یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۲۰ - ۲۳ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۷۲۰
محیط زیست و گردشگری

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد:

هامون نیازمند برنامه ای مشترک برای درآمدی پایدار

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,تالاب هامون
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: حوضه تالاب هامون نیازمند داشتن برنامه ای مشترک میان ایران و افغانستان برای درآمدی پایدار است.

احمد علی کیخا در گفت و گو با ایرنا، افزود: امروزه پدیده گرد و غبار و کاهش منابع آبی تاثیری منفی بر زندگی مردم در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سلامت به جای گذشته که نه فقط منشاء داخلی دارد بلکه بخش قابل توجهی از آن خارجی است که ناشی از دخالت انسان در کشورهای همجوار در حوزه محیط زیست با احداث سد و خشک شدن رودخانه ها و تالاب ها است.

 

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با یادآوری این که رییس جمهوری نیز به خوبی به اهمیت حفظ محیط زیست پرداخته است، خاطرنشان کرد: بنابراین چون گرد و غبار پدیده ای فرامرزی است از این رو برای حل آن باید دیپلماسی بین المللی را تقویت و در کنار هم مشکل را برطرف کنیم.

 

کیخا اظهار کرد: رویکرد و نگاه دولت به این گونه مسائل بسیار دقیق و مثبت است، در واقع به دنبال تقویت این نگاه نیستیم که مثلا یک کشور در منطقه می خواهد نسبت به کشورهای دیگر قدرتمندتر باشد بلکه همه باید در کنار هم به حل این مشکل بپردازیم.

 

وی به تالاب هامون به عنوان یکی از اکوسیستم های مهم در کشور اشاره کرد و گفت: موضوع تالاب هامون بارها میان دولت های ایران و افغانستان و نماینده مقیم سازمان ملل در ایران مطرح شده است.

 

کیخا تاکید کرد: واقعیت این است اگر برای یک لحظه مرزهای جغرافیایی نادیده گرفته شود می بینم که مردم دو طرف مرز وابستگی های زیادی از نظر قومی، فرهنگی و نیازهای مشترک دارند، مردم دو طرف در طول تاریخ با هم زندگی کردند حتی اکنون نیز در رویدادهای روزانه خود مانند ازدواج و مرگ در مجالس همدیگر شرکت می کنند.

 

وی ادامه داد: بنابراین چرا نباید برنامه ای توسعه ای برای آن منطقه دیده شود، بر این اساس با سازمان ملل صحبت کردیم که هم دولت ایران و هم افغانستان را مجاب کنند که برای مردم این قسمت از خاک ایران و افغانستان برنامه مشترکی برای توسعه تدوین کنند تا با شکل گیری درآمدی پایداررفاه اجتماعی، اقتصادی و محیطی مردم تضمین شود.

 

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی آب اظهار کرد: این برنامه می تواند تحت نظر کارشناسان بین المللی که بی طرف هستند شکل گیرد و کشورها رفتارشان بر مدیریت منابع آب دو طرف اصلاح کنند تا هم شاهد شکوفایی تالاب هامون و رونق کسب و کار پایدار در منطقه باشیم.

 

وی به بادهای ۱۲۰ روزه در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: همچنین می توان از ظرفیت های دو طرف برای رفع نیازهای مردم دو حوزه استفاده کرد، به عنوان مثال در حوزه تالاب هامون بادهای ۱۲۰ روزه وجود دارد که با شدت خوبی می وزد به طوری که گفته می شود ظرفیت قابل ملاحظه ای برای تولید انرژی های پاک دارد.

 

کیخا افزود: می توان با همکاری دوستداران محیط زیست از سراسر دنیا در این منطقه نیروگاه بادی احداث و برق تولید کرد که هم نیاز مردم دو کشور در این حوزه به ویژه افغانستان مرتفع شود و در عین حال آب هم به سمت هامون رها سازی شود تا همه مردم منطقه از آن استفاده کنند.

 

وی اظهار کرد: نگاه ها در گذشته نسبت به ورود آب به تالاب ها مثبت نبود، بسیاری معتقد بودند وقتی آب وارد تالاب ها می شود یعنی از بین رفته است در حالی که اگر با دقت نظر به منافعی که تالاب ها به انسان می دهند نگاه کنند می بیند که بسیار بیشتر از برخی موارد بهره برداری نفتی مفید هستند.

 

کیخا گفت: مجلس در یکسال گذشته با همکاری دولت اقدامات خوبی انجام داده است، تصویب قانون حفاظت، مدیریت و احیای تالاب ها یکی از آنها است که در آن بسیار واضح مشخص شده که سازمان محیط زیست باید نیاز آبی و زیست محیطی تالاب ها را تعیین کند و مهمتر اینکه قرار شد وزارت نیرو حقابه را هم تخصیص و هم تامین کند، این بسیار مهم است که مورد تاکید هم دولت و هم مجلس بود، همچنین بر اساس این قانون هر گونه تخریب و آلودگی غیر قابل جبران در محدوده تالاب ها نیز ممنوع شد.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی با یادآوری این که رییس جمهوری تاکید کرده دولت دوازدهم نیز دولتی محیط زیستی است، خاطرنشان کرد: دولت و مجلس در سال های گذشته یک مجموعه اقدامات خوبی انجام داده اند و با این نوع نگاهی که رییس جمهوری بر محیط زیستی بودن دولت دوازدهم دارد ادامه خواهد یافت.

 

وی به برگزاری اجلاس بین المللی گرد و غبار ، چالش ها و راه حل ها با حضور ۴۳ کشور در ایران اشاره کرد و گفت: امیدواریم این فضای بین المللی که ایجاد شده، سازمان های بین المللی و کشورهای دوستدار محیط زیست و همسایگان ما نسبت به ابعاد مختلف مقوله محیط زیست و مدیریت صحیح منابع آب آگاه تر و روشن تر شوند.

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش