جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۱۵ - ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۸۹۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

اوج طلبکاری رگولاتوری: بسته‌های ارزان اینترنت از اول نباید ارائه می‌شد/ انتقاد معاون سابق وزیر ارتباطات از بهانه‌های مسئولان

دست دولت رئیسی در جیب مردم,هزینه های اینترنت در دولت رئیسی
حذف همین بسته‌های ارزان‌قیمت هم هزینه مردم را افزایش می‌دهد. مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات برای بخش خصوصی است و باید آزادی عمل به آن‌ها بدهیم که بتوانند رقابت کنند.

به گزارش ایسنا، یکی از مواردی که در روزهای گذشته باعث تعجب و اعتراض کاربران اینترنتی شده، تغییر در بسته‌های ارائه‌شده از سوی اپراتورها و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی است. موضوع افزایش قیمت اگر چه از سوی شرکت پر مخاطبی مانند مخابرات تکذیب شده، اما به‌ دنبال اعتراض کاربران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که پیرو افزایش تعرفه در بخشی از بسته‌های اینترنت تعدادی از اپراتورهای ارتباطی، افزایش قیمت اینترنت را بررسی کرده تا چنانچه خارج از چارچوب قانونی باشد، آن را اصلاح و خاطیان را جریمه کند.

در این راستا صادق عباسی شاهکوه -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- در گفت‌وگو با صداوسیما، درباره جزئیات افزایش قیمت برخی بسته‌های اینترنتی گفت: کمیسیون تنظیم مقررات به عنوان مرجع تصویب تعرفه، هیچ مصوبه جدیدی تاکنون نداشته و آخرین مصوبه در خصوص تعرفه اینترنت درباره تلفن همراه مربوط به سال ۱۳۹۵ و در خصوص ثابت مربوط به سال ۱۳۹۰ است و ما هیچ تغییر مصوبه‌ای از آن زمان تاکنون نداشته‌ایم.

وی گفت: ما در مصوبات تعرفه‌ای داشتیم که اصولش این است که سقف و کف آن رعایت شود یعنی اپراتورها حق ندارند بالاتر از سقف و پایین‌تر از کف بفروشند، بنابراین در میان کف و سقف مجازند خدماتشان را ارائه دهند، اما در زمان حذف و یا اضافه کردن بسته‌های جدید حتماً باید موافقت ما را نیز جلب کنند و ما فقط بررسی می‌کنیم که این تغییرات در چارچوب مصوبات است یا خیر و باید به گونه‌ای عمل کنند که بازار رقابت را به هم نزنند.

در چند ماه پایانی سال گذشته ما با مشکلات کیفیت مواجه بودیم

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در چند ماه پایانی سال گذشته ما با مشکلات کیفیت مواجه بودیم و آنچه از اپراتورها می‌خواهیم توسعه و پوشش شبکه برای مردم با کیفیت مناسب و ارتقاء فناوری است و ما دوست داریم بدون افزایش تعرفه این اتفاق بیفتد، اما گاهی اوقات مسئولان اپراتورها توجیهاتی برای ما می‌آورند که می‌بینیم اگر افزایش درآمد نداشته باشند خواسته‌های ما را نیز نمی‌توانند در اینده محقق کنند و ما در این شرایط به‌صورت حداقلی با درخواست‌های آن‌ها موافقت کرده‌ایم.

عباسی شاهکوه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا هزینه توسعه شبکه‌های اپراتورها را باید مردم بدهند یا سرمایه‌گذار؟ گفت: اپراتور بخش خصوصی است و از درآمدی که از خدماتش کسب می‌کند هم باید سرمایه‌گذاری و هم شبکه موجودش را حفظ کند و توسعه دهد و هم خدمات ارائه کند و هم سود سهامداران تأمین شود، در غیر این صورت سهامداران از بازار خارج می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مطابق مصوبات سال ۱۳۹۵ اگر سقف فروش یک گیگابایت اینترنت برای سیم‌کارت‌های دائمی و اعتباری به ترتیب ۴۰ هزار و ۶۰ هزار تومان اعلام شده است، آیا مردم توان پرداخت این هزینه‌ها را دارند، گفت: سقفی که در آن تعرفه‌ها آمده است از همان ابتدا هم اجرا نشد و اپراتورها خیلی پایین‌تر از آن را گرفته‌اند، اما در دو سه سال اخیر اپراتورها با مشکلاتی مواجه شده‌اند که راهی جز افزایش نیست.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: آن‌ها تقاضاهایی داشتند مبنی بر اینکه با وضع موجود نمی‌توانند ادامه فعالیت دهند و مثلاً سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ اپراتورها برای توسعه شبکه و افزایش کیفیت خدماتشان حدود یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کردند، اما در دو سه سال اخیر این مبلغ به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده، یعنی هزینه توسعه شبکه یک سوم شده که این به دلیل افزایش قیمت دلار است، زیرا درآمدهای آن‌ها ریالی است.

اپراتورها برای افزایش قیمت، توجیهاتی آوردند که ما پذیرفتیم

عباسی شاهکوه گفت: این توجیهات را برای ما آوردند برای اینکه بتوانند کیفیت شبکه را ارتقا دهند و البته ما تاکید کرده‌ایم که حداقل افزایش را داشته باشند و از اپراتورها خواسته‌ایم این تغییرات را به مردم توضیح دهند. ما توجیهات آن‌ها را پذیرفته‌ایم و هنوز هم خواسته‌های دیگری دارند که باید روی آن کار کنیم و امیدواریم نیازی به افزایش تعرفه نباشد، زیرا ضمن اینکه کیفیت و توسعه شبکه برای ما اولویت نخست است، اما باید خدمات ارائه‌شده برای مردم هم به‌صرفه باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اپراتورها با وجود این مشکلات، در همه این سال‌ها هیچگاه زیان‌ده نبوده‌اند؟ گفت: سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ با اینکه سرمایه‌گذاری بزرگی می‌کردند سودآوری خوبی هم داشتند، اما در دو سال اخیر حاشیه سودشان بسیار پایین آمده است، اما باز سودآور بوده‌اند، اما از میزان سرمایه‌گذاری‌شان کم کرده‌اند تا حداقل سود را داشته باشند، چون کسی که سرمایه‌گذاری می‌کند اگر حداقل سودش از سود بانک کمتر باشد، طبیعتاً حاضر نیست سرمایه‌گذاری کند. اگر وضع با شرایط موجود ادامه پیدا کند پس از مدتی شبکه‌ای نخواهیم داشت و اگر هم داشته باشیم، کیفیت نخواهد داشت.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره انتقادات تند برخی نمایندگان مجلس با این افزایش قیمت گفت: به هر حال ما و دولت و نمایندگان مجلس هیچ کدام، افزایش قیمت‌ها را دوست نداریم و اپراتورها به عنوان آخرین راه‌حل، ناچار به این عمل شده‌اند. وقتی قیمت افزایش پیدا می‌کند طبیعت استفاده از شبکه نیز کم می‌شود، اما اپراتورها به نقطه‌ای رسیدند که ناچار شدیم این افزایش انجام شود. اعتراضات نمایندگان مجلس به‌جاست و ما خودمان در دولت دوست نداشتیم این اتفاق بیفتد، اما برای توسعه و افزایش کیفیت شبکه مجبوریم یک راه را انتخاب کنیم.

عباسی شاهکوه افزود: هدف‌گذاری ما برای سه سال آینده در بحث شبکه تلفن همراه این است که کیفیت آن حداقل دو برابر شود و ما در ۱۵ درصد مناطق کشور پوشش پهن‌باند سیار نداریم که این هم باید تا سه سال آینده تکمیل شود. ما از اپراتورها خواسته‌ایم که حداقل به ۱۰ درصد جمعیت کشور در سه سال آینده نسل پنجم اینترنت را ارائه دهند و قطعاً باید هزینه‌هایشان تأمین شود و با این درآمدها نمی‌توان این اهداف را محقق کرد و باید حداقل درآمدشان افزایش پیدا کند و ما این حداقل را پذیرفته‌ایم.

وی گفت: در سال ۱۳۹۵ که مصوبه‌ای در این خصوص داشتیم تاکنون ما شاهدیم که اپراتورها یک‌بیستم و یک سی‌ام سقف تعرفه‌ها را از مردم می‌گرفتند و اکنون قرار است کمی قیمت‌ها افزایش پیدا کند و شاید حتی یک‌پانزدهم سقف مصوب هم از مردم گرفته نشود. ما در بسته‌ها نیازمند مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و دولت نیستیم و خودمان در سازمان تنظیم مقررات بسته‌ها را ارزیابی می‌کنیم که به مردم اجحاف نشود و در نهایت بسته‌ها باید به تایید ما برسد و ما با هرگونه افزایشی موافقت نمی‌کنیم و حتماً باید تاییدیه ما را بگیرند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: جز سال ۱۴۰۰ که قانون بودجه منع کرده بود در سال‌های قبل از آن ما هیچ منع قانونی برای افزایش تعرفه نداشتیم، اما سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات به راحتی با این افزایش موافقت نمی‌کردند، اما اکنون به نقطه اجباری رسیدیم که در این حد را قبول کردیم و اگر این اتفاق نیفتد شبکه نمی‌تواند بهبود کیفیت داشته باشد. سقف را هم به احتمال زیاد پایین می‌آوریم تا در آینده مطمئن باشیم که خیلی بالاتر نرود.

حذف بسته‌های ارزان‌قیمت، گام نخست تغییر بسته‌های اینترنت

عباسی شاهکوه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر قیمت بسته‌های اینترنتی تغییر کرده است، چرا اپراتورها به‌صورت شفاف اطلاع‌رسانی نمی‌کنند، افزود: ما در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی بیانیه‌ای دادیم و شفاف اعلام کردیم، این در حالی است که مصوبه جدیدی نبوده است که بخواهیم اطلاع‌رسانی کنیم، با وجود این، اطلاع‌رسانی کردیم.

وی گفت: درباره بسته‌های اینترنتی، هم اکنون با حذف بسته‌های ارزان‌قیمت مواجهیم، اما بسته گران‌قیمتی ارائه نشده است. البته قبول داریم که حذف همین بسته‌های ارزان‌قیمت هم هزینه مردم را افزایش می‌دهد. مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات برای بخش خصوصی است و باید آزادی عمل به آن‌ها بدهیم که بتوانند رقابت کنند. برای حذف بسته‌ها نیز این موضوع باید به تأیید ما برسد، اما برای افزایش قیمت بسته‌ها، مقررات سخت‌گیرانه‌ای در نظر می‌گیریم و ما حداقل افزایش را تأیید می‌کنیم. بسته‌هایی هم که حذف شده غالباً بسته‌هایی است که زیر کف قیمت ارائه می‌شده است و قانوناً از همان ابتدا هم نباید این بسته‌ها عرضه می‌شد.

بسته های اینترنت زیر کف قیمت، بازار رقابت را به هم می‌زند

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اگر اپراتوری بخواهد بالاتر از سقف قیمت‌گذاری کند، بلافاصله می‌خواهیم به زیر قیمت سقف برگرداند، اما اگر پایین‌تر از قیمت مصوب کف، بخواهند قیمت‌گذاری کنند، نمی‌گوییم بالای کف قیمت بروند، اما، چون قیمت زیر کف، بازار رقابت را به هم می‌زند از آن‌ها می‌خواهیم، حالا که زیر کف قیمت داده‌اند، سه سال این قیمت را ادامه دهند.

عباسی شاهکوه گفت: در واقع اعمال این سه سال به‌نوعی تنبیه اپراتورها بوده است که هم اکنون زمان این تنبیه به پایان رسیده است و ما شاهد بودیم برخی اپراتورها بسته‌های زیر کف را از فهرست بسته‌های خود حذف کردند. در مسیر بررسی‌ها یکی از اپراتورهای ثابت یک مورد تأییدیه ما را رعایت نکرد که بلافاصله به قیمت سابق برگرداندیم و بقیه تغییرات در چارچوب مصوبه بوده است.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره زمان تغییر تعرفه تلفن ثابت هم گفت: این موضوع، چون مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات بوده، نیازمند مصوبه ستاد تنظیم بازار است و هر زمان که ستاد تنظیم بازار مصوب کرد، انجام می‌شود.

انتقاد معاون سابق وزیر ارتباطات از بهانه‌های مسئولان برای گران کردن اینترنت

دست دولت رئیسی در جیب مردم,هزینه های اینترنت در دولت رئیسی

درآمد شرکت‌های اینترنت خانگی، از هرخط DSL، در سال۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۶ حداقل ٣برابر شده. اینترنت با رشد مصرف،ارزان‌تر می‌شود نه گران‌تر عزیزان موافق افزایش تعرفه!

دست دولت رئیسی در جیب مردم,هزینه های اینترنت در دولت رئیسی

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش