پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۰۹ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۷۶۳
دانشگاه

تنفس مصنوعی به دانشگاه‌ها برای پرکردن صندلی‌های خالی؛

واژه‌سازی «تمدید ظرفیت» به جای «تکمیل ظرفیت»!

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
وزارت علوم، سال گذشته بازه تکمیل ظرفیت را از دوره های مختلف حذف کرد و همین موضوع امسال بر مصائب دانشگاه های شهریه پرداز که حیاتشان به «جیب» دانشجو است، بیشتر کرده است، به طوری که دانشگاه آزاد در همان روزهای ابتدایی مهر که هنوز کلاس های درس خیلی از دانشگاه ها آغاز نشده بود اقدام به جذب دانشجو در تکمیل ظرفیت کرد که حواشی زیادی را در آن بازه زمانی بوجود آورد.

در سال های اخیر کشمکش بین دانشگاه ها برای جذب دانشجو بالا گرفته است، روزی جمعیت دهه شصتی تمامی صندلی کلاس های درس را پرکرده بود و جمعیت حدود ۵ میلیون نفری را به دانشگاه ها کشاند و حالا رفتن این موج گرفتاری زیادی را برای مراکز آموزش عالی که قارچ گونه تاسیس شده اند ایجاد کرده است؛ فقط کافیست به عدد و رقم های خالی ماندن صندلی امسال دانشگاه ها توجه کرد؛ دانشگاه علمی و کاربردی که در آستانه تعطیل شدن است از خالی ماندن ۷۵ درصد ظرفیت ها گفته، دانشگاه های غیرانتفاعی نیز از خالی بودن ۶۰ درصد صندلی ها خبر داده اند، دانشگاه آزاد نیز از آمار ۵۰ درصدی گفته است و دانشگاه های دولتی نیز به لطف «شیر نفت» دولت انگیزه ای برای اعلام صندلی های خالی ندارند.

از سوی دیگر وزارت علوم، سال گذشته بازه تکمیل ظرفیت را از دوره های مختلف حذف کرد و همین موضوع امسال بر مصائب دانشگاه های شهریه پرداز که حیاتشان به «جیب» دانشجو است، بیشتر کرده است، به طوری که دانشگاه آزاد در همان روزهای ابتدایی مهر که هنوز کلاس های درس خیلی از دانشگاه ها آغاز نشده بود اقدام به جذب دانشجو در تکمیل ظرفیت کرد که حواشی زیادی را در آن بازه زمانی بوجود آورد.

** آغاز ماجرا

ماجرای ممنوعیت تکمیل ظرفیت از دی ماه سال گذشته و با مصاحبه معاون وقت آموزشی وزارت علوم آغاز شد، جایی که مجتبی شریعتی نیاسر در یک نشست خبری با اشاره به حذف تکمیل ظرفیت گفت: از سال آینده مرحله تکمیل ظرفیت نداریم و دانشگاه ها تنها در دو مرحله بهمن و مهرماه دانشجو پذیرش خواهند کرد. بعد از آن بود که ابراهیم خدایی درباره این تصمیم گفت: "براساس مصوبه جلسه دهم شورای سنجش و پذیرش مقرر شد که از سال ۱۳۹۷ به علت برخی مسایل مانند جابجایی دانشجو، خالی ماندن ظرفیت‌ها و بهم ریختن برنامه ریزی آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، تکمیل ظرفیت نداشته باشیم". وی گفت: "همه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دولتی و یا غیردولتی برای هرگونه پذیرش باید با دبیرخانه این شورا که در سازمان سنجش آموزش کشور مستقر است، هماهنگی لازم را انجام دهند". 

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

** دانشگاه آزاد راه خودش را رفت

این موضوع بدون توجه دانشگاه ها همراه شد و پس از پایان ثبت نام ورودی های جدید و توزیع دانشجو در دانشگاه ها و خالی ماندن صندلی ها، دانشگاه ها تازه متوجه شدند که دچار چه مسئله ای شده اند، دانشگاه آزاد در همان هفته اول مهرماه با انتشار فراخوانی از تکمیل ظرفیت در «تمامی» دوره ها خبر داد؛ مسئله ای که با ورود شورای سنجش و پذیرش همراه شد و همین موضوع با رفت و آمدهای زیادی از سوی دانشگاه آزاد و این شورا همراه بود و در نهایت شورای سنجش و پذیرش تصمیم گرفت به دوره های پزشکی این دانشگاه مجوز تکمیل ظرفیت دهد.

البته تلاش های این دانشگاه برای اخد مجوز دیگر دوره ها نیز ادامه داشت تا اینکه روزگذشته این دانشگاه در اطلاعیه ای از مجوز پذیرش دانشجو در تمامی دوره ها در تکمیل ظرفیت خبر داد؛ بهروز طهماسب کاظمی گفت: پیرو برگزاری جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در روز چهارشنبه اول آبان مقرر شد، دانشگاه آزاد اسلامی نیز مشابه سایر زیر نظام‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به پذیرش دانشجو به منظور تکمیل ظرفیت خود در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام کند. با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور، زمان و چگونگی ثبت نام از داوطلبان در مرحله تکمیل ظرفیت مقاطع فوق متعاقباً اعلام و اطلاع‌ رسانی خواهد شد.

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

** پذیرش در دانشگاه غیرانتفاعی با تغییر واژه!

از سوی دیگر دانشگاه های غیرانتفاعی نیز که در ابتدای مهرماه از انجام هرگونه تکمیل ظرفیت منع شده بودند اما توانستند با واژه سازی مجوز تکمیل ظرفیت بگیرند؛ رئیس اتحادیه دانشگاه‌های غیر انتفاعی روز گذشته در مصاحبه ای با رسانه ها  درباره تکمیل ظرفیت دانشگاه‌های غیرانتقاعی گفت: تکمیل ظرفیت نداریم بلکه تمدید ظرفیت است به این معنی که دانشجویی که ثبت نام کرده است نمی تواند جابه جا شود اما اگر ظرفیت مشخصی را به دانشگاه ارائه داده اند و نیمی از آن تکمیل شده، دانشگاه می تواند مابقی مانده از ظرفیتش را دانشجو پذیرش کند.

** دانشگاه علم کاربردی هم مجوز گرفت

البته این موضوع به اینجا ختم نشد و دانشگاه علمی کاربردی که مسئولانش از خالی ماندن دو سوم از صندلی های این دانشگاه خبر داده بودند اخیرا در اطلاعیه ای کوتاه اعلام کرد: موافقت شورای سنجش آموزش کشور برای تکمیل ظرفیت پذیرش این دانشگاه اعلام شد و بخشنامه های تکمیلی در این خصوص متعاقباً اعلام خواهد شد.

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

** سنجش و پذیرش دلش سوخت!

 این فضا در نهایت منجر به این شد که شورای سنجش و پذیرش در جلسه آخر خود که اول آبان برگزار شد تکمیل ظرفیت را دوباره برای دانشگاه ها باز کند، در اطلاعیه این شورا آمده است: تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو برای آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته، آزمون کاردانی به کارشناسی، آزمون فنی و حرفه ای، آزمون جامع علمی- کاربردی و آزمون سراسری ( فقط برای رشته محل های صرفاً براساس سوابق تحصیلی) اجرا می شود. مرحله تکمیل ظرفیت براساس برنامه زمانی هماهنگ شامل زمان ثبت نام، انتخاب رشته، اعلام نتیجه و زمان ثبت نام پذیرفته شدگان در هر آزمون صورت می پذیرد. برنامه زمانی ثبت نام یا انتخاب رشته و نحوه پذیرش این تکمیل ظرفیت ها در هریک از آزمونها، پس از هماهنگی با زیرنظام های آموزشی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور متعاقباً اعلام خواهد شد.

iusnews.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش