شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۲۷ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۸۸۲
سایر حوزه های اجتماعی

اجرای مانور بهداشت و درمان اضطراری در روستاها

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,مانور بهداشت و درمان اضطراری

 بند کفش‌هاش را محکم می‌کند و گام‌هایش را استوار برمی‌دارد! به سوی مردمی می‌رود که سادگی نخستین صفت بارز آنهاست! خودش می‌داند که این مردم دردمندند و نیازمند توجه. مردمی آبرومند و کم‌توقع که دست خدای مهربان این بار از آستین او بیرون آمده برای دستگیری و یاریشان! او که عضو تیم بهداشت و درمان اضطراری هلال‌احمر است، برای بار چندم است که پای به عرصه فعالیت‌های بشردوستانه گذاشته و دل در گرو خلق نهاده است. برای او لبخند رضایت در چهره این مردم مهربان و دوست داشتنی است که طی طریق را در این مسیر صعب، سهل کرده و می‌کند.

 

خدمت به زندگی‌های رنگی نشده

باید بیایی و از نزدیک ببینی این همه عشق و شور را که توصیفش در زبان نگنجد! هم عشق  و ایمان است و هم بصیرت و همت. اگر خواستی جهاد و جهادگر را ببینی، باید سری به مناطق محروم بزنی و انسان‌های مملو از ایمان را بنگری. انسانی که ایمان ندارد، محوری برای حرکت خود نمی‌تواند تصویر کند. انسانی که از احساس عاشقانه و عمیق قلبی برخوردار نیست، نمی‌تواند حرکتی امدادی کند و آن را استمرار بخشد. انسانی که همت ندارد، به کارهای کوچک، به فرازهای محدود اکتفا می‌کند، چشم به برترین قله‌ها نمی‌دوزد. توصیف این فضا سخت است و باید بیایی تا تجربه کنی، زندگی در بین مردمی که زندگی‌شان رنگی نشده و روحشان دست‌نخورده باقی‌مانده است.

 

... زندگی واقعی این‌جاست!    

این آدم‌ها امدادگرند! از خود گذشته و به دیگران رسیده‌اند. آمدنشان برای خدمت است به این مردم صبور و مهربان اما در لوای این آمد و شدها، بهانه‌ای جسته‌اند برای یک چیز باارزش‌تر! می‌گویند تجربه زندگی در کنار این مردم را نمی‌توان به راحتی در جای دیگر به دست آورد. زندگی واقعی این‌جاست: هر روز صبح با یک هدف مشخص، با برنامه مشخص، از خواب بیدار می‌شویم و مفید بودن فعالیتمان را احساس می‌کنیم، در این مدت فرصت داریم مردمی را ببینیم که زندگیشان یک زندگی واقعی است و تمام فعالیت‌های روزانه‌‌شان کارهای مفید و متناسب با انتظار خدا از بنده‌هایش است. ما امکان تجربه یک زندگی فارغ از روزمرگی را پیدا می‌کنیم.

 

بدون دغدغه، دل در گرو خلق خدا

در جمعیت هلال‌احمر که فعالیت‌هایش با هدف تسکین آلام بشری و به صورت داوطلبانه صورت می‌گیرد، شاهد حضور داوطلبانی هستیم که بدون دغدغه نان و نام، دل در گرو خدمت به خلق خدا بسته‌اند و در برنامه‌های عام‌المنفعه و بشردوستانه جمعیت، مشارکتی فعال، پویا و موثر ایفا می‌کنند. اهمیت تلاش‌های این بندگان خوب خدا به‌ویژه در اجرای مانورهای بهداشت و درمان اضطراری هنگامی هویدا می‌شود که این انسان‌های مهربان، بی‌هیچ چشمداشت، ارتقای سطح سلامت و بهداشت انسان‌های محروم و رنجدیده حتی در مناطق صعب‌العبور را به‌عنوان آرمانی حرفه‌ای، پیشه خود ساخته و با استفاده از توانمندی‌های علمی خویش و بهره‌مندی از سیره‌های اخلاقی، انسانی و دینی، در عرصه سلامت جامعه، نقش‌آفرینی می‌کنند. آوازه خدمت این قشر تلاشگر همواره بر عرصه روزگار جاودان خواهد ماند.

همه آمده‌اند: خالص و پرتوان

این‌جا اندیمشک، بخش الوار گرمسیری! همه آمده‌اند، قرار است سه شبانه روز مهمان اهالی روستاهای محروم جااردو، مازو، پیروالی و جوروند باشند. پیش از این کار شناسایی، نیازسنجی و جانمایی منطقه مانور انجام شده است. اعضای تیم‌های (BHCU) کارشان را با برپایی چادرهای مختلف و چینش ابزار و وسایل موردنیاز شروع می‌کنند. می‌خندند و کار می‌کنند، ناهار و شامشان با هم است و خنده‌های مدام بی‌آن‌که دغدغه مادی داشته باشند! گویی زمان در این بخش از زمین ایستاده و برای کاری سترگ لحظه‌شماری می‌کند.

 

جذرومد قامت عاشقان برای خدمت

صبح روز موعود رسیده است. همه آماده‌اند برای ارایه خدمت به مردم صبور روستا! فرمانده تیم شروع مانور را اعلام می‌کند و این سیل آرام اهالی روستاست که به سوی چادرهای عاشقی درحال حرکت است. هرکسی در جای خود ایستاده و با جذرومد قامتش، به خدمت می‌پردازد. این بار نفس کز گرمگاه سینه بیرون آمده است، ابری تاریک نیست، دمی برای ممد حیات است که سلامتی را برای اهالی دردمند روستا به ارمغان آورده و تقدیم نگاه سرشار از صفا و صمیمیت آنها می‌کند.

 

تحقق اهداف بشردوستانه در مانور درمان اضطراری

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان که در کنار بچه‌های تیم حضور دارد، اظهار می‌کند: هدف اصلی از اجرای این مانور منطقه‌ای ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مناطق محروم و همچنین تمرین عملی تیم‌های درمان اضطراری جمعیت جهت انجام بهینه ماموریت‌های محوله در زمان وقوع سانحه است. دکتر علی خدادادی می‌گوید: برگزاری مانورهایی از این دست ضمن تحقق اهداف انسان‌دوستانه جمعیت، هماهنگی عوامل و تیم‌های ماموریتی درمان اضطراری را افزایش خواهد داد. او می‌افزاید:   مانور منطقه‌ای تیم‌های بهداشت و درمان اضطراری با مشارکت استان‌های ایلام، لرستان و کهگیلویه‌وبویراحمد، به مدت ٣شبانه‌روز در ٤روستای جااردو، مازو، پیروالی و جوروند از توابع بخش الوار گرمسیری اندیمشک برگزار شده است. مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان می‌گوید: در این مانور منطقه‌ای که به میزبانی خوزستان انجام شد، به بیش از ٢‌هزارو٦٠٠ نفر خدماتی از قبیل بهداشت مادر و کودک، بهداشت تغذیه، پرستاری و مامایی، بهداشت روان، بهداشت محیط به همراه ویزیت و توزیع داروی رایگان ارایه شده است.

 

دکتر خدادادی با اشاره به استقرار سامانه بهداشت و درمان اضطراری(BHCU)  به منظور ارایه خدمات به مردم نیازمند منطقه الوار گرمسیری اظهار می‌کند: در این مانور منطقه‌ای، در هر سامانه درمان اضطراری ٤ استان شرکت‌کننده، ٢پزشک، ٢پرستار، یک کارشناس مامایی، یک کارشناس تغذیه، یک کارشناس بهداشت روان، یک کارشناس بهداشت محیط و دو تکنسین دارویی حضور داشته و به ارایه خدمات پرداختند.

 

جمعیت هلال احمر، همیشه یار و یاور محرومان

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان نیز ضمن تقدیر از حضور موثر تیم‌های درمان اضطراری استان‌های ایلام، لرستان و کهگیلویه‌وبویراحمد در روستاهای محروم بخش الوار گرمسیری اندیمشک می‌گوید: این مانور تمرین مناسبی برای توان‌افزایی تیم‌های درمان اضطراری و هماهنگی‌های بین‌بخشی و ارایه خدمات ارزشمند بهداشتی و درمانی به اهالی روستاهای کم‌برخوردار منطقه بوده است. دکتر مجید فرهادی که از ابتدای مانور در کنار اعضای تیم بوده، می‌افزاید: تعداد زیادی از امدادگران و داوطلبان هلال‌احمر استان برای برگزاری این مانور از روزهای قبل به نیازسنجی و شناسایی روستاهای کم‌برخوردار و آسیب‌پذیر منطقه الوار گرمسیری و بررسی شرایط اقلیمی پرداختند و برنامه‌ریزی مطلوبی را برای اجرای بهینه آن انجام دادند. به اعتقاد دکتر فرهادی جمعیت هلال‌احمر به کمک داوطلبان بشردوست خود، همواره یار و یاور محرومان بوده و تمام تلاش خود را در راستای کاهش آلام بشری به کار می‌بندد.

 

آمار واقعی است!

سرپرست تیم بهداشت و درمان اضطراری هلال‌احمر خوزستان نیز به ارایه آمار حاصل از اجرای این مانور اشاره می‌کند و می‌گوید:   در این مانور بیش از یک‌هزارو٢٠٠ نفر ویزیت و درمان سرپایی شدند و در حدود ٥٠٠نفر از خدمات پرستاری شامل پاسمان، تزریقات، نوار قلب، سرم تراپی و اکسیژن تراپی بهره‌مند شدند. حمید عبیات با اشاره به استفاده ١٢٠ نفر از خدمات بهداشت تغذیه شامل آموزش‌های همگانی در زمینه‌های فشارخون مزمن، دیابت، چاقی و لاغری مفرط تصریح می‌کند: همچنین بیش از ٦٠٠نفر از اهالی روستاهای مذکور از خدمات بهداشت مادر و کودک از قبیل آموزش‌های دوران بارداری، تغذیه مادر و کودک و معاینه مادران باردار بهره‌مند شدند.

به‌گفته او بیش از ٩٩٠خانوار در زمینه بهداشت محیط پایش شدند و ٨١نفر نیز در حوزه بهداشت روان، مشاوره تحصیلی کودک و نوجوان، غربالگری روانی، ترک رفتارهای ناپسند و مهارت‌های زندگی مورد مشاوره قرار گرفتند.

 

حس همکاری و تعاون مثال‌زدنی است

سرپرست تیم درمان اضطراری هلال‌احمر لرستان نیز عنوان می‌کند: روستا نسبت به سایر روستاهایی که قبلا رفته بودیم، روستای خیلی خوبی بود و اهالی روستا برخورد خیلی خوبی با ما داشتند. آقای امرایی برگزاری این مانورها را باعث آشنایی و یکسان‌سازی مباحث مربوط به درمان اضطراری می‌داند و می‌افزاید: ضرورت برگزاری این مانورها آن است که اعضا با هم و با نحوه برخورد با مردم، بیماری‌ها، قومیت‌ها و مناطق آشنا می‌شوند و نقاط ضعف همدیگر را پیدا می‌کنند و با نحوه امدادرسانی بهتر به آسیب دیدگان و همکاری با استان‌های معین و نحوه استفاده از ساختارهای مختلف برای پیشبرد اهدافمان آشنا می‌شوند. او اظهار می‌کند: به واسطه این مانور فهمیدیم که در عملیات اصلی چه چیزهایی مورد نیاز است و چه امکاناتی باید وجود داشته باشد. به کمبودهای خود پی بردیم و حس همکاری خوبی به وجود آمد که در این نوع عملیات‌ها همه باید دست‌به‌دست هم دهند و بدون توجه به مسائل حاشیه‌ای، با هم تعاون داشته باشند.

 

اعتماد مردم، سرمایه هلال‌احمر است

سرپرست تیم درمان اضطراری هلال‌احمر ایلام نیز با بیان این‌که اجرای این گونه مانورها در فضای آرام و بدون حادثه موجب آمادگی حداکثری می‌شود، می‌گوید: از این مانور استفاده بسیاری کردیم و نکات زیادی آموختیم. آقای شاهمرادی اظهار می‌کند:   در این مانور کسانی که واقعا از لحاظ مالی پولی برای دوا و درمان نداشتند، از داروهای رایگان ما استفاده کردند و اگر رادیولوژیست و دندانپزشک با ما بود، خیلی بهتر می‌توانستیم خدمت کنیم. او با اشاره به منطقه الوار گرمسیری در اندیمشک می‌افزاید: آب‌وهوا خیلی بهتر از آب‌وهوای ایلام و سرسبز‌تر از آن بود. بیشترین ناراحتی مردم الوارگرمسیری، فشار خون و ترک‌خوردگی لب‌ها و دست‌وپاها در کودکان است که به خاطر کیفیت پایین آب شرب بهداشتی ایجاد می‌شود که کارشناس بهداشت، مردم را در این خصوص توجیه کرد.

 

سرپرست تیم درمان اضطراری هلال‌احمر ایلام با بیان این‌که مردم روستا با دید باز و به راحتی به ما مراجعه می‌کردند، تصریح می‌کند: دلیل راحتی خیال مردم اسم هلال‌احمر بود و اگر سازمان دیگری بود شاید احتیاط کرده و کمتر مراجعه می‌کردند. یکی از نکات جالب این بود که مردم تا آرم هلال‌احمر را دیدند، به ما مراجعه کردند و این برای هلال‌احمر یک سرمایه است که مردم با اعتماد کامل به آن مراجعه می‌کنند.

 

ضرورت افزایش آمادگی تیم‌های درمان اضطراری

سرپرست تیم درمان اضطراری هلال‌احمر یاسوج با اشاره به سطح مطلوب مانور عنوان می‌کند: مانور درمان اضطراری ما به لحاظ فنی و تخصصی، برنامه‌ریزی، حضور در صحنه، هماهنگی‌های عملیاتی و استقرار در سطح خوبی بود و تنها مشکل کمبود تجهیزات بود که تا حدودی احساس می‌شد. آقای حکمت می‌گوید: با توجه به تخصصی‌بودن فعالیت این تیم‌ها و این‌که هلال‌احمر در عرصه امدادونجات معمولا همیشه حضورش بسیار مهم است و در فرصت طلایی همواره مستقر می‌شود، آمادگی تیم‌ها و امکانات‌شان در زمینه ارایه خدمات به مصدومان و مجروحان می‌تواند بسیار موثر باشد. او تصریح می‌کند: متاسفانه سوءتغذیه شدید در منطقه حاکم است و از لحاظ بیماری‌های زنان و کودکان، بیماری‌های عفونی در منطقه شیوع فراوانی دارد و مردم به خدمات تخصصی نیاز دارند.

 

برنامه ملی خادم، برنامه‌های راهگشا

رئیس جمعیت هلال‌احمر اندیمشک نیز درخصوص ضرورت اجرای مانور بهداشت و درمان اضطراری در الوار گرمسیری می‌گوید: یکی از مسائل مهم الوار گرمسیری، تراکم و بافت خاص جمعیتی است، چراکه این منطقه تراکم و پراکندگی جمعیتی زیادی دارد. افشین کاویانی می‌افزاید: مشکل دیگر منطقه صعب‌العبور و کوهستانی بودن آن است که راه‌های دسترسی به آن در سیل اغلب قطع می‌شود. در این مسیر بیشتر مسیر عبور ریلی را داریم که چند روستا و ایستگاه در بالادست هستند و تنها مسیر دسترسی‌شان تنها همین راه آهن است که باید آمادگی ارایه خدمات به این روستاها به‌ویژه در حوادث ارتقا یابد. او تصریح می‌کند: در اجرای مانور از لحاظ سخت‌افزاری موفق عمل کردیم، اما به لحاظ نرم‌افزاری نیاز به کار فرهنگی داریم و باید آگاه‌سازی مردم را در قالب طرح‌های هلال‌احمر انجام دهیم، زیرا هنوز مردم نحوه مواجهه با بحران را خوب نمی‌دانند که برنامه ملی خادم در این مورد می‌تواند راهگشا باشد.

 

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش