جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۰۴۷
سایر حوزه های اجتماعی

ماجرای احضار آتش‌نشانان به حراست چیست؟

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,آتش نشانان
ماجرا از آنجا آغاز شده که برنا با انتشار گفت‌وگویی از «مسعود پزشکیان»، نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی نسبت به احضار آتش‌نشانان به حراست انتقاد کرد و از قول وی نوشت: "این کار دیگر بسیار بد است. این کار برای این است که صورت‌مسئله را پاک کنند.

در روزهای پر التهاب حادثه پلاسکو در حالی‌ که نیروهای خدوم آتش‌نشانی و دیگر نهادها در تلاش برای یافتن آتش‌نشانان و مردم در زیر آوار ساختمان پلاسکو بودند برخی رسانه‌ها به‌جای همراهی و همدلی دهان به‌نقد گشودند و نه‌تنها مرهمی بر دل داغدار بازماندگان حادثه نشدند که نمک پاشیدند و برای انتقاد به هر وسیله‌ای متوسل شدند. رسانه‌های خارجی هم بی‌تفاوت از کنار حادثه نگذشتند و در این‌ بین چه کسی بهتر از آتش‌نشانانی که از بدنه همین مردم بودند و سوگوار یارانشان.

 

به گزارش فارس، در این روزها می‌توان گفت خبرهایی که به نقل از آتش‌نشان‌های منتقد درباره کمبود امکانات و ضعف سازمان آتش‌نشانی دست‌به‌دست می‌چرخید و غم بیشتری بر دل مردم می‌نشاند.

 

روزها گذشت و شهدای آتش‌نشان در اوج استقبال مردم به خاک سپرده شدند اما ساعاتی نگذشت که اعلام شد "آتش‌نشانان منتقد به حراست احضار شده‌اند." واکنش به این خبر از سوی نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی سبب شد این خبر باز هم اذهان عمومی را به خود مشغول کند.

 

هیچ آتش‌نشانی به حراست احضار نشده است

"سید ضیاء سادات کیایی "مدیر حراست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران" در گفت‌وگو با خبرنگار ۱۳۷ آنلاین ضمن رد این ادعا گفت: از سه  نفر آتش‌نشانی که از قول آن‌ها حرف‌هایی در رسانه‌ها منتشرشده، دو نفر از نیروهای اخراج شده سازمان هستند که در صورت لزوم نام افراد منتشر خواهد شد.

 

وی افزود: دو نفر به نام‌های (ا-د) و (ه-آ) که در روزهای حادثه پلاسکو در گفتگو با رسانه‌های مختلف به بیان انتقادات پرداخته بودند بنا به اعلام حراست آتش‌نشانی به دلایلی همچون غیبت‌های مکرر، ارائه استعلاجی طولانی‌مدت و مسائل اخلاقی  در سال ۸۹ و مردادماه ۹۵ اخراج شده‌اند.

 

به گفته سادات کیایی،‌ آقای(ا-د)  به دلیل غیبت‌های مکرر و ارائه استعلاجی طولانی‌مدت از طریق هیئت تخلفات اداری پس از مدت‌ها کشمکش اداری در نهایت در مردادماه سال جاری به دلیل عدم دسترسی به ایشان رأی اخراج از طریق روزنامه همشهری ابلاغ شد.

 

مدیر حراست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به دلیل اخراج (ه-آ) از آتش‌نشانی تهران تصریح کرد: وی نیز به دلیل مسائل اخلاقی بطور غیر مجاز احتمالاً به کشور اتریش مراجعه و پناهنده اجتماعی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در این مدت تنها یک نفر به نام  "موسی خاتم آتش‌نشان ایستگاه ۲۴ آتش‌نشانی تهران" به حراست آتش‌نشانی مراجعه کرد و گفت: به نقل از وی در "روزنامه فرهیختگان " در تاریخ دوم بهمن‌ماه مطلبی منتشرشده که به‌هیچ‌عنوان اظهارات وی نیست.

 

سادات کیایی تأکید کرد: ما آن‌قدر درگیر حادثه بودیم که فرصت این مسائل را نداشتیم. این مسائل اصلاً مهم نیست، کارهای مهم‌تری داریم و وقتی برای این کارها نداریم.

 

خاتم: بعد از فروریختن پلاسکو به محل حادثه رسیدم

ماجرا اما به همین‌جا ختم نشد، به سراغ آتش‌نشان سوم رفتیم؛ کسی که از قول او انتقادات جدی در روزنامه فرهیختگان و متعاقب آن شبکه‌های اجتماعی منتشر شد؛ موسی خاتم "آتش‌نشان ایستگاه ۲۴ آتش‌نشانی تهران" در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ۱۳۷ آنلاین با رد مصاحبه منتشرشده در روزنامه فرهیختگان در تاریخ دوم بهمن‌ماه سال جاری گفت: در این مصاحبه از زبان من درباره روند عملیات و ریزش ساختمان پلاسکو گفته‌شده است اما من در روز حادثه بعد از تخریب ساختمان خودم را از منزل به محل پلاسکو رساندم و اصلاً درروند اطفا و لحظه وقوع ریزش حادثه نبودم.

 

وی با تأکید بر اینکه من فرد منتقدی هستم و ابایی از  بیان انتقادات ندارم تصریح کرد:  این مصاحبه به‌صورت کاملاً غیرتخصصی مطرح‌شده است، علاوه بر اینکه در این خبر گفته‌شده من در ایستگاه ۲۰ فعالم درحالی‌که من در ایستگاه ۲۴ فعالیت دارم.

 

خاتم ادامه داد: بعد از انتشار مطلب من به حراست رفتم اما نه حراست و نه بازرسی من را توبیخ نکردند. این مصاحبه غیرتخصصی آبروی من را پیش همکارانم برد.

 

این آتش‌نشان ایستگاه ۲۴ آتش‌نشانی تهران اظهار داشت: ممکن است این اظهارات را جسته‌وگریخته از انتقادات من استنباط کرده باشند ولی نوع تنظیم این مطلب نشان می‌دهد که  مصاحبه تخصصی نیست؛ برای انتقاد باید با شهامت و تخصصی نقد کرد.

 

اگرچه حادثه پلاسکو کام مردم را تلخ کرد اما رسالت آگاهی بخشی و حقیقت‌گویی رسانه‌ها مسئله‌ای است که در چنین شرایط بحرانی می‌تواند مرهمی بر آلام مردم باشد، پلاسکو اما بازهم آزمونی شد برای رسانه‌ها و مسئولان که بیش‌ازپیش در بیان اظهارات خود جانب انصاف را رعایت کند.  متأسفانه برخی از رسانه‌ها همچون روزنامه‌های شرق و فرهیختگان، شرق و خبرگزاری برنا به‌جای پرداختن به رسالت آگاهی بخشی افکار عمومی، با انتشار اخبار کذب و خلاف واقع تمام تلاش خود را برای انحراف پرونده حادثه پلاسکو از مسیر اصلی خود، که همانا آیینه تمام نمای رشادت و فداکاری‌های پرسنل آتش‌نشانی شهرداری تهران است، به کار گرفته‌اند.

 

 

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش