یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۴۳ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۴۹۲
محیط زیست و گردشگری

در نخستین دیدار هتلدارها با مونسان مطرح شد

از مسائل اخلاقی خانه مسافرها تا انتقاد از مدیرانی که به مهمانسراهای دولتی می‌روند

مونسان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
«هتل‌های ایران از حدود سه سال پیش، کمتر در سبد مصرف مسافران قرار گرفته‌اند. ظرفیت اِشغال آن‌ها در سال‌های ۹۴ و ۹۵ به نسبت گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته که وضعیت اقتصادی مردم، مالیات‌ها، جرایم سنگین و خانه‌های غیرمجاز به این شرایط دامن زده‌ است.»

به گزارش ایسنا، نخستین دیدار جامعه هتلداران کشور با علی‌اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ درحالی روز سه‌شنبه (۹ آبان‌ماه) برگزار شد که بیشترین زمان آن به طرح چالش‌های این صنعت اختصاص یافت که در زمان رؤسای پیشین این سازمان نیز بارها مطرح شده بود.

 

ورشکستگی و تغییر کاربری هتل‌ها

جمشید حمزه‌زاده ـ رییس هیأت مدیره جامعه هتلداران ایران ـ با بیان اینکه متأسفانه از حدود سه سال پیش ضریب اشغال هتل‌ها به شدت رو به کاهش بوده افزود: در سال‌های ۹۴-۹۵ میانگین اشغال ظرفیت هتل‌ها به نسبت سال‌های قبل ۳۰ درصد کاهش داشت که این روند همچنان ادامه دارد. دلایل مختلفی را می‌توان برای آن برشمرد که از آن جمله وضعیت اقتصادی مردم، جریمه‌های سنگین و مالیات‌های تحمیلی به هتل‌ها است که بسیاری را به مرز ورشکستگی رسانده و حتی برخی را بر آن داشته تا به تغییر کاربری هتل‌هایشان دست بزنند.

 

وی در ادامه آیین‌نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر آن‌ها را شاه‌کلید تاسیسات گردشگری دانست و اظهار کرد: این آیین‌نامه سال ۹۴ در هیأت دولت بازنگری و ۲۵ درصد از آن بروز رسانی شد، اما نگاه دولتی حاکم بر آن نه تنها باعث تقویت بخش خصوصی نشد، بلکه تضعیف تشکل‌های گردشگری را به دنبال داشت.

 

حمزه‌زاده با اشاره به نواقص این آیین‌نامه به زعم هتلداران بویژه در بخش نرخ‌گذاری و خانه مسافرها، درخواست بازنگری دوباره این آیین‌نامه را در راستای تقویت فعالان و تشکل‌های گردشگری مطرح کرد و افزود: در صنعت گردشگری تشکل‌ها هیچ وقت از ناحیه سازمان تقویت نشدند به این خاطر همیشه به جای تعامل با تقابل مواجه بودیم که نه تنها به توسعه گردشگری کشور کمکی نمی‌کند، بلکه به روند توسعه نیز لطمه می‌زند. ما علاقه‌مندیم در کنار سازمان باشیم و در این‌باره کمک کنیم.

 

مهم‌ترین فرودگاه بین‌المللی کشور، شبیه فرودگاه‌های جنگی است

به گزارش ایسنا، محمدعلی فرخ‌مهر ـ نایب رییس جامعه هتلداران ایران ـ نیز با اشاره به دل‌نگرانی سرمایه‌گذاران گردشگری در کشور با توجه به بی‌ثباتی و نبود حمایت‌های قانونی و مالی، اظهار کرد: زیرساخت گردشگری در ایران با چالش‌های زیادی مواجه است، یکی از مهمترین آن‌ها هم فرودگاه بین‌المللی تهران از مهم‌ترین مبادی ورود مسافر به ایران است. وقتی وارد این فرودگاه می‌شویم، عملا احساس می‌کنیم وارد فرودگاه جنگی شده‌ایم. نگاه‌ها، لباس‌ها و برخوردها همه گویای این قضیه است.

 

وی ادامه داد: هتل‌ها هم مشکلات خاص خود را دارند، اما چرا این مشکلات وجود دارد، چون هیچ وقت تشکل‌های مرتبط با آن در اعداد و ارقام نقشی نداشته‌اند. یک زمانی گفتند تهران ۲۰۰ هتل می‌خواهد، از کجا این آمار را آوردند؟ گفتند از یک دانشگاهی گرفته‌اند، اما ما که از پدران‌مان این تجربه را به ارث برده‌ایم کجای این قضیه بوده‌ایم؟

 

رییس اتحادیه هتلداران تهران افزود: پیش از انقلاب وقتی می‌خواستند هتل بسازند، شرایط هر استان را نیازسنجی می‌کردند، چرا اکنون این کار انجام نمی‌شود؟ تهران به اقامتگاه ارزان نیاز دارد. ما در تهران هاستل می‌خواهیم، در حالی که وضعیت مهمان‌پذیرهای ما خیلی خراب است. در چنین شرایطی است که مسافر ناچار می‌شود به هتلی برود که تحت تأثیر میزان سرمایه‌گذاری‌اش قیمت‌های مشخصی هم دارد.

 

او در بخش دیگری از سخنانش به ضعف سرمایه‌گذاری خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: چند سال است که همه یک صدا می‌گویند صنعت هتلداری را تقویت کنید، ولی چرا سرمایه‌گذاران نمی‌آیند؟ کدام خارجی در این چند سال در تهران کار کرده است؟ همه بعد از برجام راهی ایران شدند، ولی هر که آمد گفت می‌خواهد در آموزش و استانداردسازی به ایران کمک کند. ما به پول و سرمایه نیاز داریم، وگرنه خودمان می‌توانیم آموزش و استانداردسازی را انجام دهیم.

 

«فرخ‌مهر» همچنین به گسترش فعالیت خانه‌های غیرمجاز اشاره کرد و افزود: سرمایه‌گذاری در هتل دیگر سودی ندارد، وقتی واحدهای غیرمجاز در حال گسترش هستند. آپارتمان‌های مبله‌ای از صفر تا صد درست شده‌اند که به عنوان خانه امن مدیریت می‌شوند. منِ هتلدار چرا در چنین وضعی باید سرمایه‌گذاری کنم، آن هم وقتی این همه نظارت روی هتل وجود دارد، ولی آن خانه‌های مبله بدون هیچ نظارتی مدیریت می‌شود.

 

او سپس به محدودیت‌های هتل‌ها در مقایسه با این خانه‌های مبله اشاره کرد و گفت: ما از کوچکترین امتیازها بی‌بهره‌ایم. حتی یک کانال ماهواره‌ای خبری هم نمی‌توانیم داشته باشیم، در حالی که مسافرِ ما می‌خواهد از اخبار کشورش به زبان خودش مطلع شود.

 

نایب رییس جامعه هتلداران ایران همچنین نسبت به تسویه نکردن یارانه هتل‌ها در چهار سال گذشته معترض شد و گفت: همه بخش‌های خدماتی و سرمایه‌گذاری این یارانه را گرفته‌اند، جز هتل‌ها.

 

در همین حال رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: «براساس گزارش معاونت سرمایه‌گذاری این سازمان، یارانه بخش گردشگری تا پایان سال ۹۴ پرداخت شده و سال‌های بعد از آن باقی مانده است» که نایب رییس جامعه هتلداران ایران گفت مستنداتی در این باره ارائه خواهد کرد که مغایر با این گزارش است.

 

قهر و فرار سرمایه‌گذاران

حسن سیادتان ـ رییس جامعه هتلداران فارس ـ نیز در سخنانی به آسیب خانه مسافرها بر صنعت هتلداری ایران اشاره کرد و گفت: در زمان شکل‌گیری این خانه‌ها قرار بود تعدادی از آن‌ها تحت نظارت هتل‌ها قرار گیرند تا از نظر بهداشتی و امنیتی ساماندهی شوند. این جریان بعدها تغییر شکل داد و شرکت‌های اقماری شکل گرفت که در تمام استان‌ها گسترده شده‌اند و میلیاردها تومان سود از کنار آن به دست می‌آورند. این درحالی است که واحدهای اقامتی بخشی تخصصی هستند و باید زیر نظر تشکل‌های صنفی قرار گیرند تا منافع هر دو طرف تأمین شود.

 

وی به مشکلات سرمایه‌گذاری تحت تأثیر نظام بروکراسی در ایران نیز اشاره کرد و افزود: صدور پروانه ساختمان هتل گاهی نزدیک به یک سال و نیم طول می‌کشد، چون ۱۸ ارگان باید نامه بدهند. برای حذف این فرایند پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای در استان‌ها را مطرح می‌کنیم تا این چالش به قهر و فرار سرمایه‌گذاران منجر نشود.

 

او همچنین به نحوه ورود مسافران بدون رزور هتل بر خلاف نظامی حاکم در بسیاری از کشورها انتقاد کرد و گفت: متأسفانه در ایران ورود مسافر به داشتن رزور هتل منوط نیست. ما حاضریم در فرودگاه ایستگاهی مستقر کنیم تا مسافرانی که اقامتگاه مشخصی ندارند از این طریق اقدام کنند، چرا که در حال حاضر عرب‌های زیادی هستند که به ایران وارد می‌شوند و در خانه‌های غیرمجاز اقامت می‌کنند که از نظر امنیتی مشکلات زیادی هم بوجود آورده‌اند.

 

سفر مردم به خاطر مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد گران‌تر شده

عبدالحمید حرمتی ـ رییس اتحادیه هتلداران خوزستان ـ نیز خواستار تغییر در اعمال قانون مالیات بر ارزش افزوده در بخش گردشگری و هتلداری شد و گفت: سازمان در دوره‌های مختلفی شعار ارزان‌سازی سفر را داده، ولی متأسفانه در گردشگری با اعمال قانون مالیات بر ارزش افزوده بویژه در بحث اسکان ۹ درصد قیمت سفر را گران‌تر کرده که با این کار فشار زیادی به هتل‌ها نیز تحمیل می‌شود و برخی را به خاطر جرایم سنگین ناشی از این مالیات‌ها به آستانه ورشکستگی کشانده است.

وی ادامه داد: چرا در شرایطی که هتل‌ها باید این مالیات‌های سنگین را پرداخت کنند خانه‌مسافرها حتی آن‌هایی که مجوز دارند مشمول چنین قانونی نمی شوند؟ هتل‌ها حتی مجبورند عوارض‌های سنگین شهرداری برای تابلو و پسماند را هم متقبل شوند.

 

مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ در همین حال تأکید کرد: خانه مسافرها نیز مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند. تمام تأسیسات گردشگری به محض دریافت مجوز از این سازمان مشمول تمام قوانین کشوری می‌شوند و راه دررو برای آن‌ها وجود ندارد. حتی اگر یک روز هم از پرداخت این مالیات طفره رفته باشند با دیرکرد آن را پرداخت خواهند کرد.

 

چرا هگمتانه را ثبت جهانی نمی‌کنید؟

در ادامه این نشست شهرام شیروانی ـ رییس جامعه هتلداران همدان ـ از فرصت دیدار با رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای انتقاد به ثبت نشدن اثری از همدان در فهرست آثار تاریخی جهان استفاده کرد و گفت: هگمتانه شرایط خاصی را در مقایسه با آثار تاریخی دارد، ولی هنوز برای ثبت جهانی آن اقدام نشده است که «مونسان» در واکنش به آن گفت: کشور ما موقعیت تاریخی دارد که حتی شهرهای کوچک آن هم آثار مهمی دارند و همه می‌خواهند این آثار در فهرست جهانی ثبت شود، ولی ما فقط یک اثر در سال می‌توانیم ثبت کنیم. پرونده هگمتانه نیز در حال تکمیل است که پس از آن برای ثبت جهانی اقدام خواهد شد.

 

شیروانی در ادامه به ظرفیت اسکان در استان همدان اشاره کرد و گفت: با وجود ۱۴۰۰ تخت در ۱۳ هتل تنها ۳۳ درصد اماکان اقامتی این استان پُر می‌شود که گویای نوعی تعطیلی در این واحدها است. تقاضا داریم پیش از گسترش ساخت و ساز در شهرها نیازسنجی برای سرمایه‌گذاری انجام شود.

 

او همچنین درخواست کرد؛ آمار واقعی از ورود و سفر گردشگران مشخص و آنالیز شود که چون بسیاری از شهرها با آن‌که در مسیر مقاصد اصلی گردشگری هستند، اما بهره‌ای از مسافران نمی‌برند.

 

وی در پاسخ به درخواست مونسان برای پاسخگویی به چراهایی که در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد:‌ مهمترین مسئله این است که مقاصد گردشگری معرفی نمی‌شوند.

 

چینی‌ها هنوز فکر می‌کنند ایران یک صحرای خشک است

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه گفت: براساس آنچه احصا کرده‌ایم مشخص شده تاکنون خیلی خوب جاذبه‌های گردشگری‌مان را معرفی نکرده‌ایم، در حالی که حداقل می‌توانیم ایران‌گردی را راه‌اندازی کنیم. در سفری که به چین داشتم مسؤول این کشور فکر می‌کرد ایران شبیه کشورهای عربی است. این یعنی ما کشورمان را معرفی نکرده‌ایم. ما حتی مسیر گردشگری تعریف شده‌ای هم نداریم. به مالزی که سفر کرده‌ بودم ناچارا از یک کارخانه شکلات‌سازی بازدید کردم که گفته شد مسیر تعیین شده وزارت جهانگردی این کشور است که همه گردشگران آن مسیر باید از آن بازدید می‌کردند، حتی ما که قصد خرید نداشتیم نفری یکی، دو میلیون از این کارخانه خرید کردیم. البته معاونت گردشگری ما هم روی پروژه مشابهی در این زمینه کار می‌کند.

 

وقتی متولی گردشگری در مهمانسرای دولتی می‌خوابد

در ادامه رییس جامعه هتلداران همدان به آسیب مهمانسراهای دولتی در گردشگری اشاره کرد و گفت:‌ تقاضا داریم ماده ۲۳ قانون خدمات کشوری برای حذف موازی‌کاری‌ها اجرا شود و دست‌کم مسؤولان در سفرهای خود از هتل‌ها استفاده کنند و به مهمانسراهای دولتی نروند. این اتفاقی بود که در سفر شما (مونسان) به همدان رخ داد. آقایان وزرا و رؤسا باید ببینند در استان‌ها چه خبر است.

 

مونسان در واکنش به این موضوع گفت: دولت روی این ماده قانونی محکم ایستاده و نسبت به آن سختگیری می‌کند و اجازه توسعه مهمان‌سراهای دولتی را نمی‌دهد. درباره استفاده از مهمانسرای دولتی در سفرها هم، ما گرفتاری‌های دوگانه‌ای داریم. از یک طرف مدیر دولتی هستیم که اگر به هتل برویم می‌گویند مدیر دولتی به هتل رفت از طرفی هم متولی این بخش هستیم، به هر حال سعی می‌کنیم از خودمان شروع کنیم.

 

پای مسائل اخلاقی خانه‌مسافرها به شبکه‌های خارجی هم کشید

محمد قانعی ـ رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی ـ نیز در این نشست با تمرکز بر چالش‌های شهر مشهد که بیشتر آن‌ها را ناشی از فعالیت خانه مسافر دانست، یادآور شد: این خانه‌ها در زمانی که مشهد جای اقامتی نداشت شکل گرفتند، اما شرایط عوض شده، اکنون ۲۲۰ هتل، ۴۲۰ هتل‌آپارتمان، ۶۰۰ مسافرخانه و ۵۰۰ زائرسرا و مهمانخانه دولتی داریم. درحالی که تابستان و عید نزدیک به ۱۰ هزار کلاس درس برای اسکان مسافران آماده می‌کنند که اصلا در شأن مسافران و فرهنگی‌ها نیست و متأسفانه شاهد مسائل خاص اخلاقی در آن‌ها بوده‌ایم که به شبکه‌های خارجی نیز کشیده است.

 

مونسان در پاسخ به این اعتراض از هتلداران درخواست کرد؛ پکیج‌های ارزان قیمتی را برای مصرف در ایام پیک ارائه دهند تا در توافقی با وزارت آموزش و پرورش به اجرا گذاشته شود.

 

در عین حال جمشید حمزه‌زاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ گفت: ما پکیج‌های ارزان قیمت داریم، مثل هتل فول‌بُرد (اتاق به همراه سه وعده غذا) شبی ۲۵ هزار تومان که متأسفانه تبلیغ درباره آن کم است.

 

ورود موازی‌ها را ممنوع کنید

در ادامه این نشست مهدی نریمانی ـ رییس اتحادیه هتلداران اصفهان ـ با تأکید بر اینکه صنعت گردشگری از ناحیه اجرا نشدن قوانین تهدید می‌شود، از رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست کرد؛ ورود موازی دستگاه‌های دیگر را به این حوزه ممنوع کند و در ادامه گفت: این دستگاه‌ها در هیچ استانی اجازه کار به این سازمان را نمی‌دهند. سازمان شما در مرکز مقتدر است، اما در استان‌ها نابود شده است. ستاد هماهنگی خدمات سفر که شما (مونسان) رییس آن هستید در استان‌ها زیر نظر استاندار اداره می‌شود و معاون گردشگری و مدیرکل استانی شما در حد یک دبیرخانه است که معمولا هم پشت در استاندار می‌ماند و در نشست‌های ستاد هم در خط عقب قرار دارد.

 

او همچنین با تاکید بر لزوم ارائه آمارهای گردشگری دور از توهم، گفت: اصفهان هشت راه مواصلاتی دارد، وقتی شهرداری آمار غلط به سازمان شما می‌دهد چطور می‌توانید از مهمانان پذیرایی و یا برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنید. این موضوع را اصلاح کنید.

 

به گزارش ایسنا، حمید کشایی ـ مشاور جامعه هتلداران ایران ـ نیز درخواست ایجاد اتاق مشترک با حضور بخش خصوصی در این سازمان را مطرح کرد و افزود: بخش خصوصی هیچ جایی در این سازمان ندارد. ما کجا باید حرف‌هایمان را بزنیم. این رفت و آمدها برای حل جزئیات واجب است.

 

رییس جامعه هتلداران ایلام نیز به پاره‌ای از مشکلات هتل‌ها درباره‌ی تعرفه‌های بالای آب و برق، کوتاهی در بخشودگی جرایم و اجرای نادرست درجه‌بندی و استانداردسازی در هتل‌ها پرداخت.

 

ماده ۱۰۰ را به فال نیک بگیرید

عباس بیدگلی ـ مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران ـ نیز در سخنانی گفت: با توجه به کاهش ورود گردشگران خارجی و همچنین کاهش سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی و در کنار آن‌ها کاهش سفرهای داخلی متوجه می‌شویم گردشگری در شرایط ایده‌آلی به سر نمی‌برد. از سوی دیگر با صنعت فرابخشی مواجهیم که دستگاه‌های زیادی در آن دخیل هستند و موازی‌کاری‌های زیادی در آن دیده می‌شود که اجازه فعالیت به تشکل‌ها را نمی‌دهد.

 

وی ادامه داد: بخش خصوصی گردشگری بسیار توانمند است، ولی متاسفانه در سنوات گذشته سازمان آن را در کنار خود ندید، اکنون باید ماده ۱۰۰ برنامه ششم توسعه در راستای تفویض یکسری از اختیارات به این بخش را به فال نیک گرفت و از این توانمندی بهره برد.

 

او سپس به جای خالی گردشگری در اسناد بالادستی اشاره و تأکید کرد: سازمان در دور جدید می‌تواند آغازگر برنامه توسعه گردشگری باشد. متأسفانه ما سند بالادستی نداریم، به همین خاطر جزیره ای و شخصی عمل می‌کنیم.

 

بیدگلی همچنین اظهار کرد: کارت اعتباری کالای خرید داخلی که توسط بانک‌ها طراحی شده شامل حال گردشگری و هتل‌ها نمی‌شود، درخواست داریم این موضوع در نشستی با بانک‌ها حل شود.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان این نشست گفت: امیدوارم با همکاری بخش خصوصی واحدهای اقامتی را سامان دهیم و کمک کنیم مشتری ایجاد شود. بخش زیادی از گردشگری ما زیارتی است، امیدوارم گردشگری تفریحی و انواع دیگر را در کشور راه‌اندازی کنیم. مهم این است که ما گردشگری را ایجاد کنیم برای همین چالش‌ها و راهکارهای مطرح شده را با دیگر بخش‌های دخیل مطرح و پیگیری خواهم کرد.

 

 

 

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش