دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۱۱

انواع قرنیز و کاربردهای آنها

انواع قرنیز,قرنیز چیست,کاربرد قرنیز دیوارانواع قرنیز
برای طراحی داخلی یک منزل باید به جزئیات زیادی توجه کرد؛ یکی از این موارد مربوط به قرنیزها می شود. قرنیزها در واقع نوعی نوار هستند که در طول و عرض مختلف عرضه می شوند و از آنها می توان برای کناره دیوار، نزدیک به کف ساختمان استفاده کرد..

قرنیز چیست؟

قرنیزها نوارهایی با ابعاد مختلف هستند که دورتادور دیوار؛ محلی که دیوارها به کف و سقف متصل هستند، قرار دارد تا آنها را پنهان کند. به طورکلی قرنیزها دارای انواع متفاوتی هستند و بسته به جنسی که دارند در طبقه بندی؛ چوبی، سنگی، سرامیکی، MDF  ساخته می شوند. انتخاب مناسب قرنیز جلوه زیبایی به طراحی داخلی منازل خواهد داد. 

کاربرد قرنیز دیوار:

قرنیزها علاوه بر اینکه فضای خانه را زیباتر می کند از دیوارها در برابر ضربات وسایل مختلف مانند جاروبرقی، کفش، چکمه و... محافظت کرد، همچنین از رسیدن رطوبت به دیوار هم جلوگیری می کنند. شاید در نگاه اول قرنیزها برای خانه چندان ضروری به نظر نیایند اما نباید از نقش مهم آنها در طراحی داخلی و دکوراسیون فضای اتاق غافل بود. 

مدل های مختلف قرنیزها لبه دیوار و شکل ظاهری را تغییر داده و جذاب تر می کند. انواع و اقسام مختلفی از قرنیزها با جنس و طرح گوناگون در بازار وجود دارد. 

انواع قرنیز,قرنیز چیست,انواع قرنیزها در دکوراسیون داخلیاستفاده از انواع قرنیزها در دکوراسیون داخلی

نحوه انتخاب قرنیزها:

شاید برایتان سوال باشد که کدام سبک قرنیز برای خانه شما مناسب تر خواهد بود. پاسخ این پرسش به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. برای انتخاب یک قرنیز مناسب باید نوعی را انتخاب کنید که هماهنگی و هارمونی با دکوراسیون منازل و سلیقه شخصی شما داشته باشد. 

درصورتی که بیس اصلی طراحی داخلی منزل شما به سبک سنتی، روستیک، صنعتی یا هنری انجام شده است می توانید از قرنیزهای صاف یا زاویه دار استفاده کنید. در صورتی هم که سبک بوهمی یا مدرن دارید استفاده از فرنیزهای منحنی شکل قطعا انتخاب مناسبی خواهد بود. 

خانه هایی که با سبک تلفیقی سنتی و جدید ساخته می شوند برای ایجاد تاثیر بیشتر می توان از قرنیزهایی با برش منحنی یا پخ استفاده کرد. قرنیزهای سفید یا کرم رنگ هم برای انواع دکوراسیون انتخاب مناسبی خواهد بود.

درخصوص اتاق خواب ها باید ذکر شود بهترین رنگ انتخابی برای آنها؛ رنگ مشابه با دیوارها است زیرا فضا را بزرگ و منسجم تر نمایش می دهد. می‌توانید دو طیف رنگی سفید را انتخاب کنید که با یکدیگر هارمونی داشته اما دقیقا یکسان نیستند.

انواع قرنیزها:

قرنیز چوبی:

متداول ترین و زیباترین قرنیزی که می توان برای طراحی داخلی استفاده کرد نوع چوبی آن می باشد. با نگاه به تنوع مدل های قرنیز چوبی می توانید به جذابیت آنها در دکوراسیون داخلی پی ببرید. 

اندازه این قرنیزها برابر با ۸ سانتی متر، ۱۲ سانتی متر یا ۱۰ سانتی متر است که اندازه ها به صورت استاندارد هم در بازار وجود دارند. انتخاب کردن مدل قرنیزها بستگی به طراحی دارد که کارشناس طراحی داخلی برای شما در نظر می گیرد. 

به طورکلی می توان گفت قرنیزهای چوبی متناسب با پارکت های چوبی یا کفپوش‌های چوبی هستند، در صورتی که به ترکیب رنگی قرنیزهای چوبی نگاه کنید مانند انواع چوب درخت؛ می توانید آنها را در رنگ های قهوه‌ای روشن، قهوه‌ای تیره، قهوه‌ای مایل به قرمز، زرد مایل به قهوه‌ای، خاکستری تیره، زرد روشن، قهوه‌ای مایل به سیاه و.... مشاهده کنید. 

این رنگ ها تاحدی شبیه به قرنیزهای ام دی اف هستند، اما طرح چوب یک طرح متنوع است و امتیاز برتری آن نسبت به سایرین به رگه هایی برمی گردد که می توان در بافت اصلی قرنیز مشاهده کرد. 

انواع قرنیز,قرنیز چیست,قرنیز چوبیانواع قرنیز؛ قرنیز چوبی

مقاومت قرنیز چوب طبیعی در برابر آب:

این مدل قرنیز از چوب طبیعی ساخته شده است پس در برابر آب و رطوبت مقاومت متوسطی را از خود نشان خواهد داد. می توان با استفاده از روغن و رنگ مخصوص چوب، مقاومت آن را تا حد زیادی افزایش داد.

قرنیزهای ساخته شده با چوب ترمود نسبت به قرنیزهای چوب روس یا راش از مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و آب برخوردار هستند، به همین دلیل در اتاق های سونا از قرنیزهای چوب ترمود استفاده می شود. 

نصب قرنیز چوب طبیعی:

قرنیزهای چوب طبیعی را می توان با استفاده از دستگاه فارسی بر برش داد و سپس آن را با استفاده از میخ بادی، پیچ و بست های آلومینیومی نصب کرد. 

انواع قرنیز سنگی برای طراحی داخلی:

یکی دیگر از انواع قرنیزهایی که برای طراحی داخلی و دکوراسیون استفاده می شود؛ قرنیزهای سنگی است. این قرنیزهای سنگی از جنس سنگ های مقاوم و دکوراتیو ساخته می شوند. از جمله متداول ترین مصالحی که برای قرنیزهای سنگی استفاده می شوند شامل سنگ تراورتن، سنگ مرمر، سنگ های مصنوعی و سرامیک‌ها می باشد. 

قرنیزهای سنگی دارای رنگ و تنوع کمتری هستند می توان از آنها برای دکوراسیون داخلی سبک روستیک، رومی یا انگلستانی استفاده کنید. قرنیزهای سنگی بیشتر در ساختمان‌های تجاری و اداری به کار می رود، زیرا باید شستوشو به صورت مداوم انجام شود و در برابر ضربه یا عبور و مرور هم باید مقاومت داشته باشند. 

طراحی و تولید انواع قرنیزهای سنگی به عنوان یک صنعت شناخته شده مطرح است. از زیباترین مدل های قرنیزهای سنگی می توان برای ویلاهای لاکچری استفاده کرد. طراحی قرنیزهای سنگی با استفاده از دستگاه‌های برش و پردازش سنگ طبیعی صورت می گیرد. از آنجایی که پردازش و برش قرنیزهای سنگی زحمت زیادی دارد، قیمت قرنیز سنگی به ازای هر متر، گرانتر از قرنیزهای چوبی یا قرنیز ام دی اف می‌باشد.

یکی از مدل های قرنیز سنگی که به صورت لاکچری طراحی می شوند، به صورت حکاکی یا کنده‌کاری‌هایی روی آن یافت می شوند تا سبک های متفاوتی در طراحی داخلی را نمایش دهند. 

انواع قرنیز,قرنیز چیست,قرنیز سنگیانواع قرنیز؛ قرنیز سنگی

انواع قرنیز MDF و قرنیز PVC برای طراحی داخلی:

بعد از قرنیزهای چوبی بیشترین استقبال مربوط به قرنیزهای ام دی اف می باشد. این نوع قرنیز در کنار جنس pvc که نوعی پلاستیک پلیمری است پرفروش و پرکاربرد می باشد. این دو نوع قرنیز دارای تنوع رنگ و طرح بسیار زیادی هستند زیرا مصالح مورد نیاز آنها از مواد مصنوعی ساخته می شود پس در کارخانه ها زمینه برای تولید انواع طرح ها متناسب با سبک و سلیقه مشتری کاملا فراهم است. 

امتیاز دیگری که سبب استقبال مردم از قرنیز های ام دی اف و پی وی سی در کنار همدیگر شده است؛ قیمت مناسب نسبت به انواع دیگر قرنیزهای چوبی و سنگی می باشد. 

در فرآیند ساختن ساختمان های بزرگ یا به طورکلی پروژه های انبوه سازی که محاسبه و مدیریت مالی مصالح داخلی اهمیت بسیاری زیادی دارد، توصیه می شود از قرنیزهای ام دی اف یا پی وی سی استفاده شود. پس می توان هزینه‌های این بخش را به خوبی کنترل کرد. 

برخی از انواع قرنیزهای ام دی اف دارای روکش های مناسبی هستند که آنها را در برابر خراشیدگی، نفوذ رطوبت یا ضربه محافظت می کند. اندازه قرنیزهای ام دی اف در حدود ۷ تا ۹ سانتی متر ارزیابی می شود و ضخامت آنها نیز متغیر بوده و از ۸ تا ۱۶ میلی متر می باشد. با انتخاب بهترین مدل‌های قرنیز ام دی اف برای طراحی داخلی ویلا مطمئن باشید که بهترین مصالح را در اختیار دارید و ظاهری شیک و زیبا را برای ویلای آپارتمان خود خواهید داشت.

قرنیزهای پی وی سی در مقایسه با قرنیزهای ام دی اف ظاهر ساده تری دارند پس بهترین فضا را برای عبور کابل یا سیم از پشت خواهند داشت. . قرنیزهای پی وی سی، سبک و ارزان قیمت هستند و همچنین مقاومت بالا در برابر حرارت و رطوبت دارند. در پروژه های ساختمانی خاص که نیاز به سیم کشی و کابل کشی از کف ساختمان وجود دارد. غالبا از قرنیزهای پی وی سی استفاده می شود. 

انواع قرنیز,قرنیز چیست,قرنیز ام دی افانواع قرنیز؛ قرنیز ام دی اف

قرنیز پلی استایرن:

یکی دیگر از انواع قرنیز های پلی استایرن هستند که از مواد پلاستیکی خشک شده ساخته می شود به همین دلیل خاصیت ضد آب بودن دارند، این نوع قرنیزهای در مدل های مختلفی مانند ساده، ورساچ و گلدار تولید و ارائه می شوند. در بازار ممکن است از آنها با نام قرنیزهای  پی وی سی به اشتباه یاد شود. 

این نوع قرنیزها در عرض های مختلفی از ۷ الی ۲۰ سانتی متر و ضخامت ۷ الی ۱۰ میلی متر  عرضه می شوند. 

انواع قرنیز,قرنیز چیست,قرنیز پلی استایرنانواع قرنیز؛ قرنیز پلی استایرن

قرنیز گچی:

این نوع قرنیزها با استفاده از گچ تولید می شوند یعنی ماده اولیه آنها گچ است که قیمتی بسیار مناسب خواهد داشت. این نوع قرنیزها مانند نوع پلی یورتان خام هستند و بعد از نصب نیاز به رنگ و نقاشی خواهند داشت.

مقاومتی که قرنیزهای گچی دارند بسیار کم است به همین دلیل در قسمت های پایینی دیوارها که مستعد وارد شدن ضربه های زیادی است به هیچ عنوان استفاده نمی شود. 

ابزارهایی که برای قاب بندی این نوع قرنیزها استفاده می شوند؛ در بازار وجود دارد. از آنجایی که نصب این نوع قرنیزها در وسط و بالای دیوارها کمتر مورد اصابت ضربه قرار می گیرد مانعی ندارند. 

انواع قرنیز,قرنیز چیست,قرنیز گچیانواع قرنیز؛ قرنیز گچی

قرنیز فومی:

قرنیزهای فومی دارای چسب هستند و از فوم پلی اتیلن ساخته می شوند همچنین سطحی نرم و انعطاف پذیر دارند. این مدل قرنیزها اخیر وارد بازار ایران شده اند و تنها برای تغییر دکوراسیون و پوشاندن لبه پایینی دیوار استفادهه می شوند. کیفیت، تنوع، دوام و طول عمر آن نسبت به سایر مدل های قرنیز بسیار پایین تر است. نصب قرنیز فومی با کمک چسب قرار گرفته در پشت آن انجام می شود و نیاز به نصاب و میخ بادی ندارد.

انواع قرنیز,قرنیز چیست,قرنیز فومیانواع قرنیز؛ قرنیز فومی

قرنیز سرامیکی:

یکی دیگر از انواع قرنیزها نوع سرامیکی آن می باشد که ویژگی های قرنیزهای سنگی مانند قابلیت شستوشو و نصب ملاتی را دارا می باشد. در محیط هایی که برای پوشاندن کف از سرامیک استفاده می شود می توان از همان مدل کف برای قرنیز هم استفاده کرد. 

این قرنیزها در کنار انوع سنگی شان به دنبال نصب سخت، تنوع کم و محدود نسبت به سایر انواع قرنیز محبوبیت کمتری دارند. 

انواع قرنیز,قرنیز چیست,قرنیز سرامیکیانواع قرنیز؛ قرنیز سرامیکی برای سرویس بهداشتی

رادیاتور قرنیزی:

قرنیزهای رادیاتوری نوعی سیستم گرمایشی هستند که می توانند جایگزینی مناسب برای رادیاتورهای پنلی و قرنیز دور دیوار باشند. نصب رادیاتور قرنیزی جزو خدمات شرکت های گرمایشی/سرمایشی به شمار می رود و از حیطه دکوراسیون داخلی نیز خارج است.

انواع قرنیز,قرنیز چیست,رادیاتور قرنیزیانواع قرنیز؛ رادیاتور قرنیزی

گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش