شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۳ - ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۵۳۱
حوزه بهداشت و رفاه

عوارض منفی ماسک زدن برای پوست چیست؟

عوارض ماسک زدن,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
اگرچه در شرایط همه گیری کووید- ۱۹، استفاده از ماسک توصیه می شود اما ماسک زدن، برخی عوارض منفی را نیز برای پوست به همراه دارد.

به گزارش ایسنا ، در شرایط کنونی گسترش کروناویروس و لزوم ماسک زدن، حتماً خطوط قرمزی را روی صورت خود مشاهده کرده اید که به خاطر داشتن ماسک در بلند مدت ایجاد می شوند. این موضوع مهم نیست که شما مراقب پوست خود هستید و یا پوست خوبی دارید زیرا آکنه ناشی از ماسک یا" ماسکنه"( Mascne)، یکی از عوارض جانبی استفاده روزمره از ماسک است که برای کاهش انتقال کووید- ۱۹ باید حتماً به کار برود.

اگرچه داشتن آکنه ناراحت کننده است اما به این معنا نیست که استفاده از ماسک باید متوقف شود. اگر به درمان پوست خود بپردازید و یا ماسک های خود را کاملاً تمیز کنید، می توانید این شرایط را تحت کنترل درآورید و آکنه ها را از بین ببرید. پوست هر شخص، واکنش متفاوتی نسبت به محصولات گوناگون دارد، در نتیجه باید در استفاده از مواد و محصولات جدید، مراقب باشید.

عامل بروز ماسکنه چیست؟

ماسکنه مانند آکنه می تواند در اثر عوامل گوناگونی ایجاد شود که از آن میان می توان به کافی نبودن شست و شوی ماسک، شست و شوی ماسک با مواد شوینده ناملایم، مواد تشکیل دهنده ماسک و مدت استفاده از آن اشاره کرد.

ماسک ها کمک می کنند تا بزاق و هر نوع قطرات دیگر ناشی از تنفس، صحبت کردن ، سرفه یا عطسه، در هوا منتشر نشوند و کووید- ۱۹ یا هر بیماری دیگری را انتقال ندهند. از سوی دیگر، این کار موجب می شود که رطوبت و باکتری در ماسک محبوس شوند و در تماس با پوست صورت قرار بگیرند.

" دیلان موستاپیچ"( Dylan Mustapich)، یک متخصص زیبایی شناسی در نیویورک گفت:این ماسک ها جلوی فرار رطوبت را می گیرند اما محیط مرطوبی را در ماسک ایجاد می کنند که به باکتری عامل آکنه، امکان رشد می دهد.

" مگان فیلی"( Meghan Feely)، متخصص پوست گفت:احتمال بروز آکنه، در ورزشکارانی که کلاه مخصوص را روی سر می گذارند نیز وجود دارد زیرا آلودگی و عرق روی منافذ پوست آنها محبوس می شود و محیط مناسب را برای رشد باکتری فراهم می کند.

اگر ماسک خود را نشویید، باکتری به نفوذ خود در پوست شما ادامه خواهد داد؛ در نتیجه شست و شوی ماسک می تواند این روند را متوقف کند. همچنین باید اقدامی در مورد مواد شوینده مورد استفاده خود داشته باشید. یک ماده شوینده ملایم و بدون بو را انتخاب کنید تا ببینید که آیا می تواند در این زمینه کمک کند یا خیر.

اگر مستعد ابتلا به استرس هستید، یک بیماری همه گیر بین المللی قطعاً یک موضوع استرس زا است. نهایت تلاش خود را برای داشتن آرامش انجام دهید.

چگونه ماسکنه را درمان کنیم؟

در شرایط همه گیری کووید- ۱۹، باید استفاده از ماسک را هنگام حضور در مکان های عمومی ادامه بدهیم اما اگر نیازی به حضور در این مکان ها نداریم، بهتر است در خانه بمانیم تا مجبور به استفاده از ماسک نباشیم.

ماسک هایی تهیه کنید که امکان تعویض و شست و شوی آنها وجود داشته باشد و یا ماسک های خانگی خود را بسازید. ماسک های قابل شست و شو را باید هر بار پس از استفاده بشویید.

متخصصان عقیده دارند که ماسک های صد در صد پنبه ای می توانند بهترین انتخاب باشند زیرا از یک پارچه قابل تنفس تشکیل شده اند که به سادگی شسته می شود.

" کیتی جائه"( Katie Jae)، یک متخصص زیبایی شناسی در تگزاس گفت:من ماسک های یک بار مصرف را ترجیح می دهم اما تهیه این ماسک ها به صورت روزمره، هم به بودجه قابل توجهی نیاز دارد و می تواند به محیط زیست آسیب برساند.

وی افزود:حتی ماسک یک بار مصرف را هم برای کل روز استفاده نکنید. این ایده خوبی است که ماسک ها طی روز تعویض شوند تا باکتری که شکل گرفتن را آغاز کرده است ، فرصت پرورش یافتن و تخریب پوست را پیدا نکند.

از آرایش کردن قسمت هایی از صورت که ماسک آنها را می پوشاند، بپرهیزید. صورت خود را تمیز و مرطوب نگه دارید و بیش از حد لایه برداری نکنید. عقیده بیشتر مردم این است که آکنه را خشک نگه دارند؛ در حالی که خشک نگه داشتن صورت، آن را بیشتر از بین می برد. جائه ادامه داد :حتی اگر پوست شما چرب است، باید سد محافظتی پوست خود را سالم نگه دارید. پوست مرطوب می تواند از جوش زدن و بروز بثورات پوستی پیشگیری کند.

صورت خود را پیش از گذاشتن ماسک و پس از برداشتن آن بشویید. جائه گفت:برای پاک کردن چربی صورت، از فوم ملایم مخصوص پاکسازی استفاده کنید. اگر پوست شما چرب و مستعد آکنه است، از محلول های حاوی" سالیسیلیک اسید"( Salicylic acid) برای شستن آن استفاده کنید تا چربی اضافه و پوست های مرده آن پاک شوند و از گرفتگی منافذ پوست نیز پیشگیری شود.

چه محصولاتی به درمان ماسکنه کمک می کنند؟

اگر می توانید به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا در مورد محصولات مناسب پوست خود، به مشاوره بپردازید. برخی از این محصولات می توانند التهاب پوست را کاهش دهند و طول عمر جوش های مزاحم را کوتاه کنند.

* چسب های جوش:این چسب ها حاوی هیدروکلراید هستند تا همه آلودگی ها و چربی ها را به سوی خود بکشند. شما می توانید این چسب ها را براساس شدت و اندازه جوش های خود انتخاب کنید و هنگام شب آنها را روی پوست بگذارید تا سطح پوست، نرم شود. حتی می توانید کل صورت را با این چسب ها بپوشانید و سپس ماسک بزنید.

* مرطوب کننده های آب رسان :خشک نگه داشتن پوست صورت می تواند به آن آسیب برساند؛ در نتیجه سعی کنید رطوبت پوست خود را با کمک مرطوب کننده های آب رسان حفظ کنید تا پوست شما خشک و حساس نشود.

* پماد:اگرچه شاید پمادهایی شبیه به وازلین، توصیه بدی برای پوست به نظر برسند اما برخی پمادها که با مشورت متخصصان زیبایی به کار می روند ، می توانند خشکی پوست را از بین ببرند، عمر جوش ها را کاهش دهند و به ترمیم پوست کمک کنند.

* لایه بردارهای شیمیایی:لایه برداری فیزیکی صورت، روش خوبی نیست و پیشنهاد نمی شود اما گاهی اوقات و نه هر روز می توانید از لایه بردارهای شیمیایی استفاده کنید اما این کار را هرگز بدون مشورت با یک متخصص انجام ندهید.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش