شد. با توجه به اینکه تعداد دانشجویان بازداشتی در این دانشگاه زیاد بوده است، تجمعات بیشتری در آن رخ داده است.

پلاکاردهای «زن زندگی آزادی» در دستان دانشجویان تربیت مدرس

دیروز تعداد اندکی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس نیز اقدام به تحصن کردند. تصاویر نشان داد تعداد این دانشجویان زیاد نبوده است. اعتراض این دانشجویان ظاهرا در واکنش به بازداشت چند نفر از دانشجویان این دانشگاه صورت گرفت.

تصاویری نیز از تعدادی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس منتشر شد که با در دست داشتن پلاکاردهای «زن زندگی آزادی» تجمع اعتراضی برگزار کردند.

واکنش آمریکا به حمله نیروهای امنیتی به دانشجویان در ایران
به گزارش ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن با اشاره به روز دانشجو در تداوم دخالت در امور داخلی ایران ادعا کرد: از گزارش ها مبنی بر حمله خشونت آمیز نیروهای امنیتی علیه دانشجویان در دانشگاه تهران آگاه هستیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: شجاعت مردم ایران، به ویژه زنان،‌ دختران و جوانان ایرانی الهام‌بخش مردم جهان است.

وی مدعی شد: دانشجویان و فرزندان ایران آینده‌ سازان کشورشان هستند اما مقامات به آنها حمله می‌کنند و هزاران نفر آنها را دستگیر کرده‌اند.

ند پرایس بدون به اشاره به نقش و دخالت کشورش در این ناآرامی ها مدعی شد: مردم ایران در حالی به تجمعات مسالمت‌آمیز خود ادامه می‌دهند که با سرکوب خشونت‌آمیز و مداوم مواجه هستند.

toseeirani.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
واقعا متاسفم
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش