چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۳۸ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۲۱۸۲
موبایل و تبلت

گوگل پیکسل ۴ از سیستم تشخیص چهره بهره خواهد برد

گوگل پیکسل 4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
گوگل‌ به‌تازگی از وجود قابلیت تشخیص چهره و پروژه‌ی سالی در پیسکل ۴ خبر داده است که رقیبی برای FaceID اپل محسوب می‌شود.

گوگل در پست و ویدئویی در یوتیوب از این موضوع خبر داد که پیکسل‌های جدید به‌جای استفاده از حسگر اثرانگشت، از تکنولوژی تشخیص چهره استفاده خواهند کرد. ظاهرا این غول فناوری نمی‌تواند تا زمان معرفی پیکسل‌های جدید از انتشار اطلاعاتی درباره‌ی ویژگی‌های آن‌ها خودداری کند. گوگل همچنین از این موضوع نیز پرده برداشته است که پیکسل ۴ از قابلیتی به‌نام Motion Sense بهره خواهد برد. در این ویژگی، چیپستی به‌نام تراشه پروژه‌ی سالی (Project Soli chip) به‌کار رفته است که از رادار برای تشخیص ژست‌های حرکتی دست استفاده می‌کند.

افزودن این قابلیت (حداقل فعلا روی کاغذ) به پیکسل ۴، این گوشی را به رقیبی برای آیفون‌های جدید تبدیل می‌کند. همچنین، استفاده‌کردن از این نوع روش در بازکردن قفل گوشی بسیار راحت‌تر از استفاده‌کردن از حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر است. گوگل با استفاده از این تکنولوژی ریسک بیشتری به جان خریده است؛ چراکه این تکنولوژی در مقایسه با FaceID به‌کاررفته در آیفون باید عملکرد بهتر یا برابری داشته باشد تا گوگل را دچار مشکل نکند. اکثر تلاش‌هایی که سایر سازند‌ه‌گان تلفن‌های هوشمند درزمینه‌ی تشخیص چهره کرده‌اند، با دوربین سلفی دستگاه انجام شده است و هیچ‌گاه به‌اندازه‌ی حسگرهای اختصاصی‌ همانند FaceID امن و کارا نبوده‌اند.

در‌حال‌حاضر، FaceID فقط از زاویه‌ی مقابل می‌تواند چهره‌ی کاربر را تشخیص دهد؛ اما اپل در آیپد پرو به این مشکل غلبه کرده است. پس احتمالا در آینده‌ای نزدیک و در آیفون‌های ۲۰۱۹، این سازگاری در FaceID را شاهد هستیم. همچنین، گوگل تأیید کرده است پیکسل ۴ می‌تواند از هر زاویه‌ای حتی از سمت پایین چهره را تشخیص دهد و حتی با این روش امکان احراز هویت و پرداخت‌ها نیز وجود دارد. همانند اپل، گوگل نیز بیان کرده است داده‌های امنیتی مربوط به تشخیص چهره‌ی افراد در تراشه‌ای در داخل دستگاه ذخیره می‌شود و به‌هیچ‌عنوان با سایر سرویس‌های گوگل به‌اشتراگ گذاشته نمی‌شود.

گوگل پیکسل 4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

پیکسل ۴ برای تشخیص چهره از چند حسگر شامل عمق‌سنج و فروسرخ و RGB استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، سیستم تشخیص چهره‌ی گوگل تقریبا می‌تواند در هر شرایطی چهره را با موفقیت شناسایی کند. افزون‌براین، گوگل از تحقیقات میدانی در این زمینه بهره برده است تا مطمئن شود حالات مختلف چهره‌ی فرد و شرایط مختلف نوری خللی در امر شناسایی چهره وارد نمی‌کنند. با توجه به تصاویر منتشرشده متوجه حضور دوربین سلفی در دستگاه هستیم. پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس ال هر دو از حسگر سلفی بسیار عریض استفاده می‌کردند تا بتوان سطح وسیع‌تر یا افراد بیشتری را در کادر تصویر جا داد؛ اما گوگل از این استراتژی فاصله گرفته است؛ چون پیکسل ۳a، تنها از یک دوربین با زاویه دید بازتر در مقایسه با حسگر اصلی پیکسل ۳ استفاده می‌کند. پس احتمالا ادامه‌ی این روند در پیکسل ۴ شاهد هستیم.

گوگل درادامه ویدئو منتشرشده در یوتیوب افزود: پیکسل ۴ در حال آماده‌سازی و ساخت است. این‌بار با تکنولوژی‌ جدیدی مواجه هستیم که با پیکسل جدید همراه خواهد بود. با این تکنولوژی دو قابلیت جدید با نام‌های Motion Sense و Face Unlock به شما کمک خواهند کرد تا بدون لمس‌کردن صفحه‌نمایش کارهای خود را انجام دهید.

از متن منتشرشده‌ی گوگل نمی‌توان به جزئیات زیادی درباره‌ی قابلیت Motion Sense پی‌برد. براساس شایعات اخیر، این قابلیت به پروژه‌ی سالی مربوط می‌شود. در این سیستم، از راداری استفاده می‌شود که حتی حرکات ریز انگشتان و دست را شناسایی می‌کند. برای مثال، می‌توان به مالش انگشت اشاره به انگشت شست اشاره کرد که حرکات دست روی ساعت هوشمند را شبیه‌سازی می‌کند. همچنین، کدهایی در نسخه‌ی جدید اندروید مشاهده شده‌اند که حداقل گمان می‌رود به تنظیمات محتوای مدیا و صوت و تصویر مربوط باشد.

در وبلاگ گوگل درباره‌ی این موضوع چنین آمده است: پیکسل ۴ اولین تلفن‌همراه‌ با پروژه‌ی سالی خواهد بود که به‌همراه قابلیت جدید Motion Sense، به شما اجازه می‌دهد فقط با حرکت دست آهنگ را تغییر دهید و آلارم گوشی را بی‌صدا کنید و وقتی گوشی زنگ می‌خورد، آن را بی‌صدا کنید. این قابلیت‌ها تنها برای شروع کار است و با گذشت زمان، هرچه گوشی‌های پیکسل بهتر شوند، این قابلیت نیز همراه‌با آن‌ها تکامل و رشد خواهد یافت.

همچنین هنگامی که دست خود را به‌سمت گوشی دراز کنید، به‌محض اینکه سالی دست شما را تشخیص دهد، سیستم تشخیص چهره را روشن می‌کند و وقتی گوشی را مقابل خود قرار می‌دهید، از قبل خود را آماده کرده است. در سال ۲۰۱۵، قرار بود پروژه‌ی سالی در ساعت‌های هوشمند و اسپیکرها به‌کار برده شود؛ اما گویا در قالب استفاده‌ی تجاری قرار است اولین‌بار در پرچم‌داران جدید گوگل خود را نشان دهد. در توییت‌های اخیر منتشر‌شده در‌باره‌ی پیکسل ۴، این موضوع را شاهد بودیم که هیچ حسگر اثرانگشتی در پشت دستگاه وجود نداشت. ضمن اینکه در توییت‌های بعدی، گوشی بدون هیچ بریدگی یا ناچ بود و درعوض حاشیه‌ی زیادی در بالای دستگاه وجود داشت و در این حاشیه، حفره‌های زیاد و بزرگی را مشاهده کردیم. وجود این حفره‌ها تقریبا ما را مطمئن کرد که با پروژه‌ی سالی و سیستم تشخیص چهره رو‌به‌رو هستیم. 

رونمایی این قابلیت‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که تنها کمتر از یک هفته تا معرفی کهکشانی جدید سامسونگ، یعنی گلکسی نوت ۱۰، باقی مانده است. شاید رونمایی این قابلیت‌ها این سؤال را در ذهن خریداران احتمالی نوت ۱۰ به‌وجود آورد که آیا ارزش دارد تا زمان رونمایی پیکسل جدید صبر کنیم یا خیر. درنهایت، گمان می‌رود پیکسل ۴ در ماه اکتبر رونمایی شود.

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش