پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۲۱ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۹۹۸
کتاب، شعر و ادب

عجیب‌ترین اتفاقات ادبی سال ۲۰۱۶

معمولا وقتی می‌خواهیم از اتفاقات عجیبی که به وقوع پیوسته است، حرفی به میان بیاوریم، جمله‌ را با این عبارت شروع می‌کنیم: «هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد…» حال اگر به اتفاقات مهمی که در سال ۲۰۱۶ در جهان افتاد نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که بسیاری از اتفاقات وجود دارند که به‌راحتی می‌توان قبل از آن‌ها از عبارت مذکور استفاده کرد.

 به گزارش سینماخبر،معمولا وقتی می‌خواهیم از اتفاقات عجیبی که به وقوع پیوسته است، حرفی به میان بیاوریم، جمله‌ را با این عبارت  شروع می‌کنیم: «هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد…» حال اگر به اتفاقات مهمی که در سال ۲۰۱۶ در جهان افتاد نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که بسیاری از اتفاقات وجود دارند که به‌راحتی می‌توان قبل از آن‌ها از عبارت  مذکور استفاده کرد.

مثلا هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد، امسال پرتغال، قهرمان یوفا شود؛ هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد قیمت نفت به پایین‌ترین رقم خود برسد؛ هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد پاریس، نا‌‌آرام شود؛ هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد مستاجر جدید کاخ سفید، این‌گونه جابجا شود و بالاخره هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد «کلی»، «کوهن» و «کیارستمی»، در سال ۲۰۱۶ از دنیا بروند!

این فهرست را می‌توان باز هم ادامه داد. حتی می‌توان به مهمترین و عجیب‌ترین اتفاقات، در حوزه‌های جداگانه،  اشاره کرد. در دنیای ادبیات نیز در سالی که گذشت، اتفاقات مهم و در عین حال عجیبی رخ داد. در ادامه می‌خواهیم سه مورد از عجیب‌ترین اتفاقاتی که در سال ۲۰۱۶ در دنیای ادبیات افتاده است، را با هم مرور کنیم:

۱- نوبل ادبیات برای ترانه!

 از انتخاب‌های عجیب و سالانه‌ی آکادمی نوبل که بگذریم، باز هم هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد نوبل امسال را «باب دیلن» ببرد. باب دیلنی که در روزهای اوجش همیشه به عنوان یک خواننده و آهنگساز مورد استقبال قرار گرفته بود، حالا حکم یک ادیب را پیدا کرده بود که جایزه‌اش را به خاطر «خلق تعابیر جدید شاعرانه در سنت شعر آمریکایی» دریافت می‌کرد.

اعطای این جایزه به باب دیلن را می‌توان عجیب‌ترین خبر ادبی سال ۲۰۱۶ ارزیابی کرد. خبری که بی‌اعتنایی چند روزه و طفره‌رفتن باب دیلن، از صحبت در موردش، به عجیب بودن آن افزود. خود باب دیلن هم بعد از سکوت چند روزه‌‌اش، دلیل صحبت نکردن در مورد پذیرفتن جایزه نوبل را تعجب بیش از حدش در این مورد دانست و اعلام کرد: «خبر اهدای جایزه نوبل ادبیات، زبانم را بند آورده بود!»

۲- هری پاترجدید، کامینگ سوون…

وقتی آخرین قسمت از سری کتاب‌های هری پاتر نوشته شد، رولینگ اعلام کرد که دیگر کار او با داستان هری پاتر به اتمام رسیده است. بسیاری از طرفداران هری پاتر نیز فکرش را نمی‌کردند این داستان باز هم ادامه پیدا کند. انتشار «هری پاتر و فرزند نفرین شده» در سال ۲۰۱۶، بسیاری را خوشحال کرد. اما شکل نمایشی بودن آن هنوز دل بسیاری از دوست‌داران هری را به دست نیاورده است. انتشار این کتاب، نشان داد که رولینگ هنوز به دنیای هری پاتر وابسته است. دنیایی که به قول خودش تجربه زیست ۲۰ ساله در آن را دارد.

امسال رولینگ در اتفاقی عجیب، نوید انتشار دو کتاب دیگر را در مورد هری پاتر و دنیای جادوی‌اش داد و تاکید کرد این کتاب‌ها را به طرفداران همیشگی هری‌پاتر، از گذشته تا امروز تقدیم می‌کند. خبری که باعث شد موجی از خوشحالی بین طرفداران هری پاتر ایجاد شود. از طرفدارانی که به‌تازگی با دنیای هری‌پاتر ارتباط برقرارکرده‌اند تا دوستداران قدیمی‌تر: نوجوانانِ سال ۱۹۹۷ که دیگر چیزی از نوجوانیشان باقی نمانده و حالا ترجیح می‌دهند این کتاب را برای فرزندانشان بخوانند.

۳- فیدل کاسترو، ویراستار غیررسمی آثار مارکز

مرگ فیدل در سال ۲۰۱۶ یکی از مهمترین اتفاقات  امسال را رقم زد. مردی که موافقین و البته مخالفین بسیاری در سراسر جهان داشت. بعد از مرگ او مطالب بسیاری در مورد زندگی‌‌اش به چاپ رسید و بحث‌های زیادی در این مورد مطرح شد. همیشه رابطه‌ی بین «فیدل کاسترو» به عنوان کسی‌که در کوبا انقلاب کرد و «گابریل مارکز» به عنوان یکی از طرفدارانش و کسی که نوعی انقلاب را در ادبیات آمریکای جنوبی پدید آورد، از موضوعات جالب و مورد بحث روزنامه‌های ادبی بوده است. مارکز بارها در سخنرانی‌هایش از تاثیر فیدل بر شخصیت خود سخن گفته بود. بعد از مرگ فیدل، بحث‌های زیادی در این مورد به وجود آمد.

منتقدان به‌تازگی متوجه شدند، مارکز بسیاری از آثارش را قبل از انتشار، برای کاسترو می‌خوانده است و به نوعی از راهنمایی‌های او برای نوشتن بهتر، استفاده می‌کرده است. با این اوصاف، «فیدل کاسترو» را می‌توان به عنوان «ویراستار غیررسمی آثار مارکز» به‌حساب آورد. در واقع هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد که برای مثال، نسخه‌ی اولیه‌ی«صد سال تنهایی» یا «کسی به سرهنگ نامه نمی‌نویسد» توسط «فیدل کاسترو» ویرایش شده باشد. این اتفاق آن قدر عجیب و در عین حال جذاب بود که بسیاری از روزنامه‌های ادبی -فرهنگی آمریکای جنوبی بعد مرگ فیدل، به چاپ مقالاتی در مورد سلایق ادبی، و نقد‌های او در مورد آثار مارکز، پرداختند و آن‌ها را نوشته‌هایی دقیق و کاملا غیر ایدئولوژیک نامیدند.

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش