شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۵۵ - ۲۲ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۷۳۸
محیط زیست و گردشگری

تاکید نمایندگان مجلس و اتاق ایران:

سند راهبردی توسعه گردشگری باید امسال آماده شود

کمیسیون گردشگری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
نمایندگان مجلس با تاکید بر لزوم تدوین سریع‌تر سند راهبردی گردشگری در سال نخست برنامه ششم توسعه، تاکید کردند: همه پروژه‌های دستگاه‌ها باید پیوستِ گردشگری داشته باشند تا کشور به سمت گردشگری تمایل پیدا کند.

به گزارش ایسنا، ضرورت تبلیغات بین‌المللی ظرفیت‌های گردشگری، لزوم تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری کشور و توجه به بخش خصوصی در صنعت گردشگری از جمله محورهای نشست بیست‌وششمین کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران بود که با حضور اعضای انجمن علمی گردشگری ایران، بررسی شد.

 

توسعه گردشگری به تعامل سازنده قانون گذار، مجری و بخش خصوصی نیاز دارد

احمد اصغری ـ رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران ـ با یادآوری این که توسعه صنعت گردشگری به عنوان بخش اقتصادی پویا و تاثیرگذار نیازمند تعامل سازنده میان قانونگذاران، مجریان و بخش خصوصی است، افزود: بخش قانون گذار با تأمین قوانین، مقررات و بسترهای حقوقی لازم، مجریان را در مسیر برنامه ریزی و اجرای اقدامات لازم حمایت و پشتیبانی می کند تا از طریق آن بخش خصوصی بتواند با کمترین دغدغه، چرخ اقتصاد گردشگری را به تحرک درآورد.

 

وی اظهار کرد: متاسفانه گزارش ها و آمارهای داخلی و خارجی و شواهد و اظهارات بخش خصوصی حاکی از آن است که بخش خصوصی گردشگری به دلیل چالش های موجود در بخش قوانین، دستورالعمل ها و فرایندهای ناکارآمد و بروز نشده، از اثر بخشی و کارآیی لازم برخوردار نیست.

 

اصغری ادامه داد: خوشخبتانه این کمیسیون به عنوان نماینده ای از بخش خصوصی، حضور جدی در نمایشگاه های بین المللی گردشگری و صنایع وابسته مانند ITB برلین، فیتور اسپانیا، نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی اکراین، گردشگری سلامت عمان و غیره داشته است.

 

وی خاطرنشان کرد: گردشگری برای کشوری مانند ایران که وابستگی شدید به درآمدهای نفتی دارد، می‌تواند به عنوان راهی برای رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی و خروج از اقتصاد تک‌محصولی باشد.

 

رییس کمیسیون گردشگری، اقتصادورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران ادامه داد: هدف اقتصاد مقاومتی بازسازی و احیای اقتصاد ملی است. اقتصاد مقاومتی به کاهش وابستگی‌ها و تاکید بر مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است.

 

وی با اشاره به اینکه برای رشد صنعت گردشگری باید زیرساخت‌های این صنعت فراهم شود تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی به این سمت سوق پیدا کنند، افزود: این میان می‌توان از تجربه کشورهای موفق در این عرصه نیز بهره برد.

 

نارضایتی از شکل تبلیغات ایران در شبکه های بین المللی

پدرام سلطانی ـ نایب رییس اتاق ایران ـ سپس با بیان این که رونق صنعت گردشگری در هر کشوری بیانگر وجود امنیت، ثبات و سلامت اقتصادی و سیاسی است، افزود: بر این اساس کشورهای مختلف تلاش می‌کنند تا گردشگران خارجی بیشتری را جذب کنند تا از این راه سرمایه های بیشتری را نیز جذب کنند.

 

او، گردشگری را ویترین هر کشوری دانست و گفت: کشورهای پیشرفته در حوزه گردشگری با ثبات‌ترین کشورها هستند و اگر مشکل کوچکی در آن ها بروز کند سریعتر به موضوع خاتمه می دهند تا از این ارزش افزوده بهره مند شوند.

 

وی با تاکید بر اینکه امروزه بازاریابی در حوزه گردشگری امری جدی است و کشورهای مختلف در این زمینه تلاش زیادی می‌کنند، اظهار کرد: متاسفانه تبلیغات صنعت گردشگری کشورمان در شبکه‌های بین‌المللی متناسب با شرایط کشورمان و جاذبه‌های فرهنگی، اقلیمی و طبیعی نیست.

 

سلطانی با بیان این که گردشگران خارجی از طریق دریچه رسانه‌های خود به کشورمان و ظرفیت‌های گردشگری نگاه می‌کنند، گفت: البته خوشبختانه بعد از برجام اتفاقات مناسبی رخ داده که همین امر سبب توسعه و رونق گردشگری در کشور ما شده است، اما تا نقطه مطلوب هنوز فاصله وجود دارد.

 

نایب رییس اتاق ایران همچنین بیان کرد: در توسعه گردشگری با همکاری کشورهای همسایه اقدامات مناسبی نشده است، درحالی که می توان گردشگران کشورهای همسایه را به خوبی جذب کرد، چون این ظرفیت در کشورمان وجود دارد.

 

سلطانی با تاکید بر این که باید گفتمان واحد بین بخش خصوصی و دولتی در حوزه گردشگری به وجود بیاید، گفت: متاسفانه باید اذعان کرد صدای مطالبه‌گری بخش خصوصی در حوزه گردشگری به خوبی شنیده نمی‌شود که توجه مسؤولان را می‌طلبد.

 

نایب رییس اتاق ایران در ادامه با بیان این که رونق گردشگری داخلی باید مورد توجه مسؤولان باشد، افزود: توجه به مؤلفه های بوم گردی، برگزاری استارتاپ ها و دیگر رویدادها می توانند زمینه رونق گردشگری داخلی در کنار گردشگری خارجی را فراهم کند.

 

حساسیت زدایی و برون زدایی کنیم

محمدحسین ایمانی خوشخو ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ ـ با بیان این که در کشورهای پیشرفته در صنعت گردشگری ۹۳ درصد امور در بخش خصوصی انجام می‌شود و فقط ۷ درصد توسط بخش دولتی انجام می‌گیرد، گفت: باید نگاه به صنعت گردشگری تخصصی شود و از حالت سنتی در کشورمان بیرون آید، به عنوان مثال در کشور انگلستان رشته گردشگری در دپارتمان‌های بزرگ دانشگاهی وجود دارد، درحالیکه ما در ایران چهار سال تلاش کردیم تا به وزارت علوم ثابت کنیم، گردشگری علم است.

 

رییس انجمن علمی گردشگری کشور سپس با اشاره به این که در حال حاضر بیش از یک هزار و ۳۰۲ عضو هیات علمی دانشگاه‌ و محقق عضو انجمن گردشگری در کشور وجود دارد، افزود: خوشبختانه میزان اشتغال فارغ التحصیلان این رشته نسبت به سایر رشته ها بیشتر است و سالانه ۲ الی ۳ هزار فارغ التحصیل در حوزه گردشگری وارد بازار کار می‌شوند و وزارت علوم هم گردشگری را به عنوان یک علم قبول دارد.

 

وی با اشاره به موانع موجود کشور در حوزه گردشگری، اظهار کرد: به نظر باید در این حوزه از بسیاری موضوعات حساسیت زدایی شود و ادبیات مان را برون زدایی کنیم باید موسیقی را میان مردم بیاوریم و جنبه های گردشگری را با نگاه علمی و فرهنگی به مردم نشان دهیم، برای مصال بسیاری از مردم دنیا حضرند دلارها خرج کنند تا از نزدیک نظام گردشگری قم را ببینند زیرا ۳۳ درصد گردشگران دنیا، فرهنگی هستند که این امری قابل تأمل بوده که با ظرفیت های گردشگری کشورمان تناسب دارد.

 

ضرورت تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری همین امسال

جعفرپور ـ رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ـ در ادامه با اشاره به ضرورت تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری کشور از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: باید اذعان کرد که تقویت زیرساخت‌ها و تقویت هویت فرهنگی از گذر توجه به صنعت گردشگری محقق خواهد شد.

 

وی همچنین به تلاش مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی برای توجه به صنعت گردشگری در برنامه ششم توسعه اشاره کرد، افزود: بر این اساس در ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم توسعه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف شده سند راهبردی گردشگری که محور تمام امور برای آینده این صنعت در کشورمان است را در سال اول اجرای برنامه (۱۳۹۶) تدوین کند و در این راستا اتاق ایران نیز می تواند به این سازمان کمک کند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: امروزه برای همه پروژه‌های که در کشور در نظر گرفته می شود طبق قانون باید پیوست گردشگری در نظر گرفته شود از این رو باید مسؤولان دقت و توجه بیشتری داشته باشند تا بتوانیم صنعت گردشگری کشورمان را بیش از گذشته فعال کنیم.

 

همه پروژه‌ها پیوست گردشگری داشته باشند

جبار کوچکی‌نژاد ـ رییس فراکسیون میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و مناطق آزاد مجلس ـ با اشاره به سیاست‌های کلان افق ۱۴۰۴ در حوزه گردشگری، گفت: در سیاست‌های بالادستی نظام تأکید شده است که میزان گردشگر در کشور باید تا سال ۱۴۰۴ به ۲۰ میلیون نفر برسد و این مهم با وجود ظرفیت گردشگری موجود در کشور قابل تحقق است.

 

او با بیان اینکه تا زمانی که سند گردشگری حاضر نشده باشد، نمی‌توان شرح وظایفی برای دستگاه‌ها پیش‌بینی و به آنان ابلاغ کرد، افزود: هر پروژه‌ای در کشور باید پیوست گردشگری داشته باشد تا کشور به سمت حوزه گردشگری تمایل پیدا کند.

 

وی با بیان این که گردشگری به دنبال خود ثروت و شغل ایجاد می‌کند، گفت: بسیاری از کشورهای همسایه که حتی از کشورهای توسعه یافته هم نیستند سالانه بالغ بر ۲۰ میلیون گردشگر خارجی دارند و اقتصاد کشور خود را بر مبنای گردشگری بنا می‌کنند.

 

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در مورد اولویت‌های مهم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار کرد: اگر مسؤولان بتوانند ظرفیت قانون برنامه ششم توسعه کشور که ماده‌های ۹۸، ۹۹ و ۱۰۰ آن مربوط به حوزه گردشگری است را اجرایی کنند و آیین‌نامه‌های اجرایی آن را سریع و بدرستی تنظیم کنند و همچنین برای قانون بودجه، آینده و حتی وزارت گردشگری نیز کمک کنند، می‌توان یک تحول اساسی در حوزه گردشگری شاهد بود.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش