دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۲۵ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۲۱۸
شهری و روستایی

استاندار تهران اعلام کرد؛

۴میلیون و ۳۰۰ هزار حاشیه نشین و ساکن بافت فرسوده در استان تهران

جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
استاندار تهران با تاکید بر اینکه طرح بازآفرینی بافت‌های فرسوده تنها یک پروژه ساختمان‌سازی نیست و به عنوان پروژه‌ای اجتماعی شناخته می‌شود، افزود: در استان تهران ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر حاشیه نشین و ساکن بافت فرسوده وجود دارد که از این تعداد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهر تهران قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، محمدحسین مقیمی در جلسه استانی بازآفرینی استان تهران، گفت: طرح بازآفرینی شهری در دو پروژه تعریف شده است که در بخش نخست وزارت راه و شهرسازی با اجرای طرح بازآفرینی در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و حاشیه‌ای نسبت به توانمندسازی این محدوده‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

 

وی افزود: دولت در قانون بودجه برای بازآفرینی محلات شهرهای مختلف کشور اعتبار لازم را پیش بینی کرده است. در بخش دوم اجرای طرح بازآفرینی محدوده‌های بافت فرسوده در کشور از محلات ناکارآمد و سکونتگاه‌های غیررسمی شناخته شده در شهرهای بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دو محله و در شهرهای با کمتر از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت یک محله برای اجرای طرح بازآفرینی انتخاب می‌شوند. به این ترتیب مجموعا ۶۳ محله در استان تهران تا پایان برنامه ششم توسعه احصا شده‌اند که ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در این محدوده‌ها در برنامه قرار گرفته است.

 

استاندار تهران با اشاره به دستور رئیس جمهوری درباره اختصاص زمین‌های دولتی برای اجرای این طرح، گفت:‌ در این بخش توسعه‌گر با سرمایه خود بدون دریافت عوارض با تسهیلات و بهره هشت درصد می‌تواند در این مناطق اقدام به ساخت و ساز کند. نیمی از خانه‌ها با تسهیلات کارمزد شش درصد به خانه اولی‌ها و مابقی نیز به علاقمندان نوسازی منازل خود با هشت درصد کارمزد تعلق می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: هدف از اجرای طرح بازآفرینی، فعال کردن صنعت ساخت و ساز، اشتغال زایی و توانمندسازی بافت‌های ناکارآمد و سکونتگاه‌های غیررسمی است که از اهداف طرح رئیس جمهور محسوب می‌شود. بی‌تردید اجرای این طرح ارتقای سطح زندگی شهروندان را به دنبال دارد. ضمن آنکه خانه‌های آنها در برابر حوادثی همچون زلزله نیز مقاوم می‌شوند.

 

مقیمی تاکید کرد:‌ باید اجرای طرح بازآفرینی تسریع شود و در ۱۶ شهرستان استان تهران، فرمانداران مسئول اجرای پروژه بازآفرینی هستند. در حال حاضر در شهر تهران این طرح توسط شهرداری تهران آغاز شده و در مراحل مختلف در حال پیگیری است، اما در سایر شهرستان‌های استان تنها شهرستان پاکدشت اجرای این طرح را آغاز کرده و در سایر شهرستان‌ها مقدمات آن در حال انجام است که باید نسبت به کسری اجرای این طرح، فرمانداران اقدام کنند.

 

شهردار تهران: بخشی از پایتخت روی گسل است/ مهیا و با برنامه باشیم

سید محمد علی افشانی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران که با حضور اعضا برگزار شد،  اظهار کرد: اگر ارگان یا نهادی می گوید آماده مقابله با بحران است، باید اعلام کند  زمان  دقیق واکنش موثر آن نهاد به بحران  چند دقیقه است و تجهیزات آن مجموعه تا چه اندازه به روز شده است.

 

شهردار تهران ضمن تاکید بر ضرورت جدی گرفتن جلسات ستاد توسط اعضا، مسئولان نهادهای عضو را مکلف کرد تا یک ماه آینده، برآورد دقیقی از میزان آمادگی و سرعت خود در مقابله با بحران ها ارائه کنند.

 

 افشانی با یادآوری غافلگیری مردم و مسئولان در جریان زلزله  ۵/۲  ریشتری تهران و ملارد در سال گذشته ادامه داد:  زلزله ای با این درجه از شدت، به طور طبیعی نباید مشکل چندان زیادی ایجاد می کرد . فراموش نکنیم آسیب رسانی  و خرابی های ناشی از زلزله هفت ریشتری، بسیار زیاد و غیرقابل مقایسه با زلزله پنج ریشتری خواهد بود. بنابراین برای مقابله با زلزله های شدید، باید کاملا مهیا و با برنامه باشیم.

 

وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی مردمی و  مدیریت محله ای برای مقابله با بحران ها و حوادث خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، باید مشخص کنیم که این خیابان یا کوچه، فلان مسئول را دارد. درواقع، کنار ساماندهی دولتی و اداری،   باید ساماندهی مردمی و محلی را نیز با برنامه ریزی دقیق، پیگیری و اجرا کنیم.

 

افشانی ادامه داد: لازم است افراد معتمد، نیکوکار و همچنین کسانی را که در زمان بحران منافع مردم را بر منافع فردی خود ترجیح می دهند، شناسایی کرده آموزش داده و سپس آنان را  با صدور کارت شناسایی به مردم محلات معرفی کنند تا هنگام وقوع بحران ها، از توانمندی نظم بخشی آنان به عملیات امداد و نجات  مردمی استفاده کرد.

 

شهردار تهران با اشاره به  ترافیک های سنگین و مشکل فراوان عبور  و مرور در زمان زلزله تصریح کرد: اگر  زلزله بیش از ۶ ریشتری در بافت فرسوده رخ دهد، تلفات بسیار بالا خواهد بود و سوای آن، آوارها، مسیرها را مسدود می کند و امکان امداد رسانی را بسیار دشوار خواهد کرد.  با توجه به ایجاد ترافیک و مشکل تردد، چالش مهار ترافیک و ایجاد دسترسی های مناسب برای امدادرسانی موثر، دومین موضوع قابل تامل در مواجهه با بحران زلزله است.

 

افشانی با بیان اینکه تهران شهر ریسک پذیری است، اضافه کرد: بافت فرسوده گسترده و اینکه بخشی از پایتخت روی گسل است، معابر و ساختمان های موجود را به خطر می اندازد.

 

وی با بیان اینکه بهره‌گیری از  اورژانس هوایی در زمان وقوع حادثه باید در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: می توان از ساختمان پادگان ها در شهر تهران استفاده کرد؛ چرا که در زمان بروز زلزله برای کمک رسانی  به فضاهای باز این اماکن احتیاج  مبرم داریم.

 

افشانی ادامه داد: اجازه دهیم چند نقطه امن در شهر تهران در زمان وقوع حادثه وجود داشته باشد؛ چراکه در آن زمان مدیریت با نیروی انتظامی است.

 

شهردار تهران با بیان اینکه در زمان حوادث،   بحث  استفاده امدادی از خطوط مترو هم بسیار جدی است، گفت: باید توجه داشته باشیم خشکسالی ها ما را از خطر سیل غافل نکند. زیرا ابعاد غافلگیری و تلفات و خسارات سیل هم بسیار بالاست.  

 

وی با بیان اینکه دلیل فرونشست ها این است که سطح آب های زیرزمینی بیشتر شده است، یادآور شد: باید آب ها به زیر ساختمان ها هدایت شوند چرا که این کار باعث می شود روان آب در زمان سیل کمتر شود.

 

افشانی با بیان اینکه مسئله اسکان در زمان بروز زلزله مهم است، خاطرنشان کرد: باید از الان مشخص شود محل اسکان در زمان زلزله و سیل کجا است.

 

احمد صادقی - جانشین شهردار در ستاد پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ابتدای جلسه با ارائه گزارشی آخرین وضعیت آمادگی اعضای شورا را تشریح کرد.

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش