جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۲۵۴
رفاه و آسیب های اجتماعی

وقتي صحبت با دوستان جاي مشاوره‌هاي درماني را مي‌گيرد

کافه‌نشيني افسرده‌حالان

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی,سلامت روانی

«يکي از مراجعه‌کنندگان، آخرين‌باري که به دفتر مشاوره من آمد با صراحت تمام گفت که ديگر نيازي به من ندارد و پولش را براي صحبت‌کردن با من هدر نمي‌دهد. او معتقد بود که دوستانش راهکارهاي بهتري به او ارائه مي‌دهند و در ازاي هيچ ‌پولي او را راهنمايي مي‌کنند.» اينها را شنون بتل، مشاور و روان‌شناس آمريکايي به خبرنگار سايت Inc مي‌گويد.

 

نتيجه آخرين آمارها نشان مي‌دهد که نرخ مراجعه مردم اروپايي و آمريکايي به مراکز مشاوره و روان‌شناسي، اين روزها کمتر از قبل شده است و حالا با آمدن وسايل ارتباطي جديد و همچنين رونق‌گرفتن بازار کافه‌نشيني جوان‌ها، دوستان، جايگزين بهتري براي ارائه خدمات مشاوره به يکديگر شده‌اند. آن‌طور که سايت خبري هافينگتُن‌پست مي‌نويسد، اگر منظور از مشاوره فقط پرداختن پولي در ازاي اجازه صحبت باشد، بدون شک اين روند منجر به اتلاف پول مي‌شود اما گفت‌وگو، فقط سطحي از مراحل درمان و مشاوره است. مکالمات مراجعه‌کنندگان با يک درمانگر درواقع لايه‌هايي از زندگي و شخصيت او را نمايان مي‌کنند که مشاور مي‌تواند با استناد به آنها، مراحل بعدي را شروع کند.

 

بتل مي‌گويد: «متأسفانه فيلم‌ها و نمايش‌هاي تلويزيوني بسيار زيادي تا‌به‌حال پخش شده که در آن روند مشاوره و روان‌درماني را در گفت‌وگوهاي دو نفر خلاصه کرده است. همين باعث شده بسياري از آدم‌ها فکر ‌کنند چرا بايد براي حرف‌هايي که مي‌توانند با دوستانشان رد و بدل کنند، پول پرداخت کنند. به اعتقاد آنها اين نوع درمان کاملا بي‌معني است.

 

اين درحالي است که در طول روند مشاوره، مراجعه‌کننده يا بيمار بدون اينکه خودش متوجه باشد در خلال همان حرف‌ها و مکالماتي که رد و بدل مي‌شود، نحوه مديريت بهتر احساسات، کنترل باورهاي منفي و چالش‌برانگيز، تقويت ديدگاه‌هاي جديد، بهبود روابط خوب و جلوگيري از داخل‌شدن در روابط سمي، شناسايي رفتارهاي مثبت، منفي و تصميم‌گيري درست درباره آنها و بسياري تکنيک‌هاي فکري و رفتاري درست را ياد مي‌گيرد. مسئله مهم اين است که يک مشاور يا درمانگر خوب سعي مي‌کند در طول روند درمان، به‌صورت کاملا غيرمستقيم اين موارد را به بيمار خود قدم به قدم آموزش داده و با او تمرين کند.

 

اين چيزي است که هرگز در معاشرت با دوستان اتفاق نمي‌افتد. در واقع، درمانگران تلاش مي‌کنند افکار مراجعه‌کنندگان خود را به سمتي هدايت کنند که راه‌هاي جديدي براي بهبود زندگي خود ياد بگيرند. آنها هرگز نمي‌خواهند مانند دوستان يک فرد در مورد موضوعات مختلف با او توافق کنند.»

 

مايکل فيلور، مدير انجمن روان‌شناسي آمريکا مي‌گويد: «درحال‌حاضر، چيزي بيش از ۳۰ ميليون نفر از جمعيت آمريکا نياز به مراجعه به مشاور و مراکز روان‌درماني دارند. درحالي‌که نرخ مراجعه‌کنندگان به اين مراکز بسيار کمتر از قبل شده است. جوانان امروزي نه‌تنها خودشان تلاش و علاقه‌اي براي مراجعه به مشاور ندارند بلکه ديگران را هم تشويق مي‌کنند که به جاي هدردادن پول و وقت خود، از دوستان صميمي و نزديکشان کمک بگيرند.

 

مطالعه گسترده‌اي که در بيش از نيمي از ايالت‌هاي آمريکايي و چند کشور اروپايي انجام شده‌، نشان مي‌دهد که جوانان با اين ايده که دوستانشان اطلاعات بهتري از وضعيتشان دارند و نکات ريزي را مي‌دانند که قابل بيان براي مشاوران نيست، مي‌توانند راهنمايي‌هاي بهتري به يکديگر بدهند. اين درحالي است که بسياري از موارد جرم‌ها، جنايت‌ها، فرار از خانه، افسردگي، چالش‌هاي عاطفي در روابط، اخراج از محل کار، درگيري با همکاران و مديران و مسائل مالي، ناشي از همين راهنمايي‌هاي به ظاهر دوستانه است.

 

 مسئله مهم اين است که حتي با باور اينکه هيچ دوستي تصميم به ارائه راهنمايي غلط به دوست خود ندارد اما روانکاوي شخصيت هر فرد و به تناسب آن تشويق او به تصحيح رفتار و افکار اشتباه، موضوع مهم‌تري است که بدون شک، دوستان نمي‌توانند از پس آن بربيايند.»

 

بتل مي‌گويد: «يکي از بزرگ‌ترين موانعي است که باعث مي‌شود افراد به مشاور مراجعه نکنند و به جاي آن به صحبت با دوستان نزديک خود ترغيب شوند، ترس از تغيير است. آنها با علم به اينکه ممکن است مشاور يا روان‌درمان با بسياري از شيوه‌هاي برخوردي‌شان مخالفت کند و آنها را در مسير تغيير رفتار هدايت کند، ترجيح مي‌دهند در بستر فعلي‌شان بمانند و در مسير ديگري حرکت نکنند. اين چيزي است که در صحبت‌هاي دوستانه، بسيار کمتر اتفاق مي‌افتد زيرا دوستان در نهايت حتي اگر انتقادهاي کوچکي هم به رفتار همديگر داشته باشند، در نهايت تلاش مي‌کنند، شيوه برخوردشان طوري باشد که خاطر دوستشان آزرده نشود و رابطه‌شان پايدار بماند.»

 

بعضي از دوستان گوش‌هاي شنواي بسيار خوبي هستند و بسياري از اوقات مي‌توانند با شنيدن درددل‌هاي افراد، آنها تا حد زيادي آرامتان کنند. اين اما همه داستان نيست. تنها يک درمانگر، مهارت آموزش راهکارهاي درست کمک به بهبود سلامت رواني و رفتاري را دارد. او تنها کسي است که مي‌تواند فردي را از صدمه‌زدن به روابط شخصي‌اش باز دارد.

 

 يادتان باشد رابطه درماني با دوستي تفاوت بسيار زيادي دارد.

 

صدف فاطمي

 

 

vaghayedaily.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش