شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۴۷۱
خاورمیانه

تنش در روابط آنکارا و واشینگتن بالا می‌گیرد؟

جنگ زمینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
جهاد الخازن: وزیر امور خارجه ترکیه به وزیر امور خارجه امریکا گفت که نیرویی که ایالات متحده پیشنهاد می دهد «تهدیدی بسیار جدی برای روابط میان ما و شما محسوب می شود و شاید وارد راهی شویم که قابل تغییر نباشد.»

ترکیۀ رجب طیب اردوغان نمی پذیرد که منطقه خودمختاری برای کردها در مرزهایش با سوریه باشد. منابع نزدیک به اریکه قدرت در ترکیه می گویند که شمارش معکوس برای اشغال عفرین آغاز شده است. ترکیه خود با توپ هایش در مرزش با سوریه مواضع کردها را گلوله باران کرده است و شاید جنگ زمینی نیز ظرف همین ساعت ها شاید همین الآن که این متن نوشته می شود، آغاز شود.

 

مواضع ترکیه در واکنش به تصمیم ایالات متحده امریکا برای ایجاد نیروی مرزی در سوریه متشکل از ۳۰ هزار نفر که اکثر آنها از کردهای نیروهای سوریه دموکراتیک هستند، اتخاذ شد. این گروه شامل مردان حزب ملی کردستان که ترکیه به همراه حزب دموکراتیک کردستان آنها را متهم به فعالیت های تروریستی می کند نیز می شود.

 

یانس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو گفت که طرف مشورت برای ایجاد این نیروهای مرزی نبوده است و اضافه کرد که نگرانی ترکیه را از این بابت درک می کند. وی تاکید کرد که ترکیه ۶۵ سال عضو پیمان ناتو بوده و این پیمان بر حفظ مصالح ترکیه تاکید دارد.

 

اردوغان به صراحت گفت که این فکر امریکایی به سود صلح در منطقه نیست و کشورش همه اقدامات لازم برای پشتیبانی از منافع ملی در قبال تحولات اخیر در سوریه را انجام می دهد. کارشناسان می گویند که حمله ترکیه به عفرین نیاز به پوشش هوایی دارد و اگر روسیه این امکان ویژه را فراهم کند ترکیه می تواند ظرف یک روز یا حتی کمتر عفرین را اشغال کند.

 

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در جلسه خود با رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه امریکا در کانادا که چند روز پیش انجام شد همین مواضع را تکرار کرد. وزیر امور خارجه ترکیه به وزیر امور خارجه امریکا گفت که نیرویی که ایالات متحده پیشنهاد می دهد «تهدیدی بسیار جدی برای روابط میان ما و شما محسوب می شود و شاید وارد راهی شویم که قابل تغییر نباشد.» وزیر امور خارجه ترکیه همچنین گفت که تصمیم هایی که علیه کردها اتخاذ خواهد شد فقط محدود به عفرین نخواهد بود بلکه شامل منبج و شرق فرات نیز می شود.

 

روابط میان ترکیه و ایالات متحده تنش آمیز است، و امکان دارد به سمت بدتر شدن هم برود. اگر حکم مورد انتظار حبس برای بانکدار ترکیه ای، محمد حاکان اتیلا که در ایالات متحده به پول شویی و رشوه به مسئولان بزرگ در دولت ترکیه برای دور زدن تحریم های امریکا علیه ایران متهم است، صادر شود، روابط از این هم بدتر خواهد شد. اگر حکم علیه اتیلا صادر شود احتمالا شامل مجازات های مالی بزرگ علیه بانکی که برایش کار می کرد نیز خواهد شد، بانکی که دولت ترکیه مالک آن است.

 

اردوغان در واکنش به حمایت امریکا از کردها امریکایی هایی را که به همراه کارمندان ترکیه ای رده پایین در کنسولگری امریکا از ترکیه دیدن می کردند، بازداشت کرد.

 

این در حالی است که وضعیت داخلی ترکیه هم در معرض تنش است، اردوغان حدود ۱۶۰ هزار کارمند دولتی از جمله قضات و افراد امنیتی و نیروهای پلیس را اخراج کرده و روزنامه های مخالف را بسته و ده ها نفر از کارکنان آنها را محاکمه کرده است. او در اصل فرد دموکراتی نیست و رویارویی با ایالات متحده بر افراط گرایی سیاسی اش افزوده است، اظهارات متوالی او همگی علیه سیاست های امریکاست. به عنوان یک نویسنده عرب مواضع اردوغان در قضیه فلسطینی و بیت المقدس را تایید می کنم، و بقیه چیزها را به قضاوت تاریخ می گذارم.. درباره وضعیت شهروندان ترکیه ای، در جایی خواندم که رئیس جمهور به فکر برگزاری زودهنگام انتخابات نمایندگی مجلس است و فکر می کند که پیروزی حزبش در انتخابات تضمین شده است.

 

شاید اردوغان بتواند در نبرد عفرین پیروز شود، اما جنگ های دیگر در داخل ترکیه سخت تر هستند. دادگاه های جنائی روزنامه نگاران را بازداشت کرده و آنها را محاکمه کرده است، اما دادگاه قانون اساسی تصمیم گرفته است که روزنامه نگاران را قبل از آن که محاکمه آنها آغاز شود بازداشت کند که مخالفت با آزادی بیان آنهاست، بعد از آن دستور به آزادی آنها داد. قضات دادگاه های جنائی اجرای دستورات عالی ترین دستگاه قضایی کشور را رد کرده اند.

 

الآن، می خوانم که ترکیه شش ماه دیگر حالت فوق العاده را در کشور تمدید کرده است. حالت فوق العاده از سال ۲۰۱۶ بعد از کودتای ناکام بر کشور حاکم شده است، دولت ترکیه مبلغ دینی، فتح الله گولن را پشت آن کودتا می داند، گولن مخالف این اتهام است و همچنان آن را رد می کند. حالت فوق العاده کارهای رجب طیب اردوغان برای اجرای سیاست های داخلی و خارجی اش را تسهیل می کند. با وجود این که مخالفت با آن بسیار زیاد است، حالا مانده ببینیم ترکیه در آینده چه رفتاری از خود نشان خواهد داد.

 

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش