شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۲۰ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۱۰۰
محیط زیست و گردشگری

خلیج فارس مثل جیب کارمندان می‌شود

صیادان چینی در خلیج فارس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

فریاد مسئولان و نمایندگان مردم ساکن حاشیه‌ خلیج فارس درباره یک معضل ادامه دارد. آنها خواستار پایان دادن به فعالیت کشتی‌های چینی در دریای خلیج فارس هستند. کشتی‌هایی که به گفته این مسئولان، مشکلاتی اقتصادی و محیط زیستی برای مردم آن مناطق به وجود آورده و باعث رکود در کسب‌و‌کارهای محلی چون صیادی سنتی و خسارت به اکوسیستم خلیج فارس شده است. در این باره عضو شورای عالی استان‌های کشور گفته است: «چینی‌ها با صید ناروا با کشتی‌های بزرگ و صنعتی‌شان، دریا را جارو می‌کنند و نسل آبزیان را از بین می‌برند.»

 

کیانوش جهانبخش‌ در جلسه شورای عالی استان‌ها افزود: «به مشاهدات و حرف مردم و صیادان هرمزگان در این زمینه اعتماد کنید. شغل آباد و اجدادی مردم هرمزگان در طول قرن‌ها در کنار محافظت و صیانت از خلیج تا ابد فارس، پیله‌وری و داد و ستد از دریا و صیادی بوده است، وقت آن است که باز تعریفی از قاچاق در هرمزگان و سایر نقاط مرزی میهن داشته باشیم تا مردم هرمزگان همچون گذشته‌های دور به کسب روزی حلال از دریا ادامه دهند و معاش خود را تامین کنند.»

 

این عضو شورای شهر بندرعباس افزود: «نمی‌دانم از کجا شروع کنم؛ از فاضلاب‌های خانگی و صنعتی که هنوز به دریا می‌ریزد و برای آرام کردن مردم، هر روز شعار و بسته‌ای ارایه می‌دهند و در عمل هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است. شاید با من موافق باشید که سازمان محیط زیست با اعتبارات محدود و بودجه راه به جایی نمی‌برند و تنها جان خود را چون محیط بانان شهید پرویز هرمزی و محمد دهقانی فدا می‌کنند.» 

 

تبعات حضور کشتی‌های چینی در خلیج فارس پیشتر مسئولان دیگر این مناطق نیز درباره حضور کشتی‌های چینی در آب‌های خلیج فارس تحت همکاری مشترک با شرکت‌های صیادی ایرانی خبر داده و به انتقاد از آنها و تبعات حضور این کشتی‌ها اشاره کرده بودند. چنانچه نماینده مردم بندرعباس در مجلس با بیان اینکه شرکت‌های صیادی ایرانی با استفاده از کشتی و تجهیزات چینی اقدام به ماهیگیری در خلیج فارس می‌کنند، گفت: «ماهیگیری کشتی‌های بزرگ در آب‌های خلیج فارس به اکوسیستم منطقه ضربه زده است.»

 

احمد مرادی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر حضور صیادان چینی در آب‌های ایران گفت: «این تصور به وجود آمده بود که کشتی چینی با عوامل چینی برای صید به صیدگاه‌های ایران می‌آیند اما اینگونه نیست و چینی‌ها راه بهتری پیدا کرده‌اند.» نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی‌با بیان اینکه شرکت‌های چینی کشتی‌های خود را به شرکت‌های ایرانی برای ماهیگیری اجاره می‌دهند، اظهار داشت: «شرکت‌های صیادی ایرانی با استفاده از کشتی‌ها و تجهیزات چینی اقدام به ماهیگیری در محل صیدگاه‌های ساحلی می‌کنند که هم باعث از بین رفتن آبزیان شده و هم صیادان سنتی را دچار مشکل کرده است.» وی در ادامه با بیان اینکه تجهیزات ماهواره‌ای کشتی‌های چینی محل حضور ماهی‌ها را مکان‌یابی می‌کند، عنوان کرد: «از این طریق کشتی‌های بزرگ به آب‌های نزدیک ساحل آمده و در محل تخم‌ریزی ماهی‌ها و میگوها صیادی می‌کنند و هیچ دغدغه‌ای بابت از بین رفتن ماهی‌ها ندارند.» مرادی در ادامه با اشاره به این مطلب که توجیه سازمان شیلات در خصوص ماهیگیری این کشتی‌ها، حضور آنها در اقیانوس است، یادآور شد: «علیرغم اظهارات شیلات، مراجعات مردمی‌و اسنادی داریم که کشتی‌های به آب‌های ساحلی و محل صیدگاه صیادان سنتی می‌آیند.» رئیس مجمع نمایندگان استان هرمزگان با اشاره به جغرافیای منطقه جنوب کشور که شامل خلیج، دریا و اقیانوس است، بیان داشت: «دریای عمان دارای ۳ هزار متر و خلیج فارس نیز ۹۰ متر عمق دارد از این رو حضور کشتی‌های بزرگ در این مناطق برای اکوسیستم منطقه بسیار متفاوت است به گونه‌ای که این کشتی‌ها باید حتما در آب‌های عمیق صیادی کنند تا به اکوسیستم منطقه ضربه نخورد.» عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی‌در پایان با بیان اینکه سود حاصل از محصول ماهیگیری حاصل نیز به علت مشارکت شرکت‌های ایرانی و چینی طبق توافقات انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: «حضور کشتی‌ها نیز به طور کل به علت موافقت‌نامه‌های میان کشورها در آب‌های خلیج فارس مشکلی سیاسی به لحاظ مرزی ندارد و صرفا مشکل در حوزه اکوسیستمی‌است.»

 

تورهای ترال در کمین خلیج فارس

در ادامه حضور کشتی‌های صیادی چین در خلیج فارس، آفتاب یزد برای بررسی بیشتر مشکلات محیط زیستی خلیج فارس با یک کارشناس محیط‌ زیست به گفت‌و‌گو‌ پرداخته است. اسماعیل کهرم با اشاره به حضور کشتی‌های صیادی چین در این دریا گفت: «طبق قوانین بین‌المللی تا دوازده کیلومتری ساحل هر کشور، دریا متعلق آن است. یعنی کشتی‌های چینی، آمریکایی و ... از این حد نمی‌توانند جلوتر بیایند. از آن به بعد آب‌های بین‌المللی است که این کشتی‌ها وارد آن شده و به صید می‌پردازند. همچنین کشتی‌های ایرانی نیز به آب‌های بین‌المللی رفته و مثلا پس از صید ماهی تن و انبار آنها در یخچال‌ها به کشور باز می‌گردند.» این کارشناس محیط زیست در خصوص تبعات حضور این کشتی‌ها در خلیج فارس نیز تاکید کرد: «با کمال تاسف این کشتی‌ها مجهز به جدیدترین سیستم‌های رادار هستند. یعنی در عمق آب دسته‌های ماهی را شناسایی کرده و با تورهای خود اقدام به صید ماهی‌ها می‌کنند. این تورها به عمق نود تا صد متری آب‌ رفته و سپس باز می‌شوند و همه ماهی‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. بنابراین تعداد ماهی‌هایی که اینها صید می‌کنند بسیار زیاد است.» او افزود: «همچنین سیستمی‌به نام ترال داریم که یک تور را به طول یک یا سه کیلومتر به دنبال کشتی می‌کشد، سپس تورهای فلزی بر کف آب افتاده و هر آنچه که موجود باشد در آن گیر می‌افتد؛ از پستانداران گرفته تا انواع ماهی‌ها. بنابراین اگر چنین کشتی‌هایی با این توانایی‌ها یک فصل برای ماهی‌گیری به خلیج فارس بیایند، آنجا را به کل پاک می‌کنند. ما باید با استفاده از مقررات بین‌المللی از به کار بردن تورهای ترال خودداری و جلوگیری کنیم، در غیر این صورت خلیج فارس مانند جیب کارمندان خواهد شد.»

 

غذای لذیذ چینی‌ها!

البته این اولین باری نیست که چینی‌ها در ایران دردسر و مشکلاتی را به وجود آورده‌اند. همانگونه که بر اساس گزارشی از فارس و به گفته یکی از کارگران ایرانی فعال در منطقه یک پروژه ساخت آزاد‌راه تهران-شمال، در منطقه یک به هیچ عنوان گربه یا سگ ولگرد دیده نمی‌شد، چون چینی‌ها آنها را شکار کرده و پس از سه روز نگهداری و تزریق واکسنی خاص، این حیوانات بیچاره را خفه کرده و از آنها غذاهای باب طبع خودشان تهیه می‌کردند! 

 

از سوی دیگر اگرچه در برخی شرایط خاص مردم و شرکت‌ها مجبور به همکاری با چینی‌ها هستند اما شرایط نامناسب تجاری و اقتصادی ایران نباید کشور را تبدیل به غذایی لذیذ برای چینی‌ها کرده و موجب آسیب‌ رساندن به خلیج فارس شود چراکه از بین رفتن اکوسیستم آنجا تبعات جبران ناپذیری را در بلندمدت نه تنها برای ایران که برای سایر کشورهای مرتبط با حوزه خلیج فارس در پی خواهد داشت.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش