جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۱۹ - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۰۷۸
محیط زیست و گردشگری

رییس سازمان حفاظت محیط زیست:

آب ورودی به دریاچه ارومیه ۴۰۰ میلیون مترمکعب کمتر از پارسال است

دریاچه ارومیه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: ما انسان‌ها معمولا بعد از اینکه تخریب می کنیم، مجددا به فکر احیاء هستیم ابتدا ویران می‌کنیم سپس با هزینه‌های چند هزاربرابری به فکر احیاء می‌افتیم.

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در همایش نقش آموزش محیط زیست در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه در واحد تبریز افزود: زمانی که ارتفاع دریاچه ارومیه در سال ۱۳۸۱ نزدیک به ۱۲۷۵ مترمکعب بود، تذکراتی درباره خشکی دریاچه ارومیه به گوش رسید اما سازمان حفاظت محیط زیست وقت با انکار از بروز چنین رخداد محیط زیستی چشم پوشی کرد.

 

وی با اشاره به اینکه ۱۸ درصد از تغییرات اقلیمی تاثیرگذار بر روند خشکی دریاچه ارومیه بود، گفت: نباید فراموش کنیم که عامل اصلی خشکی دریاچه ارومیه خودمان بودیم و نباید دیگران را مقصر بدانیم. محیط زیست مسئله کل کشور با ۸۰ میلیون نفر جمعیت است. زمانی که حفظ محیط زیست وابسته به سازمانی با ۵۰۰۰ پرسنل شود، توانایی مدیریت محیط زیست با ۸۰ میلیون جمعیت با مشکل مواجه خواهد شد. لذا علاوه بر تبخیر بالای دریاچه ارومیه، آب‌هایی که قرار بود مصرف شود و وارد دریاچه ارومیه نشود، ازجمله تذکرات مهم به شمار می‌رفت.

 

کلانتری یادآور شد: آب ورودی به هامون کمتر از ۵میلیون  متر مکعب در ۸ ماه گذشته بود در حالی که باید بیش از یک میلیارد متر مکعب باشد.

 

وی افزود: ما انسان‌های فرصت طلب با وجود دسترسی به تکنولوژی انسان‌های بسیار خودخواهی به علت دانش کم و بینش کوتاه هستیم که همه چیز را برای نسل حاضر می خواهیم.

 

کلانتری با بیان اینکه طی سال‌های اخیر ایجاد سدهای سیوند و ملاصدرا منجر به خشک شدن و از بین رفتن سد بختگان شد، گفت: در حال حاضر دریاچه ارومیه نیمه جان است و امیدواریم با اقداماتی که در راستای احیای آن توسط مردم و دانشگاهیان صورت می گیرد، بتوانیم آن را حفظ کنیم.

 

وی افزود: واقع شدن همه تالاب‌ها و دریاچه‌ها در انتهای حوضه‌های آبریز یکی از اساسی‌ترین مشکلات در کشور محسوب می‌شود.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تاکید رئیس جمهور به رعایت و پیگیری چهار مسئله در حوزه پسماند، گرد و غبار و هوای کلانشهر و احیای تالاب ها گفت: متاسفانه احیای تالاب‌ها کار بسیار دشواری است و امیدواری ما برای احیای تالاب‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و افزایش بهره برداری‌ها خیلی محدودتر شده است.

 

وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه روزهای گذشته میزان بارندگی نسبت به میانگین سالیانه، ۳۶ درصد کاهش یافته است این در حالیست که در حوضه دریاچه ارومیه با افزایش ۲۳ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته برخوردار بودیم. به این معنی که آب ورودی به دریاچه ارومیه ۴۰۰ میلیون متر مکعب کمتر از پارسال است که یکی از دلایل آن حبس کردن آب‌ها پشت سدها است و لازم است وزارت نیرو به تعهدات خود در راستای رهاسازی آب‌ها عمل بکند.

 

کلانتری با بیان اینکه پاسداری از محیط زیست، وظیفه هر شهروند است،اظهارکرد: حفاظت از محیط زیست، حفاظت از یک سازمان دولتی نیست. اگر ۸۰  میلیون نفر نخواهند به تعهدات زیست محیطی خود عمل کنند، انتظاری از مسئولان نیز نداشته باشند.

 

وی افزود: اولین آموزش باید به مدیران رده بالای کشور باشد چرا که دانش  و آگاهی محیط زیستی این افراد در خیلی موارد پایین‌تر از متوسط جامعه است و نباید فکر کنند هرآنچه در حال حاضر به اختیار دارند را مصرف کنند.

 

کلانتری تاکید کرد: سیاست‌ها و وضعیت اقتصادی کشور تابع ایدئولوژی انقلابی کشور است در حالی که یکی از چهار اصل توسعه پایدار، حفظ حقوق نسل های بعدی است؛ متاسفانه در سیاست هایمان هیچ جایگاهی برای نسل های بعدی نداریم و فکر می کنیم هرچه که داریم خودمان باید مصرف کنیم.

 

وی با بیان اینکه برای خودکفا و مستقل بودن، با دنیا قطع ارتباط می‌کنیم و به جای آن بر منابع موجود در کشور فشار می آوریم، گفت: متوسط مصرف آب شیرین برای هر شهروند ۱۱۰۰ لیتر مکعب در سال است، این در حالی است که بیش از ۷۰ درصد مردم  سالانه زیر ۷۰۰ لیتر مکعب آب شیرین مصرف می کنند، این به معنی خیانت به نسل های بعدی محسوب می شود. شاید یکی از دلایل آن بیگانه بودن برخی دانشگاهیان با برنامه‌ریزی بلند مدت و مزدوری برخی از کارشناسان امر است که تابع رئیس و مدیران رده بالا بودند.

 

کلانتری اذعان کرد: محیط زیست تنها سازمانی است که پاسدار حق و حقوق نسل های بعد است. وقتی علم از جامعه جدا شود و وقتی دستگاه های دولتی به فکر وظایف هایشان نباشند، اولین جایی که باید فریاد می کشید، سازمان محیط زیست بود؛ چرا که مالکیت دریاچه ارومیه برای سازمان محیط زیست است. متاسفانه ما تازه می خواهیم در قرن بیسن و یکم بحث محیط زیست را توسعه بدهیم.

 

وی تصریح کرد: چیزی که در کشور حائز اهمیت نیست، نبود برنامه ریزی بلند مدت است؛ در حال حاضر هیچ کدام از تلاب ها از بین ۵۰ تالاب زنده نیست.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ سازی به معنی آگاه کردن مردم و حد و حدودشان است، اظهار کرد: مردم باید نان دربیاورند اما برای نان درآوردن ابتدا به تنفس نیاز دارند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان گفت: فرهنگ سازی بی ضابطه هیچ ارزشی ندارد؛ ما باید حق و حقوق شهروندی را آموزش بدهیم. ما حق اعتراض داریم ولی حق اعتراض تنها در مسائل نهی از منکر خلاصه نمی شود.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش