یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۵۴

موزه سینما کجاست؟ + تاریخچه و معماری

موزه سینما,تاریخچه موزه سینما,معماری موزه سینماموزه سینما تهران در محیط سرسبز و زیبای باغ فردوس واقع شده است
در موزه سینما میتوانید از عکسها، اسناد و وسایل و تجهیزات قدیمی سینما از شخصیت های سینمایی مانند دوبلورها و فیلم سازان و نیز پشت صحنه فیلم های بزرگ، پوسترها و دیگر چیزهای متعلق به سینما بازدید کنید. 

موزه سینما

شهر تهران، سرشار از موزه های دوستداشتنی و جذاب است. ولی در بین تمام موزه های تهران، موزه سینما در باغ فردوس تهران، حال و هوایی متفاوت دارد. بازدید از موزه سینما تهران، ویژه ترین برنامه شما برای تهرانگردی خواهد بود؛ چراکه علاوه بر جذابیت های آن اگر اهل تهران نیستید و در یکی از هتل های تهران اقامت می کنید ویژگی مثبت باغ فردوس و موزه سینما فاصله کم آنها تا بهترین هتل های تهران است.

موزه سینما شامل ۹ نمایشگاه دائمی است که در آن تمام آنچه که میتواند به عنوان فردی علاقه مند به سینما و شخصیتهای سینمایی برایتان جذاب باشد، به نمایش گذاشته شده است. در این گنجینه عکسها، اسناد، وسایل و تجهیزات قدیمی سینما از شخصیت های سینمایی مانند دوبلورها و فیلم سازان گرفته تا پشت صحنه فیلم های بزرگ، پوسترها و دیگر اشیاء وابسته به سینما به نمایش درآمده است. این موزه به یاری عباس کیارستمی، عزت الله انتظامی و تلاش و پشتکار غلامرضا جمال امیدی، امیر اثباتی، بهزاد رحیمیان و عزیزالله ساعتی شکل گرفته است.

تعداد عکس های نگهداری شده در موزه سینما به ۴۰ هزار عدد میرسد، همچنین حدود ۳ هزار سند تاریخی از قراردادها و مکاتبات در این موزه نگهداری می شود و ۵ هزار جلد نشریه سینمایی در آن وجود دارد.

تاریخچه موزه سینما

بر اساس شنیده ها، موزه سینما در محلی واقع شده که قبلا دبیرستان شاپور در آن فعالیت می کرد. موزه سینمای ایران به منظور گردآوری، حفظ، ثبت و عرضه مناسب میراث سینمای ایران در شهریور ماه ۱۳۷۳ توسط شرکت توسعه فضاهای فرهنگی وابسته به شهرداری شروع بکار کرد. در خرداد ماه ۱۳۷۷ ساختمان قدیمی موزه واقع در کوچه پیرنیا خیابان لاله زار، با حضور سینماگران و حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهور گشایش یافت.

سرانجام در ۱۳۸۰، با حمایت و کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور سینمایی، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری تهران و بنیاد فارابی، موزه سینمای ایران در قسمتی از باغ فردوس،که پیش از انقلاب ستاد جشن هنر شیراز و نمایشگاه هنرهای تجسمی و محل اجرای کنسرت موسیقی بود و بعد در سال های پس از  انقلاب، مرکز آموزش فیلم سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد، با حضور سید محمد خاتمی، رئیس جمهور، افتتاح شد.

موزه سینما که در محوطه باغ فردوس تهران واقع شده است، در فاز اول، در خیابان لاله زار تشکیل شده بود، ولی از سال ۱۳۸۱ به محل کنونی خود منتقل شد. پیشرفت های موزه سینما تهران در سال های گذشته همواره به صورت مستمر ادامه داشته است. برای مثال در سال ۱۳۸۹ نمایشگاه های نام آوران و اتاق فرهاد به محیط آن اضافه شد. لازم به ذکر است که عزت الله انتظامی نخستین مدیرعامل موزه سینما تهران بود و پس از او نیز معمولاً اشخاص سرشناسی در رأس مدیریت این موزه قرار گرفته اند.

مدیرعامل موزه سینما,موزه سینما,موزه سینما باغ فردوس آدرساسناد، عکس‌ها، اطلاعات، جوایز و بسیاری از موارد تاریخی در موزه سینما نگهداری می‌شوند

گشتی در باغ فردوس، موزه سینما

عمارت فردوس به انضمام باغش در گذشته محلی برای سکونت بوده است. این عمارت مربوط به دوره قاجار است و به فرمان محمدشاه قاجار ساخته شده است. عمارتی زیبا به سبک معماری دوره قاجار و یک باغ دوستداشتنی تنها بخشی از همه آن چیزی است که در بازدید از باغ فردوس نصیب شما می شود. در صورتیکه خیابان ولی عصر را به طرف ورودی زعفرانیه بروید، درست آن طرف خیابان یک فضای شهری است که در انتهای این فرورفتگی باغ فردوس قرار دارد. از سمت پل تجریش هم اگر به سوی ولی عصر بروید و پمپ بنزین و سرای محله فردوس را رد کنید، فضای شهری باغ فردوس موزه سینما قابل مشاهده است.

این باغ در زمان محمد شاه قاجار ساخته شده است و ساختمان آن کاخ شکارگاه او بود. این باغ و عمارت در گذر زمان چند مرتبه رو به ویرانی نهاد و دست به دست چرخید، تا این که در سال ۱۳۱۶ شمسی بخش فعلی عمارت به فرمان علی اصغر حکمت، وزیر معارف وقت خریداری و عمارت آن بازسازی شده و به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۳۳۶ شمسی باغ فردوس موزه سینما بین وزارت آموزش و پرورش و شهرداری تقسیم شد. در این زمان بنیاد فرح پهلوی باغ فردوس را از شهرداری خریداری و پیرو تصمیمی که مبنی بر احیاء باغ فردوس برای برگزاری جشن های فرهنگ و هنر در این مکان گرفته شده بود مرمت باغ به سازمان رادیو و تلویزیون ایران سپرده شد.

در این دوران این باغ مرکز فعالت های هنری شد و بعد از انقلاب هم در سال ۱۳۵۸ زیر پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درآمد و بعنوان مرکز آموزش فیلمسازی از آن استفاده می شد و سرانجام در سال ۱۳۸۱ بعنوان موزه سینما مورد بهره برداری قرار گرفت.

معماری موزه سینما

موزه سینما دارای عمارتی چشم نواز و زیبا و چند تالار و نمایشگاه مختلف است. از تالارهای معروف موزه سینمای تهران میتوان به پیشگامان، میانی و بین الملل و از نمایشگاه هایش به نمایشگاه ارامنه، نام آوران و دوبله و صدا اشاره کرد. سه سالن سینما با ظرفیتی بالغ بر ۳۵۰ نفر در مجموع نیز دیگر بخش مهم موزه سینمای تهران را تشکیل می دهند. احتمالا بارزترین ویژگی معماری عمارت موزه سینما تهران، گچبری های چشم نوازی باشد که بر روی ستون های آن میتوان دید. گچبری هایی که آمیخته ای از معماری ایرانی، رومی و یونانی بوده و بدست معماران زمان های قدیم خلق شده اند. البته خیلی از این گچبری ها به علت فرسودگی در سال های گذشته مورد بازسازی قرار گرفته اند.

علی حاتمی موزه سینما,موزه سینما آدرس,موزه سینماموزه سینما تهران گنجینه عظیمی از تاریخ سینمای کشور را در خود جای داده است

نمایشگاههای موزه سینما

در موزه سینما تمام اثرهای به نمایش درآمده به چند تالار تقسیم بندی شده است که عبارتند از:

  • تالار آبی 
  • تالار میانی (معاصران)
  • تالار بین الملل
  • نمایشگاه کودک
  • شاه نشین عمارت (نمایشگاه علی حاتمی)
  • نمایشگاه نام آوران
  • نمایشگاه دوبله و صدا
  • خانه فرهاد، زیرگذر تاریخ
  • نمایشگاه ارامنه

آدرس موزه سینما

موزه سینما در خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، عمارت باغ فردوس قرار دارد.

برای رسیدن به موزه سینما میتوانید در خط یک مترو به ایستگاه تجریش رفته و بعد از خروج از ایستگاه در میدان تجریش، با ۱۵ دقیقه پیاده روی در خیابان ولیعصر به طرف جنوب، به عمارت باغ فردوس و موزه سینما برسید، یا این که این مسیر را با تاکسی یا بی آرتی طی کنید.

موزه سینما,موزه سینما باغ فردوس,باغ فردوسساختمان فعلی موزه سینمای ایران در سال ۱۳۸۱ به عنوان موزه سینما انتخاب شد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سینما

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش