جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۵۲ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۹۳۰
شهری و روستایی

معاون وزیر راه وشهرسازی:

یاد و خاطره ساختمان پلاسکو باید در اذهان مردم جاودانه بماند

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,ساختمان پلاسکو
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: با موافقت بنیاد مستضعفان و مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، جانمایی مکان رویداد ساختمان پلاسکو به شکل فراخوان عمومی توسط بنیاد میرمیران به نظرخواهی گذاشته می‌شود تا یاد و خاطره ساختمان پلاسکو از طریق معماری در اذهان مردم، جاودانه بماند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، 'پیروز حناچی' روز دوشنبه افزود: به خاطر دارم که در زلزله بم، مرحوم میرمیران پدر معماری ایران با آنکه به علت بیماری وضعیت جسمانی مختل شده بود اما برای سازماندهی بازسازی پس از بم تلاش‌های بی‌وقفه‌ای انجام داد.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در تشریح دیگر خدمات مرحوم میرمیران به مصوبه شورای عالی در دولت هفتم و هشتم اشاره کرد و گفت: یکی از طرح‌های مصوب پس از انقلاب اسلامی ایران که منشا خیر فراوانی بود تعیین ‌تکلیف تپه‌های عباس‌آباد بود و خاطرم هست که این طرح در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در بدترین شرایط و با دشواری در حضور شورای دوم شهر، شهردار اسبق تهران و اواخر دولت اصلاحات در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مطرح شد و اگر تلاش مرحوم میرمیران نبود این طرح به سرانجام نمی‌رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر ما هم اکنون، تحولاتی را در تپه‌های عباس‌آباد می‌بینیم نتیجه تصویب آن طرح است، احداث پارک آب و آتش، پل طبیعت و اقدامات دیگری که در آن طرح شده است نتیجه تصویب آن طرح، پس از انقلاب است.

دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ضمن تبریک مجدد به مناسبت روز معمار، گفت: در دنیا اگر بخواهند ایرانی‌ها را به چند خصیصه نام ببرند همراه ادبیات، قطعا معماری یکی از آنها است و در بین کشورهای منطقه، ایرانیان را به این پیشینه، ادبیات و معماری، می‌شناسند که این پیشینه هم دوران پیش از اسلام و هم دوران پس از اسلام وجود داشت.

حناچی یادآورشد: دوره ایلخانان مغول، شاید مهلک‌ترین دوران تاریخی ایران بود، اما در عین حال بناهای ارزشمندی از اواخر دوران مغول باقی مانده که نتیجه تاثیر فرهنگ و هنر ایران بر حکومت مغولان بوده است.

وی افزود: گنبد سلطانیه، ارگ علیشاه که متاسفانه این روزها وضعیت خوبی ندارد و از آنها مهم‌تر، مکانی تحت عنوان داش کسن که در جنوب گنبد سلطانیه واقع است و کمتر مورد بازدید قرار می‌گیرد و تلفیقی بین هنر و معماری شرق و غرب است و قطعا حاصل تاثیر فرهنگ و هنر ایرانیان بر ایلخانان مغول بوده است.

حناچی بیان کرد: اگر از معماری امروز خود به طور عمومی راضی نیستیم نتیجه وضعیتی است که در درون جامعه به شکل برون‌داد در معماری مشاهده می‌کنیم در حالی که معماری می تواند نقش عظیمی را در توسعه اقتصادی کشورها ایفا ‌کند.

وی افزود: همه کسانی که به اسپانیا سفر می‌کنند چه بارسلون و چه به مادرید بروند، معمولا ۴۰۰ کیلومتر طی می‌کنند تا موزه گوگنهایم بیلبائو را ببینید که قطعا تاثیر این معماری متفاوت، بر اقتصاد اسپانیا مشهود است.

حناچی با اشاره به اینکه فقط کشورهای اروپایی نیستند که از این ظرفیت استفاده می‌کنند، گفت: در کشورهای اروپایی نمونه‌های متفاوت فراوانی وجود دارد که هر یک از این تجربه‌ها دوره‌ای را برای آن کشورها به وجود آورده است و ما نیز باید از این ظرفیت ها استفاده کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری این که شهردار تهران، دو سال پیش عنوان کرده که بازدید کنندگان پل طبیعت از برج میلاد بیشتر هستند، تاکید کرد: کارکردهای پل طبیعت و تاثیری که بر اذهان عمومی ایجاد کرده، برای معماران یک پیام دارد و آن هم این است که معماری ظرفیت های فراوانی دارد که باید از آن نهایت استفاده را ببریم.

حناچی گفت: ما سال گذشته در عین ناباوری یکی از سازه‌های مدرن خود را که جزو یکی از ساختمان‌های بلند ایران بود از دست دادیم و حادثه تکان دهنده ای بود هم به جهت فنی و هم به جهت نحوه مدیریت و هم به جهت رشادتی که آتش نشانان برای نجات مردم و سرمایه‌های مردم از خود نشان دادند، نباید بگذاریم این تجربه فراموش شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، گزارش‌های متعددی در این زمینه ارایه و در یکی از مصوبات مقرر شد که ایده اینکه ما به جای پلاسکو چه اقدامی انجام دهیم به شکل فراخوان عمومی به نظرخواهی گذاشته شود.

حناچی تصریح کرد: از همکارانم در بنیاد میرمیران خواهش می‌کنم این موضوع را به فراخوان عمومی بگذارند و ما در وزارت راه و شهرسازی و شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران قول می‌دهیم به این ایده‌ها توجه کنیم، هرچند که مالک این پلاک، بنیاد مستضفعان است.

به گزارش ایرنا، هرسال روز سوم اردیبشهت ماه به مناسبت سالروز تولد شیخ بهایی روز معمار نامگذاری شده و در این روز از خدمات برخی از معماران صاحب نام ایران تقدیر می شود.

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش