سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۰۹ - ۲۱ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۰۱۸
رفاه و آسیب های اجتماعی

جزئیات خوفناک دفن اعضای قطع شده بدن در بهشت زهرا | تفکیک جنسیتی اعضای قطع شده

بهشت زهرا, غسالخانه
یکی از غسالان بهشت زهرا می‌گوید: هر روز از بیمارستان‌ها برای ما تعدادی از عضوهای قطع‌شده می‌رسد اما خاکسپاران این اعضا را تک‌تک خاک نمی‌کنند. اعضا و احشا به حد نصاب که برسد خاکسپاران ما می‌آیند و اینها را برای دفن می‌برند. حد نصاب آنها هم به اندازه یک قبر است.

به گزارش اعتماد، تطهیرکننده‌ها و خاکسپاران (گورکنان) دو بار در هفته این کار را در بهشت زهرا تکرار می‌کنند. به این ترتیب که وقتی عضوی از بدن فردی بنا به هر دلیلی توسط پزشک در بیمارستان جراحی و از بدنش جدا می‌شود آن را به قبرستان منتقل می‌کنند. در غسالخانه هم وقتی تعداد این اعضا و احشا به حد مشخصی می‌رسد پس از غسل و کفن همه را با هم در یک گور خاک می‌کنند. البته فقط عضوی که دارای استخوان است. گوش، کلیه، کبد و روده را بدون تطهیر و کفن خاک می‌کنند.

«آقای قاضیان یکی از افرادی است که چندین سال پیش دست راست او از ناحیه آرنج قطع شده است. او درباره حادثه‌ای که برایش رخ داده می‌گوید: «کارگر معدن بودم. روز حادثه همان طور که مشغول کارکردن بودم دستم میان یکی از کامیون‌های معدن قرار گرفت و خون‌ریزی شدیدی کرد. پزشکان در بیمارستان گفتند که هیچ راهی وجود ندارد و باید دستم را قطع کنند. برای همین دستم را جراحی و از بدنم جدا کردند. بعد از جراحی می‌خواستم دستم را ببینم، اما اجازه ندادند و گفتند خودشان اقدام مربوطه را انجام می‌دهند. یعنی دست قطع‌شده‌ام را فرستادند قبرستان تا خاک کنند.»

یک منبع آگاه در خصوص روند کفن و دفن اعضای قطع‌شده بدن نیز به من می‌گوید: «این اعضا در غسالخانه میان تطهیرکننده‌ها به احشا معروف است. احشا همین اعضایی است که در اتاق‌های جراحی بیمارستان باقی می‌ماند و شامل انگشت، دست، پا و دیگر اعضای بدن می‌شود. حالا این اعضا گاهی به علت تصادف باید قطع شوند، گاهی هم به دلیل بیماری قند که فرد دچار آن شده و به دستور پزشک یکی از اعضای آن باید جراحی و از بدن جدا شود. به دلایل دیگر هم قطع عضو رخ می‌دهد. در کل بیمارستان‌ها این احشا را جمع‌آوری می‌کنند و هر چند روز یک بار برای بهشت زهرا ارسال می‌کنند. یعنی آمبولانس‌هایی که برای انتقال جنازه به بیمارستان‌ها می‌روند احشا را هم داخل همین ماشین‌ها می‌گذارند و با خود می‌آورند. این احشا را در جای مخصوصی از غسالخانه می‌گذارند و عین بدن مرده که غسل و کفن می‌کنند این اعضا را هم به همین ترتیب غسل و کفن می‌کنند. بعد در قسمتی از سردخانه نگهداری و هفته‌ای یکی - دو بار در روزهای به خصوص دفن می‌کنند. معمولا شخصی هم دنبال اعضای بدنش نمی‌آید که پیگیری کند کجا دفن شده است. مگر در مواردی خاص. مثلا شاید فردی که جانباز است بخواهد این موضوع را پیگیری کند.»

کسی که برای پایش قبر خریده بود 

او حدود ۱۴ سال است که به عنوان تطهیرکننده در غسالخانه بهشت زهرا کار می‌کند. درباره مساله غسل، کفن و دفن افرادی که قطع عضو شدند می‌گوید: «هفته‌ای دو بار اعضای بدن افرادی را که قطع عضو شدند خاک می‌کنند. شنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها. قبلا شنبه، دوشنبه و چهارشنبه خاکسپاران می‌آمدند و اعضا را می‌بردند تا دفن کنند. هر روز از بیمارستان‌ها برای ما تعدادی از همین عضوهای قطع‌شده می‌رسد اما خاکسپاران این اعضا را تک‌تک خاک نمی‌کنند. اعضا و احشا به حد نصاب که برسد خاکسپاران ما می‌آیند و اینها را برای دفن می‌برند. حد نصاب آنها هم به اندازه یک قبر است. مثل گورهای دسته‌جمعی همه احشا و اعضا را در یک قبر می‌گذارند. اکثر این عضوهای قطع‌شده در یک قطعه بهشت زهرا دفن می‌شوند. اعضایی که استخوان دارند مثل پا، انگشت، دست را غسل می‌دهیم و کفن می‌کنیم ولی اعضایی را که استخوان ندارند، فقط خاک می‌کنند. افراد معمولا دنبال اعضای بدن‌شان نمی‌آیند تا بدانند کجا دفن شده است اما همین چند وقت پیش پای یک آقایی را به دلیل بیماری قند قطع کرده بودند او برای پایش یک قبر خرید تا بعد از اینکه خودش به رحمت خدا رفت پیکرش را در همین قبر بگذارند. درخواست قبر هم باید از طریق بیمارستان صورت بگیرد.

تفکیک جنسیتی اعضای قطع شده

 بیشتر این افراد برای عضو قطع‌شده‌شان قبر تهیه نمی‌کنند ولی خب برخی هم مثل همین آقایی که گفتم قبر می‌خرند. جنسیت افرادی که قطع عضو شدند بیمارستان در زمان ارسال قید می‌کند و کنار عضو مربوطه می‌نویسد. بعد در غسالخانه اعضا را «تفکیک جنسیت» می‌کنند. اگر عضو قطع‌شده مربوط به مرد باشد در غسالخانه مربوط به آقایان غسل داده می‌شود و اگر هم مربوط به جنس مونث باشد در غسالخانه خانم‌ها غسل داده می‌شود. نوزادان و جنین‌ها هم همین طور هستند. بیمارستان‌ها اسم مادر و جنسیت‌شان را می‌نویسند و به ما می‌دهند. نوزادان هم برای شستن تفکیک جنسیت می‌شوند. قبر تمام اعضا و احشا یکی است فقط موقع شست‌وشو جدا می‌شوند. خاکسپاران به صورت شیفتی در روزهای مشخصی که گفتم، می‌آیند و این اعضا را برای دفن می‌برند.»

حتی موی کوتاه شده خود را دفن کنید

محمدتقی ادهم لنگرودی در خصوص این موضوع به لحاظ شرعی  می‌گوید: «هر عضوی که از بدن انسان جدا شود، غسل و کفن دارد. حتی بعضی از بزرگان معتقد هستند دندان، مو و ناخن هم دفن شود. مثلا اگر شخصی آرایشگاه می‌رود و موی سر خود را کوتاه می‌کند بهتر است آن را دفن کند.»

او در پاسخ به سوال درباره علت این موضوع پاسخ می‌دهد: «علت بسیاری از احکام «مشخص نیست.» مثلا پیامبر فلسفه یک مساله‌ای را بیان کرده اما در طول تاریخ به وسیله برخی افراد کتاب‌ها یا دستورها سوزانده شده است. فلسفه برخی احکام را هم پیامبر قطعا گفته منتها به ما نرسیده است. به عنوان مثال چرا باید انسان دفن شود چرا سگ و گربه و گاو ... دفن نشوند؟ احکام این موارد یا به دست ما نرسیده یا اصلا پیامبر درباره آن صحبت نکرده است. من دیدم پای یک آدمی را به خاطر قند قطع کردند و پس از قطع عضو پای او را بردند غسل دادند، کفن کردند و در آخر به خاک سپردند. از این نمونه‌ها فراوان است.»

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش