دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۰ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۳۹۷۲
دانشگاه

طهرانچی:

از آموزش عالی نخبه‌گرا و گسترده گذر کرده‌ایم

طهرانچی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه وزارت علوم از دو دانش اجتماعی و مهارتی دانشجویان غفلت کرده‌است، گفت: تلاش داریم با راه اندازی مدارس عالی مهارت در رشته‌ها و گروه‌های مورد نیاز دانشجویان را به صورت عملی وارد محیط کار کنیم تا بعد از فارغ التحصیلی با توانمندی‌های بالا وارد بازار کار شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی طهرانچی در مراسم  افتتاح مدرسه عالی مهارتی حقوق ارائه آموزش‌های مهارتی در تمامی رشته‌های دانشگاهی از جمله حقوق را ضروری توصیف کرد و گفت: ما در حال حاضر دیگر از آموزش عالی نخبه گرا به آموزش عالی گسترده گذر کرده‌ایم. در بحث آموزش عالی نخبه گرا دنبال این بودیم که در دهه‌های ابتدایی قرن بیستم در اروپا این گذار صورت گرفت و در کشور ما نیز اتفاق افتاد. در مقاطعی دانشگاه‌هایی وجود داشتند که در آن دانشمندان فقط دانش تخصصی را آموزش می‌دادند اما با گذار از دانشگاه نخبه  گرا به دانشگاه گسترده اتفاق دیگری که بر اساس آن دانشگاه‌ها علاوه بر دانش تخصصی در دو زمینه دانش اجتماعی و مهارتی نیز ورود کنند ضروری رسید.

 

وی در ادامه تصریح کرد: در گذشته مهارت جز دانش به حساب نمی‌آمد بلکه یک حرفه‌ای بود که از استاد به شاگرد منتقل می‌شد. بدون اینکه جنبه‌های دانشی آن مورد نظر قرار بگیرد اما بشر به این نتیجه رسید که با تبدیل دانش نهان به دانش مکتوب در مهارت‌ها نیز می‌توان دانش مهارتی داشت و در کنار آن دانش اجتماعی نیز به عنوان یک دانش ظهور و بروز پیدا کند. یعنی اجتماع انسانی ما نیازمند پرورش انسان‌هایی است که با دانش مسائل اجتماعی را حل کنند و دانشگاه‌ها از محل دانش تخصصی به سه منظر دانش تخصصی، دانش اجتماعی و مهارتی گذار کرده‌اند.

 

رئیس دانشگاه آزاد همچنین تاکید کرد: در کشور ما گذار از لحاظ جمعیت و کمیت دانشجویی اتفاق افتاد ولی توجه به اینکه از دانشگاه نخبه گرا به دانشگاه اجتماعی و گسترده ورودی می‌کنیم باید که جهت گیری‌ها نیز تغییر پیدا کند و ما در حقیقت باید آموزش‌ها را نیز همزمان با این گذار تغییر بدهیم که البته این اتفاق در کشور ما نیفتاد و فقط در  حوزه پزشکی وجود داشت که ما می‌بینیم اساساً نوع دکتری که به دانشجویان می‌دهند عنوان دکتری حرفه‌ای در آن درج می‌شود.

 

دکتر تهرانچی در ادامه یادآور شد شبیه سازهای محیطی در فضاهایی که آموزش‌های تئوری در آن به صورت عملی  ارائه می‌شود امروزه فقط برای دانشجویان رشته‌های پزشکی وجود دارد. به گونه‌ای که این دانشجویان از یک مرحله‌ای به بعد مستقیم زیر نظر استاد به صورت عملی آموزش می‌بینند اما در حوزه وزارت علوم این وجود نداشت.

 

رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه ارائه آموزش‌های مهارتی و عملی هم زمان با تحصیل به دانشجویان در حوزه وزارت علوم مورد غفلت قرار گرفته بود افزود: ما در این حوزه فقط به ارائه دانش تخصصی پرداختیم و دانش اجتماعی را به محیط دانشگاه واگذار کردیم و اینکه دانشجویان خودشان این آموزش را فرا بگیرند و برنامه‌ای نیز برای دانش مهارتی نداشتیم. اما در دانشگاه آزاد وقتی مسئولیت دانشگاه را عهده دار شدم به این امر توجه کردم.

 

دکتر طهرانچی با اشاره به اهداف و برنامه‌های دانشگاه آزاد از ابتدای مسئولیت خود گفت: این بحث که دانشگاه آزاد  یک دانشگاه اجتماعی است و وظیفه ما باید با وسعت و حضوری که در شهرهای مختلف کشور دارد این است که به دانش مهارتی نیز توجه کند. چرا که این دانش از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. چرا که در این دانش نیز حتی پژوهش صورت می‌گیرد. متأسفانه برخی تصور می‌کنند که دانش مهارتی به کاردانی خلاصه می‌شود. در صورتیکه اینگونه نیست و پژوهش فقط در دانش تخصصی اتفاق نمی‌افتد.

 

رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: ما در حال حاضر مثلاً در رشته فیزیک هزاران مقاله ارائه می‌دهیم اما اینکه چگونه یک معلم فیزیک بتواند مسائل فیزیک را به فرد دیگر منتقل کند وجود ندارد و تصور می‌کنیم این امور و تلفیق علم با زندگی افراد امری بدیهی می‌باشد و تصور می‌کنند بیان مسائل دانشی باید در محیط‌های تخصصی اتفاق بیفتد و این تصور کاملاً نادرست است.

 

به گفته طهرانچی یکی از رشته‌هایی که بسیار مورد توجه مسئولان این دانشگاه قرار گرفته رشته حقوق است.  متأسفانه ما در حلقه گسترش این رشته بدون توجه به دانش مهارتی قرار گرفته بودیم و این وضعیت در سایر رشته‌ها نیز وجود دارد اما امروز در مجموعه نظام تکمیلی ما بحثی داریم که اولاً با تأسیس معاونت‌های تخصصی نظیر معاونت علوم انسانی، علوم مهندسی نگاه خود را از نگاه اداری به نگاه تخصصی و دانشی در اداره دانش‌ها تغییر دهیم به گونه‌ای که بحث کاربردی کردن علوم انسانی از مهمترین برنامه‌های معاونت علوم انسانی است که اگر توجه کنیم به مراتب بیشتر از رشته‌های مهندسی مورد نیاز جامعه است.

 

دکتر طهرانچی یادآور شد مدارس عالی مهارتی در دانشگاه آزاد دارای کارگاه‌های علمی مهارتی خواهد بود که در آن  اتفاقی که در جامعه می‌افتد به طور کامل شبیه سازی می‌شوند. این مدارس مهارتی در رشته‌ای که طراحی شده در طول ۶۰ روز به دانشجویان یک گروه که حدوداً ۲۵ نفر خواهند بود دانش‌های مهارتی را ارائه خواهند داد و دانشجویان حقوق باید دوره کارشناسی این رشته را طی و در دوره ارشد قرار بگیرند تا بتوانند با ورود به این مدارس به صورت عملی در جریان تمامی اتفاقات حقوقی یک پرونده قرار بگیرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر با راه اندازی مدرسه مهارت حقوق دانشجویان این رشته زیر نظر استاد یاد می‌گیرند که اولاً اخلاق حرفه‌ای در کجا باید رعایت شود. دوماً خود حرفه چگونه باید آموزش داده شود و زمینه پیاده سازی دانش در محیط عملی به چه صورت خواهد بود و هدایتگرهای خبره آموزش‌های لازم را به آنها آموزش داده می‌شود.

 

رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه مدارس عالی مهارتی برای تمامی رشته‌های این دانشگاه پذیرش خواهد داشت، گفت: این مدرسه ابتدا در رشته حقوق راه اندازی شده اما در نظر داریم در سایر رشته‌ها نظیر صنایع فرهنگی راه اندازی کنیم و به نظام آموزش عالی این نوید را می‌دهیم که اشتغال فارغ التحصیلان که دغدغه خانواده‌ها می‌باشد  باید سه امر دانش مهارتی، تخصصی و دانش اجتماعی را داشته باشند ارائه خواهیم داد.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: ما می‌توانستیم آموزش‌های مهارتی و اجتماعی را به درون رشته وارد کنیم اما به دلیل وجود نظام بروکراتیک در آموزش عالی این امکان مشکل بود در نتیجه در قالب مدارس مهارتی اضافه کردیم و ما در  هر موضوعی شورای عالی مهارت و کیفیت خواهیم داشت که مدارس عالی را دنبال و گسترش آن را پیگیری می‌کند.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش