جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۱۹ - ۲۸ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۶۲۶
محیط زیست و گردشگری

مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

دلیل خشکی دریاچه‌ ارومیه تاکنون مشخص نشده است

دریاچه ارومیه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مدیرگروه بهداست محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: دلیل خشکی دریاچه‌ی ارومیه تاکنون مشخص نشده است.

 به گزارش ایسنا، رضا دهقان‌زاده ریحانی در سمینار برنامه جامع مخاطرات بحران خشکی دریاچه ارومیه (آمادگی نظام سلامت) با بیان این مطلب اظهار کرد: هیچ منبع اطلاعاتی و دیتابیس درست و دقیقی برای ارائه‌ی دلایل مستند در زمینه‌ی خشکی دریاچه‌ی ارومیه وجود ندارد.

 

وی در ادامه با بیان این که طوفان‌های گرد و غبار می‌توانند تا ۲۰ هزار کیلومتر راه بپیمایند، عنوان کرد: طوفان‌های گرد و غبار فاصله‌ای نمی‌شناسند و می‌توانند کل کره‌ی زمین را دور بزنند.

 

وی تاکید کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده کروم، آرسینک و نیکل از جمله فلزات و عناصر سنگین موجود در طوفان‌های گرد و غبار و آب‌های آلوده‌ی برخی دریاچه‌ها هستند که همواره به عنوان عوامل اصلی سرطان‌زا مطرح شده‌اند.

 

دهقان‌زاده افزود: بنابه مطالعات انجام شده، در روی زمین‌های کشاورزی حوضه‌ی آبریز دریاچه‌ی ارومیه حدود یک هزار و ۸۰۰ تن سموم شیمیایی مصرف شده که بخش زیادی از آن وارد دریاچه شده است.

 

وی در ادامه با بیان این که تنها دلیل تغییر شرایط آب و هوایی عوامل انسانی هستند، گفت: climate change یا تغییر آب و هوا ناشی از رفتار نادرست انسان با طبیعت و زمین است. تغییر الگوهای بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر، به خطر افتادن امنیت غذایی، جابه‌جایی و مهاجرت، افزایش استرس و تنش‌های ناشی از درجه حرارت، تغییر در کاربری زمین، آلودگی هوا و تغییرات اکولوژیکی از دیگر عواملی هستند که ناشی از تغییرات آب و هوایی نقش داشته و همگی سلامت جسمی و روانی مردم را به صورت مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهدـ

 

مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به این که بیش از هفت میلیون مرگ در سال ۲۰۱۴، منتسب به آلودگی هوا است، بیان کرد: این عامل جزو عوامل اصلی ایجاد سرطان از سال ۲۰۱۶ به شمار می آید و تنفس هوای آلوده تفاوتی با استنشاق بخارات سمی بنزین یا آرسنیک ندارد.

 

وی با تاکید بر این که زمان مورد نیاز برای جلوگیری از طوفان نمک در کشورهای خارجی که در شرایط مشابهی قرار دارند، حدود ۲۵ سال برآورد شده است، خاطرنشان کرد: کاشت علوفه‌های مقاوم به شوری، راه‌اندازی سیستم‌های مانیتورینگ کافی برای اندازه گیری ذرات، تقویت سیستم برآوردکننده‌ی مخاطرات بهداشتی و زندگی سالم و استفاده از انرژی‌های پایدار از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز از تغییر الگوی بیماری‌ها بر اثر خشکسالی خبر داد.

 

به گزارش ایسنا، دکتر نیره امینی ثانی در سمینار برنامه جامع مخاطرات بحران خشکی دریاچه ارومیه (آمادگی نظام سلامت) با اشاره به اپیدمیولوژی بیماری‌های مختلف اظهار کرد: اپیدمیولوژی علم بررسی توزیع و علل زمینه ساز بیماری‌ها در میان یک جمعیت و مطالعه‌ی آنچه که بر روی مردم اتفاق می‌افتد، است.

 

وی، میزبان، فاکتور بیماری زا و محیط را سه راس مثلث اپیدمیولوژی دانست و گفت: محیط فیزیکی شامل هوا، آب، خاک، دما و نور بوده و محیط بیولوژیک نیز به عوامل بیماری‌زا و محیط روانی_اجتماعی به فرهنگ جامعه و مذهب و وضعیت اقتصادی اشاره دارد.

 

امینی ثانی در ادامه با اشاره به نقش مخاطرات شیمیایی در ایجاد بیماری‌های مختلف عنوان کرد: حشره‌کش‌های مورد استفاده در کشاورزی، از بین بردن حشرات مفید و آلوده کردن ذخایر آب‌های زیرزمینی از دیگر علل اپیدمیولوژیکی بیماری‌ها به شمار می‌آیند.

 

وی با بیان این که آذربایجان‌شرقی جزو استان‌های صدرنشین در مصرف سیگار است، بیان کرد: در کشور ما هیچ قانونی برای منع مصرف سیگار در خانه‌ها و اماکن مسکونی وجود ندارد و مواجهه‌ی غیرمستقیم با سیگار سبب مواجهه‌ی افراد با ۴۰۰۰ ماده‌ی شیمیایی می‌شود که اکثرا سرطان زا بوده و ارتباط مستقیمی با ابتلا به سرطان ریه دارند و این در حالی است که در اکثر کشورهای پیشرفته مصرف سیگار در پارک و حتی خانه‌ها منع شده است.

 

وی با اشاره به فلزات سنگین سرطان‌زا گفت: فلزات سنگین یکی از عللی است که در سه رده‌ی اول ابتلا به سرطان قرار دارد. این مواد از علل زمینه‌ساز اختلالات ژنتیکی و ابتلا به سرطان به شمار می‌آیند. غلظت بالای مواد سمی مانند آرسنیک، آلومینیوم و جیوه سبب بروز تغیرات رفتاری، کاهش توانایی یادگیری، عقب ماندگی، بیش فعالی و تغییرات هورمونی می‌شوند.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: ژنتیک، ساختار بدن و ایمنی، عملکرد بدن و میزان پایداری سموم مورد استفاده با مشکلات تنفسی و سرطان ریه ارتباط نزدیکی دارد و در کنار خشکی دریاچه و تغییر اقلیمی زمینه را برای بروز بیماری‌های مختلف فراهم می‌آورند. به منظور بررسی علل اصلی و ارزیابی همه‌جانبه‌ی اپیدمیولوژی بیماری‌ها حتی باید ساختار خانه‌ها و منازل مسکونی نیز بررسی شوند، چرا که علل مختلف با هم افزایی دارند.

 

سمینار برنامه جامع مخاطرات سلامت بحران خشکی دریاچه ارومیه(آمادگی نظام سلامت) به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرکز بهداشت تبریز برگزار شد.

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش