جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۰۶۴
شهری و روستایی

معیارسهمیه بندی طرح ترافیک رسانه ها مشخص شود/ حاتم بخشی دردقیقه۹۰

طرح ترافیک,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
عدالت محوری و حذف رانت دو معیاری بود که مسئولان ترافیکی در توزیع طرح ترافیک امسال برآن تاکید داشتند اما این دو ویژگی در توزیع طرح ترافیک خبرنگاران رعایت نشد .

به گزارش مهر، هنوز هم با گذشت بیش از ۸ ماه از عمر مدیران جدید ترافیک شهر تهران مشخص نیست چرا اصلاح طرح ترافیک جدید به اولویت نخست این معاونت تبدیل شد و مشکلات بی شمار حوزه ترافیک پایتخت به حاشیه رفت تا آن جا که لایحه نرخ کرایه های تاکسی و اتوبوس که هر سال بهمن ماه به شورا ارائه می شد امسال به ۲۰ فروردین ماه به شورا رسید  و با وجود بررسی اورژانسی شورای شهر هنوز هم نرخ های جدید ابلاغ نشده است.

 

در این مدت معاون حمل و نقل و ترافیک آن قدر سرگرم بازی جدید طرح ترافیک بود که حتی فراموش می کند می تواند از فرصت انتشار اوراق مشارکت برای توسعه حمل و نقل عمومی استفاده کند و در روزهای آخر طی یک لایحه دو فوریتی امکان  انتشار چهار هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را برای خود نقد می کند.

 

در حالی که پلیس، شورای شهر، مجلس و کارشناسان ترافیک معتقدند  برای تغییر یک طرح ۴۰ ساله با همه مشکلات و نواقص باید با آرامش بیشتری رفتار کرد اما معاون ترافیک شهر تهران تاکید دارد همین امسال باید طرح جدید اجرایی شود و زیر بار اجرای آزمایشی و ... نمی رود.

 

دلیل این همه تاکید هم مشخص نیست. اگر معاون ترافیک در گرفتن همه حقوق تهران از سهم دولت در توسعه حمل و نقل عمومی تا اتوبوس هایی که ازوزارت کشور  طلب دارد تا سهم دولت از یارانه بلیت مترو هم پافشاری و تاکید داشت حتما این رفتارها را شیوه مدیریتی او تعریف می کردیم. اما به نظر می رسد انگیزه ای که در پیگیری طرح ترافیک جدید وجود دارد در بیشتر موضوعات دیده نمی شود.

 

طرح جدید اگر رفتارغیر حرفه ای برخی از دوستان ترافیکی که نشان از تجربه اندک آنها در حوزه تصمیم گیری برای مردم شهر و خیابان های شهری دارد، مدیرانی که نمی دانند کوچک ترین تصمیم آنها تا چه میزان می تواند زندگی آدم های شهر را تحت تاثیر قرار دهد یا بر اتفاقات شهر تاثیر بگذارد، نبود  می توانست یک اتفاق خوب در حوزه ترافیک  را رقم بزند.

 

اگر انگیزه اصلی اصلاح یک رویه اشتباه بود، می توانستند بیش از این از راهنمایی کارشناسان ترافیک و مجریان طرح کمک گرفته شود، با نمایندگان کسانی که این تصمیم جدید بر روند زندگی آنها تاثیر دارد صحبت و رای زنی می شد، مشکلات و نظر آنها در تدوین طرح جدید دیده می شد، نه این آقای رییس پس از گرفتن مصوبه از شورای ترافیک و ایجاد حاشیه های بسیار تازه به یاد این بی افتد که تصمیم اش بر زندگی بیماران خاص، معلولان، رانندگان آژانس، وانت بارها، پزشکان و خبرنگاران تاثیر دارد.

 

پیس از این او صحبت با گروه ها را جایزنمی دانست زیرا از نگاه او همه این گروه ها ذی نفع بوده و رانت خوار محسوب می شدند.

 

چه خوب بود اگر انگیزه های طراحان طرح جدید اصلاح بود آن زمان شاید می پذیرفتند که این طرح یک سالی به صورت آزمایشی اجرایی شود، مشکلاتش شناسایی و طرح مناسب و جایگزین طرح پر اشکال سابق شود.

 

مشکلات تازه از راه می رسند / امکان انتقال طرح به خودروی جدید تعریف نشده است 

اما اراده بر این بود که طرح ترافیک جدید در سال ۹۷ اجرایی شود. به همین دلیل سامانه ثبت نام طرح جدید  در روزهای پایانی اسفند ماه رونمایی می شود، سایتی که هر روز یک مشکل و نقص آن مشخص می شود. جدید ترین مشکل این که در سامانه جدید روشی برای انتقال طرح بر روی خودروی جدید وجود ندارد.

 

یعنی خبرنگاری که امسال طرح ترافیک گرفته است اگر خودروی خود را بفروشد ساز و کاری برای انتقال طرح ترافیک جدید به خودروی تازه اش را ندارد.

 

توزیع ناعادلانه ادامه دارد/ کدام رسانه ها بیشترین طرح را گرفته اند 

این روزها در مقابل ساختمان شورای شهر تهران ۲ گروه بیشترین تجمع را دارند، یکی پیمانکاران طلبکار شهرداری و دیگری معترضان به طرح ترافیک جدید شهر تهران.

 

از مدیران مسئول نشریات تا راننده های وانتی که دیگر انگیزه ای برای جابه جایی بار در داخل شهر ندارند.

 

یکی از دلایلی که مدیران تازه شهررا به طرح خبرنگاری حساس کرد این بود که آنها معتقد بودند  که بیشتر آرم های خبرنگاری به مدیران مسئول و خانواده‌هایشان می رسد ومدیران سابق با طرح ترافیک معامله و بیزینش می کردند.  اما آیا این رویه اصلاح شد؟

 

 در حال حاضر که یک هفته ای از اجرای طرح ترافیک می گذرد هنوز بسیاری از خبرنگاران طرح ترافیک نگرفته اند اما مدیران مسئول روزنامه ها و خانواده هایشان از طرح ترافیک خبرنگاران برخوردار شده اند.

 

دور زدن آیین نامه ای که برای خبرنگاران تدوین شده از سوی مدیران روزنامه ها کارسختی نیست، به گفته یکی از روزنامه نگاران، مدیر مسئول روزنامه شان اسم تمامی افرادی که باید طرح می گرفتند را درنسخه الکترونیکی روزنامه اصلاح کرده است. چه کسی جرات اعتراض دارد.

 

یکی از همکاران خبرنگار می گفت مدیر مسئول و معاون سردبیر بازنشسته یکی از روزنامه های قدیمی که حتما هم برای مسئولان ترافیکی شناخته شده هستند طرح ترافیک خبرنگاری گرفته اند.  به جزدور زدن های عادی این آیین نامه که عملا هدف طراحان را بی اثر کرده است. توزیع ناعادلانه طرح ترافیک میان رسانه ها یکی دیگر از مشکلات این طرح است.

 

قرار است تمامی اسامی کسانی که از این امتیاز استفاده کرده اند روی سامانه این معاونت قرار بگیرد. آن زمان باید مسئولان ترافیکی توضیح دهند دلیل سهمیه بندی ها ناعادلانه چیست؟ این که چرا یک خبرگزاری هم سو با سیاست های این معاونت که به جزبهره مندی از رانت خبری ویژه ای  بیش از نیازش طرح ترافیک گرفته است؟

 

یا چرا یک خبرگزاری با بیش از ۱۰۰ نیروی خبری به میزان یک خبرگزاری کوچک از سهمیه طرح ترافیک برخوردار نشده است. عدالتی که دوستان به آن اعتقاد داشتند به نظر می آید کفه اش به یک سمت سنگینی می کند.

 

 به گفته مسئولان اجرایی طرح ترافیک جدید صدا و سیما بیشترین طرح ترافیک را گرفته است، درحالی که خبرنگاران صدا وسیما همگی برای حضور در برنامه ها از خودروهای سازمان استفاده می کنند.

 

خوب است مسئولان ترافیکی میزان سهمیه روزنامه شهرداری  که آنها هم از امتیاز استفاده از خودروسازمانی برای پوشش برنامه ها برخوردار هستند بگویند. یا این که سایت داخلی شهرداری به چه شیوه و چه تعداد از این امتیاز برخوردار شده است. با حرف زدن از عدالت عدالت محقق نمی شود.  

 

محمد مهدی دانی، رئیس انجمن کانون‌های صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران کشور هم در نامه ای که مشخص نیست چه پیگیری از سوی شورای شهر تهران شده است به محسن هاشمی نوشت : خبرنگاران و روزنامه‌نگاران طی مدت گذشته و به بهانه اعطای طرح ترافیک به آنان آماج توهین‌ها و تهمت‌های بی‌سابقه شهرداری تهران قرار گرفته‌اند و البته دست‌اندرکاران رسانه تاکنون خویشتن داری کرده و بنا نداشته‌اند که با همان ادبیات معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران سخن بگویند. عبارت رانت‌خوار، یکی از سخیف‌ترین و مضحک‌ترین واژه‌هایی بود که می‌شد به خبرنگاران نسبت داد و این موضوع هرگز از خاطر خبرنگاران محو نخواهد شد چرا که این توهین‌ها از سوی کسانی عنوان شد که همواره دانستن را حق مردم می‌دانند.

 

او در ادامه نامه اش به توزیع آرام طرح ترافیک خبرنگاران اشاره می کند و می گوید: در کمال ناباوری بسیاری از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران پرسابقه کشور مشمول دریافت طرح ترافیک نشده‌اند.

 

محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل‌ و نقل و ترافیک شورای شهر  هم با انتقاد از فراموش شدن نقش و جایگاه اصلی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهر تهران که گویا معاونت را به  معاونت طرح ترافیک تبدیل کرده اند (!) می گوید:  معاونت حمل و نقل ترافیک نشان داد با وجود بسیج تمام حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک، حتی از توزیع درست مجوزها هم بازمانده و نتوانسته درست عمل کند و صدای همه درآمده است.

 

رئیس کمیسیون حمل‌ و نقل و ترافیک شورای شهر تهران با بیان اینکه شورای شهر وظایف و مسئولیت های زیادی دارد و این موضوع زمان بسیار زیادی از وقت شورا را گرفت، ادامه می دهد: متاسفانه عملکرد بد معاونت حمل‌ و نقل و ترافیک سبب شد کار شورا هم با مشکل مواجه شود. خبرنگاران و اقشار مختلف جامعه طی تماس های مکرر به نحوه بد توزیع و مدیریت طرح ترافیک اعتراض کرده اند.

 

حاتم بخشی عجیب آقای سرپرست!

قرار است به زودی سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران افزایش پیدا کند. می گویند طرح های جدید با ۵۰ درصد تخفیف بین خبرنگارانی که طرح ترافیک نگرفته اند توزیع می شود. ممنون از حاتم بخشی سرپرست شهرداری که یکی از گزینه های شهرداری تهران است. حتما دلیل  ورود دیرهنگام وی به این موضوع وچند روز مانده به انتخاب شهردار حتما با انگیزه جلب  حمایت رسانه ها نیست، زیرا قرار نیست شهرداری با آرم طرح ترافیک معامله و بیزینس! کند. اما مگر قرارنبود سهمیه خبرنگاران ۲هزار و ۵۰۰ آرم باشد و به ناگهان به ۲ هزار آرم کاهش پیدا کرد. کاش به جای این گونه لایحه های دوفوریتی تکلیف آن ۵۰۰ طرح گمشده را مشخص کنید و این که شفاف بگویید به هر خبرگزاری و روزنامه چند طرح ترافیک داده اید.

 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش