یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۰۰۰۲۶

احکام خودارضایی از دیدگاه سایر مراجع تقلید

احکام خودارضایی,احکام اسمتنا,احكام خود ارضايی در ماه رمضانخودارضایی گناه و نافرمانی از دستور خدا است
به خروج منی خود از راه غیر طبیعی، خودارضایی می گویند و از آن دسته گناهان کبیره ای به شمار میرود که وعده عذاب برای آن داده شده است. در این مطلب احکام خودارضایی گردآوری شده است ؛ با سرپوش همراه باشید.

احکام خودارضایی

خود ارضایی، هم بر مردان و هم برای زنان، صدق می کند و تفاوتی میان مردان و زنان از نظر ماهیت عمل، انحراف، حرمت و گناه بودن و آثار و عواقب نیست، بلکه تنها تفاوت آن ها در اندام فیزیولوژیکی میان مردان و زنان است؛ به این صورت که منی مردان، خاص است و وقتی که زنان به ارگاسم می رسند رطوبتی از آن ها خارج می شود که حکم منی را دارد ولی دقیقا از آن به عنوان منی یاد نمیشود. در مردان به آن استمنا میگویند که در معنا، منی را طلب می کند درحالیکه نام آن در زنان، استشها میباشد که شهوت را طلب میکند.

به هر کاری غیر از آمیزش که در اثر آن منی از آلت انسان خارج میشود؛ استمناء یا خودارضایی می گویند. استمناء به روشهای مختلفی تقسیم میشود که از آن ها می توان به حرام و حلال اشاره کرد. استمناء حرام در نظر بعضی از عالمان از گناهان کبیره ای محسوب میشود که از آن در احادیث، نهی شده است. تعزیر از مجازات استمناء به شمار میرود که مقدار آن توسط حاکم شرع تعيين می شود. چنانچه منی شخص در اثر استمناء خارج شود، از این رو شخص برطبق احکام، روزه اش باطل است و باید غسل جنابت کند.

فقها طبق آیات قرآن مانند آیات ۵ تا ۷ سوره مؤمنون و روایات، حکم استمناء را نقل میکنند. حکم استمناء با دست کنیز و همسر از نظر بعضی از فقیهان، حرام می باشد.

>> خودارضایی به نوعی گناه و نافرمانی از دستور خدا اطلاق میشود. بدین دلیل که این عمل از نظر روایات بسیاری حرام است. شخصی درباره‌ی حکم خود ارضایی از امام صادق ( ع) سؤال کرد، حضرت فرمود:حکم انجام چنین کاری، زنا و حرام است. این حضرت به بیانی دیگر فرمودند که از خود ارضایی و استمناء به عنوان گناه بزرگی یاد میشود و استمناء کننده به کسی شباهت دارد که با خودش ازدواج کرده و اگر بدانم که کسی مرتکب چنین عملی شده با او غذا نمی خورم و همچنین در این باره به نقل روایات دیگری پرداخته است.

پس انجام چنین کاری بطور قطع، حرام شده است و یک گناه کبیره محسوب میشود و مرتکب شونده ی این کار باید غسل جنابت انجام دهد و درصورت عرق کردن بدنش، بدن یا لباسی که به عرق، آلوده شده نباید نماز بخواند، بلکه باید در درگاه خدا توبه کند و دیگر مرتکب این کار نشود و درصورت اثبات در نزد حاکم شرع میتواند آن شخص را به اندازه ای که مصلحت ببیند؛ تعذیر نماید و شلاق بزند.

>> اگرچه استمنا برطبق احکام، حرام شده ولی درصورت ضرورت معالجه برای خارج کردن منی مرد که راهی غیر از استمنا نباشد( به عنوان مثال استمنا توسط همسر) ؛ از این رو انجام این کار به مقدار ضرورت جایز است.

>> افردی که نمیتوانند به صورت دائم و موقت، ازدواج کنند؛ حق ندارد که برای ارضا کردن خود از راه استمنا، اقدام کنند چون حکم چنین کاری حرام و گناه است و برای ارضای غریزه جنسی، تنها راه مشروعی که در اسلام ذکر شده، ازدواج است. درصورت مهیا نبودن شرایط ازدواج، به خاطر روی آوردن افراد به کارهای حرام در اثر ترک ازدواج، واجب است که شخص ازدواج کند و در انتظار داشتن شرایط مساعد نباشد در غیر این صورت باید روزه بگیرد؛ چون برطبق احادیث، روزه سپر است و شخص با روزه گرفتن، سعی می کند که همیشه در اجتماع باشد و در یکجا خلوت نکند و مناظر یا فیلمهای شهوت برانگیز را نبیند و خداوند را بر اعمال خود، حاضر و ناظر بداند و با توسل بر دعا و ذکر، مأیوس نشود.

احکام خود ارضایی از نظر مراجع دین,حکم خود ارضایی,احکام استمنا با همسرهیچ کس، به هیج بهانه ای نمی تواند مرتکب خودارضایی شود

>> هیچ کس نمی تواند به هیج بهانه ای، عمل خودارضایی را انجام دهد و افردی که نتوانند به صورت شرعی، ازدواج کنند؛ باید سعی کنند که موجب تضعیف نیروی جنسی خود از راههای مختلف شوند که از آن ها می توان به ورزش کردن، پرهیز از خوردن غذاهای بسیار مقوی، روزه گرفتن، پرهیز از نگاه کردن و فکر کردن به مسایل جنسی، بلند نگه داشتن موهای بدن و تنها بودن در یک محیط، اشاره کرد. درواقع افراد با انجام کارهای مذکور می توانند هرگونه مقدمات استمنا را از بین ببرند.

>> خود ارضایی براساس فرموده ی معصومین، گناه کبیره دارد که پس از انجام آن باید غسل جنابت را به منظور خواندن نماز و دیگر اعمال دینی انجام دهید. نحوه ی انجام غسل جنابت به اینصورتست که ابتدا نیت غسل جنابت کنید و توجه کنید که نیت باید قلبی باشد و نباید کلامی باشد. سپس با استفاده از آب، سر و گردن خود را شسته؛ به این طریق که از بالا تا کف پای سمت راست بدنتان را بشویید و بعد به همان صورت، سمت چپ بدنتان را بشویید. اما اگر نیت غسلی که میکنید؛ ارتماسی باشد باید به یک باره تمام بدنتان را مثل شیرجه زدن در استخر یا در حوض، زیر آب ببرید تا همه جای بدنتان خیس شود.

>> زمانی که مردان با جنس مخالف، آمیزش جنسی داشته باشند؛ حتی درصورت به ارگاسم نرسیدن باید غسل جنابت کنند ولی زمانی که مایع منی، بدون برقراری رابطه جنسی از آنها خارج شود چه در خواب یا بیداری، با اختیار و بی اختیار در هر صورت باید غسل جنابت کنند. احتلام در خواب به زمانی گفته میشود که مایع منی از شخص در زمانی که خواب است؛ خارج میشود که در نوجوانان، چنین امری رواج دارد.

>> اگر لباس زیر زنان در هنگام خود ارضایی ، مرطوب و آلوده نشده باشد؛ برطبق احکام به غسل کردن نیازی نیست اما اگر خود ارضایی آنها در حد خیس شدن لباسشان باشد و لذت جنسی زیاد را تجربه کرده باشند؛ باید در چنین شرایطی غسل کند.

>> درصورت آلوده و مرطوب شدن لباس زیر زنان و عدم تجربه ی لذت جنسی باید برای آنکه خیالشان راحت شود؛ غسل جنابت کنند ولی درصورت تردید، الزامی به غسل کردن نیست.

احکام استمنا با همسر,نظر آیت‌الله العظمی خامنه ای درباره خودارضایی,حکم خود ارضاییطبق گفته معصومین خود ارضایی گناه کبیره محسوب خواهد شد

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به عمل خودارضایی

> حکم خودارضایی از نظر حضرت آیت‌الله العظمی خامنه ای( مد ظله العالی):

استمناء( خود ارضایى) از نظر آیت الله العظمی خامنه ای، حرام است و در زمره ی گناهان بزرگ قرار دارد.‏ شما باید با فاصله گرفتن از گناهان به وظایف دینى عمل کنید و در لحظهی وسوسه شدن برای انجام گناه، فکرتان را به امر دیگری مشغول کنید و به مبارزه با هوای نفس خویش برخیزید.

> حکم خودارضایی از نظر حضرت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی( مد ظله العالی):

از دیدگاه حضرت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی، استمنا حرام است و علاوه بر عدم رفع مشکل، باعث ایجاد مشکلات فراوان دیگر میشود. از خداوند متعال با توسل به معصومین علیهم السلام، درخواست صبر در اطاعت او و دوری از وسوسه های شیطان را داشته باشید. فرمایش قرآن درخصوص افردی که امکان ازدواج ندارند؛ اینست که باید عفت نفس داشته باشند تا خدا به لطف خود، آن ها را بینیاز کند.

> حکم استمنا از نظر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی( مد ظله العالی):

حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی می فرماید که با توجه به حرام بودن خودارضایی، بهتر است که به مناظر محرک و مهیج نگاه نکنید و از غذاهایی که موجب برانگیختن شهوت میشود؛ بپرهیزید و همیشه با وضو باشید. شما همچنین می توانید برای کم کردن شهوت خود، روزه بگیرید.

> حکم خودارضایی از نظر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی( مد ظله العالی):

خودارضائى به عنوان یکی از گناهان کبیره در دنیا و آخرت، عوارض نامطلوبى را بهمراه دارد؛ مگر این که دیگر مرتکب چنین عملی نشوید و گذشته ی خود را با اعمال نیک آینده، جبران کنید.

> حکم استمناء از نظر حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی( مد ظله العالی):

حکم خودارضایی از منظر حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی، جائز نیست.

> حکم خودارضایی از نظر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت( مدظله العالی):

آیت الله العظمی بجهت می گوید که استمناء مطلقا حرام است و باید اینکار را ترک کنید و به درگاه خدا توبه کند.

> حکم خود ارضایی از نظر دفتر حضرت آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی( مدظله العالی):

بر طبق نظر آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی، انجام خودارضایی، حرام است و باید با انجام غسل جنابت در نزد خدا توبه کنید. الزامی است که شخص، برای بخشیده شدن در نزد خدای سبحان، توبه نصوح کند.

نظر مراجع درمورد استمنا,حکم خودارضایی,احکام خود ارضاییانجام بیش از حد عمل خودارضایی بر روح و روان شخص تاثیر می گذارد

عوارض خودارضایی

تکرار و انجام بیش از حد عمل خودارضایی براساس دین اسلام ، نه تنها تأثير به سزایی بر روح و روان شخص دارد بلکه موجب اختلال در زندگی روزمره او میشود. استمنا باعث میشود که فرد دچار آشفتگی ذهنی شود و دیگر به به انجام کارهای روزمره تمایلی نداشته باشد. بنابراین شخص باید پس از خودارضایی، غسل جنابت کند. اغلب افراد، علاوه بر ندامت بعد از انجام عمل خود ارضایی ، احساس گناه می کنند و عزت نفسشان را از دست می دهند. بهتر است بدانید که مرتکب شدگان این عمل، اغلب با شریک جنسیشان در روابط خود دچار مشکل می شوند.

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش