جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۳ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۰۸۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

تمام جامعه از کیفیت اینترنت ناراضی هستند

دستکاری صورت‌ مساله؛ فیلترشکن استفاده نکنید تا اینترنت‌تان بهینه شود❗️

کم فروشی برای اینترنت,محدودیت های برای استفاده از اینترنت موبایل

به گزارش جهان صنعت،مدیرکل نظارت بر سرویس‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می‌گوید: «وضعیت شبکه ارتباطی مطلوب است و کم‌فروشی نداریم.» در روزهایی که تجربه مردم در استفاده از اینترنت تبدیل به مبارزه‌ای لحظه‌به‌لحظه برای گذر از فیلترینگ شده و اختلال‌ها دسترسی را کند و بی‌کیفیت می‌کنند محمد امامی معتقد است کاهش کیفیت اینترنت به‌خاطر برداشت مردم است، آنها بسته‌هایشان را زودتر از دست می‌دهند و از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

امامی در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفته نارضایتی مردم در مورد وضعیت اینترنت را باید از جنبه‌های فنی بررسی کرد و به مواردی چون کیفیت، قیمت و اطمینان مردم از ارائه سرویس اشاره کرده است. او تاکید کرد که استفاده از فیلترشکن تا ۲۰ درصد سرعت اینترنت را کاهش می‌دهد. پیش از این وزیر ارتباطات هم در پاسخ به نارضایتی از کاهش کیفیت و سرعت اینترنت این موضوع را گردن استفاده از فیلترشکن‌ها انداخته و گفته بود: «اگر مردم با سرعت اینترنت مشکل دارند به‌خاطر استفاده از فیلترشکن‌ها است.» اما حالا امامی علاوه بر فیلترشکن‌ها، به نوع مدیریت بسته‌های اینترنتی مردم و حتی به ذهنیت آنها در استفاده از اینترنت هم به عنوان دلایل کاهش کیفیت اینترنت اشاره کرده است.

به گفته این مدیر رگولاتوری تعرفه اپراتورهای اینترنت دائما در سازمان کنترل می‌شود و اگر تخلفی صورت گیرد طبق روال‌های جاری سازمان برخورد می‌شود: «نتایج اقدامات هم مشهود و قابل دفاع است.» همچنین این سازمان به‌صورت دائم، آنلاین و میدانی در حال پایش کیفیت همه اپراتورها است و اضافه کرده بر این اساس کیفیت بسترهای مخابراتی، دسترسی مشترکان به اینترنت بهبود پیدا کرده یا بدتر نشده است: «این موضوعی است که براساس شاخص‌هایی که در مصوبات داریم و براساس آن چیزی که در بین تمام اپراتورها و رگولاتورهای دنیا پذیرفته شده و اعداد و ارقامی که براساس استانداردهایی اندازه‌گیری می‌شود، به دست آمده است. این یک واقعیت است که وضعیت شبکه ارتباطی، وضعیت مطلوبی دارد و برخی از شاخص‌های آن بهبود پیدا کرده و برخی دیگر از شاخص‌های آن حداقل بدتر نشده و ثابت مانده‌ است.»

امامی احساس ایجاد شده در مورد کیفیت اینترنت را به برداشت مردم مرتبط دانسته: «می‌توان گفت احساسی که ایجاد شده‌ است شاید یک سابقه‌ای در بین مردم دارد و برمی‌گردد به برداشت مردم. اگر بخواهیم آن را بررسی کنیم، برای مثال زمانی که اپراتورهای ما چه در حوزه ثابت و چه در حوزه سیار، سرعت دسترسی مشترکین را روی شبکه‌هایشان افزایش دادند، در حوزه تلفن همراه که می‌توان گفت همه مردم آن را حس کردند، سرعت اینترنت از EG به ۴G ارتقا پیدا کرد‌، عملا محدودیت‌های مردم و کاربران برای دسترسی به شبکه‌ها و خدمات سرویس اینترنتی خیلی آسان‌تر شد یا ارتقای ۳G به ۴G را داشتیم.»

به گفته او دسترسی مردم به شبکه‌های اینترنتی افزایش پیدا کرده و اینترنت به صورت حجمی ارائه می‌شود اما مردم سریع‌تر حجم خود را از دست می‌دهند: «کاربران بیشتر از محتواهای ویدئویی و عکس استفاده می‌کنند یا بازی می‌کنند، در تمامی اینها هر چقدر کیفیت محتوا بالا رود، پهنای باند و حجم اینترنتی که نیاز دارند بالا می‌رود. هرکسی به عنوان کاربر می‌تواند این موضوع را تجربه کند و صحت این حرف را به عین ببیند.»

تقریبا کم‌فروشی نداریم

امامی همچنین شکایت و نارضایتی را رد کرده و گفته تقریبا هیچ کم‌فروشی در شبکه‌های ارتباطی وجود ندارد. او درباره استفاده از فیلترشکن‌ها هم گفت: «به این سرویس‌ها قطعا یک بار اضافه می‌شود یا یک حجم اضافی اختصاص پیدا می‌کند. به زبان ساده به دلیل اینکه تونل ایجاد می‌شود، فرض کنید داخل یک تونل، تونل دیگر ایجاد شود، همان تونل هم بخشی از آن فضای تونل اول را اشغال می‌کند و به حجم داده‌ای نیازمند است. فیلترشکن‌ها در کندی اینترنت می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد که می‌توان گفت حدود ۲۰ درصد کاهش سرعت اینترنت، مرتبط می‌شود به استفاده از فیلترشکن‌ها.»

امامی در ادامه نقش فیلترشکن‌ها بر زودتر تمام شدن بسته اینترنتی تاکید کرده که در این سال‌ها سعی بر تعیین سهم بیشتر ترافیک داخل نسبت به بین‌الملل بوده، به این ترتیب که بخشی از اینترنتی که کاربر استفاده می‌کند به بخش داخلی اختصاص پیدا کند: «زمانی که از سرویس‌های خصوصی مانند فیلترشکن‌ها استفاده می‌شود، در واقع باعث جلوگیری از تشخیص آن سرویس ارائه‌دهنده نسبت به سرویس‌های داخلی و بین‌الملل می‌شود و در واقع اگر شما از سرویس‌های داخلی با فیلترشکن یا سرویس‌های خصوصی استفاده کنید، به جای اینکه متناسب با مقررات استفاده از سرویس‌های داخلی حساب شود، تماما محاسبه می‌شود و تشخیص این مساله بر عهده سامانه‌ها است که IP شما را بررسی می‌کنند. همین امر باعث زودتر تموم شدن بسته اینترنتی شما می‌شود.»

فیلترشکن استفاده نکنید تا اینترنت‌تان بهینه شود

به گفته او طبق مصوبه ۲۴۸ و ۲۵۱ کمیسیون تنظیم مقررات، کاربران باید بدانند اگر با فیلترشکن بخواهند از سرویس‌های داخلی استفاده کنند، برای آنها تمام‌بها محاسبه می‌شود، همانند استفاده از سرویس‌های خارجی: «همین امر باعث می‌شود تا ذهن مشترکین به این سمت می‌رود که بسته‌ها زود‌تر تمام می‌شود. برای رضایت مردم، کانال‌های ارتباطی قرار داده‌ایم که اگر نسبت به چنین موضوعاتی شکایت دارند یا تداخلی برای آنها به وجود آمده است، می‌توانند در کانال ۱۹۵ شکایات خود را مطرح کنند و پاسخ مکتوب بگیرند.» امامی در ادامه پیشنهادهایی هم به کاربران داده تا اینترنت خود را بهینه‌سازی کنند. او گفته کاربران دسترسی به‌روزرسانی سرویس‌ها و برنامه‌ها را تحت کنترل خودشان درآورند، دانلود فیلم و عکس‌شان هم خودکار نباشد و از فیلترشکن هم استفاده نکنند. در نهایت او در پاسخ به ماجرای قطع ۱۰ دقیقه‌ای اینترنت گفته اختلال پیش می‌آید و در قالب مسائل مالی بین زیرساخت و اپراتورهای دیگر قابل حل‌وفصل است.

توصیه به استفاده نکردن از فیلترشکن در شرایطی از سوی مسوولان تکرار می‌شود که سرویس‌های پرکاربرد و مهم فیلترشده فقط به «اینستاگرام» و «واتساپ» که در ماه‌های گذشته فیلتر شده‌اند محدود نیست. نه فقط بسیاری از مشاغل برای دستیابی به ابزارهای کارشان به سرویس‌های فیلترشده نیاز دارند که همه به فیلترشکن نیاز داریم تا به اینترنت آزاد دسترسی داشته باشیم.

تمام جامعه از کیفیت اینترنت ناراضی هستند

در همین خصوص دکتر شهریار شفیعی رییس هیات علمی آکادمی برند ایران به «جهان‌صنعت» گفت: اصولا در کیفیت خدمات با سه نوع دیدگاه در ارائه خدمات مواجه هستیم. اولین دیدگاه، کیفیت به عنوان فلسفه است و در این نگاه کیفیت بسیار مهم است. این نوع نگاه در مکان‌هایی وجود دارد که دیدگاه مدیران و افراد ارشد سازمان‌ها را در خصوص کیفیت می‌بینیم. کیفیت شاخص‌های خود را دارد ولی به عنوان فلسفه، کیفیت به‌گونه‌ای است که در کجای کسب‌‌وکار و آن خدماتی که ارائه می‌دهند، قرار می‌گیرد.

او در ادامه گفت: دومین منظر، کیفیت به عنوان نگاه فنی است. در اینجا یعنی با چه شاخصی کیفیت را انتقال می‌دهید. این شاخص‌ها به دلیل اینکه دست خود سازمان‌‌های ارائه‌دهنده‌ خدمات اینترنتی قرار گرفته، هرچه بگویند ملاک است. اگر هم با استفاده از نرم‌افزارها بتوانیم میزان کیفیت پهنای باند را بسنجیم، به این دلیل که خودشان مرجع و ارائه‌دهنده هستند حرف شخص دیگری را قبول نمی‌کنند و از نظر نگاه فنی، همان چیزی که می‌گویند درست است.

وی در ادامه بیان کرد: سومین منظر در بحث خدمات که در میان تمام خدمات ساری و جاری است بحث انتقال داده و خدمات اینترنتی است که به آن «کیفیت ادراکی» می‌گویند. به این معنا که خدمات از نگاه مصرف‌کننده در چه وضعیتی از کیفیت قرار دارد. مدل‌های بسیار معروفی هم در این خصوص وجود دارد که با نام‌هایSERVPERF و SERVQUAL مطرح هستند. این مدل‌ها به شدت روی کیفیت ادراکی فعالیت می‌کنند. این مدل‌ها می‌گویند شما هر ادعای فنی‌ای که دارید قبول است. ولی در نهایت برای اینکه بفهمیم این سرویس تا چه میزان خوب یا بد است باید به کیفیت ادراکی توجه کنیم. اگر کیفیت ادراکی یک جامعه نسبت به یک سرویس خوب است یعنی کیفیت مناسبی هم دارد اما اگر یک جامعه ۸۵ میلیون نفری اشتباه می‌کنند و شما درست می‌گویید، فهم آن سخت است!

شفیعی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر با کیفیت ادراکی روبه‌رو هستیم و سوال این است که کیفیت ادراکی ما از خدمات اینترنتی در ایران چگونه است. در اینجا احتیاجی به گفت‌و‌گو نیست و شما با هر شخص دیگری هم صحبت کنید در هنگام وصل شدن به نرم‌افزارهای داخلی با مشکلاتی مواجه می‌شود و هیچ ربطی هم به استفاده از وی‌پی‌ان و فیلترشکن ندارد. به این دلیل که زمانی که فیلترشکن فعال باشد دسترسی به این نرم‌افزار‌ها غیرممکن است، پس چنین صحبتی منطقی نیست.

وی در پایان گفت: بنابراین تنها چیزی که می‌ماند داوری کل جامعه است. وقتی کل جامعه می‌گویند با این سطح و کیفیت اینترنت مشکل دارند پس واقعا مشکل وجود دارد و نمی‌توانیم بگوییم کل جامعه اشتباه می‌گویند. اما متاسفانه نمی‌توانیم چنین وضعیتی را اثبات کنیم و باید خودشان نظر بدهند. فکر نمی‌کنم بتوانیم دلیلی بیاوریم که نظر دوستان را رد کنیم.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش