پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۲ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۹۲۸
محیط زیست و گردشگری

مقاصد متفاوت تورها و سفرهای شخصی در نوروز ۱۴۰۲

سفرهای نوروزی,تور گردشگری
تب سفرهای نوروزی داغ شده است. بسیاری تاکنون مقصد سفرشان را مشخص کرده و رزروهایشان را برای تور و اقامتگاه انجام داده‌‌‌اند و گروه دیگری با عجله در حال انجام این کار هستند تا از این سفرها جا نمانند. در بین مقاصد گردشگری داخلی کدامیک در نوروز ۱۴۰۲ پرطرفدارترند و آیا سال‌های قبل هم همین مقاصد از سوی توریست‌‌‌های نوروزی انتخاب می‌‌‌شدند؟

سید مرتضی موسوی مدیر یک آژانس در حوزه گردشگری و طبیعت‌گردی در این باره به «دنیای‌اقتصاد» می‌‌‌گوید: هر ساله تب یک مقصد بیش از سایر مقاصد داغ می‌شود و امسال تمرکز توریست‌‌‌های داخلی روی بوشهر است. ما از بهمن ماه امسال تا نوروز شاهد اقبال گسترده در تورها به این مقصد بودیم در حالی که سال گذشته این میزان استقبال از این مقصد وجود نداشت. او از عسلویه، ‌‌‌ بندر پارسیان و جزیره شیدور به عنوان دیگر مقاصد پرطرفدار برای سال نوی شمسی نام می‌‌‌برد و اضافه می‌کند: قشم‌‌‌، هنگام و هرمز سال‌هاست که جزو اولویت‌‌‌های بسیاری از گردشگران در این دوره زمانی است. علاوه بر آن ما چابهار را داریم که بسیاری مایل به سفر به این بندر در فروردین ماه هستند.

به گفته موسوی ۷۰ تا ۸۰‌ درصد سفرهای آژانسی که او مدیریتش را بر عهده دارد به این مقاصد است. این فعال گردشگری ادامه می‌دهد: البته همین موضوع چالش‌‌‌هایی را هم به همراه دارد، ‌‌‌ نمونه‌‌‌اش اینکه برخی شرکت‌ها و... رزرو تمام بوتیک‌‌‌ هتل‌‌‌ها و اقامتگاه‌ها و.. را در اختیار گرفته و قیمت‌هایشان را به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌دهند. در بوشهر ما با این مشکل مواجه هستیم که تعداد اقامتگاه‌‌‌ها و هتل‌‌‌هایش در مقابل متقاضیان سفر به این منطقه بسیار محدود است و مشابه قشم و کیش نیست. همین موضوع مشکلاتی را برای آژانس‌‌‌های گردشگری ایجاد می‌کند همان‌طور که ما درباره چابهار با این چالش مواجهیم در مواردی شاهدیم تور ۲۰ میلیون‌‌‌ تومانی به این مقصد آن‌ هم برای سه روز سفر باز می‌شود.

این فعال حوزه گردشگری از بندر کنگ و خمیر به عنوان دیگر مقاصدی نام می‌‌‌برد که توجه گردشگران داخلی را به خود جلب کرده است و اضافه می‌کند: این دو بندر جزو مقاصد جدید سفر به حساب می‌‌‌آیند و برخی بندر کنگ را با نام سانتورینی (جزیره‌‌‌ای زیبا و قدیمی در دریای اژه که به دلیل معماری خاص آن هر ساله گردشگران زیادی دارد) مقایسه می‌کنند. علاوه بر آن در خوزستان‌‌‌، شوش و شوشتر جزو دو شهری هستند که گردشگران زیادی به آنها سفر می‌کنند.

سفرهای نوروزی,تور گردشگری

مقاصد متفاوت تورها و سفرهای شخصی

احسان کرمی مدیر یک آژانس حوزه طبیعت‌‌‌گردی نیز مانند موسوی، شهرهای جنوبی و ساحلی را جزو پرطرفدارترین مقاصد عنوان می‌کند و به «دنیای‌اقتصاد» می‌‌‌گوید: به سبب تولید محتوای خوبی که در سال‌های اخیر درباره این مناطق صورت گرفته شاهد هستیم که بسیاری از ایرانی‌‌‌ها می‌‌‌خواهند تعطیلات سال نو را در این مناطق بگذرانند. او اضافه می‌کند: چابهار نه تنها در نوروز ۱۴۰۲ بلکه بیش از یک دهه است که جزو بندرهای شلوغ و پرمسافر در نوروز است. علاوه بر چابهار در سال نوی شمسی بسیاری تمایل داشتند به بوشهر سفر کنند و همین باعث شد تورهای ما به این مقصد با استقبال ویژه‌ای مواجه شود.

به گفته کرمی خوزستان به واسطه طبیعت‌‌‌ زیبای آن در بهار همواره طرفداران خود را دارد. او می‌‌‌افزاید: آنچه جلب توجه می‌کند این است که برخی دست اندرکاران تور به مسیرهای کمپینگی روی آورده‌‌‌اند هر چند مسوولیت‌‌‌های آن از یک تور عادی بیشتر است. او با اشاره به اینکه در نوروز ۱۴۰۲ درخواست‌‌‌هایی هم برای آذربایجان شرقی داشته‌‌‌اند می‌‌‌گوید: یکی از دلایلی که برخی چنین مقصدی را با توجه به سرمای آن انتخاب می‌کنند ممکن است به قیمت بالاتر تورهای جنوب برگردد. در کنار آن ما سفرهایی برای استان ایلام و کرمانشاه را هم تعریف کردیم که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شده‌‌‌اند. این فعال حوزه گردشگری درباره مسیرهای تور با سفرهای شخصی می‌‌‌گوید: معمولا مسیرهای تور با مسیرهایی که مردم به شکل شخصی سفر می‌کنند تفاوت‌‌‌هایی دارد. به عنوان مثال تورها عمدتا به سمت مرکز و جنوب ایران هستند در حالی که سفرهای شخصی به دو استان مازندران و گیلان را شاهد هستیم. او استان‌‌‌ خراسان جنوبی‌‌‌ را از دیگر مقاصدی می‌‌‌داند که درباره آن تولید محتوا صورت گرفته است و می‌‌‌افزاید: خوشبختانه در سال‌های اخیر مردم به خراسان روی آورده‌اند و درباره این مقصد صحبت می‌کنند در حالی که در گذشته کمتر روی آن مانور داده می‌‌‌شد.

این تولید محتوا و افزایش سفر به یک مقصد آیا می‌تواند تبعات منفی برای این مقاصد داشته باشد؟ کرمی در این باره می‌گوید:۶ سال پیش بسیاری ساحل «مکسر» یا جزیره «لاوان» در استان هرمزگان را نمی‌شناختند. گرچه مشهور شدن این مقاصد منافعی برای ساکنان آن به همراه دارد اما تبعات منفی خود را هم به جا گذاشته است. با شناخته شدن یک مقصد، ‌‌‌ تعداد تورهای غیرمجاز و شخصی به آنها زیاد شده و در غیاب نظارت دقیق‌‌‌، به محیط‌زیست آن منطقه صدماتی وارد می‌کند. او اضافه می‌کند: در مواردی شاهدیم جزیره‌ای مانند هرمز در بهمن و نوروز آنقدر گردشگر دارد که بیش از دو تا سه برابر جمعیت جزیره می‌شود. در سال ۱۳۸۸ هم شاهد بودیم این مشکل به اندازه‌ای جدی شد که سازمان مناطق آزاد اعلام وضعیت قرمز کرد و حتی رفت و آمد به این جزیره با مشکل مواجه شد.

در این زمینه باید ظرفیت مقاصد مشخص شده و گردشگری آن مدیریت شود. گفته‌های این دو فعال حوزه طبیعت‌گردی نشان می‌دهد نوروز امسال سواحل جنوبی ایران و جزایر این منطقه میزبان انبوه گردشگرانی است که با تور سفر می‌کنند. برای مقصدی مانند چابهار و ساحل درک، یک تور شش و نیم روزه نزدیک به ۱۰ میلیون تومان برای هر گردشگر است. این تور به شکل زمینی و با قطار و اتوبوس برگزار می‌شود که در آن توریست دو شب در قطار، ‌‌‌ یک شب در هتل دو ستاره، ‌‌‌ دو شب در اقامتگاه بوم‌گردی و یک شب در هتل چهار ستاره خواهد بود و ۷وعده غذایی را نیز تور به عهده می‌گیرد که شامل چهار وعده صبحانه، ‌‌‌ یک‌‌وعده ناهار و دو وعده شام می‌شود. تور زمینی چهار و نیم روزه جزیره هرمز نزدیک به ۶میلیون تومان است که در آن گردشگر دو شب را در قطار و دو شب را در اقامتگاه بوم‌‌‌گردی می‌‌‌گذراند.

وعده‌‌‌های غذایی که تور به عهده می‌گیرد  شامل دو صبحانه‌‌‌، دو ناهار و دو شام می‌شود و گشت‌‌‌زنی در جزیره نیز با موتور سه چرخ محلی است. تور خوزستان سه و نیم روزه زمینی نیز حوالی ۵میلیون تومان است که در آن دو شهر شوش و شوشتر گنجانده شده‌‌‌اند. در این تور، گردشگر یک شب را در اتوبوس و دو شب را در اقامتگاه بوم‌گردی می‌گذراند. شش‌وعده غذایی این تور نیز به‌عهده آژانس است که شامل سه‌وعده صبحانه‌‌‌، یک‌وعده ناهار و دووعده شام می‌شود. در این تور قایقرانی در رودخانه شطیط گنجانده شده است. تور زمینی پنج و نیم روزه بوشهر، ‌‌‌ سیراف و بیشاپور نیز در ایام نوروز ۱۴۰۲ با قیمتی در حدود ۵/ ۸میلیون تومان برگزار می‌شود. در این تور گردشگر یک شب را در اتوبوس، یک شب را در اقامتگاه بوم‌‌‌گردی، دو شب را در هتل سه ستاره و یک شب را در هتل چهار ستاره می‌‌‌گذراند.

سهم آژانس در وعده‌‌‌های غذایی نیز هشت وعده است که شامل پنج‌وعده صبحانه دو وعده ناهار و یک وعده شام می‌شود. خلیج نایبند تا ساحل مُکسر از دیگر تورهای چهار و نیم روزه جنوب است که با قیمتی در حدود ۷میلیون تومان برگزار می‌شود. در این تور گردشگر یک شب را در اتوبوس و سه شب را در اقامتگاه بوم‌گردی می‌گذارند و هشت‌وعده غذا شامل چهاروعده صبحانه، یک وعده ناهار و سه‌وعده شام به عهده آژانس برگزارکننده است. بندرکنگ از دیگر مقاصد جذاب جنوب برای نوروز است که به صورت زمینی و چهار ونیم روزه برگزار می‌شود. در این تور گردشگر دو شب را در اتوبوس و دو شب را در اقامتگاه بوم گردی می‌گذارند و هفت وعده غذایی شامل چهار وعده صبحانه و سه وعده ناهار به عهده آژانس گردشگری است.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش