شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۱۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۹۷۸
سایر حوزه های اجتماعی

اوقات‌فراغت و مسئولیت اجتماعی

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,مسئولیت اجتماعی

زندگی امروز، زندگی در دنیای ماشینی است که روح آن را داده‌های دیجیتالی پوشانیده و احاطه کرده است و از داده‎های دیجیتالی فرمان می‎گیرد، درحالی‌که در گذشته از قوانین فیزیک فرمان می‎برد عدم هماهنگی داده‌های دیجیتالی کارکرد فیزیکی ماشین‏ها را با اختلال جدی مواجه می‎سازد که ربات‎ها نمونه بارز آن هستند.

 

فرصت‌های حاصل فراغت از کار روزمره اوقات‌فراغت را رقم می‌زنند و در خلال این فرصت‌هاست که آدمی مفر هماهنگی بین جسم‌ و جان را می‌یابد اگر این فرصت‌ها نبود یا نباشد و یا کم باشد توازن حاکم بر روح وجسم برهم می‌خورد و باعث اخلال در کارکردهای عادی می‌شود، از این‌رو توجه به غنی‌سازی اوقات‌فراغت یک امر مهم فردی و اجتماعی تلقی می‎شود.

 

بدیهی است این موجود ناشناخته در دنیای ماشینی  و دیجیتالی در تعامل با سایر عناصر خلقت و همچنین همنوعان برای بقای هستی دایما در تلاش و تکاپوی فیزیکی وذهنی باشد و به واسطه محدودیت ذاتی جسمی نیاز به فعالیت‌های خارج از کنش‌های موظفی روزمره داشته باشد، به‌طوری که در ذهن کنشگر هم مفید تلقی شود و هم تفریح جسمی و روحی  فاعل را فراهم آورد تا در طول انجام فعالیت‌های موظفی هماهنگی جسم‌وجان را فراهم سازد و آدمی را به کمال مطوب براساسهستی شناسی که دارد رهنمون کند و موجبات رضایت فردی که یک مسأله درونی است را در پی داشته باشد.

 

با عنایت به مطلب عنوان شده اوقات‌فراغت و برنامه‌ریزی مطلوب برای آن یکی از نیازهای انسان بدون لحاظ‌کردن سن، جنسیت و یا نژاد وجایگاه اقتصادی واجتماعی محسوب می‌شود.

 

در جوامعی که به‌دنبال توسعه پایدار یا پیشرفت همه‌جانبه و ماندگار هستند، اوقات‌فراغت تابعان آن جامعه و برنامه‌ریزی برای آن از اهمیت فوق‌العاده‏ای برخوردار است، اگر از منظر نظام سرمایه‌داری به موضوع نگاه کنیم غنی‌سازی اوقات‌فراغت برای نیروی فعال به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی می‏شود که باعث افزایش کارایی در دوره زمانی فعالیت رسمی و بالا بردن بهره‌وری  می‌شود  و اگر از منظر الهی به موضوع نگاه کنیم عاقلانه است به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که موجب تعالی روح و نزدیکی به منشأ هستی  و خدمت به همنوعان شود.

 

بنابراین ضرورت و ثمرات پرداختن به اوقات‌فراغت برکسی پوشیده  نخواهد بود، اگر این برنامه‌ریزی مربوط به قشر فعال جامعه یا جوانان و نوجوانان باشد اهمیت آن چندین برابر خواهد بود چراکه مربوط به سرمایه‌های  درحال رشد  آینده آن جامعه است.

 

با عنایت به آزادی و قدرت و انتخاب انسان‌ها می‌توان انتخاب‌های متعددی را برای گذراندن اوقات‌فراغت تجسم کرد، چراکه در انتخاب گذراندن اوقات‌فراغت به معنای واقعی نباید اجبار و تحمیل وجود داشته باشد، اگر چنین باشد بدیهی است اوقات‌فراغت از معنای واقعی و فلسفه وجودی خود تهی شده است.

 

بر این اساس می‌توان طیف وسیعی از فعالیت‌هایی را درنظر گرفت که ممکن است به‌عنوان  فعالیت ویژه اوقات‌فراغت توسط انسان‌ها انتخاب و اجرا شود، این فعالیت‌ها طیفی از فعالیت‌های مخرب و آسیب‌رسان تا فعالیت‌های مفید و اثرگذار به پیشرفت فردی و اجتماعی را می‏تواند در بربگیرد. چرا که اوقات‌فراغت فرصت لازم و هیجانی را به فاعل می‌دهد تا براساس علایق، صاعقه‌های ذهنی و هیجانی و فعالیت‌های حسابگرانه و برنامه‌ریزی شده و هدفمند را دربر می‏گیرد. همچنین براساس پایگاه اجتماعی، وضع اقتصادی، ویژگی‌های تربیتی، شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور بر انتخاب فرد که چگونه اوقات‌فراغت را سپری کند تأثیر اساسی دارد.

 

اینجاست که ضرورت برنامه‌ریزی و آینده‌نگری در حوزه اوقات‌فراغت برای متولیان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور اهمیت پیدا می‏کند.

 

چرا که اوقات‌فراغت به‌عنوان مکمل و پیوست دوران تحصیلی دانشجویان ودانش‌آموزان تعریف می‎شود، در این اوقات است که اشکال مختلف ابراز شخصیت ظهور میکند، به‌ویژه همراه با ایجاد فرصت برای اجتماعی‌شدن شخص در محیط خارج از خانواده، هویت شخصی وی به روش جدیدی شروع به شکل‌گیری می‏کند، اگر به این مهم توجه کنیم که فشردگی دانش و آگاهی از یک‌سو و وسایل ارتباط جمعی متنوع و متعدد از سوی دیگر و شبکه‌های مجازی و فیزیکی انسانی گسترده، باعث شده دوران کودکی بسیار زودتر در مقایسه با پدر بزرگ‏ها به پایان برسد و بلوغ زودرس اجتماعی ناهماهنگی‏های گسترده‎ای بین جسم و جان نوجوانان و جوانان ایجاد می‏کند که انزواگرایی وی  و رفتارهای خارج از قاعده و عرف می‏تواند از علایم این ناهماهنگی‏ها خبر دهد، غنی‌سازی اوقات‌فراغت به‌عنوان دوره مکمل تربیت و جامعه‌پذیری اجتماعی گریز ناپذیر است.

 

مسئولیت اجتماعی از دو زاویه رابطه مستقیمی با اوقات‌فراغت پیدا می‎کند اول از این جهت که جوانان و نوجوانان باید به‌گونه‎ای رشد و نمو یابندکه نسبت به اجتماع و همنوعان احساس مسئولیت کنند و از این زاویه دانش‏آموز و دانشجو براساس برنامه‌ریزی‏های صورت گرفته توسط متولیان امر برای اوقات‌فراغت به‌صورت غیرمستقیم آموخته‏های خود را در دوران تحصیل نهادینه می‏سازند، این مسأله در کشورها و نظام‌هایی که دغدغه فرهنگ ملی و یا ایدئولوژیکی دارند با توجه به سیال و جهانی شدن و جهانی‌سازی بعضی از معانی، مفاهیم و ارزش‌های غیرانسانی و یا انسانی اهمیت بسیار زیادی می‏یابد.

 

اوقات‌فراغت فرصت مناسبی را به متولیان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی می‎دهد تا با عرضه ارزش‏های متنوع خود به مشتریان از طریق فعالیت‎های تفریحی، آموزشی، ورزشی، هنری و... علاقه‌مندان و‏مستعدان را از میان مشتریان جذب و نسبت به جامعه‌پذیری برمبنای اصول ارزشی خود اقدام و افراد جذب شده را نسبت به مسائل اجتماع بر مبنای اصول ارزشی خود حساس ساخته و مسئولیت‌پذیر کنند، تا بتوانند نسل و آینده جامعه را به آنها بسپارند. به‌عبارت ساده‏تر افراد مسئولیت‌پذیر تربیت کنند که میزان موفقیت در این امر رابطه مستقیمی با سرمایه‌های اجتماعی  آن جامعه دارد.

 

اما از زاویه دیگری نیز می‌توان به رابطه مسئولیت اجتماعی و اوقات‌فراغت توجه داشت، مسئولیتی که تک تک افراد جامعه و متولیان رسمی غنی‌سازی اوقات فراغت در قبال جوانان و نوجوانان  و اوقات‌فراغت آنها دارند، اگر این حس مسئولیت قوی باشد موفقیت نابی را نصیب کشور خواهد کرد و قدم‏های محکمی برای پیشرفت مداوم و پایدار جامعه با تربیت و هدایت اوقات‌فراغت جوانان برداشته خواهد شد، ولی اگر این مسئولیت‌شناسی در سطح ضعیف باشد بدیهی است نمی‌تواند افراد مسئولیت‌پذیر و با هویت محکم تربیت کند و این کوتاهی و عدم برنامه‌ریزی صحیح و یا پیش‌بینی دقیق برای استفاده از اوقات‌فراغت جوانان و نوجوانان با عنایت به خاستگاه تربیتی و اجتماعی، جوانان و نوجوانان را در معرض مخاطرات متعدد و ناهنجاری‌های اجتماعی قرار می‎دهد که هزینه گزافی را به دو شکل به جامعه و آینده کشور تحمیل می‎کند. اول این‌که یک عضو جوان کشور میل ‌به‌سوی تباهی می‏کند و در ثانی ضمن آسیب به‌خود جامعه را نیز با آسیب‏ها و مخاطرات جدی مواجه می‏سازد و این‌گونه است که سرمایه اجتماعی  نیز رو به تنزل می‎گذارد.

 

به‌نظر می‏رسد فرآیند قانون‌‎گرایی و قانون‌پذیری بیش از همه در دوران اوقات‌فراغت حادث می‌شود چرا که در این مرحله از زندگی روزمره است که افراد جامعه به‌ویژه جوانان و نوجوانان خود را فارغ از هر نوع فشار وکنترل بیرونی می‏یابند. اگر این فرآیند به درستی توسط افراد اجتماع طی نشود بدیهی است تعداد ناهنجاری‌ها و قانون‌شکنی‏ها از سطح خرد تا کلان گسترش می‏یابد و مکانیسم خویشتنداری و خودکنترلی در افراد نهادینه نمی‏شود و به تبع هزینه‏ای که اجتماع و دولت برای اوقات‌فراغت باید به وقت صرف می‏کرد، صرف کنترل محسوس و نامحسوس می‌شود و همچنین در رسیدگی  پرونده‌های قضائی با چند برابرهزینه خواهد کرد، درحالی‌که با صرف هزینه‌های اندک در حوزه غنی‌سازی اوقات‌فراغت نه‌تنها مانع گسترش ناهنجاری‏های اجتماعی می‏شویم و مثلا قوه قضائیه عریض وطویل درست نمی‌کنیم بلکه قشری مسئولیت‌پذیر و سازنده تحویل جامعه می‌دهیم، اینکه مشاهده می‌شود چند جوان به محض یافتن اوقات‌فراغت چند نفری بدون رعایت ملزومات ایمنی سوار بر موتورسیکلت و یا خودرو قلیان به‌دست به‌سمت پارک یا طبیعت حرکت می‏کنند ترس و امید را همزمان به یک تحلیل‎گر منتقل می‏کنند.

 

ترس از تباهی جوانان  و آینده کشور و امید به سرزندگی آنها، ولی یک موضوع را نمی‌توان کتمان کرد این‌گونه رفتارها نشان از کم‌کاری متولیان امر در تعریف و انجام تمهیدات لازم برای سپری‌کردن مناسب اوقات‌فراغت توسط جوانان دارد، ایجاد زمینه‌های متنوع و مناسب برای سپری‌کردن اوقات‌فراغت نوجوانان و جوانان و حتی کودکان نه تنها وظیفه‌ای سنگین و حساس برای متولیان امور فرهنگی وتربیتی کشور است بلکه یک وظیفه اجتماعی برای تک تک افراد جامعه نیز محسوب می‏شود و عرق ملی و دینی ایجاب می‎کند همه نهادهای رسمی و غیررسمی در حد توان ماموریتی خود در این راستا تلاش کنند و فرصت‎های متنوع و متعدد سالم  و ارزان برای سپری کردن اوقات‌فراغت مخاطبان فراهم سازند و بخش خصوصی به موضوع نه صرفا به‌عنوان یک تجارت نگاه کند بلکه به‌عنوان یک وظیفه اجتماعی در راستای ارتقای سطح سلامت و فرهنگ سازگاری اجتماعی درنظر بگیرد.

 

در این راستا باعنایت به محدودیت منابع نهادهای دولتی (مجریه) نه‌تنها ضرورت دارد نهادهای عمومی و حاکمیتی وارد عرصه شوند بلکه حضور پررنگ سمن‏ها می‌تواند راه‎گشا باشد، گسترش و تخصصی شدن سمن‏ها در حوزه اوقات‌فراغت و جذب منابع مالی اعم از خیرات، نذورات و یا موقوفات می‌توانند بازویی توانمند و معینی قابل اعتماد برای متولیان تربیتی و فرهنگی باشند.

 

با جلب مشارکت داوطلبان برنامه‏های متنوعی از آموزش‏های توانمندسازی جوانان، آموزش‏های مربوط به پیشگیری از آسیب‏های اجتماعی، آموزش‎های امدادی و مشارکت در فعالیت‌های عام‌المنفعه نظیر حضور در پایگاه‌های امداد و نجات، کاروان‏های سلامت، کاروان‏های نیکوکاری، شناسایی محل تجمعات افراد آسیب‌پذیر و جمع‌آوری کمک‌های مردمی و رساندن خدمات به آنها، سرکشی به آسایشگاه کودکان ناتوان، خانه سالمندان و منزل خانواده‏های شهدا و... همچنین مشارکت در اردوهای تفریحی و آموزشی، برنامه‏های کوهنوردی  و ورزشی، مسابقات امدادی و علمی، بازدید از موزه‏های سطح شهر، طبیعت‌گردی، غبارروبی اماکن متبرکه و مقبره شهدا، تحت‌عناوین طرح‌های مختلف برای اعضای جوانان عرضه و با تسهیل‎گری مسئولان وکارشناسان  جوانان جمعیت هلال‌احمر  برنامه‌های متعددی اجرا می‏شود و تلاش دارند ضمن  نهادینه‌سازی اصول و ارزش‎های انسان‌دوستانه، جمعیت اعضای خود را مسئولیت‌پذیر در برابر جامعه تربیت کند و مشارکت‏های اجتماعی داوطلبانه را اشاعه دهد که یکی از شاخص‌های سنجش سرمایه اجتماعی نیز است.

 

از دیگر ویژگی‌های امور جوانان فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر در حوزه اوقات‌فراغت، سیاست‌گذاری برای انجام فعالیت‎های تیمی اعضای جوانان است، به این معنا که ملاک سنجش و هسته تشکل‏های انسان‌دوستانه جمعیت کانون‏های جوانان است که در مهدهای کودک، مدارس، دانشگاه‌ها و شعب جمعیت در شهرستان‏ها تشکیل می‌شود و با یک فرآیند انتخابات دموکراتیک و جوان‌سالارانه مجمع  هر کانون شکل می‏گیرد و از میان مجمع پنج نفر به‌عنوان شورای اجرایی و از میان پنج نفر دو نفر به‌عنوان دبیر و نایب دبیر انتخاب می شوند وکانون مربوطه را برای دوسال راهبری می‏کنند و همچنین سایر اعضای مجمع نیز با تشکیل کمیته‏های تخصصی فعالیت‌های در چهارچوب ارزش‎ها و ماموریت‎های جمعیت را  براساس علایق پیگیری می‌کنند‌و به انجام می‎رسانند.

 

حمایت معنوی و مادی و همکاری مستمر و پایدار نهادهای رسمی، تربیتی، فرهنگی، متولیان امور شهری نظیر شهرداری‏ها و از همه مهمتر فرمانداری‏ها واستانداری‎ها با امور جوانان جمعیت هلال‌احمر درسطح شعب شهرستان‌ها وکلان کشوری می‌تواند سهم مناسبی از غنی‌سازی اوقات‌فراغت جوانان را در راستای تقویت بنیه‌های سرمایه اجتماعی کسب کند و با جذب حداکثری اعضا و برگزاری برنامه‌های متنوع به واسطه اصول ارزشی خود ازجمله بی‌طرفی و عدم وابستگی، بشردوستانه  و غیر سیاسی‌بودن محل اعتماد قشرهای متنوع باگرایش‏های متعدد جوانان و نوجوانان باشد،تا از آنان قهرمانان و رهبرانی برای پیشرفت پایدار و مستمر کشور و خادمان دلسوز برای انسانیت و انسان‌ها تربیت کند.

 

در میان استان‌های کشور استان تهران با بیش از٤ میلیون جمعیت جوان وطبقات اجتماعی متعدد طیف وسیعی از نگرش‌ها را برخوردار است و بعضی از استان‏های مرزی باید به‌عنوان هم یک فرصت و هم یک تهدید جدی نگاه کرد که نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق و بلند مدت برای هدایت جوانان و نوجوانان در راستای غنی‌سازی اوقات‌فراغت هستند، که منابع عظیم مالی ومعنوی را می‏طلبد و همراهی و هم‌افزایی تمامی دستگاه‌ها وکمیته‌های تخصصی را که به‌صورت دایمی برنامه‌ها، روند تغییرات، خواسته‌ها و نگرش‏های جوانان را رصد می‏کند و اثرگذاری فرصت‎های ایجاد شده در راستای غنی‌سازی اوقات‌فراغت را مورد ارزیابی قرار می‌دهد، چرا که در غیراین صورت نظام آموزشی تعداد کثیری از دانش آموختگان و بعضاً متخصصان را تحویل اجتماع خواهد داد که بعضاً هماهنگی بین جسم و جان و بین آنها و نظام اجتماعی و اهداف کلان جامعه و آرزوها و چشم اندازهای ملی  وجود ندارد، در عوض ممکن است تعداد کثیری پرونده قضائی وگستردگی حوزه‌های کنترلی را در پی داشته باشد.

 

امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان تهران، در راستای ماموریت ذاتی و سازمانی خود برای غنی‌سازی اوقات‌فراغت اعضای کانون‏های خود همکاری‏های متعددی با ادارات کل آموزش‌وپرورش استان وشهرستان‏های استان به موازات سه تشکل دیگر فعال در حوزه دانش‌آموزی به انجام می‎رساند که ازجمله آنها برگزاری اردوهای آموزشی و فرهنگی یک روزه متعددی نظیر دیدار از باغ موزه دفاع مقدس و همچنین آموزش کمک‏های اولیه در طول تابستان و برگزاری کلاس‌های رباتیک تحت‌عنوان بکارگیری علوم و فنون جدید برای انجام فعالیت‌های امداد و نجات انسان‏ها تدارک دیده است که در مدارس متقاضی به اجرا در می‎آید. برای غنی‌سازی اوقات‌فراغت جوانان عضو جمعیت اردوهای مختلف تفریحی، فرهنگی وآموزشی درون شهرستانی و استانی را تدارک دیده و تحت‌عنوان شوق رویش پذیرای اعضا در طول‌سال به‌ویژه در طول تابستان است، هرچند منابع بسیار محدود و ناهماهنگی‏های اعتباری یک واقعیت انکارناپذیر است ولی اجرای برنامه‌های مشارکتی با حضور متقاضیان جوان و باانگیزه فرآیند اجرای طرح شوق رویش را تسهیل می‏کند. از دیگر برنامه‌های غنی‌سازی اوقات‌فراغت حضور اعضا در برنامه‏ها و انجام خدمات اجتماعی عام المنفعه است که نمونه بارز آن حضور در پایگاه‏های امدادونجات جاده‌ای و کوهستان‌های استان تهران است و یا مشارکت در کاروان‏های سلامت که به مناطق و محله‌های آسیب‌پذیر اعزام می‏شوند.

 

در پایان لازم به یادآوری است، فرآیند جامعه‌پذیری کودکان، نوجوانان و جوانان بیش از آن‌که امروزه تحت کنترل و هدایت خانواده و نهادهای رسمی آموزشی نظیر آموزش‌وپرورش و یا دانشگاه باشد، تحت نفوذ اجتماع در زمان‎های فارغ از کنترل و همچنین رسانه‎های جمعی رسمی نظیر صداوسیما و غیررسمی نظیر شبکه‎های اجتماعی مجازی و شبکه‎های ماهواره‎ای و دنیای اینترنت است، بنابراین بسیار کودکانه و بی‌مسئولیتی است که متولیان امر برای استفاده سالم و غنی‌سازی اوقات‌فراغت برنامه‌ای مدون، بلندمدت و دارای چشم‌انداز مشخص وکمیته‌های دایمی نداشته باشند! و صرفا در ایام تابستان موضوع را به‌صورت شکلی مورد توجه قرار دهند و با جلسات فاقد کارایی پیگیری تکلیفی شوند. پیشگیری از شیوع آسیب‏های اجتماعی، مسئولیت‌پذیر ساختن آحاد جامعه در برابر سرنوشت کشور و تک‌تک شهروندان نیازمند نگاه عمیق به مقوله غنی‌سازی اوقات‌فراغت و مسئولیت اجتماعی و انسانی همه شهروندان درخصوص موضوع است.

 

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش