شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۳۶۰
شهری و روستایی

چطور «رای سفيد‌های» شورا به افشانی رای دادند؟

حجت نظری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

هفته گذشته بالاخره بعد از حاشيه‌هاي فراوان، اعضاي شورا محمد علي افشاني را به عنوان هفدهمين شهردار تهران برگزيدند. اما تا لحظه آخر، بازار شايعات همچنان داغ بود. حتي اخباري موثق و البته غير رسمي حكايت از آن داشت كه قرار است در روز راي‌گيري يكي از جناح‌هاي سياسي حاكم درشورا «راي سفيد» بدهند. همين شايعات باعث شد تا حجت نظري در واكنشي تند در صحن شورا تهديد كند كه اگر روند انتخاب شهردار به شكل طبيعي طي نشود و دخالت‌ها تمام نشود، دست به افشاگري خواهد زد.

 

ولي در نهايت و در كمال تعجب در روز راي‌گيري ١٩ نفر از ٢١ نفر عضو شورا به «افشاني» راي دادند. اينكه چه شد كه اين اعضا در نهايت به افشاني راي دادند در كنار پيگيري موضوع تحقيق و تفحص از موسسه همشهري، محورگفت‌وگوي ما با حجت نظري؛ عضو شوراي شهر است كه در زير مي‌خوانيد.

 

شما از جمله افرادي بوديد كه به جد دنبال اجراي طرح تحقيق و تفحص از شهرداري بوديد. اما نمي‌دانم چه شد كه به يك‌باره دوباره تب و تاب پيگيري اين طرح، خوابيد و ديگر خبري از آن نشد. الان اين طرح در چه وضعي است؟

فراموش نشده. بلكه دارد روال طبيعي خودش را طي مي‌كند. حتي ديروز عصر هم جلسه‌اي در همين مورد داشتيم تا وظايف هر يك از اعضاي كميته تحقيق و تفحص را مشخص كنيم. اين طرح بعد از تصويب اوليه به كميسيون فرهنگي اجتماعي ارجاع و به دنبال آن نشست‌هايي با شهردار وقت تهران، مديرعامل موسسه همشهري و معاونان وي برگزارشد و مواردي كه مي‌شد به عنوان مستندات از آن ياد كرد آماده شد و دوباره، نتيجه در صحن شورا طرح شد و درنهايت با تصويب اعضا قرار شد اين تحقيق و تفحص ادامه داشته باشد.

 

بعد از آن، اين طرح دوباره براي تعيين اعضاي كميته و ادامه مسير تحقيق و تفحص به كميسيون فرهنگي و اجتماعي شورا ارجاع شد و درنهايت بنده، خانم فخاري، آقاي حق شناس و... درقالب يك كميته ٧ نفره مسوول پيگيري طرح تحقيق و تفحص از شهرداري شدند. اين كميته به تازگي تشكيل شده ولي به خاطر موضوع انتخاب شهردار تاكنون فقط ٢ جلسه آن برگزار شده كه در آن رييس كميته مشخص و وظايف اجرايي هر يك از اعضاي كميته نيز تعيين شد. مثل اينكه موارد مالي با چه كسي باشد يا موارد حقوقي را چه كسي پيگيري كند و...و تازه بعد از اين است كه تحقيق و تفحص عملا كليد مي‌خورد.

 

دقيقا. بعد از اين، اعضاي كميته هر كدام برحسب وظيفه‌اي كه دارند به دنبال پيگيري بخشي از پرونده تحقيق و تفحص مي‌روند و طي جلساتي كه خواهيم داشت موضوع را ادامه مي‌دهيم و درنهايت نتيجه تحقيقات را در صحن ارايه خواهيم داد.

 

زمان مشخصي هم براي تكميل تحقيق و تفحص در نظر گرفته‌ايد؟

خير. من فكر مي‌كنم بهتر است كه سقف زماني براي اين موضوع درنظر نگيريم. اما در عين حال معتقدم نبايد آنقدر موضوع را باز گذاشت كه قضيه از خط اصلي خود دور شود. يعني براي اينكه موضوع را به طور كامل بررسي كنيم، نبايد خودمان را محدود به زمان كنيم. ولي درنهايت فكر مي‌كنم ظرف يكي دوماه آينده نتيجه تحقيق و تفحص از موسسه همشهري مشخص شود.

 

شما در بين سخنان‌تان اشاره‌اي داشتيد به موضوع انتخاب شهردار تهران. يكي- دو روز قبل از برگزاري جلسه انتخاب نهايي شهردارنيز در صحن و درسخناني جنجالي اعضاي شورا و ذي‌نفعان را تهديد به «بگم‌بگم» كرديد. واقعا ماجرا چه بود و شما چه چيزي از پشت پرده لابي‌هاي انتخاب شهردار داشتيد كه سايرين را با آن تهديد مي‌كرديد؟ اصلا داستان تصميم يكي از جبهه‌هاي سياسي شورا براي اينكه راي سفيد بدهند درست بود؟

البته «بگم‌بگم» نبود. اجازه بدهيد من خيلي وارد جزييات نشوم. ولي اگر بخواهم به طور كلي به موضوع بپردازم بايد بگويم، واقعيت اين بود كه تلاش‌هايي درحال انجام شدن بود كه روند انتخاب شهردارمتوقف شود و ما از اين گزينه‌هايي كه به آنها رسيده بوديم عبور كنيم و دوباره گزينه‌هايي را براي شهردار شدن معرفي و از ابتدا روند تعيين شده را طي كنيم. اقدامات خيلي جدي در حال انجام بود كه اتفاقا از خارج شورا مديريت مي‌شد.

 

اما خوشبختانه با هشداري كه بنده دادم و تيزهوشي همكارانم جلوي اين روند گرفته شد. ضمن آنكه برخي از اعضا كه گزينه‌هاي مد‌نظرشان براي شهرداري حذف شده بودند، گاه و بيگاه اعتراض‌ها و گلايه‌هايي مي‌كردند كه البته خيلي جدي نبودند. اما در جامعه و فضاي مجازي جوري اين مسائل منعكس مي‌شد كه به نظر مي‌رسيد اختلاف‌ها در شورا جدي است و برخي از اعضا به دنبال آن هستند كه كارهاي غير متعارفي انجام دهند.

 

قرار بود گزينه‌هاي شهرداري تيم اجرايي خود را نيز معرفي كنند ولي آقاي افشاني تيمي را معرفي نكردند.

 

وقتي كه ٧ گزينه نهايي شهرداري مشخص شدند آقاي الويري پيشنهادي را مطرح كردند كه براساس آن‌ بندي كه كانديداهاي نهايي را ملزم به معرفي تيم اجرايي خود مي‌كرد، حذف شود. اين پيشنهاد با موافقت ١٤ عضو شورا به تصويب رسيد. درحالي كه به اعتقاد من اگر ما به جاي راي دادن به يك نفر به يك تيم راي مي‌داديم، بسيار بهتر بود.

 

يعني خود شما جزو مخالفان پيشنهاد الويري بوديد؟

بله، ولي به هر حال اكثريت اعضا راي به تصويب اين طرح دادند.

 

الان ديگر مخالفتي با شهرداري افشاني وجود ندارد و آنهايي كه تا قبل از انتخابات به دنبال به حاشيه بردن جريان انتخابات بودند با وي هم جبهه و هم پيمان شده‌اند يا باز هم اختلاف‌هايي وجود دارد؟

بله، اولين نماد يكپارچگي اعضا، راي ١٩ نفره آنها به آقاي افشاني بود. حتي بعد از راي‌گيري، دو عزيزي كه به هر دليل به وي راي ندادند اعلام كردند كه تمام و كمال از ايشان حمايت مي‌كنيم و مي‌توانيم مدعي باشيم كه هم اينك تمام ٢١ عضو شورا از افشاني حمايت مي‌كنند.

 

من هنوز پاسخ سوال اولم را نگرفتم. اينكه چطور شد كه اعضايي كه گفته مي‌شد قرار است در روز راي‌گيري راي سفيد بدهند، به يك‌باره تغيير نظر دادند و به افشاني راي دادند؟

واقعا صحبت خاصي نشد. بالاخره اين دوستان بايد يكي از اين دو گزينه را انتخاب مي‌كردند و اينكه بخواهند اقدام ديگري بكنند، شايد از منظر افكار عمومي چندان مقبول و پذيرفته شده نبود. لذا همكاران ما عالمانه و آگاهانه تصميم گرفتند كه به يكي از اين دو گزينه راي بدهند و با توجه به آنچه در ذهن داشتند نهايتا آقاي افشاني را انتخاب كردند.

 

يعني خودشان به اين نتيجه رسيدند يا جلساتي با آنها گذاشته شد و توجيه شدند!؟ يا شايد هم لابي‌هايي انجام شد و...نه، خودشان به اين نتيجه رسيدند.

 

پاسخ رييس شورا به خريد و فروش طرح ترافيك

ديروز جلسه شوراي شهر تهران با مصوباتي عجيب تمام شد. ايستگاه مترو «اتمسفر» كه در دوره قبلي شورا به «البرز» تغيير نام داده بود بعد از نيم‌ساعت بحث در شورا دوباره به همان نام «اتمسفر» تغيير نام داد! يكي ديگر از موضوعات مطرح‌شده در جلسه ديروز بررسي اعتراض فرمانداري به افزايش بي‌رويه قيمت تاكسي و اتوبوس و ميني‌بوس‌ها بود كه در نهايت اعضاي شوراي شهر تهران به برگشت لايحه نرخ كرايه تاكسي در سال ٩٧ به شهرداري تهران براي لحاظ كردن پيشنهادات جديد راي موافق دادند.

 

محسن هاشمي‌رفسنجاني در حاشيه جلسه شوراي شهر تهران با بيان اينكه در جلسه امروز در ابتدا اعضاي شوراي شهر تهران تذكراتي را در خصوص موضوعات مختلف مطرح كردند گفت: در ادامه جلسه اعتراض هيات تطبيق فرمانداري تهران به دو مصوبه افزايش كرايه‌هاي تاكسي، اتوبوس و ميني‌بوس در دستور كار شورا قرار گرفت كه در نهايت شورا درخصوص مصوبه افزايش كرايه‌هاي اتوبوس و ميني‌بوس نظر فرمانداري را تاييد كرد.

 

هاشمي ادامه داد: مصوبه افزايش كرايه‌هاي تاكسي نيز براي بررسي بيشتر به كميسيون حمل و نقل شوراي شهر تهران ارجاع داده شد.

 

وي در ادامه با اشاره به اعتراضات و تجمعاتي كه در هفته‌هاي اخير در مقابل ساختمان شوراي شهر تهران انجام مي‌شود گفت: اين تجمعات پيمانكاران ارتباطي به شوراي شهر ندارد و مورد خطاب آنها شهرداري است و چون ساختمان شورا و شهرداري در مجاورت هم قرار دارند خبرنگاران احساس مي‌كنند كه اين تجمعات مربوط به شوراي شهر است. هاشمي در ادامه با اشاره به اينكه مديريت شهري و به ويژه شهرداري تهران بايد در خصوص تخلفات صورت گرفته در خصوص بازار سياه طرح ترافيك ورود جدي را داشته باشد گفت: اين موضوع بايد به صورت جدي بررسي و نتيجه آن اعلام شود.

 

رييس شوراي شهر تهران در پاسخ به اين پرسش كه آيا وي كارت شناور دريافت كرده است يا خير گفت: بنده هيچ كارتي را در اين خصوص دريافت نكرده‌ام.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش