چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۰۲۰۰۰۴

رازهای پنهان و دلایل کاهش میل جنسی در زنان

دلایل کاهش میل جنسی در زناندلایل کاهش میل جنسی در زنان
کاهش میل جنسی (libido) در زنان، تجربه ای است که بسیاری از خانم ها در دوره ای از زندگی خود با آن مواجه می شوند. دلایل کاهش میل جنسی در زنان می تواند طیف وسیعی از عوامل جسمی، روحی، روانی و حتی سبک زندگی را شامل شود. درک این عوامل و یافتن راهکارهای مناسب برای برطرف کردن آنها، نقش مهمی در داشتن رابطه جنسی سالم و صمیمانه ایفا می کند. در این مقاله از سرپوش به بررسی دلایل کاهش میل جنسی در زنان ، علائم هشدار دهنده و راهکارهای درمانی آن می پردازیم.

علائم کاهش میل جنسی در زنان

ممکن است هیچ کدام از افراد میل جنسی داشته باشند که خارج از زندگی عادی آنها باشد، حتی اگر میل جنسی شما کمتر از گذشته باشد، رابطه شما ممکن است همچنان قوی باشد. پس هیچ عدد جادویی برای تعریف کاهش میل جنسی وجود ندارد و بین افراد متفاوت متفاوت است. علائم کاهش میل جنسی در زنان عبارتند از:

- علاقه کمتر یا نداشتن به هر نوع فعالیت جنسی

- کاهش تخیلات یا افکار جنسی

- غمگین بودن یا نگران نبودن فعالیت جنسی یا تخیلات

- عدم تمایل به انجام اولین حرکت در برخورد جنسی با شریک زندگی

- لذت کمتر یا بدون لذت در طول فعالیت جنسی

- علاقه کمتر یا عدم علاقه به نشانه های جنسی یا شهوانی شریک زندگی

- در بیشتر برخوردهای جنسی، در حین فعالیت جنسی، احساس فیزیکی کم یا بدون احساس وجود دارد

عوامل جسمی موثر بر کاهش میل جنسی در زنان

تغییرات هورمونی:

یکی از شایع ترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان ، تغییرات هورمونی است. کاهش سطح استروژن و پروژسترون، به ویژه بعد از زایمان، یائسگی و یا برداشتن تخمدان ها می تواند منجر به کاهش میل جنسی شود. استروژن نقش مهمی در خونرسانی به اندام های تناسلی، ایجاد رطوبت واژن و برانگیختگی جنسی دارد. کاهش سطح این هورمون می تواند باعث خشکی واژن، درد هنگام رابطه جنسی و در نتیجه کاهش میل جنسی شود. پروژسترون نیز بر گیرنده های استروژن در مغز تاثیر می گذارد و کاهش آن می تواند بر میل جنسی اثر بگذارد.

مشکلات تیروئید:

کم کاری تیروئید می تواند باعث خستگی، افسردگی و کاهش میل جنسی شود. تیروئید هورمون هایی تولید می کند که بر متابولیسم بدن و سطح انرژی تاثیر می گذارد. کم کاری تیروئید می تواند باعث کاهش سطح انرژی و برانگیختگی جنسی شود.

بیماری های مزمن:

برخی از بیماری های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی می توانند بر جریان خون و عملکرد عروق خونی تاثیر گذاشته و در نتیجه منجر به کاهش میل جنسی شوند. جریان خون ضعیف به اندام های تناسلی می تواند باعث کاهش برانگیختگی و لذت جنسی شود.

مصرف داروهای خاص:

مصرف برخی از داروهای ضد افسردگی، داروهای فشار خون و داروهای ضد بارداری می تواند عارضه جانبی کاهش میل جنسی داشته باشد. برخی از داروهای ضد افسردگی با تاثیر بر سروتونین و سایر مواد شیمیایی مغز می توانند بر میل و عملکرد جنسی تاثیر بگذارند. داروهای فشار خون نیز می توانند بر جریان خون و برانگیختگی جنسی اثر بگذارند. برخی از انواع داروهای ضد بارداری هورمونی نیز می توانند باعث کاهش میل جنسی شوند.

دلایل جسمی کاهش میل جنسی در زناندلایل جسمی کاهش میل جنسی در زنان

عوامل روحی و روانی موثر بر کاهش میل جنسی در زنان

استرس و اضطراب:

استرس مزمن می تواند بر سطح انرژی و خلق و خوی فرد تاثیر گذاشته و در نتیجه منجر به کاهش میل جنسی شود. وقتی فرد درگیر استرس و اضطراب است، بدن در حالت "جنگ یا گریز" قرار می گیرد و انرژی خود را صرف مقابله با خطر می کند. در این شرایط، میل جنسی به عنوان یک نیاز ثانویه در اولویت قرار نمی گیرد.

افسردگی:

افسردگی یکی از شایع ترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان و مردان است. علائم افسردگی مانند بی حالی، کاهش انرژی و احساس غم و اندوه می تواند بر تمایلات جنسی تاثیر بگذارد. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است انگیزه ای برای برقراری رابطه جنسی نداشته باشند و از نظر عاطفی نیز آمادگی لازم را نداشته باشند.

مشکلات رابطه ای:

مشکلات ارتباطی، احساس نارضایتی از رابطه عاطفی، برآورده نشدن نیازهای عاطفی و جنسی و درگیری های مداوم می تواند منجر به کاهش صمیمیت و میل جنسی در زوجین شود. زمانی که زوجین از نظر عاطفی از هم دور می شوند و احساس نزدیکی و صمیمیت ندارند، برقراری رابطه جنسی نیز می تواند تحت تاثیر قرار گیرد.

عوامل سبک زندگی موثر بر کاهش میل جنسی در زنان

کمبود خواب:

خواب کافی برای سلامت جسم و روان ضروری است. کمبود خواب می تواند منجر به خستگی، کاهش انرژی و در نتیجه کاهش میل جنسی شود. خواب نقش مهمی در تنظیم هورمون ها و عملکرد سیستم عصبی دارد. کمبود خواب می تواند تعادل هورمونی را مختل کرده و بر میل جنسی تاثیر بگذارد.

چاقی و اضافه وزن:

چاقی و اضافه وزن می تواند بر تعادل هورمونی و عملکرد عروق خونی تاثیر گذاشته و در نتیجه منجر به کاهش میل جنسی شود. چاقی می تواند باعث افزایش سطح استروژن و کاهش سطح تستوسترون شود که هر دو بر میل جنسی تاثیر می گذارند. همچنین، چاقی می تواند جریان خون به اندام های تناسلی را کاهش داده و بر برانگیختگی جنسی اثر بگذارد.

عدم تحرک کافی:

ورزش منظم باعث افزایش جریان خون، بهبود خلق و خو و کاهش استرس می شود. کم تحرکی می تواند برعکس این عوامل عمل کرده و منجر به کاهش میل جنسی شود. ورزش باعث ترشح هورمون های اندورفین می شود که احساس خوب و شادابی را به ارمغان می آورند. همچنین، ورزش می تواند عضلات کف لگن را تقویت کرده و بر عملکرد جنسی زنان تاثیر مثبت بگذارد.

مصرف الکل و سیگار:

مصرف الکل و سیگار می تواند بر عملکرد عروق خونی و سطح هورمون ها تاثیر گذاشته و در نتیجه منجر به کاهش میل جنسی شود. الکل می تواند سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار داده و بر میل و عملکرد جنسی اثر بگذارد. سیگار نیز می تواند جریان خون به اندام های تناسلی را کاهش داده و بر برانگیختگی جنسی تاثیر بگذارد.

دلایل روحی و روانی کاهش میل جنسی در زناندلایل سبک زندگی کاهش میل جنسی در زنان

راهکارهای درمانی برای افزایش میل جنسی در زنان

در صورتی که دلایل کاهش میل جنسی در زنان شما را آزار می دهد، می توانید با مراجعه به پزشک یا متخصص زنان و زایمان، علت آن را به طور دقیق شناسایی کرده و راهکارهای درمانی مناسب را دریافت کنید. برخی از راهکارهای درمانی رایج برای افزایش میل جنسی در زنان عبارتند از:

درمان هورمونی:

در صورت کمبود هورمون های استروژن یا تستوسترون، پزشک ممکن است برای شما هورمون درمانی تجویز کند. هورمون درمانی می تواند تعادل هورمونی را در بدن شما دوباره برقرار کرده و به افزایش میل جنسی شما کمک کند.

داروهای ضد افسردگی:

اگر از افسردگی رنج می برید، داروهای ضد افسردگی می توانند به بهبود خلق و خوی شما و در نتیجه افزایش میل جنسی شما کمک کنند.

مشاوره و روان درمانی:

مشاوره و روان درمانی می تواند به شما کمک کند تا با مشکلات روحی و روانی خود که بر میل جنسی شما تاثیر می گذارند، مانند استرس، اضطراب، افسردگی و مشکلات رابطه ای، برخورد کنید.

تغییر سبک زندگی:

تغییرات در سبک زندگی مانند داشتن خواب کافی، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف الکل و سیگار و مدیریت استرس می تواند به طور کلی بر سلامت جسم و روان شما و در نتیجه میل جنسی شما تاثیر مثبت بگذارد.

درمان های موضعی:

برای خشکی واژن، که می تواند بر میل جنسی زنان تاثیر بگذارد، می توانید از ژل های روان کننده، کرم های موضعی و یا شیاف های واژینال استفاده کنید.

دلایل سبک زندگی کاهش میل جنسی در زناندلایل کاهش میل جنسی در زنان و درمان آن

چه زمانی باید به پزشکم مراجعه کنم؟

همانطور که اشاره شد هیچ مقدار "طبیعی" برای اندازه رابطه جنسی وجود ندارد و در همه افراد متفاوت هستند. افرادی که غیرجنسی هستند ممکن است میل جنسی نداشته باشند یا کم باشند که برای آنها طبیعی است. اگر از میل جنسی کم خود ناراضی هستید، راهبردهایی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند. پزشک شما ممکن است بتواند برخی از تغییرات سبک زندگی، تغذیه و روابط و همچنین برخی از داروها را در صورت نگرانی پیشنهاد دهد.

دلایل کاهش میل جنسی در زنان و مراجعه به پزشکدلایل کاهش میل جنسی در زنان و زمان مراجعه به پزشک

سخن پایانی درباره دلایل کاهش میل جنسی در زنان

کاهش میل جنسی در زنان تجربه ای شایع است که می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. با درک دلایل کاهش میل جنسی در زنان و یافتن راهکارهای مناسب برای برطرف کردن آنها، می توانید از یک رابطه جنسی سالم و صمیمانه لذت ببرید. به یاد داشته باشید که در صورت نیاز به کمک، می توانید از متخصصان پزشکی و روانشناسان کمک بگیرید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش