جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۴۶ - ۲۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۶۱۲
رفاه و آسیب های اجتماعی

بحران گرسنگی در سودان جنوبی ٤٠٠هزار نفر را درگیر کرده؛

آخر این گرسنگی من را می‌کشد

بحران گرسنگی در سودان جنوبی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

«غذا ذهن مرا شکنجه می‌دهد.» این را «جان لاسونا» می‌گوید. پدر ٤٨ ساله در شهر «لاینیا» با انگشتانش استخوان‌های بدنش را لمس می‌کند و می‌گوید: «این گرسنگی آخر مرا می‌کشد.»

 

به گزارش گاردین، شهر «لاینیا» در منطقه ویران‌شده «اکواتوریا» قرار دارد که شرایط آن فاجعه‌بار شده و ساکنانی که روزی بر خود متکی بودند، حالا نیازمند کمک و اعانه برای گذران زندگی هستند.

 

براساس آخرین آمارهای غذا و امنیت سازمان ملل و سازمان ملی آمار سودان جنوبی که در ماه نوامبر ٢٠١٧ منتشر شد حدود یک‌میلیون و ٢٥٠‌هزار نفر در سودان جنوبی، در معرض گرسنگی قرار دارند.

 

تقریبا نیمی از جمعیت منطقه اکواتوریا – ٣٩٠‌هزار نفر- در معرض گرسنگی شدید قرار دارند؛ انتظار می‌رود که در ماه‌های پیش‌رو، این رقم افزایش چشمگیری داشته باشد.

 

ساکنان شهرهای «یی» و «لاینیا» می‌گویند که آنها در زندان زندگی می‌کنند و دولت را به خاطر دزدیدن مواد غذایی و جلوگیری از دسترسی به زمین‌هایشان مقصر می‌دانند.

 

در ماه اکتبر، سربازان دولتی به خانه آقای لاسونا یورش برده و مواد غذایی آنها را با خود بردند و او را با ٧ فرزند بدون هیچ خوراکی تنها گذاشتند. آقای لاسونا می‌گوید: «من چطور می‌توانم به این سربازان تفنگ‌دار بگویم که غذاهای ما را پس بدهید؟»

 

جدیدترین کشور جهان، اخیرا وارد پنجمین‌سال جنگ خود شده است. در میان جنایات جنگی و پاکسازی قومی که ده‌ها‌هزار نفر را در این کشور از‌سال ٢٠١٣ کشته است، جنگ داخلی همچنین این کشور را به قحطی کشانده است. اگرچه منطقه اکواتوریا، هنوز در شرایط قحطی اعلام نشده، اما گروه‌های کمک‌رسان می‌گویند شرایط زندگی در این منطقه بسیار دشوار است.

 

«جان اوکوبی»، متخصص تغذیه در انجمن سلامت سودان جنوبی و یکی از افراد گروه‌های محلی فعال در لاینیا می‌گوید: «این یکی از وحشتناک‌ترین شرایط انسانی ا‌ست که تا به حال دیده‌ام.» آقای اوکوبی تنها در ماه‌های اخیر، مرگ سه کودک را به علت سوءتغذیه به چشم دیده است؛ کوچکترین آنها ٤ ماهه بوده است. از آغاز جنگ، ایالت‌های منطقه اکواتوریا به اندازه زیادی تحت‌تأثیر قرار نگرفتند. اما این تنها تا زمانی بود که نزاع‌ها و درگیری‌ها در جولای ٢٠١٦، به «جوبا» پایتخت سودان جنوبی و به مناطق جنوبی رسید و منجر به فرار یک‌میلیون نفر شد؛ به گفته سازمان ملل، این سریع‌ترین بحران رو به رشد پناهندگان است

.

حالا، این منطقه شلوغ بیشتر شبیه منطقه ارواح شده است. در اوایل ماه جاری، خبرنگار گاردین از شهر «یی» به «لاینیا» رفت و دو نفر از شهروندان را دید.

 

در میان تپه‌های آرام و سبز در میان مسیر ٤٠ مایلی این دو شهر ماشین‌های خراب، خانه‌های رها شده، مغازه‌های به غارت رفته و سربازخانه‌ها و نیروهای گشتی دولتی دیده می‌شد. اگرچه این شهرها تحت کنترل دولت قرار دارند، اما نیروهای شورشی در میان بوته‌زارها ساکن شده‌اند و شهروندان را در میان خود و نیروهای دولتی محاصره کرده‌اند.

 

آقای اوکوبی می‌گوید: «مردم از کشت و کار مواد خوراکی می‌ترسند. اگر مردم کشت و زرع کنند و در این هنگام به دام نیروهای دولتی بیفتند، به آنها اتهام شورشی می‌زنند و این مردم به دردسر می‌افتند.»

 

گروه‌های امدادی می‌گویند که این شرایط بسیار غم‌انگیز است. «دوناتلا راورا»، مشاور ارشد بحران سازمان ملل می‌گوید: «جایی که پیشتر مردم در آن‌جا کار کشت و زرع می‌کردند، حالا به مکانی برای گرسنگی کشیدن تبدیل شده است. مردم بدون هیچ دلیلی به خاطر اختلافات سیاسی و فرقه‌ای نیروهای دولتی و شورشیان، آزار می‌بینند.

خبرنگار گاردین با بیش از ١٠نفر در شهر «یی» و «لاینیا» صحبت کرده؛ آنها می‌گویند که نیروهای دولتی با بی‌تفاوتی مردمی را که در سه چهار مایلی شهر هستند را دستگیر می‌کنند و می‌کشند و ادعا می‌کنند که آن‌ها جزو شورشیان هستند.

 

«گریس کاکو» که در لاینیا زندگی می‌کند، می‌گوید در ماه اکتبر خواهر او را زمانی که او شهر را ترک می‌کرد تا در زمین‌هایی کشت و زرع کند سربازان گرفتند، کتک زدند و به او تجاوز کردند.

 

ارتش، این اتهامات را رد می‌کند و آنها را «تبلیغات منفی» علیه خود می‌خواند. ژنرال «ماخ کودیور»، فرمانده لاینیا معتقد است که هیچ سرقتی از سوی نیروهای دولتی وجود نداشته است. او می‌گوید: «این دروغ است که سربازان دولتی غذاهای مردم را می‌دزدند.» «دیوید لاکونگا موزس»، فرماندار ایالتی «یی» می‌گوید، او اولویت دولت را بر «محافظت از مردم» قرار داده است. او می‌گوید آنچه در‌ سال ٢٠١٦ اتفاق افتاد به مردم آسیب ‌زده و در ذهنشان باقی مانده است. او اصرار می‌کند که حالا وضع بسیار بهبود پیدا کرده است.

 

اگرچه بعضی از غیرنظامیان به شهرهای یی و لاینیا بازمی‌گردند، اما این شهرها همچنان در وضع نابسامانی به‌سر می‌برند و خطر گرسنگی و قحطی در آنها وجود دارد.

 

«رگینا مودو» یکی از ساکنان ٦٥ ساله شهری، بیش از یک‌سال است که هیچ چیزی را کِشت نکرده و تنها بر کمک‌های غذایی تکیه کرده است. او می‌گوید: «من افراد زیادی را دیده‌ام که به سمت زمین‌های کشاورزی‌شان رفته‌اند و دیگر هیچ‌گاه بازنگشته‌اند.»

 

 

مجتبی پارسا

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش