سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۹۱۴
شهری و روستایی

انتشار لیست ۱۲۹ ساختمان بحرانی تهران | واکنش عجیب آتش نشانی: مورد تأیید ما نیست❗️

لیست ساختمانهای ناایمن تهران,لغو پروانه بره برداری ساختمانهای نا ایمن
سید علی موسوی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم از قول مجلس مبنی بر وارد نکردن خودروهای بالای ۲۵ هزار دلار خبر داد، گفت: ممنوعیت واردات خودروهای لاکچری کیفیت خودروی ایرانی را بالا می‌برد.

به گزارش سایت انصاف نیوز، صبح شنبه لیست ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران به دست انصاف نیوز رسید که آن را در زیر می‌بینید. این گزارشی است که شورای شهر پنجم از آتش نشانی می‌گیرد و شهرداری وقت را ملزم می‌کند که آن را در سامانه‌ی شفافیت منتشر کند و با مالکانش به نوعی برخورد شود. اما پیروز حناچی، شهردار وقت تهران، به خواست برخی نهادها که انتشار آن را مصلحت نمی‌دانستند تمکین می‌کند. تمکین او در حالی بود که لیست این ساختمان‌ها نه طبقه بندی خاصی دارد و از سوی دیگر انتشار آن، مصوبه‌ی شورای شهر را هم داشت.

انصاف نیوز همزمان با انتشار این لیست برای اولین بار، با رئیس سابق شورای شهر و همینطور یک عضو فعلی شورا درباره‌ی این لیست گفت‌وگو کرده است.

محسن هاشمی، رئیس سابق شورای شهر درباره‌ی این لیست که مربوط به سال ۹۹ است، گفت که «مسئولان امنیتی با انتشار لیست ساختمان‌های پرخطر تهران موافق نبودند». ناصر امانی، عضو فعلی شورا نیز گفت که «شنبه شب دادستان کل کشور اعلام کرد که با آزادی انتشار اطلاعاتی که وجود دارد منعی برای انتشار لیست ساختمان‌های پرخطر تهران وجود ندارد».

لیست ساختمانهای ناایمن تهران,لغو پروانه بره برداری ساختمانهای نا ایمن
لیست ساختمانهای ناایمن تهران,لغو پروانه بره برداری ساختمانهای نا ایمن
لیست ساختمانهای ناایمن تهران,لغو پروانه بره برداری ساختمانهای نا ایمن

آخرین روز دی ۱۳۹۵، روزی که ساختمان پلاسکو بر سر تهران و آتش‌نشانانش آوار شد هرگز از تاریخ تهران و اذهان ایرانیان پاک نمی‌شود. در همان روزهای بحرانی شهرداری تهران از وجود ساختمان‌های ناایمن پرخطر در پایتخت خبر داد.

بیشتر بخوانید:

اما در ۱۰ تیر ۱۳۹۹ و با انفجار کلینیک سینا دوباره وجود ساختمان‌های ناایمن در تهران برسر زبان‌ها افتاد. اینبار اما مدیران شهری از شناسایی بیش از ۳۳ هزار ساختمان ناایمن و تهیه لیست ۱۲۹ ساختمان بحرانی در پایتخت خبر دادند. متروپل باردیگر ساختمان‌های ناایمن در شهر تهران را به صدر خبرها بازگرداند و مطالبه انتشار این لیست بیش از پیش مطرح شد.

لیست ساختمانهای ناایمن تهران,لغو پروانه بره برداری ساختمانهای نا ایمن

لغو بهره‌برداری از ساختمان‌های ناایمن

وزیر کشور در بخشنامه‌ای خطاب به استانداران سراسر کشور، بر لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط شهرسازی، ایمنی و اصول فنی و کنترل ساخت و سازها تاکید کرده و از آنها خواست با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، ضمن برخورد با تخلفات ساختمانی، از بهره‌برداری ساختمان‌های ناایمن جلوگیری کنند. احمد وحیدی در این بخشنامه از استانداران خواسته است پیرو دستور موکد رئیس جمهوری، «با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود از جمله سازمان‌های نظام مهندسی، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، اتحادیه‌های صنفی، ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و سایر دستگاه‌های ذیربط» نسبت به پیشگیری از حوادث مشابه اقدام کنند.

وجود ۵۳۹ مرکز درمانی پرخطر

کامران عبدولی، معاونت حفاظت و پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، سال گذشته در گفت‌وگو با «شهر» اعلام کرده بود: با توجه به مصوبه شورای شهر و فرمول سازمان آتش نشانی ساختمان‌های پایتخت براساس ریسک حریق به بسیار پرخطر، پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیم‌بندی شدند. از تعداد ساختمان‌های شناسایی شده ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر شناسایی شده است. این ساختمان ها یا باید به سرعت پلمب شوند یا اقدام فوری در رفع خطر انجام شود. سازمان آتش‌نشانی ۵۳۹ مرکز درمانی پرخطر را در شهر تهران شناسایی و دستورالعمل‌های لازم را به آنها ابلاغ کرده است. وزارت بهداشت نیز به ایمن‌سازی این ساختمان‌ها ورود پیدا کرد اما با توجه به شیوع بیماری کرونا و ازدحام در مراکز درمانی، سرعت پیشرفت ایمن‌سازی بسیار پایین است و چه بسا برخی از مراکز ورود پیدا نکرده اند. لازم است که وزارت بهداشت و مسئولان به صورت جدی به آن ورود پیدا کند چون مراکز درمانی بسیار حساس است و ۵۳۹ مرکز درمانی پرخطر در شهر تهران داریم. برخی از این مراکز بسیار پرخطر هستند که اگر حادثه‌ای در این مراکز درمانی رخ دهد نمی‌توان هیچ اقدامی برای آن انجام داد.»

او روز یکشنبه ۸ خرداد نیز با حضور در صدا و سیما، در گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد: سالانه ساختمان‌های پرخطر را بازبینی می‌کنیم. در حال حاضر ۱۲۹ ساختمان در تهران بحرانی است. بسیاری از مراکز درمان در لیست ساختمان‌های پرخطر هستند. بیش از ۲۰۰ ساختمان ایمن سازی شده‌‌اند. متاسفانه دستورالعمل‌های آتش‌نشانی کارایی ندارد. طبق مصوبه شورای دوره گذشته شهر تهران، ساختمان‌های شهرداری نیز باید وارد پروسه ایمن‌سازی شوند.

عبدولی در پاسخ به این سوال که چه کسی به شما اجازه انتشار لیست ساختمان‌های پرخطر را نمی‌دهد؟ گفت: اما فعلا اجازه انتشار اسامی این ساختمان‌ها به ما داده نشده است. مراجع قضایی این اجازه را به ما نداده‌اند.

بار ریختن ساختمان متروپل به تهران

اما سوال اینجاست که چرا مصوبه دوره گذشته شورای شهر تهران مبنی بر انتشار لیست ساختمان‌های پرخطر به مرحله اعلام نرسید؟ محسن هاشمی، رئیس سابق شورای شهر تهران در پاسخ این سوال به خبرنگار انصاف نیوز گفت: در آن زمان مسئولان امنیتی در تهران موافق انتشار چنین لیست‌هایی نبودند. نمی‌دانم امروز موافق انتشار این لیست هستند یا خیر اما فکر نمی‌کنم نظرشان تغییر کرده باشد.

او افزود: ساختمان‌های ناایمن تهران، بلندمرتبه‌های قدیمی هستند که در طول این سال‌ها، طبق آیین‌نامه‌های قدیم ساخته شده و آیین‌نامه‌ ۲۸۰۰ ساخت و ساز در آن رعایت نشده است. شورای شهر دوره پنجم به این نتیجه رسید که جهت ایمنی شهر مقابل یک زلزله بزرگ بررسی ساختمان‌های تهران از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که ساختمان‌های قدیمی در برابر زلزله پایدار نیستند یا در برابر آتش‌سوزی ایمنی کافی را ندارند. اما انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن باید مورد بررسی دقیق قرار گرفته و مشخص شود هر کدام از چه جهت ناایمن هستند؟

بنابراین در یکی از نهادهای مسئول امنیت جو روانی شهر باید درباره انتشار این لیست تصمیم گرفته شود. چرا که ساختمان‌های ناایمن مختص تهران نیست و در تمام کلانشهرهای ایران وجود دارد. این کلانشهرهای طی چند سال اخیر ساخته نشده‌اند و قدمت چندصد ساله دارند. به عنوان مثال هنوز ساختمان‌های دوره قاجار در شهرهای مختلف وجود دارد که آیین‌نامه‌های جدید را رعایت نکرده‌اند اما باید به عنوان میراث فرهنگی حفظ ‌شوند. ساختمان‌های دوره قاجار، پهلوی اول و دوم و ابتدای دوره اسلامی زمانی ساخته شدند که آیین نامه ۲۸۰۰ ساخت و ساز تدوین نشده بود، بنابراین باید از نظر سازه و آیین‌نامه ایمنی آتش‌نشانی بازبینی و اصلاح شوند.

ناصر امانی: شهرداری وعده‌های بزرگ داده است/شهرداری ملزم به تهیه لیست ساختمان‌های ناایمن

ناصر امانی، رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای شهر تهران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز تاکید کرد: رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری، رئیس حقوقی و نظارت شورای شهر تهران و بنده از شهرداری خواستیم که این لیست‌ به روزرسانی شده و در اختیار شورای شهر تهران قرار گیرد تا به اطلاع مردم برسد.

او افزود: شورای شهر تهران پیگیری جدی می‌کند تا این لیست منتشر شود. چیزی در این زمینه که مسئولان امنیتی خواستار عدم انتشار این لیست هستند به ما اعلام نشده است. فعلا پیگیر هستیم تا شهرداری لیست ۱۲۹ ساختمان پرخطر را به شورای شهر تهران بدهد چون در حال حاضر این لیست در اختیار شهرداری است.

امانی تاکید کرد: شنبه شب نیز دادستان کل کشور اعلام کرد که با وجود آزادی انتشار اطلاعات در ایران، منعی برای انتشار لیست ساختمان‌های پرخطر تهران نیست و عزم تمام مسئولان شهری بر انتشار این لیست است.

پریسا هاشمی

 لیست منتشره از ساختمان‌های ناایمن مورد تأیید آتش‌نشانی نیست!/ آیا مسئولان منتظر تکرار پلاسکو و متروپل هستند؟

سازمان آتش‌نشانی در واکنشی قابل تأمل گفته است "لیست منتشرشده از اسامی ساختمان‌های ناایمن تهران به‌هیچ‌عنوان مورد تأیید سازمان آتش‌نشانی تهران نیست! آیا باید حوادث تلخ‌تر و بزرگتر از پلاسکو و متروپل در پایتخت تکرار و صدها شهروند دیگر قربانی شوند تا...

به گزارش تسنیم؛ فرو ریختن برج متروپل آبادان بار دیگر باعث شد زخم کهنه ساختمان‌های ناایمن سر باز کند، این‌که بنابر آمار رسمی اعلامی بین ۳۳ تا ۳۴ هزار ساختمان ناایمن در تهران وجود دارد که ۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه از آن‌ها، نیاز به مداخله دارند و ۱۲۹ ساختمان تهران در "شرایط بسیار پرخطر" قرار دارند!

اما تا امروز با وجود پیگیری‌‌های متعدد رسانه‌ها و خواست افکار عمومی برای انتشار لیست اسامی ساختمان‌های ناایمن، این خواسته از سوی نهادهای مربوطه اجابت نشده است که این امر به‌ویژه پس از فاجعه متروپل، سؤالات و ابهامات بیشتری را درباره چرایی عدم انتشار این لیست ایجاد کرده است.

امروز پاسخ به این سؤال از سوی مسؤلان امر بسیار ضروری است که چرا با وجود تعدد ساختمان‌های ناایمن در کلان‌شهرهای کشورمان از جمله تهران و تهدید بزرگی که از این ناحیه، جان هزاران نفر از شهروندان را تهدید می‌کند، همچنان شاهد مقاومت برای انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن هستیم.

آیا امروز با وجود حادثه تلخ متروپل و کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان، باز هم جایی برای بهانه‌تراشی‌های مختلف در عدم اعلام اسامی و لیست ساختمان‌های ناایمن وجود دارد؟!

اما امروز، لیستی غیررسمی به‌عنوان اسامی و آدرس ۱۲۹ ساختمان ناایمن تهران منتشر شد که ظاهراً همان لیستی است که قبلا مسؤلان سازمان آتش‌نشانی و شورای اسلامی شهر تهران درباره وضعیت پرخطر آنها در کلان‌شهر تهران هشدار داده بودند.

برای اطلاع از واکنش سازمان آتش‌نشانی درباره این لیست منتشره با قدرت‌الله محمدی؛ سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران تماس گرفتیم؛ وی درباره انتشار لیستی از اسامی و آدرس ۱۲۹ ناایمن و پرخطر در تهران به تسنیم گفت: "لیست منتشرشده به‌هیچ‌عنوان مورد تأیید سازمان آتش‌نشانی تهران نیست و لیست مذکور غیرمعتبر است و هیچ ارتباطی نیز با سازمان آتش‌نشانی تهران ندارد!"

اما گذشته از این واکنش عجیب و قابل تأمل سازمان آتش‌نشانی تهران نسبت به لیست منتشره از اسامی ۱۲۹ ساختمان‌ ناایمن تهران، این سؤال جدی از مسئولان امر به‌ویژه در وزارت کشور، شهرداری تهران، آتش‌نشانی تهران و شورای اسلامی شهر تهران وجود دارد؛ علت این مقاومت در انتشار رسمی لیست اسامی ساختمان‌های ناایمن چیست؟! آیا باید حوادث تلخ‌تر و بزرگ‌تر از پلاسکو و متروپل در قلب پایتخت تکرار شود و صدها شهروند بی‌گناه، قربانی این بی‌تدبیری شوند تا با انتشار اسامی این ساختمان‌های ناایمن جلوی فجایع بعدی سد شود؟!


لیست منتشره ساختمان‌های بحرانی مورد تایید شورا و شهرداری نیست
عضو شورای شهر تهران گفت: لیست ۱۲۹ ساختمان بحرانی که صبح امروز منتشر شده، به روز رسانی نشده است.

ناصر امانی گفت: لیستی از ۱۲۹ ساختمان بحرانی که صبح امروز یکی از پایگاه‌های خبری منتشر کرده بود، مورد تایید شهرداری تهران و شورای شهر ششم نیست، زیرا این لیست اصلا به روز رسانی نشده است.

به گفته عضو شورای شهر تهران، لیست منتشر شده امروز متعلق به شورای شهر پنجم است و اصلا تایید نیست.

پیشتر دادستانی تهران رسما اعلام کرده بود که هیچ گونه محدودیتی برای اعلام اسامی و اطلاعات ساختمان‌ها و اماکن نا ایمن و خطرناک تهران که از آن به ساختمان بحرانی تعبیر شده است؛ وجود ندارد و این دادستانی همواره پیگیر وظایف قانونی دستگاه‌های مسئول در این رابطه بوده است.

ensafnews.com
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام همکاران عزیز توجه داشته باشید، سازمان آتش نشانی فقط از منظر امکانات آتش نشانی (سیستم های اعلام ئ اطفا) و شرایط نجات ساکنین در شرایط بحرانی به موضوع نگاه می کند. مثلا ساختمان متروپل مشکل سازه ای داشته و از نگاه آتش نشانی در این لیست قرار نمی گرفت . پس این لیست اصلا جامع نیست. و ساختمانهای زیاد دیگری داریم که مشکلات بنیادینی (در حوزه های برق، تاسیسات برقی و مکانیکی و سازه ای) در ایمنی دارند که هنوز شناسایی نشده اند بهرامی -سرکنترلر نقشه های برق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
علاءالدین آتیش بگیره صدها نفر خفه میشن
علاالدین نمیبینم تازه شعبه ۳ علاالدین ببینین بعد متوجه میشین پرخطر یعنی چی
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش