پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۳۱ - ۰۹ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۰۹۵
شهری و روستایی

پس لرزه تجمع تفریحی نوجوانان/ کافه‌های شیراز را فله‌ای بستند

شیراز,سخت گیری های شدید در شیراز

روزنامه اینترنتی فراز نوشت: «ساعت ۲ آمدند گفتند ساعت ۱۲ می‌آییم پلمب‌تان می‌کنیم». این بخشی از حرف‌های یکی از کافه‌داران شیراز است که از ۴ روز پیش کرکره مغازه‌اش را بالا نداده و می‌گوید هیچ امیدی به زمان بازگشایی مجددش ندارد.

همه چیز از تجمع نوجوانان شروع شد. تجمع بی‌محابای عده‌ای نوجوان شیرازی در بلوار چمران شیراز که تصاویرش در کسری از ساعت در سراسر ایران دست به دست شد. در نگاه اول، می‌توانست مربوط به هرجایی از دنیا باشد به جز همین شیراز خودمان. راستش را بخواهید، تبعاتش نیز شبیه هیچ جای دنیا نیست به جز همین ایران خودمان.

در ساعات اولیه انتشار ویدیو در اینترنت، فضای بازخوردها، آسمان تا زمین متفاوت بود. مرکّبی از زنده‌بادها و مرده‌بادها. عده‌ای چنان به شهامت دهه‌هشتادی‌های شیرازی درود می‌فرستاند که گویی همین یک تجمع، زخم کهنه‌‌شان را التیام داده بود. زخمی که سال‌ها، نمکِ لب‌های به‌هم‌دوخته و اعتراضی فروخورده روی آن پاشیده‌اند.

عده‌ای دیگر نیز چنان خشمگین بودند که انگار عده‌ای جوان ۱۴-۱۵ ساله همه باورهاشان را در آنی، درهم شکسته‌ باشند. سراسیمه به دنبال «عوامل»‌ این رویداد می‌گشتند و خلاصه، شمشیر را از رو بسته بودند.

مخالفان، به صف!

طی چند روز، فضا به قدری ثقیل شده بود که هر مسوول، اداره و یا سازمانی که گمان می‌کرد حتی‌ ذره‌ای به تجمع ۳۱ خردادماه، روز جهانی اسکیت در شیراز مربوط باشد، از اقدام نوجوان‌های شیرازی اعلام برائت کرد. اولین اقدام، برکناری رییس هیات اسکیت استان فارس بود.

اداره‌کل ورزش و جوانان فارس در بیانیه‌ای خطاب به «مردم متدین و انقلابی شیراز» گفت: این اداره‌کل و اداره ورزش و جوانان شیراز هیچ گونه مجوز ، مشارکت و همکاری در هیچ سطحی با بانیان و برگزارکنندکان این اجتماع نداشته است.» شهرداری شیراز نیز در بیانیه‌ای هرگونه صدور مجوز به منظور دعوت شهروندان برای تجمع در گردهمایی اسکیت‌بازان را تکذیب کرد. فرماندار شیراز این حرکت را با برنامه‌ریزی قبلی دانست و رییس کل دادگستری استان فارس دستور برخورد با عوامل برگزاری این تجمع را صادر کرد.

چند روز بعد، تصویری در فضای مجازی منتشر شد که در آن تعدادی زن و مرد در محل تجمع اسکیت‌بازها، نماز وحشت می‌خوانند. تا امروز هیچ منبع رسمی عکس را تایید و یا تکذیب نکرده است. خبرگزاری دولت، از اجتماع و راهپیمایی «حامیان حریم حیا، غیرت و حجاب» در شیراز به دلیل «جریحه‌دار شدن احساسات متدینین» خبر داد. این راهپیمایی بعد از نماز جمعه برگزار شد.

پلمب فله‌ای کافه‌های شیراز

همه این‌ها، تنها آغازی بر موج سخت‌گیری‌ها در شیراز بود. کافه‌های پر رفت‌‌وآمد شیراز یکی پس از دیگری پلمب و یا بسته شدند. فعالیت حدود ۲۰ کافه که محل اصلی دیدار نوجوانان و جوانان شیرازی بودند به دستور اداره اماکن شیراز متوقف شد. کافه آبی، کافه ۴۰۴، رستوران بن کتو، کافه جنیوس و بوک‌لند شیراز از جمله معروف‌ترین آن‌ها هستند.

یکی از کافه‌داران شیرازی از موج بسته‌شدن کافه‌ها گفت: «کافه‌های معروف را بسته‌اند. کافه‌هایی که پاتوق بود. یک روز ساعت ۲ آمدند و گفتند ۱۲ شب می‌آییم پلمب کنیم. آمدند کافه را بدون هیچ نامه و دلیلی بستند. فقط اعلام کردند تعطیل موقت است. حالا این موقت کی تمام می‌شود نمی‌دانیم.»

یک منبع محلی در توصیف شرایط این روزهای شیراز به خبرنگار فراز گفته: «پلیس در قصرالدشت مستقر شده است. دیشب در صدرا دهه هشتادی‌ها با صدای بلند آهنگ گوش می‌دادند و بزن و برقصی بود. سخت‌گیری‌ها خیلی بیشتر شده است. در معالی‌آباد توی پیاده‌رو مامورهای لباس‌شخصی با بد‌حجاب‌ها برخورد می‌کنند. بلوار چمران هم پر از ماموران نیروی انتظامی است.»

سخت‌گیری‌ها در شیراز به سطح تازه‌ای رسیده‌است

موج نگرانی‌ها به آرایشگاه‌های زنانه شیراز نیز رسیده است. مدیر یک آرایشگاه زنانه در فرهنگ‌شهر شیراز به فراز گفت: «جو اینقدر سنگین شده که با ترس به مشتری وقت می‌دهیم. نمی‌توانیم از مشتری بخواهیم که موقع بیرون رفتن کمی پوشش خود را رعایت کند. ناراحت می‌شوند. اما ممکن است هرلحظه یک مامور از اماکن با برچسب پلمب در سالن را بزند.»

خانم میانسال شیرازی می‌گفت: «من همیشه با مانتو پوشیده به خیابان می‌روم. لباس‌هایم کاملا پوشیده است. اما از دیشب که این‌همه مامور توی خیابان دیدم خیلی ناراحتم. آدم این‌چیزها را که می‌بیند آنقدر عصبانی می‌شود که شاید واکنشی از خود نشان دهد. برای جوان‌های مردم نماز وحشت می‌خوانید؟ نمی‌گویید این‌ها فکر می‌کنند وصله ناجورند و سرخورده می‌شوند؟»

عکس‌هایی از اسکیت‌سواران جوان تهرانی نیز همان روز در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌برانگیز بود. روز جهانی اسکیت بورد امسال، نقطه عطفی در تشدید سخت‌گیری‌ها در شیراز و چند شهر دیگر ایران بود. پلیس امنیت اخلاقی در میادین و گذرگاه‌های اصلی تهران مستقر است.

تعداد دستگیری‌ها و پیامک‌های توقیف خودرو به علت کشف حجاب افزایش یافته است. تاکید مقامات قضایی به برخورد با «عوامل»‌گردهمایی دهه‌هشتادی‌های شیرازی نیز حاکی از این است که امیدی به پایان این سخت‌گیری‌ها، دست‌کم در آینده نزدیک وجود ندارد.

  • 20
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش