یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۷ - ۰۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۱۶۹۱
زنان، جوانان و خانواده

رئیس بسیج جامعه زنان کشور

زنان نشان دادند درمقابل سختی ها روحیه مجاهدانه دارند

زنان بسیجی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

زنان، نيمي از جامعه ايراني را تشكيل مي‌دهند و از نقش اين قشر بزرگ در كشور نمي‌توان چشم‌پوشي كرد. مسئولان بايد از اين پتانسيل، آن‌گونه كه شايسته است استتفاده كنند. همزمان با فرارسيدن هفته بسيج به سراغ مينو اصلاني، ريیس بسیج جامعه زنان كشور رفتيم. او معتقد است كه دشمن از طريق فضاي مجازي در حال حمله به خانواده‌هاست و براي همين در سازمان‌هايش سعي مي‌شود كه خانواده‌ها را با دانش رسانه آشنا كنند. در ادامه مينو اصلاني از فعاليت‌ها و تلاش‌هايي كه سازمان بسيج زنان انجام داده است سخن مي‌گويد كه مشروح آن را در گفت‌وگوي قانون با وي مي‌خوانيد.

 

راهكارهايي را كه بسيج برای جذب نیرو‌هاي زن دارد بازگو كنيد؟

بسیج یک نهادمردمی است که با توجه به اهداف وآرمان‌های انقلاب اسلامی شکل گرفته و هدف آن پاسداشت خون شهداست. بسیج در جهت خدمت رسانی، علم آموزی وکسب مهارت‌های لازم زندگی و همچنین ایجاد آرامش برای عموم مردم تلاش می کند. ساده زیستی، اخلاص، خدمتگزاربودن و حفظ ارزش‌های انقلاب ازویژگی‌های بسیج است و از طرفي در سازمان بسيج، اداره اين تشكل توسط مردم نكته مهمي محسوب مي‌شود.

 

افراد بدون توقع و با اخلاص از هزینه های شخصی برای اداره تشکیلات بسیج استفاده می کنند؛ این نوع اخلاص از دفاع مقدس به ارث رسيده است. این مسائل باعث رشد و شکوفایی استعدادها به ويژه در جوانان شده و بسیج خواهران نیز با توجه به ویژگی‌های بیان شده در خصوص بسیج، مورد توجه دختران جوان وخانم‌ها قرارگرفت. ب

 

ايد اشاره كنم كه اين روزها در حوزه زنان بحث‌های تعلیم وتربیت بسيار مورد توجه و استقبال است. بي‌شك کسب مهارت‌هاي مختلف در فضاي بسيج برای خانم‌ها درجهت حفظ خانواده و تربیت فرزندان بسیارلازم است تا بتوانند در خانه محیطی امن وآرام را برای خانواده فراهم کنند و همچنین فعالیت‌های اجتماعی و مردمی نیزداشته باشند.

 

چه راهبردهایی می‌تواند برای استفاده بهینه از پتانسیل زنان بسیجی درراستای حل مشکلات كشور تدوين كرد؟

بسیج مظهر مردم سالاری دینی است بنابراين حضورمردم در فعاليت‌هايش یک راهبرد جدی واساسی در تشکیلات است. از برنامه‌های راهبردی بسیج می‌توان آموزش دشمن شناسی و راه‌های مقابل با توطئه و نفوذ را نام برد. ازدیگر برنامه‌های راهبردی که بسيار مورد نظر واقع شده، مردم یاری در قالب گروه‌های جهادی است. در همین راستا امسال هزار گروه جهادی خواهران در قالب مشاوره خانواده در سراسر کشور حضورپیداکردند.

 

درزمینه برنامه‌های کاربردی ديگر، آموزش مهارت‌های زندگی براساس سبک زندگی اسلامی و ایرانی را در دستور كار داريم كه ازدواج آسان وبهنگام، رفتارهای عفیفانه در جامعه از موارد زندگی اسلامی و ایرانی است. همچنين در بحث اقتصاد مقاومتی ، در سه حوزه تولید داخلی، اشتغال خانگی و بهینه مصرف کردن بسیار کار شده است و درسطح کشورشروع کرده ایم.براي مثال در زمينه تولیدات خانگی فعاليت‌هايي صورت گرفته و همچنین برای عرضه وفروش تولیدات نیز پیش‌بینی‌هایي داشته‌ايم.

 

از طرف ديگر برای اشتغال دختران جوان آموزش‌هایي در حوزه ساخت اپلیکیشن وتولید نرم‌افزارهای موبایلی داشته‌ایم و دربخش کشاورزی و صنایع دستی و قالیبافی نيز اقدامات وآموزش‌های فراواني صورت گرفته و به صورت ويژه به آن‌ها توجه شده‌است.

 

آيا بسيج در عرصه زنان خود پيشرفت چشمگيري داشته است؟

بي شك پیشرفت‌ها بسیارچشمگیر بوده است. تاکنون حدود ۲۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج خواهران در سراسر کشور تاسیس شده است و حدود ۱۰میلیون نفر خانم دراین پایگاه ها ثبت نام کرده و فعالیت می کنند.

 

به نظر من حضورچشمگیر دختران جوان بسيجي وغيربسيجي در دانشگاه ها، مدارس و مساجد بسیار ارزشمند و قابل تحسین است. غير از اين مسائل، در سطح کشور حدود ۵۰۰ دفتر بسیج خواهران و بیش از سه هزار مهد و پیش‌دبستانی تاسیس شده‌است. از طرفي نيز راه اندازی مرکز تخصصی کودک، پژوهشکده عفاف وخانواده و کارگروه های آموزش هیات اندیشه‌ورز خواهران در سراسرکشور، از نقاط قوت و پیشرفت تشکیلات محسوب می‌شود و همه این‌ها جزو افتخارات است.

 

آن روحیه ایثارگری وازخودگذشتگی بسيجيان درمیان قشر بسیجی خواهران نيز وجود دارد؟

زنان در پیروزی انقلاب اسلامی نشان دادند که درمقابل سختي‌ها ومبارزات، روحیه انقلابی ومجاهدانه دارند. همچنین در دوران دفاع مقدس نیز روحیه جهادی و ایثارگری و شهادت در زنان جزو سرمایه های اجتماعی کشور به‌حساب می آمد. امروزه نيز شاهد آن هستیم که همسران مدافعان حرم ما مثل مادرشان در زمان دفاع مقدس، ایثارگرانه همسر وفرزندان‌شان را راهی جبهه ها می‌کنند. امروزه شاهد رویش این روحیه ارزشمند درکشور هستیم و در حوزه‌های مختلف، بسیاری ازدختران جوان وتحصیل‌کرده با نشاط وانگیزه فراوان و بسيار پرتوان در صحنه‌های علمی، فرهنگی و ورزشی کشور حضوردارند و می‌درخشند.

 

این روحیه تا چه ميزان می‌تواند کشور را در رفع مشکلات کمک کند؟

یکی از موضوعات بسیارمهمی که می تواند پیشرفت کشور را بیمه کند، داشتن روحیه بالا، انگیزه ونشاط است. داشتن این روحیه، سختی‌ها را قابل تحمل كرده و کشور را به سمت پیشرفت سوق می‌دهد. همان‌گونه كه مقام‌معظم رهبری فرمودند ما به سمت قله‌های پیشرفت در حال حرکت هستیم و ممکن است مشکلاتی سر راه به‌وجود بیاید ولي با داشتن روحیه بالا می‌توان بر مشکلات غلبه و تهدیدات را تبدیل به فرصت کرد.

 

مردم ما بايد بدانند كه بیش از ۲۰۰شبکه ماهواره در جهت ناامیدی جوانان قدم برمی دارند تا جوان ایرانی ناامید شود و دست از تلاش بردارد؛ جوان ایرانی با روحیه جهادی وانقلابی می‌تواند توطئه های دشمن شایعه پراکن ودروغگو را خنثی کند و کشور را به سمت سازندگی پیش ببرد.

 

براي زنده نگهداشتن ياد شهداي زن و ترويج روحيه فداكاري در ميان اين قشر برنامه‌اي داريد؟

در مجموعه بسیج جامعه زنان از سال ۹۰ هرساله اقدام به برگزاری یادبود هفت هزار زن شهید کشور كرده ایم. سال ۹۱ اولین کنکره زن شهید برگزار شد؛ این یادبودها برای آشنایی دختران جوان با شهدا وایثارگران زن است و بسیارمورد استقبال قرار گرفت. سالانه در ۲۰هزار پایگاه مقاومت بسیج خواهران یادواره شهدا جهت معرفی این عزیزان به مردم برگزار می‌شود و یکی موضوعاتی که در ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بسيار موثر بوده این است که بسیاری از جوانان وقتی با این چهره هاي ايثارگر آشنا می‌شوند به داشتن چنین سرمایه هایي در کشور به خود می‌بالند و الگو برداری می کنند. شهیدانی مثل نسرین افضل، شهید ناهید فاتحی کرجو، شهید فضیه شیردل و بسیاري از شهدایي که هر کدام اسطوره ایثارومقاومت، توانمندی وشجاعت بودند و از اسطورهاي زنان بسيجي كشورمان هستند.

 

به عنوان یک بسیجی، روند اقدامات صورت گرفته برای این قشر را کارآمد می دانید؟

بله؛ استقبال و حضور فعال و با نشاط افراد در مجموعه بسیج نشان می دهدکه اقدامات به خوبی پیش می‌رود. به نظر من مولفه‌هایي که در حوزه‌هاي اقتصاد مقاومتی، فرهنگی، اجتماعی و مسائل سبک زندگی اسلامی وایرانی داریم، نشان می دهد اقدامات بزرگی صورت گرفته است اما تا رسیدن به قله فاصله داریم و اميدواريم با تلاش‌های بیشتر، هرچه سريع‌تر به قله‌هاي موفقيت برسيم.

 

برنامه‌هاي آينده بسيج زنان را چگونه پيش خواهيد برد؟

برنامه های آینده بسیج خواهران بیشتر در حوزه معرفی گسترده تر شهداي گران‌قدر وهمچنین تولید فیلم وسریال از زندگی نامه این شهد است. درحوزه مهارت های زندگی، طرح‌های فراواني پیش‌بینی‌كرده‌ايم. برای دختران ۱۶ سال به بالا مهارت‌های دخترانه، طرح مادرانه برای آشنایی خانواده ها با دانش رسانه ای، اعزام گروه های جهادی خواهران به نقاط محروم برای ارتقاي مباحث فرهنگی و ... برنامه‌هايي است كه براي اين عزيزان بسيجي در دستور كار داريم. بي شك يكي از مولفه‌هاي اعتلاي بسيج، خدمت به مردم است و براي رسيدن به آن، برنامه‌هاي مختلفي داريم كه به آن‌ها اشاره كرده‌ام.

 

بسیج جامعه زنان برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی چه فعالیت‌هایي داشته است؟

در خصوص آسیب های اجتماعی بیشترین تلاش‌مان در بحث پیشگیری است. به هر حال وقتی آسیبی شکل می‌گیرد ممکن است جامعه را تحت الشعاع قرار دهد یا حتی منجر به جرم شود. بنابراين بیشترین اقدامات را در حوزه پیشگیری واطلاع رسانی انجام مي‌دهيم. بسياري از آسیب های اجتماعی از طریق فضاهای مجازی اطلاع رسانی می‌شود که به همين دليل ما تقویت دانش رسانه در خانواده‌ها را در دستور کار خود داریم.

 

بي‌شك مهارت زندگی، از طلاق جلوگیری می کند و اگر ما بتوانيم آموزش‌هاي لازم را در اين زمينه‌ به زنان بدهيم، مشكلات كاهش خواهد يافت. بايد اشاره كنم كه آسیب های اجتماعی به شرطی قابل کنترل هستند که همه دستگاه ها به ميدان بيايند و به خانواده ها كمك كنند.

 

مريم‌چهاردولي

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش