چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۰۳

معرفی رشته زبان انگلیسی و بازار کار آن

رشته زبان انگلیسی,رشته زبان انگلیسی کاردانی,بازارکار رشته زبان انگلیسیرشته زبان انگلیسی یکی از پرطرفدارترین رشته‌های زبان خارجی در ایران است
رشته زبان انگلیسی، در بین دانشجویان علوم انسانی یکی از رشته های پر طرفدار بوده و این رشته و گرایش هایش به علت کارکردهای گوناگون و مختلف، پیوسته با استقبال دانشجویان بالاخص بانوان همراه می شود.

رشته زبان انگلیسی

یکی از رشته ها در دانشگاه های ایران،  رشته زبان انگلیسی است که در این رشته، کار ترجمه از زبان فارسی به انگلیسی و برعکس به دانشجویان آموخته می شود. در این گرایش، به دانشجویان روش تدریس و آموزش زبان انگلیسی برای رده های گوناگون سنی، تدریس می شود. افرادی که زبان مادری آن ها انگلیسی نیست، تدریس زبان خارجی به ظرافت هایی احتیاج دارد که به دانشجویان در دوره کارشناسی زبان انگلیسی، آموخته می شود تا روش های موثر و خلاقی را در فرآیند تدریس، دنبال کنند.

در اکثر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ایران رشته زبان انگلیسی در سطح کاردانی،کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد. در مقاطع بالاتر یک رشته نظری و عمومی با عنوان مطالعات ترجمه( که به یک زبان خاص مربوط نمی شود) وجود دارد. این رشته که رشته ای سرشناس و پرکاربرد است در خیلی از نقاط جهان مانند دانشگاه های سراسر ایران ارائه می شود. تسلط به زبان انگلیسی و اهمیت فوق العاده بالای یادگیری سبب شده که خیلی از متقاضیان ورود به دانشگاه ها، برای ادامه تحصیل این رشته را انتخاب کنند.

رشته زبان انگلیسی شامل سه گرایش همچون آموزش زبان انگلیسی( دبیری زبان انگلیسی)، زبان و ادبیات انگلیسی و مترجمی زبان انگلیسی می باشد که هر کدام دروس اختصاصی متفاوت را در دانشگاه دارند. رشته زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ۱۳۷ واحد دارد که دانشجویان با گذراندن این دروس، مهارت های لازم را در حوزه های متنوعی مانند نگارش، اصل تدریس، بعضی از مسائل روانشناسی و… کسب می کنند.

توانایی های لازم برای دانشجوی رشته زبان انگلیسی

دانشجوی  رشته زبان انگلیسی نباید دانشگاه را مکانی برای آموزش ابتدایی زبان بداند بلکه باید آشنایی کامل با زبان انگلیسی قبل از ورود به دانشگاه داشته باشد و بعد با اصول و روش ترجمه و زبان شناسی یا ادبیات انگلیسی در دانشگاه آشنا شود. همچنین یک دانشجوی مترجمی باید تسلط کامل به زبان فارسی داشته باشد برای این که از هر زبانی به زبان فارسی ترجمه کنید باید علاوه بر مهارت در زبان انگلیسی در زبان و نگارش فارسی مهارت بیشتری داشته باشید. البته صِرف دانستن دو زبان، انسان را مترجم نمی کند بلکه دانشجو باید اطلاعات عمومی خوبی داشته باشد، به عنوان مثال نمی شود بدون اطلاع از زندگی، افکار و دوران تاریخی یک نویسنده، یکی از کتاب هایش را ترجمه کرد یا چیزی از فلسفه ندانست و یک کتاب فلسفی را ترجمه کرد.

دروس رشته زبان انگلیسی در طول تحصیل 

>> دروس مشترک در گرایش های رشته زبان انگلیسی:

دروس مشترک گرایشهای رشته زبان انگلیسی شامل خواندن و درک مفاهیم، دستور و نگارش، گفت و شنود آزمایشگاه، متون یادگیری زبان، نگارش پیشرفته، ترجمه متون ساده، اصول و روش ترجمه، کاربردهای اصطلاحات و تعبیرات در ترجمه، آواشناسی انگلیسی، درآمدی بر ادبیات انگلیسی، خواندن متون مطبوعاتی، نمونه های نثر ساده، بیان شفاهی داستان، نامه نگاری انگلیسی، مقاله نویسی، بررسی آثار ترجمه شده اسلامی، اصول و روش تحقیق، آزمون سازی زبان و روش تدریس است.

رشته زبان انگلیسی در دانشگاه,رشته زبان انگلیسی,منابع کارشناسی ارشد رشته زبان انگلیسیرشته زبان انگلیسی رشته ای پرکاربرد است که در بسیاری از نقاط جهان ارائه می شود

>> دروس تخصصی گرایش رشته زبان انگلیسی:

از دروس تخصصی گرایش رشته زبان انگلیسی می توان به کلیات زبان شناسی، زبان دوم( فرانسه یا آلمانی)، داستان کوتاه، سیری در تاریخ ادبیات انگلیسی، فنون و صناعات ادبی، ترجمه متون ادبی، نمایش نامه، شعر انگلیسی، آشنایی با رمان، اصول و روش نقد ادبی، مکتب های ادبی، متون برگزیده نثر ادبی اشاره کرد.

>> گرایش مترجمی رشته زبان انگلیسی:

هر کشوری برای ارتباط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و حتی مذهبی با کشورهای دیگر نیاز به مترجمانی قوی و ماهر دارد. دروس گرایش مترجمی رشته زبان انگلیسی شامل سه بخش دروس عمومی، تخصصی پایه و تخصصی اصلی میباشد که بین دو گرایش زبان و ادبیات انگلیسی و مترجمی زبان انگلیسی دروس عمومی و تخصصی پایه مشترک است و دروس تخصصی اصلی مجزا می باشد؛ یعنی دانشجویان گرایش مترجمی رشته زبان انگلیسی، انواع دروس ترجمه نظیر ترجمه انفرادی، ترجمه پیشرفته، ترجمه متون ادبی و اصول و روش ترجمه را می گذرانند و دانشجویان زبان و ادبیات انگلیسی   دروسی چون شعر، ادبیات نمایشی، رمان و تاریخ ادبیات انگلیسی را مطالعه می کنند.

>> دروس تخصصی گرایش مترجمی رشته زبان انگلیسی:

دروس تخصصی گرایش مترجمی رشته زبان انگلیسی شامل ساخت زبان فارسی، آشنایی با ادبیات معاصر ایران، نگارش فارسی، واژه شناسی، ترجمه پیشرفته، ترجمه متون اقتصادی، ترجمه متون علوم انسانی( جامعه شناسی، تعلیم و تربیت، روانشناسی و حقوق)، ترجمه متون سیاسی، ترجمه مکاتبات و اسناد زبان دوم، ترجمه متون مطبوعاتی زبان دوم، ترجمه شفاهی، ترجمه نوار و فیلم، بررسی مقابله ای ساخت جمله، اصول و مبانی نظری، ترجمه متون ادبی می باشد.

معرفی رشته زبان انگلیسی,تعداد واحدهای رشته زبان انگلیسی,رشته زبان انگلیسیدر رشته زبان انگلیسی به نظریه های آموزش زبان میپردازند

شروط موفقیت دانشجوی رشته زبان انگلیسی در بازار کار

سیستم آموزش رسمی، گنجایش آموزش تمامی مطالب موجود در علم و رشته های دانشگاهی را ندارد. از این جهت در رشته های زبان انگلیسی هم همینطور است؛ مهارت هایی که به دانشجویان در مقاطع گوناگون آموزش داده می شود، برای وارد شدن به بازار کار توانایی و مهارت قابل قبولی نیست. یک دانشجو برای موفقیت در شغل آینده ی خود، باید بتواند دانشی بیش از آنچه در منابع دانشگاهی ارائه می شود یاد بگیرد.

رشته زبان انگلیسی,تعدادواحدهای رشته زبان انگلیسی,رشته زبان انگلیسی کاردانیرشته زبان انگلیسی در مورد مسائل مربوط به یادگیری زبان تحقیق و بررسی می کند

یک دانشجوی رشته زبان انگلیسی برای موفقیت در شغل خود، باید با شرکت در کلاس های آموزشگاهی، توانایی ها و مهارت های بیشتری کسب کند. همینطور برای افزایش مهارت های دانشجویان، مطالعه ی منابع سطح بالاتر از جمله کتب زبان اصلی تأثير بسزایی دارد. همینطور عوامل دیگری که در افزایش مهارت فارغ التحصیلان زبان انگلیسی مؤثر است شامل اخذ مدارک مهم زبان انگلیسی همچون آیلتس و تافل می باشد.

بازار کار رشته زبان انگلیسی

اطلاع از بازار کار و فرصت های شغلی رشته زبان انگلیسی یکی از مواردی است که داوطلبان علاقمند به رشته زبان و ادبیات انگلیسی خواهان آگاهی از آن هستند. درباره آینده شغلی رشته زبان انگلیسی باید بدانید که این رشته در ایران علاوه بر این که بسیار مورد استقبال قرار می گیرد، در خارج از کشور هم به همین صورت است و فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در مشاغلی چون معلم، مترجم، کارمند آژانس مسافرتی راهنمای گردشگری به فعالیت بپردازند یا بعنوان هیأت علمی در دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و مراکز آموزش عالی مشارکت نمایند.

از دیگر فرصت های شغلی رشته زبان انگلیسی می توان به مشارکت با صدا و سیما و کار در سفارت خانه ها بعنوان مترجم، مشارکت با وزارت خارجه، ترجمه و چاپ کتب به زبان انگلیسی، روزنامه نگاری به زبان انگلیسی، نویسندگی رمان و داستان، همکاری با صدا و سیما در بخش دوبله کردن فیلم های خارجی، تدریس زبان انگلیسی در مدارس دولتی و غیر انتفاعی و آموزشگاه ها، تاسیس کمپین های تبلیغاتی و ترجمه متون ادبی، شعر، نمایشنامه، داستان و رمان و … اشاره کرد.

حقوق و درآمد یک مترجم رشته زبان انگلیسی 

در ایران، میزان درآمد یک مترجم رشته زبان انگلیسی به مشاغلی چون سازمان و شرکتی که در آن کار می کند و همینطور سطح تخصص و تجربه کاری او بستگی دارد.

بازارکار رشته زبان انگلیسی,رشته زبان انگلیسی,رشته زبان انگلیسی در دانشگاههدف رشته زبان انگلیسی تربیت دبیر برای دبیرستان ها است

مزایای رشته زبان انگلیسی 

از مزایای رشته زبان انگلیسی میتوان موردهای زیر را برشمرد:

>> پرستیژ کاری بالا

>> برقرای ارتباطات باکارکنان و اشخاص مهم کشورهای گوناگون

>> سابقه کاری مناسب

معایب رشته زبان انگلیسی 

معایب رشته زبان انگلیسی عبارتست از:

*  ثابت نبودن محل کار

* سفرهای پی درپی

منابع کارشناسی ارشد رشته زبان انگلیسی,معرفی رشته زبان انگلیسی,رشته زبان انگلیسیدانشجویان رشته زبان انگلیسی باید سطح دانش زبان عمومی بالایی داشته باشند

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش